Να συστηθουμε;

Αθήνα, 27.04.2011

Γειά σας!

Με λένε Μαμά Μαμαδοπούλου, υπερήφανη μητέρα της 5χρονης κόρης μου και είμαι όσων ετών νιώθω! Το πατρικό μου είναι Κόρη Παιδοπούλου της Μαμάς και του Μπαμπά μου.

Δεν έχω ακαδημαϊκές σπουδές σε παιδαγωγική κατεύθυνση.

Ούτε έχω σπουδάσει παιδοψυχολόγος ή παιδίατρος.

Είμαι μία αιώνια φοιτήτρια στην Μαμαδική Σχολή.  Και από ό,τι φαίνεται έτσι θα παραμείνω. Όχι, όχι, δεν είμαι τεμπέλα.  Ούτε αμελής.  Το αντίθετο. Απλά σπουδάζω σε μία σχολή που…δεν δίνει πτυχίο.

Στην κατεύθυνσή μας έχουμε καθημερινά διαγωνίσματα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ύλη.  Κάτι ελάχιστα SOS μας δίνουν οι παλαιότερες, αλλά δυστυχώς δεν καλύπτουν τα πάντα και υπάρχουν και ενισχυμένες επανεκδόσεις που…τί να πρωτοπρολάβεις να μελετήσεις.  Τα σκονάκια επιτρέπονται, αλλά όπως γίνεται με το Νόμο του Έντυ ….ε….του Μέρφυ ήθελα να πω, τις περισσότερες φορές δεν τα βρίσκεις όταν τα χρειάζεσαι.

Επειδή ήξερα τί απαιτήσεις έχει η σχολή μου (εισήχθησα σχετικά μεγάλη, στα 34) είμαι ψύχραιμη φοιτήτρια και δεν πανικοβάλομαι εύκολα.  Επίσης φροντίζω πάντα να θυμάμαι ότι εκτός από αιώνια μαμά, είμαι και αιώνια κόρη.  Αυτό με βοηθάει σε δύο πράγματα: α) Να χρησιμοποιώ τις διασυνδέσεις μου στην σχολή (την Μαμά μου) και β) να θυμάμαι τις εμπειρίες που έχω εγώ από την παιδική μου ηλικία (παρελθούσα αλλά και τρέχουσα…) και να επιλέξω αν θα εφαρμόσω ή όχι αντίστοιχα τα ίδια που περασα στην κόρη μου.

Είμαι σίγουρη ότι δεν διαβάζετε κάτι ιδιαίτερο και θα αναρωτιέστε, γιατί έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο:

α. Γιατί είμαι πολυλογού, ψωνάρα και νομίζω ότι έχω χιούμορ και επειδή οι φίλες μου (που δεν έχουν όλες παιδιά) έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν, οπότε υπήρχε ανάγκη να έχω κάποιον να του λέω τα “κατορθώματά” μου!

β. Επειδή πιστεύω ότι όταν τα συναισθήματα μοιράζονται, τα θετικά πολλαπλασιαζονται και τα αρνητικά διαιρούνται, νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να καταγράψω τις εμπειρίες μου μοιραζόμενες. :)

γ. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω σκοπό να δώσω συμβουλές, ούτε οδηγίες, γιατί : 1) υπάρχουν ειδικοί και τόσα αξιόλογα ιστολόγια και sites με επιστημονικές προσεγγίσεις που…τί να λέμε τώρα και 2) θεωρω ότι ο κάθε γονιός και το κάθε παιδί είναι διαφορετικά και άρα χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Μία ακόμη Μαμά στο διαδίκτυο, λοιπόν!

Κι αν ξέχασα κάτι, θα το πούμε στην πορεία!

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!! :D

banner_3

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!