slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

OXΙ Η ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ!

15 Σεπτεμβρίου, 2011

Ντρρρρριιιιιιιιιιν! Το ξυπνητήρι των 06:15!! Και κοίτα που δεν μπορείς να κάνεις snooze (το ξέραμε και στο χωριό μου, ντε!) γιατί το κουδούνι του σχολείου χτυπά στις 08:10.

Kαι πετάγεσαι, να κάνεις ντους, να φας πρωινό, να απλώσεις μία μπουγάδα που πλενόταν όλο το βράδυ, να ετοιμάσεις κολατσιά (ωραία ελληνικά έχετε, μαντάμ..) της μικρής, το δικό σου, όχι του μπαμπά (δεν θέλει-δεν πειράζει), να φάτε πρωινό, να ντυθείτε, να χτενιστείτε και να φύγετε!  ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ; Γύρνα πίσω!!! Τα παπούτσια ξέχασες!

Κι αφήνεις το παιδί στο σχολείο και φεύγεις για την δουλειά! Τρως την γνωστή πίεση και γυρίζεις τρέχοντας με το άγχος να πάρεις την μικρή από την γιαγιά, να πάτε σπίτι, να δεις αν έχει μείνει καμία εκκρεμότητα από την μελέτη για το σχολειο που την έκανε με τον παππού, αλλά πρέπει να ρίξεις μία ματιά, να κάνει μπάνιο το παιδί, να φάει βραδινό, να πέσει για ύπνο και η ώρα έχει πάει 21:00.

Κι εσύ πρέπει να πλύνεις κάτι πιάτα, να μαζέψεις κάτι ρούχα, να ξεσκονίσεις, να μαγειρέψεις για αύριο και…………ΩΠΑ! ΩΠΑ! Είπα, λέω!

Όλη αυτή η νέα κατάσταση με το σχολείο, μας έχει δημιουργήσει οικογενειακώς μία κατάσταση ευφορίας και εγρήγορσης, δεν λέω,  και τρέχουμε σαν δεκαεξαβάλβιδα με κουτί 7 ταχυτήτων, αλλά σε αυτό το σημείο νιώθω ότι με το απότομο ζέσταμα του κινητήρα η φλάντζα θα λασκάρει και σε λίγο βλέπω να πηγαίνουμε για καπάκι μηχανής (ε; ε;  άμα πληρώσεις ένα service, μαθαίνεις!) και τότε θα μείνουμε εκτός αναγκαστικά και δεν το θέλουμε!!

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, είναι που κάθισα τον εαυτό μου κάτω και μου είπα:

Άκου, κούκλα μου(πώς αλλιώς θα μπορούσα να με προσφωνώ, εξάλλου;), το σχολείο είναι σίγουρα ανατροπή στο ωράριο και στις υποχρεώσεις της οικογένειας, αλλά νομίζω ότι αν δεν ξεσκονίσεις σήμερα, δεν “τρέχει” και τίποτα! Στο κάτω-κάτω η σκόνη είναι φίλη μας! Προστατεύει τα έπιπλα! Ε; Ε; (Πείτε, “ναι! Ναι!”) Άστα τα μαζεματα  κι αν θέλει ο μπαμπάς ας πλύνει τα πιάτα. Αφιέρωσε ΤΩΡΑ μία ώρα σε σένα! Τί έκανες Π.Σ. (πριν το σχολείο); Kάντο και τώρα! Πήγαινε γυμναστήριο, για μάθημα χορού, κάνε beaute, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε μία βόλτα, κάνε κάτι ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Κι αν δεν έκανες κάτι για σένα Π.Σ. κακώς! Να κάνεις έστω και τώρα Μ.Σ. (Μετά το σχολείο)!

Tώρα που είναι αρχή, πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, για να υπάρχουμε και όλοι μαζί και αλλά ξεχωριστά ο καθένας μας.

Για να είμαστε όλοι καλά, χρειάζεται συνεργασία και χρόνος και χώρος για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο! Ξέρω ότι δεν γίνεται να τα προλαβουμε όλα! Ας αποφασίσουμε τότε τί είναι σημαντικό και τί έχει προτεραιότητα τώρα που είμαστε στην αρχή! Σίγουρα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι. Αν αξιολογήσουμε λίγο τα “πρέπει” μας και τα βάλουμε στην σωστή σειρά, θα τον βρούμε τον δρόμο!!

Ε, όχι, δε νομίζω ότι πείραξε που δεν ξεσκόνησα χθες!

Πήγα γυμναστήριο στις 21:30, NAI στις 21:30, γύρισα ανάλαφρη, έκανα μπάνιο, μαγείρεψα, και πριν κοιμηθώ ένιωθα όμορφα!

Εντάξει!  Θα ξεσκονήσω σήμερα το βράδυ, ΑΛΛΑ μετά θα δω το νέο επεισόδιο του Parenthood!!

‘Ξηγημένα!  Α!

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!