ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

Η ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ! ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΑΜΠΑΣ!

3 Ιανουαρίου, 2012

Οι γονείς είναι άνθρωποι.

Ας μιλήσω για την μαμά!

Είναι γυναίκα. Είναι σύντροφος. Είναι κόρη. Είναι φίλη. Είναι υπάλληλος σε μία εταιρία. Είναι νονά.

Είναι τόσα πολλά πράγματα μαζί, που δεν διαχωρίζονται ή…μάλλον…δεν είναι εύκολο να διαχωριστούν πάντα.

Η πιο απαιτητική ιδιότητα ομολογουμένως είναι αυτή της μαμάς ή του μπαμπά αντίστοιχα. (Τα ίδια θεωρώ ότι ισχύουν και για τον μπαμπά.)

Νιώθω ότι αυτή η ιδιότητα του γονέα  είναι η μόνη που πρέπει να είναι ενεργοποιημένη σχεδόν όλο το 24ωρο. Παράλληλα με τις άλλες, που ενεργοποιούνται περιστασιακά.

Όταν είσαι γυναίκα(καλωπίζεσαι μπροστά στον καθρέφτη), είσαι σύντροφος (κάθεσαι αγκαλιά με τον αγαπημένο σου), είσαι κόρη (πας στην μαμά σου να “χαϊδευτείς”), είσαι φίλη (πίνεις καφέ με την φιλενάδα), είσαι υπάλληλος σε μία εταιρία (ε…δουλεύεις), είσαι νονά (έχεις πάει βόλτα στο βαφτιστήρι), μία φωνή “Μαμάαα”, ένα τηλεφώνημα από το παιδί, ένα κάτι οτιδήποτε από το παιδί, τα διακόπτει όλα. Ολική αυτόματη επαναφορά στο “Μαμά”.

To “μαμά” σε ακολουθεί πάντα.

Πόσο δύσκολο είναι όμως όταν συμβαίνει το ανάποδο;

Nα είσαι με το παιδί και να μην μπορείς να αφιερώσεις χρόνο όχι σε κάποιον φίλο ή στο σύντροφό σου, αλλά ούτε απλά στις σκέψεις σου.

Πόσο δύσκολο είναι να έχεις κάποιο προβληματισμό ως σύντροφος, φίλη, κόρη, νονά κλπ, να περνάς μία στεναχώρια, ένα άγχος, αλλά όσο και να σε “τρώει” ή να σε στεναχωρεί, να πρέπει να το αφήσεις πίσω και να ασχοληθείς με το παιδί.

Και πόσο λυτρωτικό γίνεται όμως ταυτόχονα αυτό που κάποιες φορές, επειδή πρέπει να ασχοληθείς με το παιδί, περνάς τα πράγματα σε δεύτερο επίπεδο και είτε τους δίνεις χρόνο να τα ξανασκεφτείς αργότερα ή να τα ζυγίσεις διαφορετικά. Ένα παιχνίδι με το παιδί ή μία συζήτηση μαζί του, ένα χαμόγελο, σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Και όσοι δεν είστε γονείς, μπορεί να το θεωρείτε υπερβολικό, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.

Όταν γίνεσαι γονιός, ένα κοίταγμα κατευθείαν στα γελαστά ματάκια και ένα χαμόγελο, σου διοχετεύει τόση ενέργεια που, που σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς πολλά! (…για να μην πούμε τα παντα…)

🙂

(Photo by Alexmaher)

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!