slider ΒΙΒΛΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ” ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!! :)

27 Νοεμβρίου, 2012

Σας έχει τύχει να πέφτει στα χέρια σας παιδικό βιβλίο και να μην το δίνετε στο πιτσιρίκι, γιατί θέλετε να το διαβάσετε πρώτα εσείς μόνοι σας; 😛

Να θέλετε να κάνετε πρώτοι αυτό το υπέροχο φανταστικό ταξίδι και μετά να το μοιραστείτε μαζί του;

Ε, λοιπόν, το έπαθα εγώ με το “Στον Πλανήτη της Φαντασίας” του Φούσκας Μπουρμπουλήθρας Ντε Λα Ρος. …..ε……συγγνώμη του Γιώργου Κατσέλη ήθελα να πω, που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση του Βαγγέλη Eλευθερίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το βιβλίο με έναν υπέροχο τρόπο περνά στα παιδιά το μήνυμα ότι η φαντασία καλλιεργείται όταν την αφήνουμε ελεύθερη και της δίνουμε τροφή και αυτό γίνεται διαβάζοντας βιβλία, όμορφα παραμύθια και όχι όταν είμαστε για ώρες μπροστά σε μία οθόνη τηλεόρασης ή ενός υπολογιστή ή μπροστά σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ο Γιώργος Κατσέλης αφήνει για άλλη μία φορά ελεύθερη τη δική του φαντασία και μας μιλά για τον πλανήτη Φι, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένος.

Όλα εκεί λειτουργούσαν παράξενα και διαφορετικά.
Οι δάσκαλοι έμοιαζαν με ταχυδακτυλουργούς, οι βιολιστές με καπνοδοχοκαθαριστές, οι παλαιστές με τραγουδιστές. Γιατί συνέβαινε αυτό;
Μα γιατί ο πλανήτης Φι ήταν ο πλανήτης της φαντασίας.
Όλ’ αυτά όμως μέχρι που ο βασιλιάς Λεξιλόγιος αρρωσταίνει και στο θρόνο έρχεται ο βασιλιάς Πληκτρολόγιος.
Και ξαφνικά ο μεγάλος εφευρέτης Φούσκας Μπουρμπουλήθρας Ντε Λα Ρος Μυαλοκουκούτσης φέρνει τα πάνω κάτω με την καινούρια του εφεύρεση και η φαντασία χάνεται από τον πλανήτη Φι.
Και τότε αναλαμβάνει δράση ο καλύτερος φαντασιοποιητής του διαστήματος, ο Ρίκος Μπιριρίκος.
Ένας επιπλέον λόγος για να επιλέξετε αυτό το βιβλίο για τα παιδιά είναι γιατί το στο τέλος του θα βρουν παιχνίδια-τρόπους να παίξουν ελεύθερα με τη δική τους φαντασία. Ο συγγραφέας έχει ετοιμάσει παιχνίδια, όπως ένα mini θεατρικό, όπου το παιδί μπορεί να  υποδυθεί το ρόλο του βασιληά ή του ποιητή, παιχνίδι ζωγραφικής, παιχνίδι ποίησης, δημιουργίας φανταστικών φράσεων κ.α. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε έμπρακτα να αποδείξουμε στο παιδί πόσο σημαντικό και όμορφο είναι να αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργούμε.
Και το σίγουρο είναι ότι σε αυτό, μπορεί να μας βοήθησει ένα καλό βιβλίο, ένα όμορφο παραμύθι!
Κι εδώ έρχομαι να σας πω, ότι όποιοι θέλετε θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας την παρουσίαση του βιβλίου “Στον Πλανήτη της Φαντασίας” από τον ίδιο το συγγραφέα, Γιώργο Κατσέλη, ο οποίος και γιατί αγαπά αυτό που κάνει, αλλά επειδή είναι και παιδαγωγός είναι μεταδοτικός και μαγνητίζει τα παιδιά με τις δράσεις φιλαναγνωσίας.
Μπορείτε να έρθετε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ε.Π. του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατρ.Ιωακείμ 4 στάση ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας), για να μάθουμε όλοι μαζί τί έγινε 365.924 έτη φωτός μακριά από τη γη, να ακούσουμε για το βασιληά Πληκτρολόγιο και τον ποιητή  Ρίκο Μπιριρίκο.
Και ξέρετε όταν φέρνουμε τα παιδιά σε επαφή με τέτοιες δραστηριότητες, τους δίνουμε την ευκαιρία να αγαπήσουν το βιβλίο και να το βάλουν στη ζωή τους σαν παιχνίδι.
Αλλά τί λεώ….τί “σαν παιχνίδι”;
Μήπως αυτό δεν είναι πραγματικά για μικρούς και μεγάλους;
Ένα παιχνίδι της φαντασίας μας;
Tης φαντασίας που έχει το δικό της πλάνήτη και που…μεταξύ μας…εγώ πιστεύω ότι υπάρχει!
🙂
(Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 7- 8 ετών και είναι ιδανικό για δράσεις φιλαναγνωσίας.)
Αν θέλετε να δείτε κι άλλα βιβλία του συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του :http://www.georgekatselis.blogspot.gr/ )

1 Comment

 • Reply ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 27 Νοεμβρίου, 2012 at 9:12 πμ

  Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα αυτή .Πολύ ωραία εικονογράφηση.

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!