ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ALLOU! FUN PARK

31 Οκτωβρίου, 2012

Ξέρουμε όλοι, ότι τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα και πιο ουσιαστικά μέσα από το παιχνίδι.

Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν τον κόσμο! 🙂

Τo Allou! Fun Park που είναι δίπλα στα παιδιά και…υπάρχει γι’αυτά, το ξέρει και έχει ετοιμάσει έναν ξεχωριστό συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης για όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πείτε μου σε ποιό παιδί, θα πείτε, ότι θα πάει εκπαιδευτική σχολική εκδρομή στο Allou!Fun Park και δεν θα πετάξει από τη χαρά του;

Τo Allou! Fun Park, λοιπόν, σε συνεργασία με τους διατροφολόγους της επιστημονικής ομάδας Nutrimed φέρνουν τα πάνω κάτω και παντρεύουν ιδανικά τη γνώση με το παιχνίδι, εγκαινιάζοντας τη νέα, καινοτόμο πρόταση του Allou! Fun Park για σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές!

Η φαντασία, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η περιέργεια και η ικανότητα μάθησης των παιδιών ενεργοποιούνται με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν τη σχέση που έχει η ισορροπημένη διατροφή, ο αθλητισμός και η υγεία με το σώμα τους και την ανάπτυξή τους!


Πως;

Μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση!

Κατασκευές, μουσική, εικόνα, video, αφήγηση, δραματοποίηση, ομιλίες, κινητικά παιχνίδια, αντικείμενα της καθημερινότητας επιστρατεύονται από ειδικά εκπαιδευμένους διαιτολόγους, γυμναστές και γιατρούς μέσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Allou! Fun Park, με αποτέλεσμα οι αρχές της ισορροπημένης διατροφής και άσκησης να μετατρέπονται σε διασκεδαστικές εμπειρίες!

 


Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαιδευτικών Σχολικών Ημερίδων που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, το Allou! & το Kidom, μετατρέπονται σε πυρήνες γνώσης, γέλιου και χαράς για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου! Στην εκπαιδευτική θεματική δέσμη «Αθλητισμός, Υγεία & Σωστή Διατροφή» που παρουσιάζεται το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου τα παιδιά και οι έφηβοι καλούνται μέσα από το παιχνίδι να ανακαλύψουν τον τρόπο που αναπτύσσεται το σώμα τους, να γνωρίσουν τις δεξιότητές του, να μάθουν πόσο απλά μπορούν να ενσωματώσουν τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους, να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν νέα αθλήματα δίπλα σε αναγνωρισμένους αθλητές, να παίξουν με διατροφικές έννοιες, τρόφιμα και λέξεις, με σκοπό να μάθουν να κάνουν ισορροπημένες διατροφικές επιλογές και να μάθουν να διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.


To πρόγραμμα της Θεματικής Δέσμης «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ & ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» σχεδιάστηκε από καταξιωμένους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους και Γυμναστές της επιστημονικής ομάδας Nutirmed (Κατερίνα Κονδάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Διαιτολογικό, Κοκκίνου Φωτεινή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αντωνίου Παντελής, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) και υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Κατερίνα Κονδάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Gent και υπεύθυνη διαιτολόγος του Διαιτολογικού Γραφείου Nutrimed Πειραιά, ενώ σε κάθε ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές και επαγγελματίες εκπαιδευτές.


Στην πρώτη ημερίδα, που παρακολούθησαν μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού από το Μιχαλοπούλειο Σχολείο, παραβρέθηκαν η πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής Βασιλική Μηλλούση και ο Χρήστος Λιμπανοβνός Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής, σύνθετο ατομικό. Οι πρωταθλητές απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, έδωσαν τις συμβουλές τους και προπονήθηκαν μαζί με τα παιδιά με ασκήσεις που αφορούν το άθλημά τους.

Για πληροφορίες σχετικά με τις σχολικές επισκέψεις και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ημερίδων, επισκεφτείτε το www.allou.gr, ή επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Προγραμμάτων Σχολικής Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας στο  τηλ.: 210 – 4256990 / email: schools@allou.gr

Η τιμή επίσκεψης για κάθε μαθητή είναι 8€ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση της ημερίδας, το παιχνίδι σε δημοφιλή παιχνίδια του πάρκου και ένα εκπαιδευτικό ΔΩΡΟ σε κάθε μαθητή

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!