slider ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΑΠΟΣΤΟΛΗ : ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!” :)

22 Οκτωβρίου, 2012

Η δημοφιλής έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στο πλαίσιο της έκθεσης

Πόσο ωραίο είναι να μπορείς να παρακολουθείς διαφορετικά πράγματα και να γεμίζεις διαφορετικές εμπειρίες και εικόνες!

Δεν σας κρύβω, ότι αυτή την έκθεση, την περίμενα όχι μόνο για να την παρακολουθήσει η μικρή, αλλά για να την δω κι εγώ!

Πληροφορήθηκα, ότι ξεκίνησε το Σάββατο και πιστεύω, ότι είναι από τις εκθέσεις που μπορούν να μαγεψουν μικρούς και μεγάλους!

Η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» μέχρι το Φεβρουάριο του 2013.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ξεκινά συνεργασία με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ως υποστηρικτή της έκθεσης. Με αφετηρία την έκθεση της Ανταρκτικής, στόχος των δυο φορέων είναι η ευρύτερη συνεργασία στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και δράσεων που αφορούν στους τομείς ενδιαφερόντων τους όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία των ζώων, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και οι κλιματικές αλλαγές κ.τ.λ..

Η πολυετής εμπειρία του «Ελληνικού Κόσμου» στην κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε θέματα που αφορούν τα ζώα και τη φύση, δημιουργούν τις βάσεις για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι επισκέπτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου θα έχουν έκπτωση 10% στην έκθεση της Ανταρκτικής του «Ελληνικού Κόσμου» με την επίδειξη του εισιτηρίου τους και αντίστροφα, ώστε να είναι πιο προσιτή η πρόσβαση του κοινού και στους δύο φορείς.

Η έκθεση-υπερπαραγωγή «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» για μικρούς και μεγάλους, έχει κάνει ήδη τεράστια επιτυχία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αλλά και στην Ισπανία και την Τουρκία όπου έχει παρουσιαστεί, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Η έκθεση, σε έκταση 700 τ.μ., προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστήρια της παγωμένης ηπείρου μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών. Σχεδιασμένη για οικογένειες και σχολεία και χάρη στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική και να εργαστούν στο μεγαλύτερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Βρετανική Ερευνητική Ομάδα της Ανταρκτικής και ήταν μέρος των δράσεων με τις οποίες συμμετείχε το Ηνωμένο Βασίλειο στο Διεθνές Πολικό Έτος (2007-2008). Περιλαμβάνει μια σειρά από πραγματικά αντικείμενα και σενάρια που επιτρέπουν στους επισκέπτες να αισθανθούν και να «δοκιμαστούν» σε πολικές θερμοκρασίες. Μέσα από διαφορετικές προκλήσεις και δραστηριότητες ζουν στις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες εκεί και προσπαθούν να επιβιώσουν στην πιο ανεμώδη και παγωμένη ήπειρο του πλανήτη μας.

Σε έναν προσομοιωμένο σταθμό εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, οδηγούν οχήματα χιονιού (snowmobile), κάνουν βουτιά στην παγωμένη θάλασσα, δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο σκοτάδι και μελετούν τα άγρια ζώα της Ανταρκτικής!

Στις ενότητες της έκθεσης ο επισκέπτης ανακαλύπτει επίσης την καθημερινή ζωή στην Ανταρκτική: έναν καταυλισμό της Ανταρκτικής, διαδραστικά μοντέλα, γραφήματα με πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό, εργαστήρια, ζώα, σκελετούς και φυτά, απολιθώματα, χάρτες, επιστημονικά εργαλεία, κατάλληλα ρούχα και εξοπλισμό.

Η έκθεση συνοδεύεται, προαιρετικά, από την ταινία «Θόλου» «Παγωμένοι Κόσμοι» που θα προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η ταινία, μια παραγωγή της Evans & Sutherland και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών του Χιούστον, με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ, είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι με κατεύθυνση τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Στόχος είναι ο θεατής να ανακαλύψει τα οικοσυστήματα που αναπτύσσονται εκεί και να εντοπίσει πώς η επιβίωσή τους είναι συνδεδεμένη με τη δική μας.

Εκτός από οικογένειες, η έκθεση και η ταινία απευθύνονται επίσης σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου καθώς και σε παιδιά Νηπιαγωγείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 212 254 0100 http://school.helleniccosmos.gr/

20 Οκτωβρίου 2012 – Φεβρουάριος 2013

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ. 212 254 0000

http://antarctica.hellenic-cosmos.gr/

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 09.00-13.30

Παρασκευή 09.00-20.00

Σάββατο 11.00-16.00

Κυριακή 10.00-18.00

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

* Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

* Στα καταστήματα public

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση Σχολή Kαλών Τεχνών

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση Σχολή Kαλών Τεχνών

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!