slider ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ (Musical για παιδια και οχι μονο)

17 Δεκεμβρίου, 2015

Αγαπάμε τις χειροτεχνίες, τις κατασκευές, τους ανθρώπους που δημιουργούν και γι’αυτό αγαπάμε τις φίλες μας στον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουωρκ.

Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί από έναν άνθρωπο, που είναι η προσωποποίηση της χειροτεχνίας (και τί δεν φτιάχνει με τα χρυσά χέρια της αυτή η γυναίκα!! ), τη Μάνια Χατζηιωαννίδη.

Έτσι χρυσοχέρα ήταν η γιαγιά μου (σας είχα μιλήσει για εκείνη κάποια στιγμή εδώ :  Τα πάτσγουωρκ της γιαγιάς μου ) κι έφτιαχνε διάφορα.

Όποτε έχω χρόνο κι εγώ κάτι κάνω….Προσπαθώ τουλάχιστον. Όταν πρωτοείδα τις υπέροχες δουλειές που κάνουν στον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουωρκ, ζήλεψα. Θέλησα να μάθω κι εγώ, γι’αυτό πριν 2 χρόνια πήρα την πολύ καλή ραπτομηχανή της πεθερούλας (που δεν την χρειαζόταν), την έστειλα για ένα καλό service και από τότε κάθεται…Όχι η πεθερούλα. Η ραπτομηχανή. Ναι. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ, αλλά θα ασχοληθώ. Κάποια στιγμή.

Όταν έμαθα, ότι οι…Παπλωματούδες του Συλλόγου Πάτσγουωρκ ετοιμάζουν έξοδο για την παράσταση της “Παπλωματούς” φυσικά και ζήτησα να ακολουθήσω με την κόρη μου.

 Η παπλωματού

Ο χώρος παραστάσεων είναι στο νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου  στον Κεραμεικό (Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός), όπου φέτος ιδρύθηκε η Παιδική Σκηνή Μαριάννα Τόλη.

Είναι ένας μοντέρνος ανακαινισμένος χώρος πολλά υποσχόμενος από την ώρα που μπαίνεις.

Η παράσταση “Η Παπλωματού” ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την κυρία Μαριάννα Τόλη, η οποία  έκανε μια εισαγωγή στην ιστορία και ζέστανε αμέσως τα παιδιά όλων των ηλικιών για την παράσταση που ακολούθησε.

Η ιστορία βασίζεται στο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ, “Το δώρο της παπλωματούς” και μιλά για τη σημασία της γενναιοδωρίας και της καλοσύνης.

Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ τα καλά στοιχεία των ανθρώπων και την ανάγκη προσφοράς, η “Παπλωματού” έρχεται να περάσει με υπέροχο τρόπο μηνύματα στα παιδιά.

Η παράσταση σε διασκευή και σκηνοθεσία από τη Μαριάννα Τόλη, μια κυρία που έχει ξεχωρίσει όλα τα χρόνια για τις δουλειές της στις παιδικές σκηνές, είναι εξαιρετική.

Είναι μια παιδική παράσταση που φαίνεται, ότι στη διοργάνωση και εκτέλεσή της δεν έχουν γίνει “εκπτώσεις” επειδή απευθύνεται σε μικρά παιδιά.Το αντίθετο. Είναι ένα υπέροχο μιούζικαλ, φρέσκο, ενημερωμένο με σύγχρονες πινελιες, με υπέροχους ηθοποιούς, καταπληκτικές φωνές,  χορευτικά, μουσικές διασκευές,  συγκινητικό και χιουμοριστικό μαζί, προσεγμένο στη λεπτομέρεια.

Η Παπλωματού

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι οι  Αντιγόνη Ψυχράμη, Σωκράτης Μαϊδώνης, Άννα Φιλιππάκη, Στέλιος Κέλερης, Σταύρος Βόλκος, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Γιώργος Βούντας, Κέλυ Γιακουμάκη, Γιάννης Πλιάκης, Δήμητρα Γιακουμόγλου, Μαρία Δελετζέ.

Οφείλω να δηλώσω ότι η σκηνοθετική προσέγγιση στο ρόλο του άπληστου Βασιλιά και ο εξαιρετικός Σωκράτης Μαϊδώνης έδωσαν άλλο χρώμα στην παράσταση στο β’μέρος της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ : Η Παπλωματού

 

Η Παπλωματού

 

Μια παράσταση που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Ή αλλιώς…παιδιά όλων των ηλικιών. 🙂

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!