slider ΒΙΒΛΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : 2 ΤΥΧΕΡΟΙ ΓΙΑ “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ” :)

3 Δεκεμβρίου, 2013

“Το βιβλίο της Κατερίνας” από την πρώτη μέρα, που άρχισα να το διαβάζω….well, από τις πρώτες ώρες για την ακρίβεια, γιατί μέσα σε μία μέρα το είχα τελειώσει, είχε γίνει από τα πιο αγαπημένα μου.

Όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση έγραψα ένα άρθρο για αυτό με τις πρώτες σκέψεις, συναισθήματα (ω, ναι πολλά) και τους γενικότερους προβληματισμούς μου (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:  “Το βιβλίο της Κατερίνας, που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ.”).

Περνώντας ο καιρός, συνειδητοποίησα, ότι αυτό το βιβλίο συνεχίζει να “δουλεύει” μέσα μου.

Λες κι ένα κείμενο έρχεται να κάνει αναδιοργάνωση στην ψυχή σου και αρχίζεις να αλλάζεις θέση στα πράγματα.

Αυτό μπαίνει εκεί, το άλλο παραπέρα, εκείνο κάτω από το έδαφος και ετούτο πολύ πιο ψηλά.

Έχω διαβάσει πολλά βιβλία.

Όλα αφήνουν κάτι.

Ακόμη και αυτά που φαίνονται πιο αδιάφορα και με το που τα κλείνεις, έχοντας διαβάσει τις τελευταίες σελίδες, έχεις ξεχάσει την ιστορία τους. Ακόμη και αυτά αφήνουν μία απόχρωση έστω για λίγο.

Κάποια βιβλία όμως είναι “σταθμοί”.

Δεν ξέρω, εάν είναι μόνο το κείμενο ή η κατάσταση, που βρίσκεται το μυαλό και η ψυχή του ανθρώπου την περίοδο της ανάγνωσης του ή ο συνδυασμός και των δύο, αλλά υπάρχουν βιβλία, που αλλάζουν το πρίσμα οπτικής καταστάσεων, που δεν το περιμένεις.

“Το βιβλίο της Κατερίνας” του Αυγουστου Κορτώ, είναι για μένα ένα τέτοιο βιβλίο.

Μια ιστορία, που σου δίνει γροθιά στο στομάχι, αλλά αφού τη νιώσεις, στέκεις όρθιος.

Πιο δυνατός ίσως.

Να είναι η κάθαρση του τέλους της τραγωδίας;

Δεν ξέρω…

Νομίζω, ότι πρέπει να σχηματίσετε μόνοι σας μία άποψη, διαβάζοντάς το.

Θα βρείτε αλήθειες, που μπορεί να μην σας αρέσουν, αλλά εκεί που θα είστε οι δυό σας, εσείς και η ιστορία της Κατερίνας, μπορείτε να σκεφτείτε πολλά.

Είναι μεγάλη η χαρά μου, που θα κάνω διαγωνισμό για αυτό το βιβλίο.

2 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο από “Το βιβλίο της Κατερίνας” του Αυγούστου Κορτώ, που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Πατάκη” μέσα από διαγωνισμό, που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013.

κορτω

Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση:

“Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σας, που κάποιο βιβλίο να σας επηρέασε τόσο, όσο π.χ. επηρέασε εμένα “Το βιβλίο της Κατερίνας”,  ώστε να αλλάξατε έστω και για λίγο τον τρόπο με τον οποίο βλέπατε κάποιες καταστάσεις;”

 

Καλή Επιτυχία!

:)

O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές

μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο  θα αναδειχθούν οι τυχεροί/ές, που θα κερδίσουν από   ένα αντίτυπο του  βιβλίου!

 

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Πατάκη  διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από  ένα αντίτυπο του  βιβλίου “Το βιβλίο της Κατερίνας” του Αυγούστου Κορτώ.

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή  και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί  δημοσιεύονται και στα diagonismos.grjaba.grnethall.gr,saveandwin.gr,  kerdise-to.gr , tixerakias.com, babysmart.gre-win.gr

 

210 Σχόλια

 • Reply Monika 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:01 μμ

  Πολλά βιβλία με έχουν αγγίξει… αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ένα με έχει επηρεάσει, ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος άνθρωπος…
  Ο Φτωχούλης του Θεού του Ν. Καζαντζάκη είναι το βίβλίο που όσα χρόνια και να περάσουν θα θυμάμαι τις σελίδες του σαν χθες…
  Ο άνθρωπος ως όφειλε να είναι…

 • Reply Anastasia Kakoulidou 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:03 μμ

  Το ¨Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”, του μεγάλου μας Καζαντζάκη! Το πρωτοδιάβασα στα 16 μου. Με είχε επηρεάσει πάρα πολύ, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του Καζαντζάκη που διάβασα στη συνέχεια. Μάλλον πρέπει να το ξαναδιαβάσω τώρα στα 30 γιατί κάτι κάνω λάθος φοβάμαι..

 • Reply Katerina 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:59 μμ

  Ναι τα βιβλία που μ’ έχουν στιγματίσει είναι πολλά!

 • Reply SOFIA 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:49 μμ

  ο ¨Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”, του μεγάλοu Καζαντζάκη!

 • Reply Ntina 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:52 μμ

  Ένα βιβλίο που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου είναι το Τερέζα Μπατίστα.Το διάβασα το ’84 και το θυμάμαι ακόμη!

 • Reply Ανδριάνα 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:56 μμ

  Το βιβλίο που με έχει σημαδέψει είναι από τα παιδικά μου χρόνια και λέγεται “βιβλίο των ταξιδιών” .

 • Reply nektaria 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:07 μμ

  Και φυσικά η καλύβα του μπάρμπα θωμά

 • Reply Prevenios Stylianos 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:09 μμ

  Τα βιβλία επηρεάζουν τις στιγμές μας και τη φαντασία μας, δύσκολα τις ζωές μας. Ίσως το πιο σημαντικό που κάνουν, ορισμένες φορές, είναι να μας κάνουν σαν τρίτους να ταυτιστούμε για καταστάσεις που στην ουσία έχουμε ζήσει και οι ίδιοι αλλά πλέον αποστασιοποιημένα έχουμε μια πιο καθαρή ματιά.

  Ευχαριστούμε για το βιβλίο.

 • Reply ΟΛΓΑ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:17 μμ

  ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:27 μμ

  Τομ Σόγιερ!!!

 • Reply irene 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:38 μμ

  Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ..

 • Reply Διαγωνισμός kidscloud.gr με δώρο 2 αντίτυπα από "Το βιβλίο της Κατερίνας" του Αυγούστου Κορτώ | BabySmart 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:41 μμ

  […] επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.   Λήξη διαγωνισμού: 12 […]

 • Reply Δημήτριος Ντούρλιας 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:43 μμ

  Πολλά βιβλία με έχουν επηρεάσει και με έχουν κάνει να αλλάξω στάση ζωής. Περισσότερο όμως από όλα με άγγιξε “Ο κόσμος της Σοφίας”…

 • Reply Elli V. Petsanidou Chatzi 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:09 πμ

  Δεν με έχει επηρεάσει κάποιο βιβλίο, αλλά όσες φορές και να διαβάσω το “Έρωτας σαν βροχή” της κ. Μαντά με κατακλίζουν πολλά συναισθήματα.

 • Reply fro 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:30 πμ

  Η Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη

 • Reply Κωνσταντίνα Χανιώτη 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:38 πμ

  Πολλά βιβλία με έχουν βάλει σε σκέψεις ή με έχουν κάνει να αλλάξω γνώμη για κάποια πράγματα, στάση ζωής όμως με έχουν κάνει να αλλάξω τα βιβλία του Jorge Bucay! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και το συγκεκριμένο!!! Θα ‘θελα πολύ πολύ να το διαβάσω κάποια στιγμή! Ευχαριστούμε για τον διαγωνισμό!!

 • Reply Dora Kerani 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:42 πμ

  νομιζω πως καθε βιβλιο που διαβαζε επαιζε σημαντικο ρολο στη ζωη μου,πρωτα απο ολα με εβαζε σε καθε ρολο και κυριως με εκανε να σκεφτω πολλα πραγματα που εχω κανει η δεν εχω κανει και τελικα τα τολμησα!

 • Reply Βίκυ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:04 πμ

  “Η μεταμόρφωση” του Κάφκα

 • Reply teri 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:17 πμ

  Το “Μονόγραμμα” του Ελύτη.Είναι από αυτά που με επηρεάζουν συνέχεια.

 • Reply Γεωργία 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:33 πμ

  Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο σκέφτομαι διαφορετικά είναι ωραίο να μπαίνεις στη ψυχολογία του βιβλίου και να βλέπεις κάποιες καταστάσεις.Μου αρέσει να ταξιδεύω με τα βιβλία είναι πραγματικά η καλύτερη συντροφιά στα πάντα.Μακαρί να σταθώ τυχερή και να τύχη να διαβάσω και “Το βιβλιο της Κατερινας”.

  Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία αυτή που μας δίνεται!

 • Reply Μαρια 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:35 πμ

  τα περισσοτερα βιβλια της Λενα Μαντα το ονειρο μεσα απο τα βιβλια.

 • Reply GEORGIA P. 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:14 πμ

  ‘οσες φορές αντέξεις!

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:47 πμ

  Φυσικά και υπήρξαν κάποια βιβλία που επηρέασαν τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα στη ζωη. Αλλά δεν φτάνει να διαβάσεις ένα, δυο ή τρια μόνο εκπληκτικά βιβλία για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου. Θέλει να σου γίνει αναπόσπαστη συνήθεια και κατ’επέκταση αγάπη το διάβασμα βιβλίων που έχουν να σου δώσουν πολλών ειδών γνώσεις και συναισθήματα και έτσι σιγά σιγά αρχίζεις και ανακαλύπτεις νέες πτυχές του σκέπτεσθαι που σε βοηθούν να εξελιχθείς πιο σοφά στη ζωή σου.

  ‘Ενα από τα βιβλία ‘σταθμός’ για μένα που μου άλλαξε άρδην τον τρόπο σκέψης σε ποιό θετικό και εποικοδομητικό ήταν το ‘Πλάτωνας, όχι Πρόζακ!’ του Λου Μαρίνοφ!

  Το βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ είναι ένα από τα βιβλία που θα διαβάσω οπωσδήποτε στη ζωή μου καθώς αισθάνομαι οτι θα ταυτιστώ σε πολλά και μακάρι να μου ανοίξει νέους ορίζοντες ή να έρθει ως βάλσαμο στην ψυχή μου…

 • Reply magdalene volonaki 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:59 πμ

  ειχα διαβασει το αρθρο σου για το συγκεκριμενο βιβλιο και πραγματικα με συγκλονισε…δυστηχως η καθημερινοτητα με εκαναν να ξεχασω ποσο που ηθελα να το διαβασω!χαιρομαι που μας δινεις αυτη τη δυνατοτητα!
  τα χρονια της ανεμελιας μου,λογω δουλειας ,λογω της αναγκης μου να βρω τον εαυτο μου,εχω διαβασει εκατονταδες βιβλια…δυστηχως δεν θυμαμαι ποιο μου αλλαξε τον τροπο ζωης αλλα θυμαμαι ποιο με εκανε να αγαπησω το διαβασμα!Ψαχνοντας για κοχυλια,Ροζαμουντ Πλιτσερ!

 • Reply ioanna zisiopoulou 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:54 πμ

  αρκετα.ενα από αυτό είναι και ο μικρος πριγκιπας.

 • Reply maria 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:06 πμ

  “ολα σου τα μαθα, μα ξεχασα μια λέξη..”

 • Reply Νίνα Κ. 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:06 πμ

  Τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.

 • Reply Kostas 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:22 πμ

  Ναι, το βιβλίο ”Ματωμένα Χώματα” της Διδώς Σωτηρίου.

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:27 πμ

  Ναι, το βιβλίο Ανούσιοι φόβοι. Ένιωσα ότι με έκανε να ανοίξω τους ορίζοντες μου!

 • Reply Scarlett 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:34 πμ

  To “ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν” στην εφηβεία μου έκανε τα δικά μου προβλήματα να φαίνονται ασήμαντα.

 • Reply ROZA 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:50 πμ

  Τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.

 • Reply MARIA KIRIAKOU 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:27 πμ

  Ο αλχημιστής του Koelo,ο μικρός πρίγκηπας και άλλα πολλά!

 • Reply Σάνη 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:38 πμ

  Όταν διάβασα το βιβλιο ομορφη πορτοκαλια μου του Josse Mauro de Vasconcelos

 • Reply Αλκμήνη 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:05 πμ

  Υπήρξε φορά που μετά από έναν πολύ επώδυνο χωρισμό, μου δάνεισε η μητέρα μου το “Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά” του Αυγούστου Κορτώ, και γέλασα πολύ διαβάζοντάς το μόνο. Η ψυχολογία μου ανέβηκε και πιστεύω πως με βοήθησε ως προς τη θετικότερη αντιμετώπιση των συναισθημάτων μου.

 • Reply Φωτούλα Ξανθοπούλου 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:06 πμ

  Διαβάζοντας την ερμηνεία των ονείρων του Φρόυντ, ένιωσα πως μπορώ πια να ξεχωρίσω τις μεροληπτικές θεωρίες πάνω στα όνειρα από κάποιες πιο καθολικής ισχύος.

 • Reply Ιωάννα Α 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:15 πμ

  Όλα τα βιβλία που διαβάζω τα διαλέγω έπειτα από έρευνα. Θέλω κάθε βιβλίο να μου αφήνει ‘κάτι’ μετά το τέλος του και ευτυχώς, δεν έχω πέσει ποτέ έξω. Όλα όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου με έχουν διδάξει, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα, δεν είναι δίκαιο για τα υπόλοιπα. Το βιβλίο του διαγωνισμού θα ήθελα να το διαβάσω. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία!

 • Reply ολγα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:30 πμ

  αρκετα βιβλια με εχουν επηρεασει…ειδικα όταν ήμουν μικρότερη….

 • Reply Sophie Sot 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:35 πμ

  Κάθε καλό ανάγνωσμα με στιγματίζει με τον τρόπο του…

 • Reply ΒΕΡΑ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:47 πμ

  το βιβλιο που με επηρεασε πολυ οταν το διαβασα ηταν το ερωτας σαν βροχη της κυριας Μαντα

 • Reply ΠΟΠΗ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:48 πμ

  ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ

 • Reply Σταματίνα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:00 μμ

  Έχω ταξιδέψει με πολλά βιβλία αλλά δε μου έχει τύχει να με επιρρεάσει τόσο ώστε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου…

 • Reply αργυρω 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:06 μμ

  ο συγγραφεας που μ εχει συγκλονισει πιο πολύ ειναι ο Καζαντζακης, και ειδικα οι Αδερφοφαδες του και η Ασκητικη του!

 • Reply villie 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:15 μμ

  ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ!!! ΟΛΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΙΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ? ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!

 • Reply Nikos Pap. 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:17 μμ

  Όλα από λίγο.

 • Reply Dimitris Sapouridis 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:20 μμ

  Όταν ήμουν μικρός, με επηρέασε πολύ το βιβλίο του Πινόκιο.

 • Reply kwnina 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:31 μμ

  Πολλά βιβλία με εχουν αγγιξει, αλλα δεν θυμάμαι καποιο συγκεκριμένο που να με εκανε να αλλαξω τοσο πολύ τρόπο σκέψης!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Σοφια Κουκαρα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:55 μμ

  η καλύβα του μπάρμπα θωμά

 • Reply Βίκυ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:45 μμ

  “Έγκλημα και Τιμωρία” για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

 • Reply giorgos 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:55 μμ

  Δον Κιχώτης

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:56 μμ

  To βιβλίο που με επηρέασε τόσο ώστε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης και στάσης απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις ήταν (και παραμένει) η “Ασκητική” του Καζαντζάκη. Επίσης “Η δύναμη του τώρα” του Έκχαρτ Τόλε.

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΟΥΛΑ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:59 μμ

  Δεν νομίζω να με έχει επηρεάσει κάποιο συγκεκριμένο. Σίγουρα όμως πολλές φορές ταυτίζομαι με τον πρωταγωνιστή.

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:00 μμ

  Aρκετα βιβλια με εχουν επηρεασει..ενα τελευταιο ηταν ..”Αγεφυρωτες σιωπες”της Μαριας Κωνσταντουρου..

 • Reply deda 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:08 μμ

  Το βιβλίο που με έχει σημαδέψει είναι από τα παιδικά μου χρόνια και λέγεται “βιβλίο των ταξιδιών” .

 • Reply Ζωή Παππά 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:25 μμ

  Πολλά βιβλία με έχουν επηρεάσει και μου έχουν αλλάξει τη ζωή. Ένα από αυτά ήταν “Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον”

 • Reply Gina Greg 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:27 μμ

  Ναι πολλες φορες στη ζωη μου εχουν παιξει καθοριστικο ρολο καποια αναγνωσματα!!!!!!

 • Reply Έλενα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:35 μμ

  Πολλά βιβλία τελειώνοντάς τα, με έχουν βάλει σε σκέψεις και με εχουν επηρεάσει.

 • Reply Save And Win.GREECE - Όλοι οι Διαγωνισμοί - Όλα τα Δώρα! 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:36 μμ

  Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός σας προβάλλεται στο SaveAndWin.GREECE, δείτε τον εδώ: http://www.saveandwin.gr/8Nlsc

 • Reply semina 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:37 μμ

  Pragmatika polla….

 • Reply Δημήτρης Σ. 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:39 μμ

  όχι δεν υπήρχε

 • Reply Χρυσούλα Βασιλείου 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:50 μμ

  Η μεγάλη χίμαιρα του Καραγάτση!

 • Reply κων/να 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:41 μμ

  “όλα σου τα μαθα, μα ξέχασα μια λέξη”

 • Reply Glykeria 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:57 μμ

  οχι δεν υπήρχε κανενα!!!!

 • Reply Σπυροπούλου Άσπα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:15 μμ

  Καθε βιβλίο που διαβαζω μου βγαζει διαφορετικά συναισθήματα!Πολλά βιβλία εχουν καταφέρει να με βάλουν σε σκέψεις οπως για παραδειγμα τα βιβλία του Καζαντζάκη…

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:37 μμ

  τα βιβλία του Καζαντζάκη

 • Reply ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΓΗ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:14 μμ

  ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ….

 • Reply revekka 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:37 μμ

  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘ΝΑ ΖΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ’ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ! ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!

 • Reply Sofia 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:47 μμ

  Πολλά βιβλία με έχουν συνεπάρει κατά καιρούς αλλά αυτά που με έχουν κάνει να σκεφτώ λίγο διαφορετικά απ’ότι σκεφτόμουν είναι τρία κατά κύριο λόγο. Πρώτα το 1984 του Όργουελ,δεύτερο το να ζεις , ν’αγαπάς και να μαθαίνεις του Λεό Μπουσκάλια και αυτό που με συγκίνησε πιο πολύ παρά άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου είναι οι μεγάλες προσδοκίες του Ντίκενς.
  Παρεμπιπτόντως υπέροχος ο διαγωνισμός λόγω του δώρου.. είναι φανταστικό να ταξιδεύεις μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου..

 • Reply Mary 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:57 μμ

  To “ena dentro megalwnei sto Brooklyn” me ekane na ektimw ta mikra k apla pragmata…

 • Reply Αφροδίτη 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:00 μμ

  Το αγαπημένο μου είναι ο “Αλχημιστής” του Κοέλιο, όλα τα βιβλία του αλλά αυτό είναι το αγαπημένο του. Ναι πιστεύω ότι όταν πράγματι θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να γίνει….. Και γίνεται….

 • Reply ΛΙΤΣΑ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:05 μμ

  οχι δεν υπήρχε

 • Reply Katerina 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:17 μμ

  “Γράμμα σ΄ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ..” της Ο.Φαλάτσι!

 • Reply ΑΓΑΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:43 μμ

  ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 42 ΕΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΝΙΩΘΩ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΧΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗΡΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ…

 • Reply ΑΝΝΑ ΒΕΡΓΙΔΟΥ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:50 μμ

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, ΝΤΙΚΕΝΣ

 • Reply Karagiannakis Aimilios 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:16 μμ

  Πολύ ωραίο δώρο!

 • Reply Φανουρία Αγγελοπούλου 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:48 μμ

  Το ”Σπίτι δίπλα στο ποτάμι” της Λένας Μαντά

 • Reply ΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:55 μμ

  Το Έρωτας σαν βροχή!!!Το λάτρεψα!!!

 • Reply ΤΟΛΗΣ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:21 μμ

  Δεν νομίζω να με έχει επηρεάσει κάποιο συγκεκριμένο. Σίγουρα όμως πολλές φορές ταυτίζομαι με τον πρωταγωνιστή.

 • Reply Μαρία Μπριζολα 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:22 μμ

  Λατρεμενο θέμασυζήτησης..Έχοντας διαβάσει κάμποσα βιβλια και έχοντας αγαπησει πολλα απο αυτά, αυτο που μου εκανε το “κλικ” που περιγραφεις ειναι ενα οχι πολυ γνωστό , ενα απο αυτά τα πολυ ιδιαίτερα γραψίματα που ειχα την τυχη να διαβάσω παρολο που δεν έτυχε της προβολης που του άρμοζε.
  Ειναι το “Η ζωη δεν ειναι προβα”της Σίσσυ Κοσυβα.
  Αληθινές ιστορίες ζωης ανθρωπων που γνωρισε η συγγραφέας μεσα απο την δουλειά της..Νοσηλευτρια σε οίκο ευγηριας.
  Σίγουρα σε κάνει καλυτερο άνθρωπο..
  Σου “διδάσκει “αξίες και σε κάνει να αναρωτηθεις και αναθεωρησεις πολλά. .Δυσκολευομαι να εξηγησω το πως σε αγγίζει, ισως γιατι στον καθένα “μιλάει” διαφορετικα.
  Αν τυχει..αναζητησε το.. (εννοείται πως αν δεν κερδίσω. .η Κατερίνα ειναι στα “προς αγορα”)!

 • Reply ΦΑΝΗ 4 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:34 μμ

  Ο Αλχημιστής και το Μυστικό…

 • Reply DEPI 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:10 πμ

  ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

 • Reply ΑΝΙΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:32 πμ

  ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ… ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ!

 • Reply ΒΛΑΡΑ ΑΛΕΞΙΑ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:04 πμ

  Φυσικά όλα τα βιβλία σε επηρρεάζουν, άλλα περισσότερα και άλλα λιγότερα. Ο Καζατζάκης στον τρόπο σκέψης και ο Ρίτσος σαν διατύπωση και μου έχει δώσει μάθημα ζωής πάνω στο κοινωνικό γίγνεσθαι…Επίσης, η Κική Δημούλα, είναι εξαιρετική , και αποτελεί στήριγμα που συνδέει το παρόν με το μέλλον!

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:49 πμ

  Χωρις το παιδίμου

 • Reply Amalia 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:36 πμ

  Χμ…είναι τόσα πολλά..
  Αν όμως πρέπει να διαλέξω κάποιο, θα έλεγα την “Αστραδενή” της Ευγενίας Φακίνου. Το διάβασα εκεί γύρω στην 1η Γυμνασίου και ήταν το πρώτο “σοβαρό” λογοτεχνικό βιβλίο που έπιανα στα χέρια μου, καθώς μέχρι τότε διάβαζα παραμύθια. Με συγκλόνισε η ιστορία της μικρής Αστραδενής από τη Σύμη κι από τότε άρχισα να διαβάζω μανιωδώς λογοτεχνία. Κυρίως ελληνική.

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΜΠΡΟΥ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:14 πμ

  ΝΟΜΙΖΩ Ο ΤΟΜ ΣΩΓΙΕΡ

 • Reply ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:35 πμ

  να ζεις να αγαπας και να μαθαινεις

 • Reply ioanna alexiou 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:24 πμ

  εχω διαβασει δεκάδες βιβλια μεχρι στιγμης
  καθενα από αυτά με εχουν επιρρεασει.αλλο περισσοτερο και άλλο λιγοτερο.
  σχεδόν όλα εχουν κατι να σου προσφερουν,να σε διδαξουν εστω και στο ελλαχιστο.

 • Reply Μένη Πασατσιφλικιώτη 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:16 πμ

  ”Ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ” της Φαλάτσι!!!!!!!

 • Reply Μιμή Αρμάου 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:20 πμ

  Άγγελος Τερζάκης- Ταξίδι με τον έσπερο

 • Reply anthi 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:42 πμ

  Η ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ

 • Reply georgia 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:46 πμ

  θυμαμαι οτι αυτο που το σκεφτομουν πολυ για μερες μετα ηταν το αθηνα, ευτυχως που δεν γεννηθηκα ομορφη

 • Reply mary 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:46 πμ

  “Όταν έκλαψε ο Νίτσε” του Γιάλομ…ξεπέρασα το απωθημένο που με είχε στοιχειώσει χρόνια και απελευθερώθηκα.
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 • Reply jimtsim 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:47 πμ

  “Τα σταφύλια της οργής”, με έμαθαν να παλεύω στη ζωή και μέσα από αυτό να είμαι αισιόδοξος.

 • Reply ΦΕΣΣΑ ΦΕΣΣΑ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:10 μμ

  Ο μικρός πρίγκηπας!

 • Reply Yiota Chaliazi 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:13 μμ

  Η Μεγάλη Χίμαιρα, του Κωστή Καραγάτση.

 • Reply Jo M 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:14 μμ

  Το παρελθόν του Alan Pauls

 • Reply THAMY 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:59 μμ

  το βιβλίο που έμεινε ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη μου είναι η αστραδενή

 • Reply Ελένη 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:22 μμ

  “Πάολα” της Ιζαμπέλ Αλιέντε. Τι νιώθει μια μάνα όταν χάνει το παιδί της.

 • Reply Sophia T. 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:31 μμ

  Η Ασκητική του Καζαντζάκη. Την έχω διαβάσει τουλάχιστον 5 φορές και κάθε φορά με διαπερνάει σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

 • Reply CHRISA 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:57 μμ

  Πολλά βιβλία με έχουν προβληματίσει και με έχουν επηρεάσει. Θα ξεχωρίσω παρόλα αυτά το Ιμαρέτ του Γιάννη Καλπούζου.

 • Reply ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΡΑΝΤΖΗ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:59 μμ

  Ω ναι. Το “1984” λίγα χρόνια πριν.

 • Reply ΟΛΓΑ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:15 μμ

  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ……

 • Reply paraskevi 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:49 μμ

  Η Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη

 • Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:51 μμ

  με πολλα εχω ταυτιστει

 • Reply Κατερίνα Π. 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:53 μμ

  Τα βιβλία της Μάρως Βαμβουνάκη έχουν επηρεάσει τον τρόπο σκέψης μου και έχω νιώσει ότι αν τα είχα διαβάσει νωρίτερα, θα είχα φερθεί διαφορετικά σε κάποιες στιγμές της ζωής μου .Ένα από αυτά είναι το ” Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα”.

 • Reply vanessa 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:20 μμ

  100 χρονια μοναξιας

 • Reply Δεσποινα 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:17 μμ

  το να ζεις,να αγαπας και να μαθαινεις ..μοτ αλλαξε την κοσμοθεωρια για τα καλα ειναι σιγουρο αυτο…καθε φορα που το διαβασζω κλαιω και το χω διαβασει γυρω στις 50 φορες και σε μικροτερη κλιμακα με εχει περασει παρα πολυ επισης και ο πολεμιστης του φωτος..αχ αυτος ο κοελιο μας εχει καταστρεψει (με την καλη εννοια):P

 • Reply marina gm 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:52 μμ

  όλα τα αναγνωσματα είτε περισσότερο είτε λιγοτερο

 • Reply Ioannis Mosxos 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:54 μμ

  το ενα παιδι μετραει τα αστρα ηταν και το πρωτο μου βιβλιο που διαβασα γενικα

 • Reply Χρυσα Βεϊζη 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:30 μμ

  Πολλα βιβλια εχουν κανει κλικ στο μυαλο μου αλλα αυτο που τωρα σκεφτομαι ειναι το “Υ.Γ Σ’ΑΓΑΠΩ” που με εκανε να συνειδητοποιησω το μεγεθος της αγαπης που μπορει να νοιωθει ενας ανθρωπος.

 • Reply Παναγιωτα 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:27 μμ

  νανα του εμιλ ζολα

 • Reply κατερίνα 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:37 μμ

  η καλύβα του μπάρμπα Θωμά,ο Αλχημιστής και πολλά άλλα με έχουν αγγίξει

 • Reply ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:48 μμ

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΩΣ ΤΩΡΑ

 • Reply georgebas 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:57 μμ

  πολλά ωραία βιβλία που απλά μας υπενθυμίζουν (ευτυχώς) πως πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα, απλά πρέπει να διαβάζουμε το μέσα μας..

 • Reply Sotiris 5 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:40 μμ

  το Θεούλη εδώ Άννα, του Fynn και οι Μεγάλες Προσδοκίες του Κάρολου Ντίκενς

 • Reply ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΡΑΤΣΗΣ 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:26 πμ

  o mikros prigipas!

 • Reply Stavroula Douvropoulou 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:41 πμ

  Υπήρξε ένα βιβλίο το “Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις” του Λεό Μπουσκάλια. Αυτό το βιβλίο με έχει σημαδέψει, με έκανε να δω τη ζωή διαφορετικά!!! με “έκανε” καλύτερο άνθρωπο!!

 • Reply fani 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:03 πμ

  κανενα συγκεκριμενο……με επηρεάζουν στιγμιαια……και όχι μόνιμα…

 • Reply baggelis al. 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:12 πμ

  δεν εχω διαβασει πολλα αλλα αυτά που διαβασα κατι μου αφησαν.

 • Reply poppy 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:23 πμ

  Ναι υπήρξαν κάποια που με επηρέασανοπωσ αληθινές ιστορίες γυναικών και κατάλαβα πωσ υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τα πάνδεινα και ομωσ αντέχουν

 • Reply ilias 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:29 μμ

  ”Ματωμένα Χώματα” της Διδώς Σωτηρίου

 • Reply xrisla 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:55 μμ

  το 22/11/63 του stephen king-για μέρες σκεφτόμουν σενάρια τι θα έκανα διαφορετικά αν έβρισκα μια τρύπα στο χρόνο!

 • Reply Iωάννα Τ. 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:36 μμ

  Με όλα όσο και αν ακούγεται υπερβολικό.Πάντα ένα βιβλίο σου δίνει κάτι που σε κάνει να αλλάζεις τρόπο που βιώνεις πράγματα και ας μη το καταλαβαίνεις συμβαίνει

 • Reply ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:39 μμ

  ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

 • Reply xristina 7 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:46 πμ

  με εχουν αγγιξει αρκετα από αυτά που διαβαζω ανα διαστήματα.δεν μπορω να πω μονο έναν τιτλο.

 • Reply Βάσω Α. 7 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:55 μμ

  Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία που με προβλημάτισαν, με συγκίνησαν, με ταξίδεψαν κλπ. Δεν μπορώ να επιλέξω ένα. Κάθε βιβλίο ανοίγει καινούριους δρόμους στη σκέψη και στην καρδιά..

 • Reply ΣΟΦΙΑ Β. 7 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:57 μμ

  Η ΜΑΝΝΑ (Η΄Τ΄ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΜΑ) ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΠΑΣΤΑ

 • Reply ΓΩΓΩ 7 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:12 μμ

  ΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟ ΧΡΩΜΑ

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΑΗ 7 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:00 μμ

  ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ. ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ.
  ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.

 • Reply TaniaM 8 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:04 πμ

  Ο Προφήτης και ο Κήπος του Προφήτη του Γκιμπράν με είχαν αγγίξει πολύ!

 • Reply Γεωργία Ξηνταροπούλου 8 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:43 μμ

  εννοείται πως με έχει αγγίξει

 • Reply irene 8 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:44 μμ

  ΝΑ ΖΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣΣΣΣ

 • Reply sotiris 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:38 πμ

  είναι αρκετα μιας και μου αρεσει να διαβαζω βιβλια

 • Reply efi 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:49 μμ

  “Ανεμοδαρμένα ύψη” της Έμιλι Μπροντέ

 • Reply Rita Karametou 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:10 μμ

  “αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων” του Φ.Ντοστογιέφσκι.

 • Reply fil 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:16 μμ

  ολα τα βιβλια της τζεην ωστεν

 • Reply Chryssa 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:48 μμ

  Το “Στο Γυμνάσιο” της Βούλας Μάστορη, τη χρονιά που τελείωνα το δημοτικο.

 • Reply Βασιλική 9 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:57 μμ

  Το “Γράμματα στην Άννα” του Άγγελου Σικελιανού.

 • Reply κωσταϛ 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:02 πμ

  το ΑΔΕΡΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ.

 • Reply ασημινα 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:54 πμ

  καθε βιβλιο είναι ένα ταξίδι και τα καλά βιβλία είναι πολλά.
  Ενδεικτικά ένα – “The invisible man”

 • Reply αγγελικη κολαζα 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:12 πμ

  δε μου εχει τυχει.ελπιζω να γινει μ αυτο το βιβλιο

 • Reply Τριανταφυλλος 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:41 πμ

  Το Σημα Κινδυνου του Σαμαρακη

 • Reply Δημήτρης Κεσσανιδης 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:44 πμ

  πολλά… μα παρα πολλα βιβλία , ενα απο αυτά σε μικρή ηλικία.

 • Reply Μαρινα Μιχαλια 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:52 πμ

  Lisey’s story,by Stephen King.

 • Reply lena 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:55 πμ

  Το “Όσα παίρνει ο άνεμος” της Μάργκαρετ Μίτσελ.

 • Reply thomais fountoulaki 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:06 πμ

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ… ΑΥΤΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ “” ΤΟ ΝΗΣΙ””… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!! 🙂

 • Reply xrusanthi 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:24 πμ

  kali epituxia

 • Reply John G. 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:25 πμ

  Είμαι fan των αστυνομικών και μυστηρίου. Δεν θα έλεγα ότι με επηρεάζουν αλλά σίγουρα με χαλαρώνουν.

 • Reply Nadia 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:32 πμ

  τα βιβλία του Irvin Yalom με έχουν επηρεάσει πολύ. Ευχαριστούμε για το βιβλίο.

 • Reply vaso 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:51 πμ

  το βιβλίο που με επηρέασε πολύ ήταν “Το Πέμπτο Βουνό” του Κοέλιο. Το βιβλίο κατά την άποψη μου εξυμνεί την δύναμη της ελπίδας.

 • Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:05 μμ

  KALH MAS EPITYXIA

 • Reply Βιδάκη Δώρα 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:22 μμ

  μπορώ να πώ πως μέχρι στιγμής η “Κυρία Νταλογουέι” απο την κορυφαία Virginia Woolf έχει χαραχθεί στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο βιβλίο! Είναι απίστευτο πως ορισμένα βιβλία μικρά ή μεγάλα μπορούν να σε επηρεάσουν σημαντικά!
  υπέροχος διαγωνισμός καλή επιτυχία σε όλους!

 • Reply Βαρβάρα 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:35 μμ

  Το 1984 του Όργουελ

 • Reply ROZA 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:12 μμ

  τα βιβλία του Irvin Yalom με έχουν επηρεάσει πολύ. Ευχαριστούμε για το βιβλίο.

 • Reply Δέσποινα 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:18 μμ

  Ο Φτωχούλης του Θεού, του Καζαντζάκη.

 • Reply SIMOS 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:24 μμ

  Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

 • Reply Στέφανος 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:35 μμ

  Ωραίο δώρο για τις γιορτές!!!

 • Reply Lilian 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:43 μμ

  Μπουσκάλια…..ΝΑ ΖΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…..Εδώ και πολλά χρόνια

 • Reply Κατερίνα Χαλκούση 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:49 μμ

  Χέρμαν Έσσε :” O Λύκος της Στέπας ”

 • Reply Χρύσα Παπαδοπούλου 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:18 μμ

  “Τα ψηλά βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Το πρώτο εξωσχολικό βιβλίο που διάβασα όταν ήμουν στο δημοτικό. Είναι το αγαπημένο μου!

 • Reply Λέα Άντζελ 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:52 μμ

  “Τα μυστικά του βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα γιατί το μάθημα της ιστορίας στο σχολείο με της ιστορία των γεγονότων διαφέρει πολύ.

 • Reply Rania Mavroeidi 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:07 μμ

  Το “Βαλς με 12 θεούς” της Λένας Μαντά

 • Reply Αθηνά Ιωαννίδη 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:49 μμ

  το να ζεις, ν’αγαπας και να μαθαινεις…το διαβασα και σε μετεφηβικη ηλικια και πιστευω με εκανε να αλλαξω τον τροπο που βλεπω τα πραγματα!!!καποιες συμβουλες του βιβλιου μου ερχονται στο μυαλο ακομα και τωρα που ειμαι 31 πλεον…

 • Reply Stella 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:53 μμ

  Η επιρροή που δεχόμαστε από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος εξαρτάται κατά πολύ από την ψυχολογία που έχουμε εκείνη την περίοδο και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σύμφωνα με τα παραπάνω το βιβλίο το οποίο με ώθησε σε κάποιες ενέργειες είναι το “Όλα σου τα’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη..”

 • Reply katerina topalnakou 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:01 μμ

  ναι πολλα βιβλια με εχουν επηρεασει εστω και για λιγο χρονικο διαστημα….

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:31 μμ

  το βιβλίο που έμεινε ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη μου είναι το βιβλίο ”Ματωμένα Χώματα” της Διδώς Σωτηρίου.

 • Reply PENNY 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:02 μμ

  “ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI” ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.

 • Reply maryl 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:46 μμ

  Μικρή είχα διαβάσει την “Καλύβα του Μπαρμπα Θωμά”και με είχε συγκινήσει πάρα πολύ θυμάμαι ότι είχα δακρύσει αρκετές φορές..

 • Reply Dimitris K 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:56 μμ

  Albert Camus ” Η Πανούκλα”

  AJ Cronin ” Το καστρο”

 • Reply mpela 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:08 μμ

  Ο Φτωχούλης του Θεού του Ν. Καζαντζάκη

 • Reply pagratios 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:09 μμ

  “Ανεμοδαρμένα ύψη” της Έμιλι Μπροντέ

 • Reply Grigoriadou Stella 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 9:49 μμ

  Το όνομα του ρόδου…από τα καλύτερα που έχω διαβάσει..

 • Reply Καραγιαννάκης Αιμίλιος 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:07 μμ

  Τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.

 • Reply Roula 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:09 μμ

  Ο μικρός πρίγκιπας…Κάθε φορά που το διαβάζω ανακαλύπτω και κάτι καινούριο…

 • Reply Stavroula 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:23 μμ

  Θα έλεγα τα βιβλία της Louise L. Hay. Μου “είπαν” πράγματα την ώρα που τα χρειαζόμουν να τ’ακούσω…..

 • Reply geo 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:13 πμ

  θα σε βρω στον παραδεισο….!!!! απλα τελειο!

 • Reply Μαριάνθη Τζανή 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:07 πμ

  Υπήρξαν αρκετά βιβλία που άλλαξαν τον τρόπο που σκέφτομαι και που ζω τη ζωή μου (ευτυχώς προς το καλύτερο).
  Το “Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις” του Λέο Μπουσκάλια όμως στην εφηβία έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

 • Reply Korina 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:16 πμ

  Στην ενήλικη ζωή μου δεν μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει τόσο πολύ κάποιο βιβλίο. Ως έφηβη όμως με έχει επηρεάσει αρκετά το “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” του Μ. Λουντέμη.

 • Reply Nikos 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:24 πμ

  Ναι, ήταν “το τενεκεδένιο κουτί” της Κέννεντι. Μ’ έμαθε να μην κρίνω τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση

 • Reply Georgios 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:46 πμ

  O Αλχημιστης…

 • Reply Amalia 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 2:33 πμ

  Η Αστραδενή, της Ευγενίας Φακίνου..

 • Reply swt 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:28 πμ

  αμε.

 • Reply Στάθης 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 4:18 πμ

  Να με έχει επηρεάσει και να το έχω συνειδητοποιήσει άμεσα, μάλλον θα πω το ” Χαμογέλα ρε …, τι σου ζητάνε ; ” του Χρόνη Μίσσιου. Αριστουργηματικά βιβλία έχω διαβάσει κάποια, και σίγουρα υπόγεια με έχουν επηρεάσει και αυτά.

 • Reply ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΘΑΡΗ 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:07 πμ

  Όχι ακομα.Ελπιζω η ΚΑΤΕΡΙΝΑ να είναι το πρωτο.

 • Reply christina 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:27 μμ

  εννοείται…. τα περισσότερα βιβλία γι αυτό δεν τα επιλέγουμε εξάλλου? αν και είναι τόσα πολλά, θα πω αυτό που διαβάζω τώρα και είναι το “μυστικό”.

 • Reply Elena Giannoulaki 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 3:25 μμ

  μικρος πρίγκιπας του Εξυπερί, ο Φτωχούλης του Θεού του Καζαντζάκη, ο Προφήτης του Έρμαν Έσσε, ο Γερος και η Θλαλασσα του Χεμινγουεη και πολλά άλλα…. όσο διαβάζει κανείς τόσο κερδίζει από κάτι… ακόμα και ένα “οχι τοσο καλό” ανάγνωσμα δίνει τροφή για σκέψη..

 • Reply ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 6:55 μμ

  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑ!ΔΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

 • Reply Vivi 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:59 μμ

  Οι μπρούτζινος καβαλάρης δώρο απο έναν καλό φίλο πριν πολλά χρόνια…άγγιξε την ψυχή μου και υπάρχει σαν εικόνα και συναίσθημα μέσα μου απο τότε…

 • Reply Georgios P. 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:33 μμ

  φυσικά η καλύβα του μπάρμπα Θωμά.

 • Reply Lefkothea Z. 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:42 μμ

  Mε έχει επηρεάσει αρκετά το “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”

 • Reply christine 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:49 μμ

  ΤΟ ΤΩΜ ΣΩΓΙΕΡ..ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ!!!

 • Reply maria b. 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:50 μμ

  Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ..ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 • Reply ALEX 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:36 πμ

  η αυτοκρατορια των δρακων VALERIO MASSIMO MANFREDI

 • Reply Chris 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:44 πμ

  H καλύβα του μπάρμπα θωμά

 • Reply John 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:40 πμ

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

 • Reply Χατζηγεωργίου Δημήτρης 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:03 πμ

  Νομίζω ότι σαν το “Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον” δεν με ταρακούνησε κανένα!

 • Reply Νικος Καραπάνος 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:13 πμ

  Πολλά πολλά βιβλία με έχουν επηρεάσει, όλα μαζί μου έχουν διαμορφώσει τον τρόπο σκέψης, αυτό όμως που ξεχωρίζω είναι το βιβλίο που διάβασα στην εφηβεία μου και με επηρέασε πολύ “Ο γλάρος Ιωνάθαν” Richard Bach

 • Reply TASOS 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:16 μμ

  Η “Ασκητικη” του Καζαντζακη!

 • Reply despoina 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:18 μμ

  το “Ροσαλντε” του Ερμαν Εσσε

 • Reply yiota an 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:20 μμ

  το Περι φωτισεως του ζ. σαραμαγκο

 • Reply thomas 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:21 μμ

  ειναι αρκετα! Ο Αλχημιστης ειναι ενα απο αυτα!

 • Reply giannis 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:23 μμ

  το “Ανθρωποι και ποντικια” ειναι ενα βιβλιο που δεν ξεχνιεται ευκολα!

 • Reply giwta 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:23 μμ

  ο μικρος πριγκηπας και ο αλχημιστης!

 • Reply ilias 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:25 μμ

  “ο κοσμος της Σοφιας” του Jostein Gaarder ειναι ενα βιβλιο που δυσκολα ξεχνας!

 • Reply antonis kri 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:26 μμ

  “Τα σταφυλια της οργης” του Σταινμπεκ!

 • Reply Vangelis G. 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 5:50 μμ

  ”Η διάκριση” – Πιερ Μπουρντιέ

 • Reply anna_ef 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:48 μμ

  Το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν της Λάιονελ Σράιβερ!

 • Reply ef michailidou 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 8:52 μμ

  O ALXHMISTHS

 • Reply dimitra 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:10 μμ

  Έγκλημα και Τιμωρία !!!

 • Reply Χριστίνα Μπ. 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 11:02 μμ

  “O Χριστός ξανασταυρώνεται” του Νίκου Καζαντζάκη και ο “Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον” του Ρίτσαρντ Μπαχ.

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!