slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!! :)

24 Ιουνίου, 2012

Μία Κυριακή πριν κλείσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές κανονίσαμε με μία φίλη να πάρουμε τα πιτσιρίκια μας και να πάμε βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο.

Ο 7χρονος Αριστοτέλης που λατρεύει το χώρο, έχει βγάλει ετήσια κάρτα και τον επισκέπτεται συχνά. Εκείνος ανέλαβε να μας κάνει την ξενάγηση για εκείνη τη μέρα.

Είχαμε επισκεφτεί κι εμεις κι  άλλη φορά το Αττικό Ζωολογικό πάρκο, αλλά ομολογώ ότι αυτή τη φορά η μικρή το απόλαυσε περισσότερο, γιατί είχε και τη συνομίλικη παρέα της και το διασκέδασε πολύ!

Ήταν μεγάλη απόλαυση να ακούμε τον Αριστοτέλη να περιγράφει τα ζώα και να μας λέει όλα όσα γνωρίζει για αυτά.
Highlight ο χαρακτηρισμός των Λεμούριων ως “Παρκουρίστες”!
Κι εχει δίκιο! Έτσι όπως κινούνται, είναι σαν να κάνουν παρκουρ!! :p

Το Αττικό Ζωολογικό πάρκο είναι ένας χώρος μόλις 20′ από την Αθήνα και έχει λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, μαϊμούδες, τίγρεις, αρκούδες, πιγκουίνους, παπαγάλους, δελφίνια και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας θα βρείτε χώρους να ξεκουραστείτε και να κάνετε πικ νικ. Έχει παιδική χαρά, καφετέρια, αλλά και μαγαζί με σουβενίρ.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα.

 

Αρχικά ξεκίνησε το Μάιο του 2000 ως ορνιθολογικό πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο (1.100 πουλιά και 300 διαφορετικά είδη). Από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στους επισκέπτες του με ζώα από τις 5 ηπείρους με περισσότερα από 2.000 ζώα από 400 είδη.

Κεντρική έννοια τους είναι μαζί με την ψυχαγωγία να προσφέρουν και επιμόρφωση.
Υπάρχουν προγράμματα μέσα από τα οποία σχολεία επισκέπτονται το χώρο και έτσι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ζώα που είτε δεν έχουν δει ποτέ από κοντά, αλλά και κάποια ούτε ξέρουν ότι υπάρχουν.
Όσο απίστευτο και υπερβολικό μπορεί να φαίνεται σε κάποιους από εμάς, αλλά κάπου διάβαζα ότι υπάρχουν παιδιά (κυρίως αυτά που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα) που δεν έχουν δει από κοντά π.χ. κατσικάκια, προβατάκια.

Τα παιδιά, αλλά και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε κάποια πράγματα αλλά και να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο.  Θα σας πω ένα παράδειγμα: Η μικρή συγκλονίστηκε, όταν στο δελφινάριο άκουσε για πρώτη φορά , ότι από τα σκουπίδια που ρίχνουν κάποιοι στη θάλασσα κάποια ζωάκια που ζουν μέσα σε αυτήν, όπως τα  θαλάσσια λιοντάρια, μπορεί να πεθάνουν. Της έμεινε και το έλεγε σε όλους. Είμαι σίγουρη ότι από φέτος, θα είναι ακόμη πιο προσεκτική στην καθαριότητα της παραλίας.

 

Το Αττικό Ζωολογικό πάρκο είναι μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων) και ως μέλος της τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την ευημερία των ζώων.

Σε συνεργασία με την ΕΑΖΑ συμμετέχει ενεργά σε 17 προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών και 35 είδη παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω βιβλίων γενεαλογίας και αναπαραγωγής. Επίσης από το 2004 το Αττικό Ζωολογικό πάρκο χρησιμοποιεί το Διεθνές Σύστημα Πληροφοριών πανίδας όπου καταχωρούνται όλα τα δεδομένα των ζωολογικών κήπων της ΕΑΖΑ και της WAZA (Παγκόσμια Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων). Μέσω αυτού του συστήματος μπορούν να έχουν πληροφορίες για όλα τα ζώα που φιλοξενούνται σε όλους τους ζωολογικούς κήπους διεθνώς.

Ο Αριστοτέλης έχοντας έγκυρη ενημέρωση μας είπε, ότι δίπλα στο πάρκο ετοιμάζεται η “Δεινοσαυρόπολις” (μας έδειξε και το χώρο! Αμέ…..!), που είναι ένα μοναδικό μουσείο εξέλιξης των ειδών με έμφαση στην εποχή των δεινοσαύρων, καθώς και την “Ωκεανόπολις”, ένα πρότυπο ενυδρείο, καθιστώντας έτσι το Αττικό Ζωολογικό πάρκο ως ένα παγκόσμιας εμβέλειας θεματικό πάρκο για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Εάν ενδιαφέρεστε να το επισκεφθείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλιου.

Βρίσκεται στα Σπατα στη θέση Γιαλού.
Η είσοδος ανά άτομο είναι :
15 € για τους ενήλικες
Δωρεάν για παιδιά κάτω των 3 ετών
11 € για παιδιά 3-12 ετών
3 € επιπλέον για τα δελφίνια
11 € για γκρουπ άνω των 25 ατόμων
8 € Νηπιαγωγειά – Παιδικοί Σταθμοί
9 € Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια
Ελεύθερα για ατομα με ειδικές ανάγκες

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 319 από Δουκίσης Πλακεντίας

ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ: Έξοδος 18 για Σπάτα (από το Αεροδρόμιο)
Έξοδος 16Ρ για Ραφήνα (από Ελευσίνα)
Τέρμα Αττικής οδού με κατεύθυνση προς Ραφήνα από περιφερειακό Υμηττού

Για περισσότερες πληροφορίες : 210-6634724 www.atticapark.com

Facebook  www.facebook.com/AtticaZoologicalPark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

 • Reply Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 24 Ιουνίου, 2012 at 8:45 μμ

  Έχουμε πάει κι εμείς! Και θα πάμε και με τη μικρή εννοείται στο μέλλον. Αξίζει πραγματικά, τα παιδιά τρελαίνονται για τα ζώα!

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!