Ήταν από αυτές τις μέρες που τα παιδιά βρίσκονταν σε διακοπές και οι φίλοι της κόρης μου δεν είχαν επιστρέψει στην πόλη.
Άρα έπρεπε να βρούμε τρόπους να γεμίσουμε δημιουργικά και ευχάριστα αυτές τις ώρες. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν εφικτό να κάνουμε συνέχεια βόλτες. Κάποιες ώρες έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι.
Η μικρή ήταν αυτή που μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα γλυκό. Δεν ήταν τυχαίο. Είχαν τελειώσει τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά αλλά και τα πασχαλινά κουλουράκια.
«Μαμά, χρειαζόμαστε ένα γλυκό!»
Φυσικά και συμφώνησα!
«Μα, να μην έχουμε ένα γλυκό;»
Challenge accepted, λοιπόν!
Εδώ και καιρό μου είχε έρθει η ιδέα να ετοιμάσω ένα γλυκό με τα γαλακτοκέικ Δέλτα smart και ένιωσα ότι είχε φτάσει η ώρα να τη δοκιμάσω.
Η κόρη μου χοροπήδησε διπλά όταν άκουσε ότι θα φτιάξουμε μία τούρτα με γαλακτοκέικ.
Πέρα από το ότι απολαμβάνει τη διαδικασία της προετοιμασίας, κατάλαβε ότι θα μπορέσει στα κλεφτά να φάει κάποιο, αλλά και να γλείψει τον κάδο του μίξερ. Εγώ θα αναλάμβανα το καθάρισμα της σπάτουλας. :p
(Ενώ η τούρτα γίνεται πανεύκολα και τρώγεται ακόμη πιο πανεύκολα, έχει μία τεράστια δυσκολία, που ειλικρινά δεν μπόρεσα να διαχειριστώ.)
Θα σας μιλήσω γι’αυτή τη δυσκολία παρακάτω όμως.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αυτοσχέδια και μπορείτε να την κάνετε ακόμη πιο νόστιμη με τις δικές σας παρεμβάσεις.
Είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι την επόμενη φορά, που θα τη φτιάξω θα κάνω κι άλλες παρεμβάσεις.
Όμως ας ξεκινήσουμε με τα βασικά βήματα.
Το γκατζετάκι μίξερ που κρατάει με το χεράκι της η κόρη μου είναι χρονόμετρο,
που δεν το χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή, αλλά το ’χα καημό να σας το δείξω μια φορά.
Τι υλικά χρησιμοποιήσαμε;
- 8 γαλακτοκέικ Δέλτα Smart
(6 για το γέμισμα που θα παίξουν το ρόλο παντεσπάνι – 1 για τρίμμα και 1 που θα φαγωθεί στη ζούλα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας) - 1 φλιτζάνι γάλα Δέλτα Smart
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 συσκευασία σκόνη για σαντιγί
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- Φράουλες
- 4-5 πασχαλινά κουλουράκια από αυτά που περισσεύουν (αν και ποτέ δεν περισσεύουν)
Εκτέλεση
- Σπάσαμε τα κουλουράκια στον κάδο του multi μίξερ και τα κάναμε σκόνη και θρύψαλα κατά Κορκολή. Στον κάδο προσθέσαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα ξαναχτυπήσαμε στο μίξερ.
2. Αυτή την υγρή σκόνη που δημιουργήθηκε, την απλώσαμε στο πιάτο όπου θα «στήναμε» την τούρτα και αφού τη σκεπάσαμε με μια μεμβράνη την αφήσαμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
3. Χτυπήσαμε τη σκόνη σαντιγί με ένα φλιτζάνι γάλα Δέλτα Smart που ως γάλα είναι μια καθημερινή υγιεινή επιλογή χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, με μειωμένα λιπαρά. Βάλαμε τη σαντιγί για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει.
4. Όταν πέρασε αυτός ο χρόνος η κόρη μου άπλωσε ένα μικρό στρώμα πάνω στο τρίμμα μπισκότου.
5. Στη σαντιγί απλώσαμε μερικά κομμάτια φράουλες.
Σε αυτό το σημείο και μετά τη δοκιμή, ξέρω ότι την επόμενη φορά θα προσθέσω κι άλλες φράουλες. Θα γίνει πιο δροσιστικό το γλυκό και θα γίνει πιο ακόμη πιο ελαφριά η γεύση του.
6. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα στρώμα σαντιγί, για να ισιώσει κάπως η επιφάνεια μετά την προσθήκη της φράουλας και για να μπορέσουμε να στερεώσουμε τα γαλακτοκέικ.
7. Απλώσαμε τα γαλακτοκέικ ενώ, όπως βλέπετε κάτω αριστερά, κάποιο χεράκι τρώει κάποιο υπόλειμμα.
8. Καλύψαμε όλη την τούρτα με σαντιγί και την αφήσαμε στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει καλά.
9. Πάνω από τη σαντιγί κόψαμε κομματάκια φράουλας και αφού τα στερεώσαμε, μου ήρθε η έμπνευση και αφαίρεσα το τμήμα του κέικ από τα γαλακτοκέικ και το έτριψα από πάνω. Φυσικά και την κρέμα που περίσσεψε από το σάντουιτς του γαλακτοκέικ, την έφαγα εγώ.
Η μεγάλη δυσκολία, που σας έλεγα ότι αντιμετώπισα στην προετοιμασία της ήταν ότι κάποιοι, κάαααααααποιοι λέω, δεν άφηναν σε ησυχία την τούρτα σε αυτό το σπίτι και σε ανύποπτες στιγμές με κάτι κουταλάκια δοκίμαζαν πριν ετοιμαστεί με αποκορύφωμα αυτό που αντίκρυσα το πρωί πριν την στολίσουμε, όπου διαπίστωσα ότι είχε μια ολόκληρη τρύπα στο πλάι (ο καλός μου βούτηξε ένα από τα κομματάκια γαλακτοκέικ).
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ίσια όσο θα ήθελα, αλλά στην τελική δεν έχει καμία σημασία.
Έγινε νοστιμότατη και δροσιστική.
Ενώ φαίνεται μικρή, στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί ένα μικρό κομματάκι είναι αρκετό για να γευτούμε τη νοστιμιά, αλλά και πολύ χορταστικό.
Επίσης (κάτι που θα κάνω κι εγώ και το σκέφτηκα μετά) θα πρότεινα να φτιάξετε ελάχιστο σιρόπι για να ραντίσετε λίγο τα γαλακτοκέικ για να γίνει πιο μαλακή η επιφάνεια και να κόβεται πιο εύκολα.
Την επόμενη φορά σκέφτομαι να προσθέσω και μαρμελάδα στη γέμιση και σίγουρα θα δοκιμάσω να βάλω ανάμεικτες γεύσεις γαλακτοκέικ Δέλτα, αφού έχει και με πραγματική σοκολάτα και με πραγματική σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα.
Εδώ θέλω να σημειώσω ότι την επόμενη φορά που θα τη φτιάξω, θα βάλω λουκέτο στο ψυγείο.
Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πια.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και δεν θέλει γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Με την κόρη μου απολαύσαμε τη διαδικασία της προετοιμασίας και φυσικά τη νόστιμη τούρτα στο τέλος.
Tip: Το καταβρόχθισμα των υπολειμμάτων και το “καθάρισμα” του κάδου του μίξερ από τη σαντιγί.
Είναι σίγουρο, ότι θα την επαναλάβουμε κι αν αποφασίσετε να τη δοκιμάσετε κι εσείς, Κααααλή επιτυχία!
Μπορείτε να ανακαλύψετε κι άλλες συνταγές με προϊόντα Δέλτα Smart και Δέλτα Advance και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το αγαπημένο μαμαδοblog του deltamoms.gr, που φιλοξενεί και δικά μου κείμενα.
Μαμά Μαμαδοπούλου
4 Comments
Και έχω γαλακτοφέτες στο ψυγείο 🙂 Χοχο, πάω να δω αν φτάνουν!
Θα υπολογίσεις 1 μείον (θα φαγωθεί στην προετοιμασία). 🙂
Περιμένω εντυπώσεις. Ή μάλλον….ένα κομμάτι για να σου πω εγώ εντυπώσεις. Xαχαχααααααα!!
Ω ρε φίλε, τι μου κάνεις τώρα! Βουτάωωωωωωω!!!
Bούτα, βούτα! 😉