ΔΙΑΦΟΡΑ

ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! :) (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ)

16 Ιουλίου, 2015

 

1. «Στο βάθος… ΚΗΠΟΣ!»

 

Η «ΕΔΡΑ» (Μ.Κ.Ο.) μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» υλοποιεί το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος… ΚΗΠΟΣ!» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

 

Μία εξαιρετική προσπάθεια με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την αξία του περιβάλλοντος και της φύσης μέσα από βιωματικό παιχνίδι και δημιουργικότητα.

(Φωτογραφία από “ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ – Στο βάθος ΚΗΠΟΣ”)

Ποιο παιδί δεν θα γοητευτεί από την καλλιέργεια και περιποίηση των λαχανικών της κάθε εποχής και τα φρούτα, όταν η εκπαίδευση γίνεται στην πράξη;

Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα αρωματικά της χώρας μας, τη χρήση τους (π.χ. μαγειρική, φαρμακευτική), τι είναι η βιολογική καλλιέργεια και πόσο υγιεινή είναι η τροφή που παράγεται, τον κύκλο του νερού και τη σημασία του κι ένα σωρό άλλα σημαντικά.

Δώστε σε ένα μικρό παιδί ένα φτυαράκι κι αφήστε το στην εξοχή.

Η φύση το σαγηνεύει για να την ανακαλύψει. Θα αρχίζει να σκαλίζει, να σκάβει και να μελετά το έδαφος  με το δικό του τρόπο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα λασπωμένα χεράκια, τον ήχο από τα τσαπάκια των παιδιών, τις μυρωδιές από τα αρώματα της φρεσκοτριμμένης λεβάντας και η εικόνα από κοκκινισμένα μαγουλάκια από το παιχνίδι  γίνεται στον υπέροχο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης (σε  έκταση που έχει παραχωρηθεί στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»).

Σημείο συνάντησης είναι το Κτίριο Natura και υλοποιείται κάθε Κυριακή στις 11:00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν αρκεί να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή (είναι απαραίτητη).  Περισσότερες πληροφορίες:

 

Facebook.com/EdraStoBathosKipos

www.edra-coop.gr

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:  Υπεύθυνη Πολιτιστικών, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ.2102610798, 6942056334, email: arts.edra@gmail.com

edra_maketa_top

2. «Οικονομία, γνώση με αξία»

 

Πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει το παιδί την αξία της οικονομίας, ξεκινώντας από την εφαρμογή αυτής στην καθημερινότητα μας (π.χ. τις αγορές μας από το super market, την επιλογή προϊόντων ελέγχοντας πρώτα βασικές πληροφορίες όπως η ημερομηνία λήξεως).

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για οικογένειες με  παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Ιούλιο στο Παιδικό Μουσείο και ώρες 10:00 – 11:30.

paidi _sthn_polh_2

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι που έχει σχεδιάσει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οι οικογένειες που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή και διαμορφώνουν την καταναλωτική συνείδηση τους. Επιπλέον, οι οικογένειες θα γνωρίσουν και θα αξιοποιήσουν ενότητες του ψηφιακού παιχνιδιού που θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν και στο σπίτι.

Το πρόγραμμα δεν έχει οικονομική συμμετοχή.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

θήνα

3. Εμπειρία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Εάν αγαπάτε τα βιβλία και θέλετε να φέρετε σε επαφή τους μικρούς βιβλιόφιλους με τη δανειστική βιβλιοθήκη και την έννοιά της, το Ίδρυμα Ευγενίδου  είναι μια εξαιρετική ευκαιρία.

Ένας υπέροχος χώρος με την παιδική βιβλιοθήκη είναι ξεχωριστή και τα παιδιά μπορούν να ξεφυλλίσουν τα βιβλία που αγαπούν, να έρθουν σε επαφή με την έννοια του δανεισμού και γιατί όχι, να συναντήσουν άλλα παιδιά.

Παιδί στην Πόλη 1

Μπορείτε να συνδυάσετε μία βόλτα στο Ίδρυμα Eυγενίδου που να περιλαμβάνει την παρακολούθηση μίας προβολής στο αγαπημένο Πλανητάριο   αλλά και την επίσκεψή  στον πολύ ζεστό χώρο της βιβλιοθήκης.

Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται πολλές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τα παιδιά.

Ίδρυμα Ευγενίδου  Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Παλ. Φάληρο(Είσοδος από Πεντέλης 11) 

Τηλ: 210 9469600  www.eugenfound.edu.gr

 

Η πόλη μπορεί να στερεί το ανέμελο παιχνίδι στο δρόμο, όμως δίνει ποικίλες  ευκαιρίες για εμπειρίες και ανάπτυξη δεξιοτήτων του παιδιού.

Μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα για παιχνίδι με άλλα παιδιά, που συνδυάζουν την άσκηση του σώματος και του μυαλού και παράλληλα λειτουργούν εκπαιδευτικά.

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

Αυτό το άρθρο το δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Δέλτα moms.

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!