Ομιλείτε Πλουτωνικά;
Όχι;
Και πώς το ξέρετε;
Δοκιμάσατε και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε;
Ε, λοιπόν, η ιστορία του Αναστάση και της παρέας του αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.
Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Ο Αναστάσης θέλει να γίνει αστροναύτης και έχει πρόγραμμα, γιατί είναι σίγουρος για το όνειρό του.
Ξεκίνησε την οργάνωσή του από το πρώτο και βασικό, την επικοινωνία.
Ε, μα! Είναι λόγικό και πολύ έξυπνο.
Σκέφτεται πως εάν θέλει να επικοινωνεί με άλλους κόσμους και άλλους πλανήτες πρέπει να βρει έναν τρόπο.
Οπότε τί κάνει;
Πολύ απλά δημιουργεί την Πλουτωνική Γλώσσα.
Φυσικά και την μαθαίνει πάρα πολύ γρήγορα στους φίλους του και όλοι μαζί κάνουν εκπαίδευση μέσα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που έχει να κάνει με το Ηλιακό Σύστημα.
Φυσικά και έχει διαστημόπλοιο, στο οποίο μπορούν να επιβιβαστούν όλα τα παιδιά, αρκεί να σέβονται τους κανόνες που λένε :
Σεβόμαστε τους φίλους μας, φερόμαστε όμορφα και δεν είμαστε βίαιοι.
‘Ετσι και όλοι οι φίλοι του με την επιθυμία να επιβιβαστούν στο διαστημόπλοιο του Αναστάση, φροντίζουν να έχουν μια τέτοια ευγενική και σωστή συμπεριφορα.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ήρωάς μας συναντά το Σόνο, ένα άγνωστο παιδί που έκλαιγε μοναχό, γιατί δεν είχε παρέα να παίξει.
Τα παιδιά όμως δεν θέλουν να βλέπουν στεναχωρημένους ανθρώπους και παιδιά να κλαίνε.
Θέλουν να βλέπουν χαρά και γι’αυτό αναλαμβάνουν δράση!
Ο Αναστάσης προσέγγισε το Σόνο και προς μεγάλη ευχάριστη έκπληξη ανακάλυψε, ότι γνωρίζει την Πλουτωνική!!!
Έτσι τον πείθει να συμμετέχει στο παιχνίδι της παρέας του και μάλιστα να πάρει την ξεχωριστή θέση του Ήλιου.
Το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού “Ομιλείτε πλουτωνικά;” σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και πέρα από το σεβασμό στη διαφορετικότητα, δείχνει την ευκολία των παιδιών να γίνουν αυτόματα παρέα.
Τα παιδιά δεν βλέπουν διαφορετικά χρώματα, διαφορετικές εθνικότητες και διαφορετικές γλώσσες.
Πάντα βρίσκουν τρόπο να επικοινωνήσουν και να οργανώσουν αυτόματα το πιο όμορφο παιχνίδι.
Ένα ακόμη παιδικό βιβλίο με υλικό για συζήτηση με τα παιδιά και προβληματισμό για όλους τους μεγάλους, που βλέπουν χρώματα, εθνικότητες και όχι ανθρώπους.
Στις τελευταίες σελίδες του έχει παιχνίδια και δραστηριότητες, που μπορούν να δώσουν ευχάριστες ώρες στα μικρά λατρεμένα πλάσματά μας.
Μαμά Μαμαδοπούλου
Αγαπάμε τα βιβλία και μας αρέσει να μιλάμε για αυτά που διαβάζουμε.
Μπορείτε να διαβάσετε παρουσιάσεις βιβλίων εδώ : Βιβλία – KidsCloud.gr
No Comments