Αυτή η εποχή ως επί το πλείστον σημαίνει αλλαγές.
Αλλαγές στο σπίτι (γκουχ-γκουχ…π.χ.βάψιμο κλπ), στην εμφάνιση (π.χ. κόβουμε το μαλλί), στον τρόπο ζωής (π.χ. αρχίζουμε γυμναστήριο ή κάποια πιτσιρίκια αρχίζουν ή αλλάζουν σχολείο).
Και τα πιτσιρίκια νιώθουν περίεργα.
Όπως η “Η Στιγμούλα” στο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.
Η Στιγμούλα είναι μία σταγόνα, που ξύπνησε ένα πρωί και ήταν μόνη της. Χωρίς τις αδερφές της.
Πρόκειται για ένα διδακτικό παραμύθι, που μιλά για τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και την αξία του ταξιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και βαθύ.
Ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία του παραμυθιού παρουσιάζει αυτό το νόημα με απλότητα στα παιδιά, που αρχικά αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους στον προστατευμένο μικρόκοσμο τους.
Η Μαρίνα Γιώτη έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο και μέσα από την περιπέτεια της Στιγμούλας, μιλάει στα παιδιά για τη μοναδικότητα τους αλλά και την αξία και τον κύκλο του νερού.
Η έκδοση περιλαμβάνει συμβουλές προς τους γονείς για περαιτέρω επεξεργασία των θεμάτων που θίγονται από την ψυχολόγο Σοφία Αντύπα, όπως την έναρξη του σχολείου ή μιας νέας δραστηριότητας ή κάποιας αλλαγής στη ζωή του παιδιού.
Δίνει τη δυνατότητα με παραλληλισμούς να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το φόβο και την ανασφάλεια που δημιουργεί μία αλλαγή που έρχεται ή στην αντιμετώπιση κάτι καινούριου ή άγνωστου.
Σκεφτόμενη, ότι αυτές τις μέρες πολλά πιτσιρίκια (μικρά και μεγάλα) θα ζήσουν μεγάλες αλλαγές (ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΟΟΟΟΛΕΙΟΟΟΟΟ), νομίζω ότι είναι η ιδανική στιγμή για το διαγωνισμό με δώρο το βιβλίο “Η Στιγμούλα”.
2 τυχερά πιτσιρίκια θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο.
Ε, δηλαδή…2 από εσάς, που θα το χαρίσετε στα πιτσιρίκια.
Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα πρέπει να αφήσετε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου και να μου απαντήσετε στην ερώτηση:
“Έχετε κάποια ανάμνηση από μία σχετική εμπειρία αλλαγής
από την παιδική σας ηλικία;”
Η δική μου εμπειρία προέρχεται από μεγάλη σχετικά ηλικία, όταν άλλαξα σχολείο στο τέλος του Λυκείου. Ήρθα στην Γ’Λυκείου στην Αθηνα αφήνοντας το σχολείο στο χωρίο και συμμαθητές-φίλους, με τους οποίους ήμασταν μαζί από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας. Θυμάμαι πόσο περίεργες ήταν οι πρώτες μέρες. Το αντιμετώπισα σχετικά εύκολα και πολύ γρήγορα εντάχθηκα σε παρέα. Ο πρώτος καιρός όμως, ήταν λίγο άβολος (να τα λέμε αυτά).
Σειρά σας τώρα.
Και….
Καλή Επιτυχία!
O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές
μέχρι τα μεσάνυχτα της Tρίτης 09 Σεπτεμβρίου 2014.
[Όλοι οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται στο Fan Page του Kids’Cloud στο Facebook.
Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα : www.facebook.com/KidsCloudgr ]
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τυχερές/οί, που θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου.
Να καταγράψουμε τους όρους του διαγωνισμού και επίσημα, ε; 🙂
* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Μίνωας διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχερές/οί αναγνώστριες/στες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Η Στιγμούλα” της Μαρίνας Γιώτη.
* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα της Τρίτης 09 Σεπτεμβρίου 2014 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.
* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.
*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.
*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
Οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr, KERDISETO.gr , jaba.gr, nethall.gr,saveandwin.gr, babysmart.gr.
Μαμά Μαμαδοπούλου
167 Comments
Όταν άλλαξα σχολείο στην Α Γυμνασίου
Δε θυμάμαι κάτι!!!
Δε θυμάμαι κάτι!!!
Otan alaxame spiti kai gitonia!!!!
λογω της δουλειας του πατερα μου (στρατιωτικος) αλλαζα σχολειο καθε 4 χρονια….νεα σχολεια, νεες καταστασεις… δεν θελω το παιδι μου να βιωσει αυτο που βιωσα εγω…
ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…
Όταν άλλαξα σχολείο και από το ιδιωτικό πήγα σε δημόσιο που χρειάστηκε να ξεκινήσω από την αρχή νέες παρέες…
ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ!!
δεν θυμαμαι κατι!
όταν χώρισαν οι γονείς μου !
οταν εχασα για παντα την υγεια μου,,,
οταν αλλαξα σχολειο!!!!
ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑ ΣΠΙΤΙ!
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Δε θυμάμαι κάτι!
Οταν αλλαξα σχολειο στην Β γυμνασιου..Ηταν αρκετα δυσκολα αλλα σιγα συνηθισα …καλη σχολικη χρονια να εχουμε!!
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!
Οταν εχασα τη γιαγια μου…ηταν μεγαλη απωλεια για μενα γιατι ημουν καθε μερα μαζι της!!!
οταν αλλαξαμε σπιτι πηγαινα ε δημοτικου
Η μετάβασή μου από το γυμνάσιο στο λύκειο.. αλλαγή περιοχής.. χωρίς κανένα παλιό συμμαθητή.. δύσκολη προσαρμογή!
Ευχαριστούμε πολύ για το διαγωνισμό!!!
Η αλλαγη απο το δημοτικο στο γυμνασιο ηταν σημαντικη.
Όταν έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό μετά το λύκειο. Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ.
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.
Τα παιδια μπορουν να γινουν πολυ σκληρα. Με κοροιδευαν συνεχεια. Δεν αλλαξα παρα πολυ τουλαχιστον οσο θα ηθελα.
στην β γυμνασίου αλλάξαμε πόλη
Όταν άλλαξα σπιτι και γειτονιά.
Στην τεταρτη δημοτικου…αναγκαστηκα ν’αλλαξω σχολειο και περιοχη,λογω χωρισμου των γονειων μου 🙁 !!Ηταν τρομερο σοκ..μα ευτυχως με την υποστηριξη των δικων μου και του δασκαλου μου,καταφερα να προσαρμοστω…!!
μετα απο το ασχημο δυαζυγιο των γονιων μου
Όταν μετακομίσαμε Θεσσαλονίκη.
Όταν ο δάσκαλος με χώρισε με την κολλητή μου πέρασα τρομερές στιγμές. Βέβαια δεν φταίγαμε εμείς αλλά τα παιδιά του μπροστινού θρανίου μιλούσαν και ο δάσκαλος αποφάσισε να μας αλλάξει ζευγάρια…..(Τρομερή εμπειρία για τότε)
Οταν αλλαξαμε σπίτι και γειτονιά
ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΠΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
αλλαγή κατοικίας…
Οταν άλλαξα σχολείο στο δημοτικό…
δεν θυμάμαι κάτι σημαντικό…
Όταν έφυγε ο πάππους μου απ’τη ζωή….
to 2007 poy phgame sth syro opoy dioristhka…..yperoxa….
Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή!
H ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!
ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ.
ευτυχως οχι…
otan epese to prwto donti
δεν θυμαμαι κατι!
Οταν αλλαξα σχολειο
Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Οταν έχασα τη γιαγιά μου στα 5 μου
οταν αλλαξα σχολειο στη 1δημοτικου.
Δε θυμάμαι κάτι!
αλλαγή σχολείου στην α΄δημοτικού και έχασα όλους τους πρώτους μου φίλους απο το νηπιαγωγείο… 🙁
όταν έμαθα πως έχω σκπ.
Οταν άλλαξα σχολείο στο δημοτικό
πήγα νηπιαγωγείο στο χωριό που ήταν τόσο ωραία ενώ στην Αθήνα στο δημοτικό τα παιδιά είχαν διαφορετική αντιμετώπιση.
οταν γεννηθηκε ο αδελφος μου στα 9 μου…
Ήμουνα τυχερό παιδάκι και έτσι δε θυμάμαι κάποια “περίεργη” Στιγμούλα.
Δεν θυμάμαι κάτι το αξιόλογο ….
δεν θυμαμαι κατι σχετικο..
Από το Δημοτικο στο Γυμνασιο..
Όταν αλλαξαμε γειτονια,
Όταν χάσαμε τον πατέρα μου στα έξι μου χρόνια! Αν και δεν το συνειδητοποίησα αμέσως, μεγάλη αλλαγή στη ζωή της οικογένειάς μου!
θυμαμαι σαν μεγαλη αλλαηγ οταν ξεκινησαμε στο γυμανσιο το προγραμμα πρωι απογευμα…ηταν τοσο δυσκολο στην αρχη!!!!!!!
Δεν θυμάμαι κάτι..
οταν αλλαξα σχολειο
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΤΙ….
Υπήρξε μιά μεγάλη αλλαγή για μένα όταν αλλάξαμε γειτονιά,όχι πόλη.΄Εχασα τους φίλους μου και τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στις αλάνες της γειτονιάς και κλείστηκα σε ένα διαμέρισμα.
Η αλλαγη περιοχης και σχολείου
Να ευχηθώ σε όλους καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά στα πιτσιρίκια!!!
Προσωπικά θυμάμαι έντονα την αλλαγή σχολείου στην Ε’ Δημοτικού. Μέχρι και την Δ’ Δημοτικού πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και μετά πήγα στο δημόσιο. Δυσκολεύτηκα λίγο μέχρι να συνηθίσω στο νέο περιβάλλον, μα όλα άλλαξαν μόλις έκανα τις πρώτες φιλίες μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι κάτι σημαντικό
καλή σχολική χρονιά!!! όταν πήγα γυμνάσιο μου φάνηκε πάρα πολύ δύσκολο να μην έχω τον υπεραγαπημένο μου δάσκαλο που είχα από την δευτέρα δημοτικού μέχρι και την έκτη και να πρέπει σε κάθε μάθημα σχεδόν να αλλάζω καθηγητή.
οταν εχασα τη μητερα μου…
Οταν στην εκτη δημοτικου,μετακομισαμε σε αλλη πολη…και αλλο νομο!!
Η δική μου “στιγμούλα” ήταν στις αρχές του γυμνασίου, όταν έφυγε η αδελφή μου για σπουδές και έμεινα μοναχοπαίδι στο σπίτι!!
από το δημοτικό στο γυμνάσιο όλα μου φάνηκαν ξένα
όταν άλλαξα σχολείο στο λύκειο
ημουν τυχερη γιατι στις αλλαγες σχολειων ειχα μα φιλη μαζι μου!η μεγαλη αλλαγη που τρομαζει εμενα και οχι τοσο τον μικρο μου ανταρτη ειναι το οτι θα παει σχολειο φετος!!!υπεροχο βιβλιο ευχαριστουμε!
Οταν αλλαξα λυκειο αναγκαστικα, εχασα ολους τους φιλους μου και ενιωσα ασχημα
Τίποτα που να μην αντιμετωπίζεται.
Όταν μετακομίσαμε.
Δεν θυμάμαι να έγινε κάποια δραστική αλλαγή στην παιδική μου ηλικία…
οταν εφυγε η κολλητη μου απο το σχολειο μας και πηγε σε αλλο
Όταν άλλαξα σπίτι και γειτονια στο γυμνάσιο. Ευτυχώς πολύ εύκολη προσαρμογή!
Όταν στο δημοτικό άλλαξα γειτονιά και σχολείο…..μεγάλη αλλάγη…!!!!
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
απο το Γυμνασιο σε Λυκειο θηλεων…δεν εχω λογια…
Ευτυχώς ή δυστηχώς τα παιδικά χρόνια μου ήταν ήρεμα, γεννηθηκα και μεγάλωσα στην ίδια πόλη όπως και φοιτήτρια ήμουν στην όδια πόλη. Γενικά ήσυχη ζωή.
Τα παραμυθια της γιαγιας μου..
Ολη η ζωη μου άλλαξε όταν ηρθαν σε αυτη τα παιδια μου!!!!!!!!!!!!
ΌΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ
Όταν φύγαμε από το χωριό στην πόλη και από μονοθέσιο δημοτικό πήγα σε εξαθέσιο…
Όταν πήγα νηπιαγωγείο…. Τρελάθηκα!
Όταν γεννήθηκε ο γιος μου
ευτυχώς δεν είχα κάποια δυσάρεστη αλλαγή 🙂
ολα αλλαξαν οταν εγινα μαμα….
πολλες!
όταν γκρεμισαμε το σπιτι μας και πηγαμε στο ενοικιο για να χτίσουμε το καινουργιο..
Όταν ημουν 7 χρονών και γεννήθηκε η αδερφή μου … Μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου…
Η επιστροφή απο τις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί.Πάντα ήταν δύσκολη η προσαρμογή……..
kalo
Όταν φύγαμε από Αυστραλία -όπου και γεννήθηκα-και πήγαμε στη Μυτιλήνη! Μεγάααααααλη αλλαγή…ακόμη να το ξεπεράσω!
Good
Όταν έχασα την γιαγιά μου
δεν μπορώ να ξεχάσω το πολιτισμικό σοκ που έπαθα ΄ταν στην τετάρτη δημοτικού μεταναστεύσαμε οικογενειακώς στη Γερμανία
Otan alaxame spiti kai geitonia!!!!
Όταν άλλαξα σχολείο στην Α’ Γυμνασίου κι από ιδιωτικό πήγα σε δημόσιο.
όταν πήγα στο γυμνάσιο
Όταν ξεκίνησα το σχολείο
Όταν τελείωσα την πρώτη δημοτικού φύγαμε με την οικογένεια μου και μετακομίσαμε στην πόλη της μαμάς μου, τη Βόνιτσα.
Πολλες
μεγαλη αλλαγη όταν πηγα να σπουδασω πολύ μακρια από τον τοπο μου……….
Ναι,θυμαμαι όταν έπαθε ο μπαμπάς τροχαίο και αναγκαστηκαμε να φύγουμε και να ζήσουμε με την γιαγιά στο νησί.
ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ
Με την απώλεια των παππούδων μου
Την απώλεια του πατέρα μου
Όχι υπήρχε μία σταθερότητα τότε.
οταν μετακομισαμε σε αλλη πολη…δυσκολες εποχες για ενα ντροπαλο παιδι…
otan allaksa sxoleio
Όταν άλλαξα γειτονιά.
δεν είχα κάποια δυσάρεστη αλλαγή.
Κάθε ηλικία έχει τα δικά της “σημαντικά” θέματα, που τα αντιμετωπίζει με την ανάλογη βαρύτητα. Η μετάβαση από δημοτικό σε γυμνάσιο, από γυμνάσιο σε λύκειο (η αγωνία για το “άγνωστο”), η αλλαγή κατοικίας (μετά από 10 χρόνια σε μια αγαπημένη γειτονιά) και όταν έφυγε η αδελφή μου για σπουδές. Αυτές είναι οι στιγμούλες που με σημάδεψαν…
Στην πενταήμερη έζησα αξέχαστες στιγμές και άλλαξα σαν άνθρωπος!
όταν μετακομισα
Δε θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο
Oταν μετακομισαμ απο το χωριο στην πολη! Τελειο δωρακι! Καλη μας τυχη!!!!
Αν και η μνήμη μου δεν βοηθά εντούτοις θυμάμαι πως στην Δευτερά δημοτικού λόγω μετακόμισης αλλάξανε περιοχή και σχολείο.
Δεν ηταν κάτι που με πείραξε πόλυ αλλά σαν αλλαγή το θυμάμαι..
Όταν η καλύτερη μου φίλη στο δημοτικό μετακόμισε σε άλλη πόλη.
Όταν σε ηλικία 14 ετών μετακόμισα στην Ελλάδα.
Θυμάμαι όταν άλλαξα σχολείο και γειτονιά στην Γ΄δημοτικού. Για πολύ καιρό μετά ζητούσα από τους γονείς μου να πηγαίνουμε στην παλιά μου γειτονιά και το σχολείο μου, για να βλέπω τις φίλες μου.Ακόμα τις θυμάμαι!
όχι καμια μεγαλη αλλαγη……….
Κι εγώ ήρθα στην Αθήνα στην Δευτέρα δημοτικού και άργησα πολύ να προσαρμοστώ στο νέο σχολείο
Όταν φύγαμε από Αυστραλία και ήρθαμε στην Ελλάδα..
Όταν μετακομίσαμε και έχασα όλους τους φίλους μου.
οταν μετακομισα απο Ελλαδα στο Λονδινο για να τελειωσω το σχολειο και επρεπε να συμβιβαστω με καποιες καταστασεις διαφορετικες απο την Ελλαδα….
οταν γεννηθηκε η αδερφη μου 🙂
Όταν είμουν τρίτη δημοτικού η οικογένεια μου άλλαξε πόλη (Από επαρχεία στην Αθήνα) Δεν μου άρεσε καθόλου. Είχα κλειστεί στον εαυτό μου.Με βοήθησε όμως η παρέα που έκανα σιγά σιγά.Ακόμα μου αρέσει η επαρχεία. Θα πάω καποια στιγμή.
Οταν μετακομισα
οταν τελειωσα την 6η δημοτικου και πηγα γυμνάσιο……….
όταν απο την τάξη του νηπιαγωγειου έφυγε η ξαδέρφη μου έπεσα σε κατάθληψη μια μέρα ολοκληρη έκλεγα !
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Η μεγαλύτερη αλλαγή νομίζω ήταν στην Δ’ τάξη του δημοτικού που άλλαξα σχολείο με όλα τα θετικά και αρνητικά, έτσι όμως απέκτησα φιλίες που κρατούν ακόμα και σήμερα 23 χρόνια μετά!!!
ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ…ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ…ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ…
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Όταν αλλάξαμε σπίτι
τιποτα το ιδιαιτερο………..
Όταν αλλάξαμε σπίτι
ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ…
δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο
ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΦΥΓΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΡΟ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ,ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.
Τριτη δημοτικου αλλαξα σχολειο και την πρωτη μερα πηγα με ενα τεραστιοοοοοοοοοοοο καρουμπαλο στο μετωπο.
like
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΜΝΗΣΗ.
Μου έχει μείνει η μετάβαση απο το δημοτικό στο γυμνάσιο όπου θα πήγαινα σε διαφορετικό σχολείο απο την παρέα μου και αυτό με είχε στεναχωρήσει όσο να ναι!
ΟΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Δεν θυμάμαι κάτι!
Όταν άλλαξα σχολείο
Δε θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο
Ευτυχώς όχι… μέναμε πάντα στο ίδιο σπίτι, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση δεν άλλαξε οπότε δεν υπήρχαν συνταρακτικές αλλαγές!
Οταν στην α` γυμνασιου απο θεσαλονικη μετακομισαμε στην αθηνα.
Οταν αλλαξαμε σπίτι και γειτονιά
Όταν βίωσα τον πρώτο θάνατο στην οικογένεια (του παππού μου) στα 10 μου.
Οταν μετακόμισα.
Η αλλαγη περιοχης και σχολείου
Ο χωρισμός των γονιών
στην πρωτη γυμνασιου που ηταν μια δυσκολη μεταβαση απ το δημοτικο στο γυμνασιο
δεν θυμαμαι κατι
H καυγάδες των γονιών μου πρίν τον χωρισμό τους…
ευτυχως οχι
Μεγάλες αλλαγές δεν είχα στην παιδική μου ηλικία, αλλά εγώ και μολύβι να άλλαζα, στενοχωριόμουν, γιατί δενόμουν πολύ με πρόσωπα και τα πράγματά μου.
Οταν αλλαξα σχολείο…