slider ΒΙΒΛΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ” (ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)

12 Φεβρουαρίου, 2014

Έρχεται η ώρα που πέφτει η ερώτηση.

Δεν ξέρεις, πώς θα διατυπωθεί.

Δεν ξέρεις, τί ώρα;

Δεν ξέρεις, πότε;

Δεν ξέρεις…

Bασικά…ξέρεις την πράξη (ελάτε τώρα…μεταξύυυ μας :p).

Aπό θεωρία όμως, πώωωωωως πάτε;

Είστε προετοιμασμένοι;

Μην μου πείτε, ότι ποτέ δεν είσαι για τέτοιες ερωτήσεις, γιατί υπάρχει τρόπος να είσαι.

Μετά την εμπειρία που είχα εγώ με την κόρη μου (μπορείτε να τη διαβάσετε εδωωω):

“Μαμά, τί είναι σεξ;” Ω! ΤΖΗΖΟΥΣ ΚΡΑΪΣΤ, ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!! :O

αναζήτησα το καταλληλότερο βιβλίο, για το οποίο νιώθω, ότι έπρεπε να έχω φροντίσει  νωρίτερα και κατέληξα στο “Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός” των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (http://www.patakis.gr).

Τα μώρα δεν τα φέρνει ο πελαργός2

Πραγματικά, πρόκειται για ένα καταπληκτικό, χρηστικό βιβλίο, που σέβεται τη νοημοσύνη των παιδιών και είναι πολύ καλός οδηγός για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Είχα γράψε σχετικό άρθρο, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

“Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός” 

 

Kαι ήρθε η ώρα που 2 τυχερές/οί από εσάς θα κερδίσουν αυτό το πολύ χρήσιμο βιβλίο “Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός” των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (http://www.patakis.grμέσα από το διαγωνισμό, που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014.

τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός 3

Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment)στο τέλος του άρθρου την απάντησή σας στην ερώτηση:

“Θυμάστε, όταν ήσασταν εσείς παιδιά, πότε και πώς μάθατε την αλήθεια για το

πώς γεννιούνται τα παιδιά; ”

Οι γονείς μου ήταν πολύ τυχεροί με τη δική μου περίπτωση, πάντως.

Ψιλογλίτωσαν από τη διαδικασία της πρώτης ερώτησης. Θυμάμαι τον εαυτό μου γύρω στα 8-9, όπου βρισκόμαστε σε φιλικό σπίτι και παίζουμε γύρω στα 10 πιτσιρίκια, μέχρι που ανακαλύπτουμε, ότι στο παιδικό δωμάτιο της φίλης μας υπήρχε ένα βιβλίο σαν το συγκεκριμένο, όπου περιέγραφε με ζωγραφιές όλη την αναπαραγωγική διαδικασία.

Ειλικρινά ήταν τόσο ήπιος ο τρόπος και ξετυλίχθηκαν τόσο όμορφα μπροστά στα παιδικά μου μάτια, που ακόμη θυμάμαι την αληθινή περιέργεια-απορία μου (γιατί αυτό κρύβεται μέσα στην ερώτηση του κάθε παιδιού) και πόσο πιο έξυπνη (από τότε ήμουν:p) είχα νιώσει, γνωρίζοντας πλέον την πραγματικότητα.

 

Τώρα η σειρά σας!

Καλή Επιτυχία!

:)

Μαμά Μαμαδοπούλου

Τα μώρα δεν τα φέρνει ο πελαργός

O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τα μεσάνυχτα της  Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο  θα αναδειχθούν οι 2 τυχεροί/ές, που θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του “Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός” των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (http://www.patakis.gr).

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Πατάκη  διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από  ένα αντίτυπο” Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός” των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη (http://www.patakis.gr).

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα της Παρασκεύης 21 Φεβρουαρίου 2014 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο (κάτοικος Ελλάδος), άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή  και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί  δημοσιεύονται και στα diagonismos.grjaba.grnethall.gr,saveandwin.gr,  kerdise-to.gr , tixerakias.com, babysmart.gre-win.gr

 

 

 

195 Σχόλια

 • Reply Στυλιανη Ταμπακοπούλου 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:09 μμ

  Θα ήθελα να λάβω μερος στον διαγωνισμό για το βιβλίο “Τα μωρα δεν τα φέρνει ο πελαργός”

 • Reply Rose 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:42 μμ

  Εγώ έμαθα για τα μωρά από ένα βιβλίο που μου είχε πάρει η μαμά μου. Ξεκίναγε με το πως αναπαράγονται τα φυτά, μετά πήγαινε στις κοτούλες, μετά στα σκυλάκια και τέλος στους ανθρώπους. Όποια παιδική απορία είχα και δεν μου έλυνε το βιβλίο, μου την έλυνε η μαμά μου.

 • Reply vivi 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:01 μμ

  Εμαθα για την διαδικασια μέσα απο βιβλία εκεινης της εποχης τυχαια και μετα μου εκανε την σχετική αναλυση η ξαδέρφη μου που ηταν μεγαλύτερη ε και κατι παραπάνω πρεπει να ξε΄ρε….Νομίζω!!

 • Reply Theano Kaprou 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:44 μμ

  Αν θυμάμαι καλά το έμαθα από κουβέντες με πιτσιρίκια λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και στη συνέχεια κοιτάζοντας τις εικόνες ενός παρόμοιου βιβλίου.
  Καλή μας επιτυχία!

 • Reply Θεωνη 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:59 μμ

  Για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι καθολου…

 • Reply Χρυσούλα Βασιλείου 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:19 μμ

  Δεν είχα ποτέ τέτοιες απορίες. Το έμαθα πολύ αργά σχετικά, στο σχολείο!

 • Reply Μαριαλενα Χατζηιωαννιδη 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:20 μμ

  Κουβέντα με τη μαμά μου κι ενα παρόμοιο τέτοιο βιβλιο χρειάστηκαν και στη δική μου περιπτωση 🙂 Καλη επιτυχία σε ολους!!!

 • Reply Fofi S. 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:56 μμ

  Το σίγουρο ειναι οτι δεν το έμαθα απο τους γονείς… Μάλλον κουβέντες μεταξύ φιλεναδων πρέπει να ήταν…

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:05 μμ

  Δε θυμάμαι τίποτα!!!

 • Reply KONSTANTINA STAVROPOULOU 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:12 μμ

  Για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι καθολου…

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΟΥΛΑ 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:25 μμ

  Το έμαθα από ένα βιβλίο μιας φίλης μου. Πρέπει να ήμουν γύρω στα 9!

 • Reply Στυλιανη Ταμπακοπούλου 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:41 μμ

  Ήμουν – νομίζω – 9 και βρισκόμασταν σε οικογενειακές διακοπές στη Μυτιλήνη. Δε θυμάμαι πώς ακριβώς ξεκίνησε η κουβέντα ένα απόγευμα που καθόμασταν όλοι, μαζί και με τον κατά τέσσερα χρόνια μικρότερο αδερφό μου, στο δωμάτιο των γονιών μας. Θυμάμαι όμως τον πατέρα μου να μου εξηγεί πολύ αναλυτικά την αναπαραγωγική διαδικασία, σχεδιάζοντας παράλληλα σε χαρτί με ξυλομπογιές, πρόκειμένου μέσω των εικόνων να μου εξηγήσει τα πάντα καλύτερα. Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα μου έδωσε να διαβάσω τον πρώτο τόμο από την “εγκυκλοπαίδεια της σεξουαλικής ζωής” (αυτός, νομίζω, ήταν ο τίτλος), ο οποίος απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Ήταν μια σειρά βιβλίων, ο κάθε τόμος της οποίας πραγματευόταν το ίδιο θέμα, αλλά με τρόπο διαφορετικό ανάλογα με την ηλικιακή βαθμίδα. Ο πρώτος τόμος ήταν γεμάτος φωτογραφίες. Θυμάμαι ότι όταν το τελείωσα ανυπομονούσα να περάσω τα 10 για να μου δώσουν τον επόμενο που απευθυνόταν σε μεγαλύτερα παιδιά. Τελικά μέχρι τα δεκαεπτά μου είχα διαβάσει όλους τους τόμους και κάθε φορά το διασκέδαζα το ίδιο… Κάπως έτσι θα ήθελα να μάθει και ο γιος μου για το σεξ, όμορφα, φυσικά και απενοχοποιημένα.

 • Reply Hara 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:03 μμ

  Η μητέρα μου μου έχει πει πως όταν τη ρώτησα πως γίνονται τα παιδιά αυτή το απέφευγε για κάποιες μέρες μέχρι να βρει μια λύση και τελικά αγόρασε ένα βιβλίο που εκείνη την εποχή ήταν πανάκριβο και ένα και μοναδικό που το θυμάμαι σαν τώρα….το εξώφυλλο είχε δυο γυμνά παιδιά…..!

 • Reply fotini 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:05 μμ

  δεν θυμαμε καθολου …ομως!!! θα ηθελα παντως αυτο το βιβλιο για το δικο μου παιδακι. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 • Reply lena souf 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:07 μμ

  πραγματικά δεν θυμάμαι καθόλου…Σίγουρα όχι από γονείς, μάλλον στο σχολείο..

 • Reply Αργυρώ Αραμπατζόγλου 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:44 μμ

  Υπέροχο βιβλίο,ειδικά τώρα που η κόρη μου είναι πρωτάκι στο Δημοτικό κι οι απορίες της αυξάνονται! Ευχαριστούμε για την ευκαιρία!

 • Reply Τριανταφυλλος 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 7:06 μμ

  Δε θυμάμαι καθολου

 • Reply Katerina 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:05 μμ

  κάτι ανάλογο είχα διαβάσει..ότι τόσο καλό όμως!

 • Reply ΓΙΩΤΑ 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:23 μμ

  Ούτε εγώ θυμάμαι !

 • Reply astroneraidoula 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:53 μμ

  Κάποια στιγμή γύρω στα 5, είχα πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής που είχε γίνει με αφορμή το “έτος παιδιού 1979” (ναι, χρονολογία είναι αυτό). Και επειδή είχα κάνει μια πολύ ωραία ζωγραφιά, είχα κερδίσει ένα βιβλίο (!) το οποίο λεγόταν “Η περιπέτεια του Σπερμούλη”. Σε αυτό πρωταγωνιστές ήταν ο Σπερμούλης (!) και η Αυγούλα (!) που αγάπησαν πολύ ο ένας τον άλλον (!) και όταν αγκαλιάστηκαν, ενώθηκαν και από αυτή την ένωση, βγήκε ένα μωρό ! (είπαμε, έτος 1979). Για σεξ ούτε κουβέντα ! Είμαι …. αυτοδίδακτη!!! αχαχαχχαχχ ! Το βιβλίο αυτό υπάρχει ακόμα στη βιβλιοθήκη μας, αλλά θα ήθελα πολύ και …. το πιο σύγχρονο!

 • Reply aleka 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:37 μμ

  ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..

 • Reply Σταύρος 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:47 μμ

  Στο δημοτικό, μέσω της παρέας.

 • Reply βασιλικη 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:05 μμ

  δυστυχως δεν μου μιλησε κανεις απ τους γονεις μου,εγω θελω πολυ να μιλησω στα παιδια μου!!

 • Reply Elli V. Petsanidou Chatzi 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:48 μμ

  Νομίζω ότι το ανακάλυψα πολύ αργότερα…

 • Reply stella 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:56 μμ

  Δυστυχως δεν θυμαμαι!

 • Reply magdalene volonaki 12 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:56 μμ

  να σας πω την αληθεια δεν θυμαμαι ποτε ανακαλυψα την πραγματικοτητα…οποια το κερδισει παντως θα ειναι πολυ τυχερη!πολυ χρησιμο βιβλιο!

 • Reply Μαρία 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:14 πμ

  Το έμαθα σε κάποια τάξη του δημοτικού όταν το ψιθύριζαν κάποιες συμμαθήτριές μου…

 • Reply vasiliki 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:43 πμ

  δε θυμαμαι πολυ καλα…νομιζω απο φιλους παντως οχι απο τους γονεις μου…

 • Reply Αρετούλα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:59 πμ

  Κι εγώ από ένα παρόμοιο βιβλίο. Με τον Σπερμούλη που αναζητούσε την Αυγούλα του. Και όταν την βρήκε, την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που έγινα και οι δύο….ένα μωράκι!!

 • Reply elena 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 7:31 πμ

  Από τη μαμά!

 • Reply xara 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:06 πμ

  ωραιο δωρο…μακαρι να το κερδισουμε

 • Reply Foukaraki Zoi 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:33 πμ

  Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα.
  Δεν θα ξεχάσω ποτέ (αλλά ποτέ όμως) την αντίδραση της μητέρας μου
  σε αντίστοιχη ερώτηση της μικρής μου αδελφής…απλά πανικός!!!
  Όποτε μου περνάει απο το μυαλό γελάω…
  Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να είμαι πιο προετοιμασμένη για μια τέτοια κατάσταση, στο εγγύς μέλλον, σαν μητέρα!
  Καλήμερα!!!

 • Reply ioanna alexiou 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:08 πμ

  δεν θυμαμαι καθολου ποτε και πως εμαθα.

 • Reply μαριαλενα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:25 πμ

  δε θυμαμαι ακριβως την ηλικια αλλα η μητερα μου μου πηρε ενα βιβλιο που εδειχνε ολη τη διαδικασια αλλα και το πως περνανε οι μηνες μεχρι να γεννηθει ενα μωρακι.Ακομα θυμαμαι την τελεια εικονογραφηση με μια οικογενεια που ειχε πολλα παιδια και περιμενανε με χαρα το επομενο..

 • Reply Σεβαστούλα Ντάκουλα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:42 πμ

  Για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι καθολου…

 • Reply dimitra papadaki 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:56 πμ

  ειχα μαθει μεσω συζητησεων με συμμαθητριες στο δημοτικο.
  τελειο δωρο αυτο το βιβλιο για τα παιδια μου που ειναι τωρα στις τελευταιες ταξεις του δημοτικου!

 • Reply Mika 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:56 πμ

  Από την μαμά μου που μου είπε ότι τα μωρά γίνονται από έναν άντρα και μία γυναίκα που αγαπιούνται πολύ και επειδή αγκαλιάζονται πολύ γεννιέται ένα παιδάκι……..

 • Reply ΠΛΟΥΜΠΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:59 πμ

  ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

 • Reply ελενα μπενετατου 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:40 πμ

  μου αρεσει παρα πολυ καο ειναι τρομερα χρησιμο

 • Reply maria gkika 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:51 πμ

  η αληθεια είναι πως δεν θυμαμαι….

 • Reply ΕΛΠΙΔΑ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:52 πμ

  ειχα διαβασει ενα αντιστοιχο βιβλιο απο τη βιβλιοθηκη του δημου!! Ημουν περιπου 10 χρονων.. 🙂 Εντελως αθωα και απονηρευτη βρε παιδι μου…

 • Reply ΒΑΣΙΛΙΚΗ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:52 πμ

  ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!ΦΟΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

 • Reply ΑΝΝΑ ΡΑΝΤΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:57 πμ

  ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ…. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΟΡΕΣ….
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • Reply Σάνη 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:12 πμ

  δε θυμαμαι καθολου..

 • Reply eva 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:15 πμ

  δεν θυμάμαι αλλά αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν ήταν μία απάντηση που κάλυψε την απορία μου!!! μεγαλώνοντας όταν ένας ξάδερφός μου ρώτησε τη μαμά του, πήρε ώς απάντηση οτι έκανε μία μεγάλη αγκαλιά με τον μπαμπά του και φύτρωσε το καινούριο σποράκι!!! μακάρι να κερδίσω γιατί βλέπω την ερώτηση να μου έρχεται…..!!!

 • Reply ΑΝΑΤΟΛΗ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:18 πμ

  πολύ αργοτερα και όχι από τους γονεις,φιλους και τηλεοραση

 • Reply Betty Kalantzi 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:25 πμ

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ … ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ …..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ , ΣΑΝ ΑΥΤΟ !

 • Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:33 πμ

  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ , ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ , ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:44 πμ

  Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα, μάλλον από μεγαλύτερα παιδιά ξαδέλφια και φίλες…

 • Reply foaslika 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:46 πμ

  6-7 ετων

 • Reply jo 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:57 πμ

  θυμαμαι οτι εκτη δημοτικου κατι φωτο απο μια εγκυκλοπαιδια υγειας….

 • Reply Βασιλική 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:58 πμ

  Απαραίτητο βιβλίο τώρα που ο πεντάχρονος γιος μου έχει ξεκινήσει τις ερωτήσεις.

 • Reply poppy 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:17 μμ

  Θα το ήθελα παρά μα παρά πολύ

 • Reply poppy 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:19 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου!

 • Reply ΒΙΡΓΙΝΙΑ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:25 μμ

  ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ….ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ!

 • Reply Μιχάλης Π. 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:38 μμ

  …δεν ήταν από τις απορίες που μας απασχολούσαν. Αυτά τα λύναμε κατά την εφηβεία! Μπρρρρρ!!!

 • Reply antia 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:40 μμ

  den thimamai

 • Reply σταυρούλα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:40 μμ

  νομίζω απο την τηλεόραση….

 • Reply thomais fountoulaki 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:41 μμ

  ενημερωθηκα στο σχολειο και επειδη επαθα σοκ, πηγα κλαιγοντας στη μανα μου και μετα μου τα εξηγησε καλυτερα η ιδια!!!!!

 • Reply Κατερίνα Γαλάζιου 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:45 μμ

  η μητερα μου με ειχε πει θυμαμαι και οταν επαιζα με τις κουκλες εκανα αναπαρασταση τη γεννα του μωρου της!

 • Reply ΑΝΝΑ Β. 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:07 μμ

  ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:11 μμ

  poly oraia!

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:13 μμ

  από ένα βιβλίο μιας φίλης μου που ο μπαμπάς της ήταν μικροβιολόγος!!

 • Reply marialena 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:13 μμ

  Δεν θυμάμαι τώρα πια!

 • Reply MARIA KIRIAKOU 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:23 μμ

  Από το σχολείο,από πρωτοβουλία της δασκάλας μας!

 • Reply Dimitris Sapouridis 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:33 μμ

  Νομίζω γύρω στα 10 το έμαθα από ξαδέρφια.

 • Reply Iωάννα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:43 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου πως το έμαθα!

 • Reply Ποτούλα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:45 μμ

  Πάντως όχι από τους γονείς μου..

 • Reply ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΗΡΟΛΙΒΑΝΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:17 μμ

  Το ΄μαθα κάπου στην έκτη δημοτικού από μία συμμαθήτριά μου, που μου είπε ότι οι γονείς κάνουν σεξ, και μετά πηγαίνοντας σπίτι ρώτησα τις μεγαλύτερες αδερφές και μου είπαν πως οι δυο γονείς μας αγκαλιάζονται και ξαπλώνουν στο κρεβάτι, και μετά η μαμά έχει ένα αβγουλάκιο και ο μπαμπάς τις δίνει ενα σποράκι και αυτά ενώνονται κια γίνονται μωρό.
  Θυμάμαι ότι η απάντηση τους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
  EFI

 • Reply Έφη Μτλ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:17 μμ

  Ο δάσκαλος μας στο Δημοτικό μας είχε φέρει ένα παρόμοιο βιβλίο και ανοίξαν τα μάτια μας!

 • Reply kwnina 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:37 μμ

  Από διαφορα βιβλία!!!!!

 • Reply argyro 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:50 μμ

  μου χε πει η μαμα μου κατι για ενα σπορακι! αληθεια! μετα εμαθα τα υπολοιπα!

 • Reply Nikos Pap. 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:50 μμ

  Νομίζω το έμαθα μεγάλο παιδάκι…

 • Reply Nicky 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:18 μμ

  Τι όμορφο βιβλίο! Μακάρι να το κερδίσω!

 • Reply Μαρία Β. 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:18 μμ

  δεν θυμάμαι αλλά θα ευχόμουν να το είχα διαβάσει σε ένα τέτοιο βιβλίο.

 • Reply Χρυσάνθη 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:46 μμ

  Δεν θυμάμαι… αλλά θυμάμαι την πρώτη χαζή απάντηση ( από τη γιαγιά μου ) πως τα παιδιά βγαίνουν από τη γάμπα (!). Όπως είναι φυσικό δεν την πίστεψα και απλά μου δημιουργήθηκαν κι άλλες απορίες για την ανατομία του σώματός μου.

 • Reply Χρυσα Βεϊζη 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:00 μμ

  Για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι αλλα σαν αναμνηση εχω οτι τοτε ηταν ταμπου να μιλας για τετοια θεματα.

 • Reply ELENIKARD 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:34 μμ

  ωραιο

 • Reply KALLIOPEAN 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:35 μμ

  Δεν θυμάμαι

 • Reply Αννα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:36 μμ

  Δεν θυμάμαι και πολλά πραγματα…το πιο οιθανο ειναι στο σχολειο απο μεγαλυτερα παιδια

 • Reply MARAAN 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:37 μμ

  den thimamai

 • Reply STELLAKAM 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:38 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου πως το έμαθα

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:36 μμ

  δεν θυμαμαι ακριβως.παντως οι γονεις μου δεν μου το εμαθαν σιγουρα.

 • Reply ΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:40 μμ

  Από διάφορους παιδικούς φίλους και από την τηλεόραση!!

 • Reply deppy 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:48 μμ

  Apo tis files mou arxika,kai meta apo epimones erwthseis sth mama!!

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:56 μμ

  ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 8 ΕΤΩΝ.

 • Reply Αγγελική Χαμοσφακίδη 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:07 μμ

  Χμμμ… Ακριβώς δεν θυμάμαι, όμως έχω μνήμες από τις εγκυμοσύνες της μαμάς και έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή με τρόπο φυσικό και αβίαστο έγινε και αυτή η κουβεντούλα..!

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:37 μμ

  δεν θυμαμαι!!ειλικρινα!!!

 • Reply κων/να 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:38 μμ

  έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια……………………..

 • Reply Stavroula Douvropoulou 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:42 μμ

  Μου το εξήγησε η μαμά μου!!!

 • Reply ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:46 μμ

  σαν χθές, ενα ίδιο βιβλίο, γιατι το κράτησα για πολλά χρόνια αλλα δυστυχώς η μετακόμιση με εκανε και το έχασα!!!

 • Reply Mary 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:58 μμ

  den thymamai katholou!

 • Reply litsa 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:07 μμ

  ΚΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

 • Reply Φλώρα Πρίντεζη 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:19 μμ

  Αν θυμάμαι καλά από συζητήσεις με φίλες μου…

 • Reply ολγα 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:31 μμ

  τα συζητουσαμε με τις μεγαλυτερες φιλες…

 • Reply Areti Kolangi 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:59 μμ

  για το πώς γίνονται τα παιδιά, δεν θυμάμαι καθόλου πώς το έμαθα. Θυμάμαι όμως την απορία μου, για το από πού γεννιούνται τα παιδιά,που μου έλεγε διάφορα η γιαγιά μου…(μεγάλο ταμπού τότε…) και μου την έλυσε η μητέρα μου.

 • Reply Melina 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:02 μμ

  Ε, λίγο από ‘δω… λίγο απο ‘κει… 🙂

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΥΜΟΥ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:04 μμ

  το εμαθα πολυ μεγαλη 17 χρονων απο εγκυκλοπαιδια μαψουχευοντας μαζι με τις ξαδερφες μου 16 και 17 χρονων επισης!!!

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ 13 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:23 μμ

  ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΗ. ΦΙΛΙΑ!

 • Reply sarra atteia 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:14 πμ

  δεν θυμαμαι πολυ καλα….. λιγο απο τις παρεουλες λιγο απο κουβεντες των γονιων……. ευχαριστουμε πολυ

 • Reply Thimios Spanos 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:30 πμ

  δεν θυμάμαι πως..πάντως αρκετά μεγάλο παιδί ήμουνα σίγουρα.

 • Reply Lamprini 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:09 πμ

  Δυστυχως και εγω το μαθα μεγαλη. Μεχρι τοτε νομιζα πως βγαινουν με καποιο μαγικο τροπο απο την κοιλια της μαμας.

 • Reply Έλενα 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:32 πμ

  Καλημέρα! Δυστυχώς οι γονείς μου δεν μπήκαν ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Για την αναπαραγωγική διαδικασία έμαθα από συζητήσεις μεγαλύτερων παιδιών και αργότερα στο γυμνάσιο στο μάθημα της ανθρωπολογίας (αν θυμάμαι καλά).
  Ελπίζω να κερδίσω το βιβλίο το οποιό πιστεύω θα με βοηθήσει πάρα πολύ το πως να μιλήσω στα παιδιά μου για την αναπαραγωγή.

 • Reply maria P, 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:46 πμ

  Δεν θυμάμαι…

 • Reply Kostas B. 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:47 πμ

  Τα έμαθα σχετικά νωρίς από τον μεγαλύτερο αδελφό μου…

 • Reply elisavet 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:47 πμ

  σχετικα νωρις οταν μου μιλησε η μητερα μου!

 • Reply ΣΤΕΛΛΑ Α. 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:38 μμ

  Να’ναι καλά η σουπερ Κατερίνα-περιοδικό της εποχής μου-δεκαετία ’90.

 • Reply Marina Sinodinou 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:34 μμ

  να πω την αλήθεια – δεν θυμάμαι καθόλου…

 • Reply nikol 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:40 μμ

  δεν θυμαμαι καθολου…

 • Reply irene 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:23 μμ

  Δεν θυμάμαι…

 • Reply Σωτηρία 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:22 μμ

  Κουβέντα με τη μητέρα μου και από τη τηλεόραση!

 • Reply ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΤΩΛΗ 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:15 μμ

  Από την μητέρα μου γύρω στα 11, αφου είχε γεννηθεί ο μικρότερος αδερφός μου!!

 • Reply Φανουρία Αγγελοπούλου 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:37 μμ

  Από ένα βιβ΄’ιο στο σπίτι της θείας μου..

 • Reply linav 14 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:59 μμ

  Δεν θυμαμαι. Εχω την εντυπωση πως ποτε δεν ειχα ακουσει καποιο σχετικο παραμυθακι…

 • Reply TaniaM 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:03 πμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου, θυμάμαι όμως ότι η περιέργεια της παιδικής ηλικίας ήταν μεγάλη, ακόμη και για αυτά τα θέματα! Πολύ ωραίο βιβλίο φαίνεται!

 • Reply Χριστίνα Λαργατζή 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:37 μμ

  δεν θυμάμαι…πρέπει πάντως να σοκαρίστηκα όταν το μαθα..χαχαχα!!!

 • Reply ΑΝΙΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:23 μμ

  ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ…

 • Reply Φανή 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:30 μμ

  Από τους γονείς μου, όταν γεννήθηκε η αδερφή μου!

 • Reply ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΒΕΟΥ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:44 μμ

  ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ

 • Reply CHARALAMPOS SIDERIS 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:52 μμ

  ..Apo filous…!!!!

 • Reply ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:36 μμ

  Όταν πήγα στο γυμνάσιο απο το μάθημα της βιολογίας

 • Reply Άννα Λήδα Πετάβρατζη 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:53 μμ

  Θυμάμαι κάποια στιγμή στο σχολείο πρέπει να ήταν, αλλά πάντα διατηρούσα επιφυλάξεις για το αν πραγματικά μένεις έγκυος μετά από ελεύθερη επαφή ! Τελικά γέννησα και σιγουρεύτηκα ! χαχαχα 😛

 • Reply Thanasis Patronidis 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:14 μμ

  Δε θυμάμαι………………..

 • Reply Δημήτριος Ντούρλιας 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:32 μμ

  Και εμείς ήμασταν τυχεροί και ξέραμε από μικροί πως γίνονται τα παιδιά μέσα από βιβλία και συζητήσεις.

 • Reply ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΝΤΟΡΙΝΗ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:00 μμ

  ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ

 • Reply ΝΤΙΝΑ ΛΟΥΜΟΥ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:11 μμ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.

 • Reply FRENCIS VLADI 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:27 μμ

  Από τους τότε μεγαλύτερους φίλους μου!!!

 • Reply Νάντια Ζ. 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:42 μμ

  Πρεπει να ήμουν πολύ μκρή! Δε θυμάμαι λεπτομέρειες!!

 • Reply Πασχάλης 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:43 μμ

  Δυστυχώς όχι!

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:53 μμ

  Αν θυμάμαι λέει… ‘Ημουν σε κάποια τάξη του δημοτικού και γυρίζαμε με τις φίλες μου από το σχολείο όταν μια από αυτές άρχισε να μας λέει οτι πήγαν επίσκεψη στη Θεία της και εκείνη έκατσε και τους είπε όλη τη διαδικασία την οποία μας περιέγραψε. Θυμάμαι οτι εγώ δεν ήθελα να το πιστέψω και είχα θυμώσει. Οπότε όταν έφτασα σπίτι και ρώτησα τη μητέρα μου αν ισχύουν όλα αυτά και τελικά επιβεβαιώθηκα…ήταν μια οδυνηρή διαπίστωση για την παιδική ψυχή μου. ‘Ισως αν είχα κι εγώ ένα ανάλογο βιβλίο τότε, να μην μου είχε φανεί τόσο ξαφνικό και άσχημο.

 • Reply Ευγενία 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:44 μμ

  Η μητέρα μου με τη βοήθεια μιας εικονογραφημένης εγκυκλοπαίδειας!

 • Reply Χριστίνα 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:00 μμ

  Από τους γονείς μου σε μεγάλη όμως ηλικία

 • Reply ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:52 μμ

  ΡΟΖΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ !!!

 • Reply Θεανώ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:56 μμ

  Από τις αδερφές μου

 • Reply Jackie 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:23 μμ

  Σε μικρη ηλικια..Κατι ειχε παρει τ αυτακι μου καπου κ προσπαθησε η μαμα μου να μου το εξηγησει κομψα ξεκινοντας απ τα ζωακια

 • Reply ΑΝΝΑ ΒΕΡΓΙΔΟΥ 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:24 μμ

  Εμαθα για την διαδικασια μέσα απο βιβλία εκεινης της εποχης τυχαια

 • Reply ΟΛΓΑ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:09 πμ

  απο ενα βιβλιο

 • Reply kelly sotiriou 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:54 πμ

  yperoxo

 • Reply maria 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:31 πμ

  ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…

 • Reply Αμαλία 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:43 πμ

  Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, από μεγαλύτερα ξαδέλφια..δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι γίνεται, όμως θυμάμαι πως συνειδητοποίησα πως το αγκάλιασμα άνδρα και γυναίκας σημαίνει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζα…

 • Reply Κώστας 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:35 πμ

  Νομιζω οτι δεν θυμαμαι

 • Reply χριστίνα 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:38 πμ

  εμενα σε χωριο και οπως καταλαβενετε εβλεπα τα ζωακια και ετσι εμαθα τη διαδικασια

 • Reply Σταματίνα 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 9:49 πμ

  Από την αδελφή μου σε μεγάλη ηλικία!!!

 • Reply katerina 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:28 μμ

  στο δημοτικό

 • Reply ΟΛΥΜΠΙΑ 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:29 μμ

  ΣΤΗΝ ΣΤ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΩ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ!

 • Reply κατερίνα 16 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:38 μμ

  Δεν θυμάμαι, αλλά επειδή είμαι έγκυος τώρα, θα το ήθελα για το παιδάκι μου..

 • Reply zoi V. Zoitsa 17 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:17 πμ

  στην τρίτη- τετάρτη δημοτικού, τέλειο βιβλίο, το θελω για τους μαθητες μου στο σχολειο!

 • Reply Δέσποινα 17 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:22 πμ

  Πραγματικά Δεν θυμάμαι καθόλου.. προσπαθώ να θυμηθώ μα τίποτα!!έχουν περάσει κάμποσα χρόνια απο τοτε!!

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΒΙΤΣΑ 17 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:07 μμ

  Απο μια ξαδέρφη 4 χρόνια μεγαλύτερη…ακομη θυμάμαι τι σοκ έπαθα!

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ 17 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:15 μμ

  Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμάμαι..

 • Reply giota klonari 18 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:50 πμ

  εμενα καλα μου τα ειχαν μαθει κ δεν ειχα αποριες κ δεν ξαναρωτησα αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε ομως ειναι οτι μια φιλη μου Α γυμνασιου επεμενε οτι τα παιδια γεννιουνται απ το ποδι συγκεκριμενα κοντα στο γοφο….

 • Reply ΒΙΛΛΗ 18 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:15 μμ

  ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΝΝΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ!!!

 • Reply ΕΛΙΝΑ 19 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:35 μμ

  απ’την καλή μου τη μαμα!

 • Reply Maria O. P. 19 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:24 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου αλλά σίγουρα όχι από κάποιο παρόμοιο βιβλίο…

 • Reply Γεωργία Λάππα 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:29 πμ

  Δυστυχώς πολύ μεγάλη από την μαμά μου

 • Reply ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΛΙΤΗ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:31 πμ

  Από τη μαμά!

 • Reply Παναγιώτης 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:33 πμ

  η εγκυκλοπαίδεια να ΄ναι καλά!!

 • Reply αννυ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:35 πμ

  λίγο η μαμά λίγο οι φιλενάδες…

 • Reply nicole 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:48 πμ

  Θυμαμαι οτι μας είχαν πάρει οι γονείς μου ενα παιδικό βιβλίο που λεγόταν “Οι περιπέτειες του Σπερμούλη”. Καθίσαμε όλοι μαζί να το διαβάσουμε και μας έλυναν τις απορίες μας. Καπως έτσι θα ήθελα να μάθουν και τα παιδιά μου.

 • Reply ΝΑΝΑ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:30 πμ

  αν θυμαμαι καλα πρεπει να ηταν στο δημοτικο απο συμμαθητριες

 • Reply aspasia 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:42 πμ

  αν θυμάμαι καλά δεν έγινε ποτέ τέτοια κουβέντα…

 • Reply Έλενα 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:34 μμ

  Εμένα την γλίτωσαν οι γονείς μου την πληροφόρηση. Επειδή μου άρεσε να διαβάζω βιβλία από την παιδικη βιβλιοθήκη που είχαμε στην πόλη μου, ανακάλυψα ένα βιβλίο μικρή μικρή και διαβάζοντάς το (στα κλεφτά κιόλας) πήρα την ενημέρωσή μου….

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΡΑ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:42 μμ

  Πολύτιμο βιβλίο!!

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:57 μμ

  Πάντως όχι από τους γονείς! Από ότι θυμάμαι μάλλον από μεγαλύτερα ξαδέρφια και φίλους!

 • Reply ΓΙΑΝΝΑ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:00 μμ

  Το συζητούσα με φίλες και έτσι έμαθε η μια από την άλλη!

 • Reply ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 1:34 μμ

  ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟ…

 • Reply κωνσταντινα 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 2:12 μμ

  οι γονεις μου δεν μου ειχαν αναφερει σχεδον τιποτα,κυριως με αλλα παιδακια τα συζητουσαμε αυτα…κ η αντιμετωπιση αυτη απτους γονεις μερικες φορες σε κανει λιγο κομπλεξικο ατομο στο να μιλησεις για σεξουαλικα θεματα…γιαυτο θελω το παιδι μου να του πω οτι μα οτι πρεπει ωστε να εχει το σεξ στο μυαλο του σαν μια ομορφη στιγμη κ να μην νοιωθει ενοχοποιημενα για κατι το τοσο φυσιολογικο…

 • Reply mpela 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 3:03 μμ

  Όταν πήγα στο γυμνάσιο απο το μάθημα της βιολογίας

 • Reply ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:13 μμ

  Τέλειο βιβλίο θα το ήθελα

 • Reply DEPI 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 4:34 μμ

  ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΑΚΙ…ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

 • Reply Ερασμια Κρητικου 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:09 μμ

  ΠΟλυ ωραιο βιβλιο! εγω το εμαθα απο τη μητερα μου!
  Ευχαριστουμε για την ευκαιρια, υπεροχο βιβλιο!!

 • Reply liza 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:16 μμ

  απο τη δασκαλα μου στο σχολειο!!!!!!!!

 • Reply Peggy Theodoulidi 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:36 μμ

  Mou to exigise i mama mou me oso pio apla logia mporouse,imoun gyrw sta 10..

 • Reply evdokia mastrogianni 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 6:22 μμ

  δεν θυμαμαι καθολου..παντως ημουν μικρη αρκετα!!!

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 7:40 μμ

  Δυστηχως το εμαθα κι εγω απο μεγαλυτερα παιδια και η περιγραφη δεν ηταν και η καλυτερη.Θα ηθελα πολυ το βιβλιο για να μαθει με το σωστο τροπο η κορουλα μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!

 • Reply YiannisP 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 7:49 μμ

  Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πως και πότε. το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όταν ο πατέρας μου αποφάσισε να μου μιλήσει . . . ήταν ήδη πολύ αργά!

 • Reply Elena 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:17 μμ

  Για να μην θυμάμαι, μάλλον οι γονείς μου δεν έκαναν καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα

 • Reply sofia 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:26 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου!Σίγουρα όχι από τους γονείς…αλλά θα ήθελα αυτό το βιβλίο για τα δικά μου παιδάκια!

 • Reply Κατερινα Παπαδοπούλου 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:38 μμ

  Από ένα βιβλίο που μου πήρε η μαμά μου κάπου στο δημοτικό.

 • Reply Αντιγόνη Παπαδοπούλου 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:40 μμ

  Μου διάβασε η μαμά μου ένα βιβλίο αλλά ήμουν μικρή για να καταλάβω ακριβώς.Αργότερα το μελέτησα μόνη μου.

 • Reply χαρα λομποτεση 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:12 μμ

  η μαμα και ο μπαμπας τα θεωρουσανε ταμπου να μου μιλανε για τετοια πραγματα, απο οτι θυμαμαι πολυ αμυδρα απο συζητησεις στο σχολειο οτι εμαθα

 • Reply aspa 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:36 μμ

  frontise i megalyteri aderfi mou gi;ayto…stin opoia eixe frontisei i kolliti tis sto sxoleio…i opoia eixe diavasei ena vivlio…kai paei legontas gia na min pw ‘klaigontas’ :))

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΙΠΡΙΤΣΚΑΓΙΑ 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:42 μμ

  Δεν θυμαμαι καθολου!

 • Reply Αγγελική 20 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:55 μμ

  Δεν θυμάμαι…

 • Reply Χριστίνα Πανοπούλου 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 8:17 πμ

  Από ένα σχετικό βιβλίο που μου αγόρασε η μαμά μου, νομίζω.

 • Reply christine 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:09 πμ

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΠΑΝΤΩΣ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!

 • Reply maria b. 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:11 πμ

  ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ!

 • Reply antigoni 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 10:27 πμ

  δε θυμάμαι να μου το εξήγησε ποτέ κανείς!

 • Reply Εύη 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:04 μμ

  Επειδή με την κόρη μου διαβάζουμε πολύ, νομίζω ένα τέτοιο βιβλίο θα τη βοηθήσει!

 • Reply Christos Et 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 12:27 μμ

  ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΣΩ ΠΑΡΕΑΣ 8-10 ΧΡΟΝΩΝ

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΕΛΑ 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:00 μμ

  Δε θυμάμαι ακριβώς πώς αλλά άργησα να καταλάβω ακριβώς τη διαδικασία…Τέλη γυμνασίου νομίζω…

 • Reply Αντώνιος Παντελάκης 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 5:18 μμ

  Ελπίζω να βοηθήσει το παιδί μου να κατανοήσει το σεξ ως φυσιολογική βιολογική δραστηριότητα

 • Reply Lefkothea Z. 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:45 μμ

  Το σίγουρο είναι ότι δεν το έμαθα από τους γονείς… Μάλλον κουβέντες μεταξύ φιλενάδων………………….

 • Reply geo 21 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:48 μμ

  Δεν θυμάμαι καθόλου….

 • Reply SOFIA 23 Φεβρουαρίου, 2014 at 11:22 πμ

  δεν θυμαμαι και πολυ καλα…

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!