slider ΒΙΒΛΙΑ

Όταν η κόρη “κλέβει”βιβλία από το κομοδίνο μου

16 Μαΐου, 2022

Έφτασε και αυτή η εποχή, που ψάχνω βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν τα βρίσκω εκεί, που τα έχω αφήσει. (Και όχι, δεν είναι, γιατί έχω αρχίσει να το “χάνω” :p).

Απλά, είναι στο δωμάτιο της έφηβης. Βλέπει, αν της αρέσει κάτι κι αν δεν το έχω ξεκινήσει, το “βουτάει” και αρχίζει.
Εννοείται,  πως τρελαίνομαι από τη χαρά μου!
Χαίρομαι πολύ, γιατί αυτή η αγάπη εξελίσσεται και μετατρέπεται σε ουσιαστικές συζητήσεις που εμβαθύνουν κι άλλο (όσο προχωράει προς την ενηλικίωση).

Τις τελευταίες ημέρες έψαχνα να βρω τα δύο βιβλία της Colleen Hoover “Τελειώνει με εμάς” και “Πληγωμένες Καρδιές”, που είχα στο κομοδίνο μου (λιστα “Να διαβαστούν”).
Δεν ταλαιπωρήθηκα πολύ.
Χτύπησα την πόρτα του εφηβικού δωματίου και την βρήκα να διαβάζει το ένα.

Τα δύο βιβλία έχουν κάνει “θραύση” και μάλιστα είχαν γίνει και trend στο Tik Tok.

Θα σας παρουσιάσω τις υποθέσεις, όπως αναγράφονται στο οπισθόφυλλο του κάθε τίτλου.
Έχω παρακαλέσει την κοράκλα, όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση να μοιραστεί μαζί μου (και μαζί σας) την άποψή της.
Εύχομαι, ότι θα την πετύχω σε καλή φάση, οπότε θα επανέλθω.

Τελειώνει με εμάς
“Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.”
Η ζωή ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει  τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.
Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική, Και παρόλο που η Λίλι γίνεται εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιό λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με τον παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Πληγωμένες Καρδιές
“Οι πληγωμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους άλλους πληγωμένους ανθρώπους. Είναι σαν μια λέσχη στην οποία δεν θέλεις να είσαι μέλος.”
Η ζωή δεν έχει φερθεί καλά στην Μπέγια Γκριμ και ας είναι μόνο δεκαεννέα ετών. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.
Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το τίποτα, έχει καταφέρει να χαράξει πορείς, να διεκδικήσει από τη ζωή της περισσότερα- όλα μόνη της. Η οικογένειά της δεν την στήριξε ποτέ.
Οι σπουδές της ξεκινούν σε δύο μήνες. Όμως ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της αφήνει την Μπέγια άστεγη. Μαθημένη να προσαρμόζεται εύκολα,θα καταφύγει στην τελευταία της λύση, στην παραθαλάσσια πόλη όπου ζει ο πατέρας της, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.
Το πλάνο της είναι ξεκάθαρο : θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο πιο ήρεμα γίνεται, μέχρι να έρθει η στιγμή να αφήσει το παρελθόν πίσω της μια για πάντα. Όμως ο νέος της γείτονας, ο Σάμσον, έχει άλλα σχέδια. Οι δυο τους φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη έζησε μέσα στη φτώχρια και στην εγκατάλειψη. Εκείνος γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και στα προνόμια.
Όμως η θλίψη κυριαρχεί στη ζωή τους. Όσο και αν το κρύβουν, έχουν πληγωθεί και οι δύο περισσότερο απ’όσο είναι έτοιμοι να παραδεχτούν. Η έλξη ανάμεσά τους είναι έντονη, κι ας είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει μέλλον η σχέση τους. Και η Μπέγια πρέπει να προσέξει πριν γκρεμίσει τη ζωή που πρόλαβε καν να χτίσει.

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Νέλλας Γιατράκου.

Στο μεταξύ μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το “Πληγωμένες Καρδιές” εδώ και το “Τελειώνει με εμάς” εδώ.

Και τώρα θα περιμένω την κόρη, για να πάρω σειρά. Κατάλαβες, φίλε μου…. :p

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!