Η σειρά, βέβαια, δεν ασχολείται μόνο με μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, αλλά και με αγόρια.
Η συγγραφέας, Sánchez Vegara Isabel Mª ,εμπνευστής και δημιουργός της σειράς “Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ” και “Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ” που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε κάθε βιβλίο της παρουσιάζει ένα μικρό παιδί, που μεγαλώνοντας επηρέασε την παγκόσμια ιστορία με την ξεχωριστή προσωπικότητά του.
Μικρά παιδιά που η καθαρότητα της ματιάς και της ψυχής τους τα έκανε, να ονειρευτούν έναν διαφορετικό καλύτερο κόσμο και όχι μόνο να προσπαθήσουν για αυτό, αλλά να αφιερώσουν τη ζωή τους σε αυτόν τον σκοπό.
Δύο νέα βιβλία για δύο υπέροχα κορίτσια, λοιπόν, ήρθαν να κάνουν ακόμη πιο όμορφη αυτή τη σειρά βιβλίων.
Το ένα παρουσιάζει την Όντρεϊ Χέπμπορν (εικονογράφος η Amaia Arrazola) και το άλλο για τη Ρόζα Παρκς(εικονογράφος η Marta Antelo).
Όπως έχω ξαναπεί σε παρουσίαση των άλλων βιβλίων της σειράς, η εικονογράφηση κάθε βιβλίου γίνεται από διαφορετικό δημιουργό και με αυτό τον τρόπο αποτυπώνει τη διαφορετική προσωπικότητα του κάθε ξεχωριστού μικρού παιδιού.
Η Sánchez Vegara Isabel Mª παρουσιάζει προσωπικότητες που διέπρεψαν σε διαφορετικούς χώρους, όπως π.χ. από τον ακτιβισμό, τις τέχνες, την εξερεύνηση, τις επιστήμες, τη λογοτεχνία κ.α.
Η βιογραφία της Όντρεϊ Χέπμπορν, η οποία εκτός από star του κινηματογράφου και σύμβολο κομψότητας υπήρξε και πρέσβειρα της Unicef παρουσιάζεται με απλό κείμενο, μιλώντας για τα όνειρα που έκανε όταν ήταν παιδί μεγαλώνοντας μέσα στον πόλεμο, πώς βρέθηκε στα στούντιο του Hollywood και πήρε βραβείο Oscar, αλλά και πώς αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αφρική, για να προσφέρει αγάπη στα παιδιά που είχαν ανάγκη.
Η Ρόζα Πάρκς, από την άλλη, ήταν ένα μικρό, σεμνό και ευγενικό κορίτσι από την Αλαμπάμα η οποία έγινε μία από τις σημαντικότερες μορφές του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική.
Παιδί μιας οικογένειας σκλάβων, βίωσε μεγαλώνοντας κοινωνική ανισότητα μεταξύ λευκών και μαύρων.
Μια ημέρα, αφού είχε ενηλικιωθεί, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε ένα λευκό, όπως όριζε ο νόμος τότε. Τότε ήταν που ξεκίνησε ο αγώνας της που από προσωπικός έγινε συλλογικός και συνέβαλε πάρα πολύ στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Δύο νέα βιβλία, “Ρόζα Παρκς” και “Όντρεϊ Χέπμπορν”, που έγιναν αμέσως αγαπημένα μου σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς εδώ , ενώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες των νέων εδώ:
Όντρεϊ Χέπμπορν
Και κάπως έτσι, ανυπομονούμε για τη συνέχεια της σειράς. 🙂
Μαμά Μαμαδοπούλου
No Comments