slider ΒΙΒΛΙΑ

ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ;

26 Νοεμβρίου, 2015

Πριν καν διαβάσω το βιβλίο του Oliver Jeffers με τον ομώνυμο τίτλο, που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Ίκαρος”, είχα έτοιμη τη δική μου απάντηση.

Γενικά μπορεί να μην πετάνε, αλλά αν το θελήσουν πολύ, μπορούν να πετάξουν.

Τελικά, δεν είχα και πολύ άδικο.

Ο γνωστός μας πιγκουίνος (τον είχαμε γνωρίσει πρώτη φορά στο  “Πιγκουίνος χάθηκε, πιγκουίνος βρέθηκε”)  αποφασίζει ότι θέλει να πετάξει, παρά το γεγονός ότι του αρέσουν τα παιχνίδια που παίζει με το φίλο του.  Έχει φτερά και θέλει να το προσπαθήσει.

Πετάνε οι Πιγκουίνοι 3

Ο φίλος του, πιστός σύντροφος, στέκεται δίπλα του και τον βοηθάει να βρει τρόπο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει.

Πετάνε οι Πιγκουίνοι 4

Ο μικρός ασυγκράτητος πιγκουίνος τυφλωμένος από το πάθος του, χάνεται από τον αγαπημένο του φίλο, αλλά δεν το βάζει κάτω και συνεχίζοντας βρίσκει έναν επιπόλαιο και πολύ επικίνδυνο τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει.

Πετάνε οι Πιγκουίνοι 6

Το αγόρι ανησυχεί και αρχίζει να τον ψάχνει παντού. Είναι έτοιμος να ταξιδέψει στον κόσμο για να τον βρει, όμως τελευταία στιγμή ανακαλύπτει το επικίνδυνο εγχείρημα που ετοιμάζεται να κάνει ο πιγκουίνος, προκειμένου να πετάξει.

Τη στιγμή που ο πιγκουίνος αισθάνεται τον κίνδυνο, νιώθει ότι έχει ανάγκη το φίλο του, που η παρουσία του προσφέρει ασφάλεια αφού τον νοιάζεται και γι’αυτό πάντα τον φροντίζει.

Η δυνατή φιλία τους φέρνει κοντά και ο πιγκουίνος σώζεται από το φίλο του την πιο κρίσιμη στιγμή.

Πετάνε οι Πιγκουίνοι 7

O Oliver Jeffers νομίζω ότι πάντα θα έχει αυτή την εξαιρετική ικανότητα να μιλάει και σε μικρούς και μεγάλους γράφοντας παραμύθια για παιδιά (όλων των ηλικιών). Τα μηνύματα για συζήτηση για άλλη μία φορά είναι πολλά.

Η σημασία της φιλίας, η ασφάλεια που μπορεί να μας προσφέρει ουσιαστικά.

Η αξία του φίλου που μπορεί να γίνει η φωνή της λογικής την ώρα που εμείς παθιαζόμαστε για κάτι. Ο άνθρωπος, που είναι η οικογένεια που επιλέγουμε, θα είναι δίπλα μας κατανοώντας και στηρίζοντας τα πιο τρελά μας όνειρα.
Πετάνε οι Πιγκουίνοι 9

Είμαι κι εγώ ένας πιγκουίνος και νιώθω τυχερή που έχω δίπλα μου φίλους, που ακούν τα πιο τρελά όνειρά μου και με συμβουλεύουν, μοιραζόμενοι τους προβληματισμούς τους για αυτά.

Κλείνοντας θα σημειώσω κάτι ακόμη.

Η απάντηση στο “Εάν πετάνε οι πιγκουίνοι”, είναι πως εάν θέλουν, ίσως και να μπορούν.

Το ερώτημα είναι άλλο.

Τελικά τους αρέσει;

Κι αν το πάω ακόμη παραπέρα και καταθέσω τη δική μου άποψη, αν δεν το δοκίμαζε ο αγαπημένος μας ήρωας, θα το μάθαινε ποτέ ή θα του έμενε το απωθημένο;

Εντάξει….ίσως στα παιδιά να μην πρέπει να το πούμε έτσι, αλλά….καταλαβαίνετε τώρα..;)

Άλλο ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο του αγαπημένου μου παραμυθά, Oliver Jeffers με υπέροχη εικονογράφηση σε απόδοση στα ελληνικά από το Φίλιππο Μανδηλαρά.

Mπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ :

 

Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις και δραστηριότητες των Εκδόσεων Ίκαρος μέσα από το  υπέροχο νέο site τους ikarosbooks.gr , αλλά και το fan page τους στο Facebook  facebook.com/ikaroskids.

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!