Εντάξει. Δεν λέω σε 5′ γιατί θέλει 3′ να ψηθεί, οπότε χαλλλλαράααα να ετοιμάσουμε τα υλικά σε 3′, όχι 2′.
Ξέρω, ότι κάποιοι θα μου πείτε…
“Μα, πόσο υγιεινό μπορεί να είναι, όταν ψήνεται σε 2′-3′ λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων;”
“Μα, το αυγό κάνει να μαγειρεύεται έτσι;”
Και άλλα μπορεί να σκεφτείτε, αλλά αυτή την ώρα που με έπιασε λιγούρα και είμαι στο σπίτι και δεν μου αρέσει τίποτα από όλα όσα έχω να φάω (ελάτε, τώρα, που δεν το έχετε πάθει κι εσείς) και δεν είχα όρεξη να βγω έξω και ήθελα να φάω κάτι γλυκό με τον καφέ μου, είπα να το δοκιμάσω.
Εδώ και χρόνια διαβάζω για αυτές τις συνταγές “Κέικ σε κούπα/φλιτζάνι” (cake in a mug) και λίγο, που δεν το πίστευα, λίγο που κι εγώ είμαι καχύποπτη σχετικά με το προϊόν, που παράγεται…δεν το έφτιαχνα.
Μέχρι σήμερα!
Σίγουρα δεν είναι για κατάχρηση, καθώς και βέβαια με βία γίνεται το ψήσιμο (να τα λέμε αυτά) και δεν ξέρω, τί αλλοιώσεις μπορεί να προκαλούνται στη ζύμη. Θα το ψάξω όμως. Άλλη φορά. Όχι σήμερα.
Για την ώρα καταγράφω τη συνταγή.
Yλικά για μία μεγαλούτσικη κούπα
* 4 κουταλιές του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
* 2 κουταλιές του γλυκού κακάααααοοο
* 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
* 3 κουταλιές του γλυκού γάλα
* 1 αυγό (που το χτυπάμε ξεχωριστά με ένα πηρούνι)
Βάζουμε στην κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το λάδι, το γάλα και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι (το κουτάλι δεν θα βοηθήσει στο να γινουν όλα ένα μείγμα).
Ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά.
Στη δική μου κούπα πρόσθεσα σταγόνες εσάνς βανίλιας και λίγες σταγόνες κουβερτούρας.
Αν είχα πραλίνα….θα έβαζα πραλίνα. (Σλουρπ!)
Τοποθετούμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων και ρυθμίζουμε στο maximum για 1,5′ – 3′ (ανάλογα με την ένταση του φούρνου-εξαρτάται από συσκευή σε συσκευή από ό,τι ξέρω).
Κάπου στο 1′-1,5′ θα το δείτε να φουσκώνει.
Προτίμησα, να το αφήσω για 3′, για να έχει ψηθεί καλά το αυγό.
Φαντάζομαι και υποθέτω, ότι μπορεί κάποιος να μην προσθέσει αυγό και να κάνει κι άλλη διαφοροποίηση, όπως εγώ που αντί για ηλιέλαιο, που έλεγε η συνταγή που διάβασα, προτίμησα να βάλω ελαιόλαδο.
Προσέξτε, μην καείτε μόλις το βγάλετε.
Έτσι κι εγώ το έβγαλα από το φούρνο μικροκυμάτων, για να το απολαύσω με τον καφέ μου και……
είχα παρέμβαση! Aχμ….
Oh, well! Θα φτιάξω άλλο! :p
Mαμά Μαμαδοπούλου
No Comments