slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΥΠΣ! Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!

18 Δεκεμβρίου, 2011

Πραγματικά θαυμάζω εσάς τους γονείς που έχετε καταφέρει και δεν έχετε διαφωνήσει ποτέ ή δεν έχετε ανεβάσει ένα ημιτόνιο ή μία δίεση φωνής σε μία δύσκολη στιγμή σας ως ζευγάρι μπροστά στα παιδιά!

Σαφέστατα και δεν μιλάω για ακραίες καταστάσεις στις οποίες…ΝΑΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ. Mιλάω για αυτήν την στιγμή που ο μπαμπάς εκφράζει ένα παράπονο στην μαμά με μία ατάκα, που “σκοτώνει”, αλλά πατάει στον “κάλο”(του εγκεφάλου ως γνωστόν) που έχει η μαμά και εκείνη απαντάει και είναι μπροστά το παιδί.

Διευκρινίζω, δεν μιλάμε για καυγά ή άσχημες κουβέντες μπροστά στο παιδί! Αυτό…..ΠΟΤΕ!

Μιλάμε για μία απλή διαφωνία ή τις κόνξες (έτσι δεν γράφεται;) που το ζευγάρι “μαμά-μπαμπάς” μπορεί να έχουν και που είναι άνθρωποι και όχι χιονάνθρωποι!

Παράδειγμα:

Σάββατο πρωί.  Η μαμά έχει κανονίσει να πάει το πρωί την μικρή βόλτα στην παιδική χαρά και το απόγευμα σε θέατρο. Ο μπαμπάς τα Σαββατοκύριακα συνήθως δουλεύει. Ευχάριστη έκπληξη η αλλαγή στο πρόγραμμά του και την Παρασκευή το βράδυ μαθαίνει, ότι αυτό το Σάββατο έχει ρεπό!

Επειδή δούλευε μέχρι αργά, ξυπνά την ώρα που η μάμά και η μικρή φεύγουν για την παιδική χαρά. Όταν εκείνες γυρίζουν, τους ρωτάει τί άλλο έχουν να κάνουν και όταν ακούει ότι σε 2 ώρες θα ξαναφύγουν για θέατρο (στο οποίο δεν μπορούν να πάρουν άλλο εισιτήριο έτσι ώστε να πάνε και οι τρεις, γιατί είναι sold out η παράσταση), στεναχωριέται που θα είναι μόνος του στο σπίτι και λέει το παράπονό του με όλίγον από πίκρα του τύπου “Καλά, κάνω και κανονίζω να δουλεύω! Αφού μένω μόνος μου.” Φάουλ, αλλά αφού του ξέφυγε, δεν γυρίζει πίσω.

Η μαμά ακούγοντάς το αυτό θυμώνει και ξεστομίζει το δικό της παράπονο, ότι “Κανονίσαμε το θέατρο νομίζοντας ότι δεν θα είσαι μαζί μας. Τί να έκανα; Nα κρατούσα το πρόγραμμά μας κενό, να μέναμε στο σπίτι μήπως και δεν δούλευες;

Και ο μπαμπάς πάει στο γραφείο του.

Στην όλη συνομιλία δυστυχώς ήταν μπροστά το παιδί. Δεν υπήρχαν φωνές. Απλά η παραπάνω συνομιλία  εσφαλμένα έγινε μπροστά στο παιδί.

Επειδή ό,τι έγινε, έγινε,  η μαμά συνειδητοποιεί αμέσως την βαρύτητα του συμβάντος και κάθεται να μιλήσει στην μικρή.

Της εξηγεί ότι δεν ήταν σωστό η μαμά και ο μπαμπάς να μιλήσουν έτσι και ότι αυτό που συνέβη κατά βάθος είναι ότι ο μπαμπάς στεναχωρήθηκε που θα μείνει μόνος του, ενώ λαχταρούσε να είναι οι τρεις τους αυτό το Σάββατο. Της εξηγεί ότι και η μαμά είχε κανονίσει να πάνε στο θέατρο γιατί δεν ήξερε ότι ο μπαμπάς θα είναι σπίτι και δεν θα τον άφηνε ποτέ μόνο του.

Και οι δύο από αγάπη (ο ένας γιατί θα του λείπει και η άλλη γιατί θέλει να περνούν όμορφα όταν είναι οι δυό τους) μίλησαν λίγο απερίσκεπτα.

Την παρακίνησε συνομωτικά να πάνε στο γραφείο του μπαμπά και να του κάνουν αγκαλιά ασφυξίας (τόσο πολύ που να μην μπορεί να πάρει ανάσα-έτσι την λέμε) και να του δώσουμε πολλά φιλιά του παραπονιάρη.  Η μαμά του είπε συγγνώμη που του μίλησε έτσι και ο μπαμπάς το ίδιο και συμφώνησαν και οι τρεις, ότι μόλις γύριζαν από το θέατρο, θα έφτιαχνε  η μαμά πορ-κορν (ποπ κορν, καλέ) και θα έβλεπαν και οι τρεις αγκαλιά στον καναπέ μία ταινία περιπέτειας. Για 548η φορά φέτος το Μαδαγασκάρη 2.

Και έτσι έκαναν! Και ήταν ένα γλυκό Σαββατόβραδο. 🙂

Η ουσία είναι, ότι επειδή είναι σίγουρο ότι δεν είμαστε τέλειοι (μακάρι να ήμασταν) και είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγουμε λίγο (ΛΙΓΟ, όχι πολύ),γνώμη μου είναι πως είναι σημαντικό να σκεφτούμε πόσο μπορεί να επηρεάσει το παδί και να κάτσουμε να του εξηγήσουμε, να απολογηθούμε, να επανορθώσουμε και να γλυκάνουμε τις σχέσεις. Εννοείται ότι αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται συχνά. Mάλλον δεν πρέπει να γίνεται καθόλου, αλλά….

Μιλάμε για μία περίπτωση στις τόσες, που θα μας ξεφύγει, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε προσεκτικοί. Πολύ προσεκτικοί!

Εσάς, λοιπόν, γονείς που δεν έχετε ξεφύγει ποτέ, σας θαυμάζω!

Α!  Και το παράδειγμα, ιστορία μυθοπλασίας…;)

(Photo by dlnny)

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!