slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!! 5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ»! :D

Μάιος 7, 2012

Ξεκίνησα να γράψω το άρθρο του διαγωνισμού και ξελιγώθηκα η γυναίκα!

5 τυχεροί/ές θα κερδίσουν από δύο Xειροποίητα Παραδοσιακά Προϊόντα «Πυλιακη Γη».

Τί προϊόντα είναι αυτά;

Θα σας πω!

Πέρυσι το καλοκαίρι η φίλη μου Αλεξάνδρα μετά από ένα Σαββατοκύριακο στη Γιάλοβα στην  Πύλο, μου έφερε ένα βάζο μαρμελάδα. Ενθουσιάστηκα με τη χειρονομία της, αλλά εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο με τη μαρμελάδα που όμοιά της δεν είχα ξαναφάει. «Χειροποίητη Μαρμελάδα Φράουλα Μανταρίνι» από την «Πυλιακή Γη». Ξετρελλάθηκα και ναι, ναι, το ομολογώ, την έφαγα σχεδόν όλη μόνη μου.


Δεν είναι μόνο ο ξεχωριστός συνδυασμός των δύο φρούτων (που δεν τα είχα ξανασυναντήσει μαζί).

Από ό,τι κατάλαβα η όλη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων τους, που χρησιμοποιούν στην «Πυλιακή Γη» είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά.
*Όλη η διαδικασία είναι χειροποίητη με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους μακριά από σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές (ψάχνοντας στο site τους ανακάλυψα ότι τη μία γιαγιά την έλεγαν Μαγδάλω και την άλλη Μαριόγκα).
*Χρησιμοποιούν φρέσκα μεσσηνιακά φρούτα εποχής και φρέσκους χυμούς φρούτων. Αν αλλάξει ο μήνας περιμένουν με αγωνία την επόμενη σοδειά.
* Δεν χρησιμοποιύν κανένα είδος τεχνητής πηκτίνης, ζωικά λιπαρά, χρωστικές ουσίες και άλλες πρόσθετες ουσίες και παστερίωση κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους.
Επειδή και η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά και η μαμά μου συνεχίζει την παράδοση, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να μην βιάζεις το γλυκό και πόσο μεράκι και προσοχή θέλει για να έχεις τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα που θέλεις.

Όταν περιηγήθηκα στο site τους www.pyliakigi.gr γοητεύτηκα!

Ανακάλυψα, ότι δεν φτιάχνουν μόνο μαρμελάδες, αλλά και γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα, σάλτσες και τουρσιά και αρτοσκευάσματα, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και αγνά υλικά, έτσι που όλα τα προϊόντα τα δίνουν και  στα παιδιά τους.Εντάξει…όχι τα ηδύποτα! Όλα τα υπόλοιπα! 😉

Εκτιμώ και θαυμάζω τους ανθρώπους, που δημιουργούν και ξεχωρίζω τέτοιες προσπάθειες σε τέτοιες παραγωγές, που εκτός από την κούραση και τη δυσκολία, που έχει όλη η διαδικασία τους, έχει και μεγάλη περίοδο αναμονής και αγωνία. Για σκεφτείτε, να περιμένεις τις φράουλες και μια απρόσμενη κακοκαιρία να στα «χαλάσει»  και να πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά;

Τα προϊόντα τους έχουν ξεχωρίσει και έχουν βραβευτεί από το «Βημα Gourmet» και το «Olive» και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ τα σημεία πώλησης : network.html ).

Φυσικά το ένα από τα δύο προϊόντα που θα κερδίσετε είναι η Μαρμελάδα Μανταρίνι-Φράουλα (δείτε περισσότερα εδώ : 114-marmaladestrawberrytangerine.html ) και το δεύτερο, Γλυκό του κουταλιού με Ελιά Καλαμών. Είναι γλυκια και μεθυσμένη ελιά καλαμών, γεμισμένη με αμύγδαλο σε σιρόπι από κρασί και μέλι (δείτε περισσότερα εδώ : 55-spoonsweetolive.html ). (Σλουρπ! Σλουρπ!) Η «Πυλιακή Γη» δίνει ιδέες ότι μπορούμε να τα δοκιμάσουμε με γιαούρτι, γλυκό, σαλάτα ή ακόμη και φαγητό. Εγώ πάλι βολεύομαι  με ένα κουτάλι και νερό. 😛

5 τυχεροί/ες, λοιπόν, θα κερδίσουν από μία Μαρμελάδα Φράουλα-Μανταρίνι

και απο ένα Γλυκό του κουταλιού Ελιάς Καλαμών.

Το πρώτο για το παιδί και το δεύτερο για τη μαμά και το μπαμπά….Ή όχι…το πρώτο για τη μαμά και το μπαμπά και το δεύτερο για το παιδί…ή μάλλον…γλυκό για το παιδί δεν κάνει και ο μπαμπάς πρέπει να προσέχει…και τα δύο για τη μαμά! ;p

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Μαϊου 2012.

Aν θέλετε να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση :

«Υπάρχει κάποιο παραδοσιακό γλυκό, που είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά σας χρόνια;»

Η δική μου απάντηση σε αυτό θα ήταν μάλλον 4απλή! Τουλάχιστον!…Θυμάμαι το γλυκό πορτοκάλι (με φλούδα ή και ολόκληρο) και το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και φτιάχνει η μαμά μου, το γλυκό κίτρο που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η αδερφή της γιαγιάς με το αμύγδαλο στη μέση.

Με την λήξη του διαγωνισμού θα κάνω την κλήρωση (ηλεκτρονικά μέσω internet) και οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ, αλλά θα ενημερωθούν και με e-mail!

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :D

Οι όροι του διαγωνισμού συγκεντρωμένοι:

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* Η Πυλιακή Γη και  το kidscloud.gr διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από δύο προϊόντα της Πυλιακή Γη(μαρμελάδα φράουλα-μανταρίνι και γλυκό κουταλιού ελιά καλαμών).

* Με τη λήξη του διαγωνισμού την Τρίτη 15 Μαϊου 2012 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά σχόλιο στην ερώτηση του διαγωνισμού.

*Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε νικητή.

*Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

 

 

 

 

491 Σχόλια

 • Reply Katerina Kat Μάιος 8, 2012 at 8:57 πμ

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

  • Reply Mary Bis Μάιος 10, 2012 at 3:07 μμ

   τι πιο ομορφο και πιο ζουμερό από τη γλυκιά φραουλίτσα..μια γεύση ονειρική από μια υπέροχη γιαγιούλα στο πανέμορφο Πήλιο!!!

 • Reply musicgirl Μάιος 8, 2012 at 9:31 πμ

  Ωραία…. Πρωί-πρωί μας τρέχουν τα σάλια και εμείς εδώ στο γραφείο ούτε δείγμα από γλυκό δεν έχουμε …
  Anyway… στο θέμα μας τώρα.
  Τα γλυκά που είναι συνδεδεμένα με τη παιδική μου ηλικία είναι το περγαμόντο που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά στο χωριό ( από το οποίο όμως δεν σε άφηνε να φας και πολύ,για να έχουμε να κεράσουμε τους μουσαφίρηδες )χαχαχαχα.
  Επίσης,must στο σπίτι της γιαγιάς ήταν το γλυκό βύσσινο και το γλυκό κυδώνι. ( Από τα οποία βέβαια επίσης δεν επιτρεπόταν να φας πολύ ).
  Ευτυχώς που τα έμαθε και η μαμά και φάγαμε καμιά κουταλιά παραπάνω στην Αθήνα. 🙂 🙂 🙂
  Αυτά είχα να δηλώσω.
  Και αφού σας εξομολογήθηκα ένα από τα παιδικά μου τραύματα(χαχα),σας αφήνω για να πάω να βρώ κάνα γλυκάκι να φάω,γιατί άνοιξε η όρεξη με αυτά που διάβασα και έγραψα.
  Καλημέρα σε όλους !!!

 • Reply ΕΛΠΙΔΑ Μάιος 8, 2012 at 9:31 πμ

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου…Όταν ήμουν μικρή βοηθούσα κι εγώ στη διαδικασία..έβγαζα τα κουκούτσια..Θυμάμαι που μαζεύονταν όλες οι γειτόνισσες και το έφτιαχναν μαζί…Απίστευτη μυρωδιά και γεύση !!!

 • Reply DespoinaTs Μάιος 8, 2012 at 9:39 πμ

  Ναι υπάρχει και δεν είναι 1!!!Όλα μου θυμίζουν τη γιαγιούλα μου που δεν την έχω πια μαζί μου.Τα φτιάχναμε μαζί με μεγάλη αγάπη..Ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία!!!Γλυκό νερατζάκι,για το οποίο κάναμε επιδρομή σε όλες τις νερατζιές τις γειτονιάς μαζί με τις φίλες μου!!!Γλυκό βύσσινο (θυμάμαι χαρακτηριστικά τον τρόπο που βγάζαμε τα κουκούτσια).Γλυκό κυδώνι που το φτιάχναμε γιατί άρεσε στη μαμά και γλυκό περγαμόντο που το έφτιαχνα με τη μαμά για να το κάνω δώρο στη γιαγιά!!!Τι ωραία χρόνια!!

 • Reply ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ Μάιος 8, 2012 at 9:44 πμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 • Reply christine Μάιος 8, 2012 at 10:46 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ…
  Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ!!!

 • Reply FOFO Μάιος 8, 2012 at 10:48 πμ

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ.

 • Reply ΜΑΡΙΑ Μάιος 8, 2012 at 10:50 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ…

 • Reply KERDISETO Μάιος 8, 2012 at 10:55 πμ

  Καλημέρα. O διαγωνισμός αναρτήθηκε και προβάλλεται στο KERDISETO http://kerdiseto.blogspot.com και στη σελίδα μας στο Facebook http://www.facebook.com/KERDISETO

 • Reply VASILIKI TILKERIDOU Μάιος 8, 2012 at 10:58 πμ

  to gluko suko!!mmmm…trelaaaa!

 • Reply ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μάιος 8, 2012 at 11:00 πμ

  Το νεραντζάκι που τόσο λάτρευα κ δεν μπορούσα να περιμένω την στιγμή να τρυπώσω στην κουζίνα κ να φάω μια χορταστική κουταλιά 🙂

 • Reply Αθανάσιος Δημητρίου Μάιος 8, 2012 at 11:00 πμ

  ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

 • Reply yiota Μάιος 8, 2012 at 11:02 πμ

  Το γλυκό καρυδάκι από το χωριό της γιαγιάς μου στη Θάσο!

 • Reply βασιλικη Μάιος 8, 2012 at 11:03 πμ

  Το γλυκο καρυδακι το εφτιαχνε η μαμα μου και το εβαζε σε μεγαλα γυαλυνα βαζα και παντα εγω και τα δυο αδερφια μου το ξεχναγαμε ανοιχτο το καπακι………….

 • Reply ρουλα Μάιος 8, 2012 at 11:09 πμ

  το γλυκο καρυδακι μμμμμ αμαρτια σκετη!!!

 • Reply Τόνια Κ. Μάιος 8, 2012 at 11:11 πμ

  Το καρυδάκι πάντα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply MAGDA KARANTONI Μάιος 8, 2012 at 11:11 πμ

  ΤΑ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

 • Reply kondilia Μάιος 8, 2012 at 11:14 πμ

  to gluko vissino, teleio piname tis oraiotetes vissinades!!!!!
  oraia xronia!!!!

 • Reply Areti Μάιος 8, 2012 at 11:16 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 • Reply Loula Μάιος 8, 2012 at 11:17 πμ

  To gluko karpouzi!

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΟΥ Μάιος 8, 2012 at 11:17 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…… ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 • Reply stella k. Μάιος 8, 2012 at 11:17 πμ

  βυσσινοοο,πανω από το παγωτό

 • Reply ΗΛΙΑΣ Μάιος 8, 2012 at 11:17 πμ

  γλυκό κεράσι!

 • Reply Chrisa Μάιος 8, 2012 at 11:18 πμ

  Το γλυκό σταφύλι που ήταν απίστευτα συγκλονιστικό!

 • Reply Stamatia Μάιος 8, 2012 at 11:18 πμ

  ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ! ΤΕΛΕΙΟ!!!

 • Reply LABRINH Μάιος 8, 2012 at 11:19 πμ

  το γλυκό κυδώνι.

 • Reply charikleia p. Μάιος 8, 2012 at 11:23 πμ

  γλυκό βύσσινο… τόσο νόστιμοο

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μάιος 8, 2012 at 11:25 πμ

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

 • Reply mamiaki Μάιος 8, 2012 at 11:30 πμ

  γλυκο σταφύλι κρυμμένο από το σεντούκι της γιαγιάς που μύριζε ξύλο

 • Reply Ισμήνη Μάιος 8, 2012 at 11:32 πμ

  Το γλυκό βύσσινο!!!Είναι τέλειο!!!!

 • Reply george Μάιος 8, 2012 at 11:33 πμ

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι… αγαπημενο!

 • Reply ioanna Μάιος 8, 2012 at 11:34 πμ

  το γλυκο κερασι.καθε φορα που πηγαινα επισκεψη σε μια γιαγια θυμαμαι που μας κερνουσε παντα!

 • Reply Αγγελικη74 Μάιος 8, 2012 at 11:39 πμ

  Το γλυκο συκο που εφτιαχνε και φτιαχνει ακομα η μαμα μου!

 • Reply Αλκμήνη Μάιος 8, 2012 at 11:43 πμ

  μαρμελάδα φράουλα δια χειρός της μαμάς!

 • Reply NatassaK Μάιος 8, 2012 at 11:43 πμ

  Το γλυκό σύκο, το λατρεύω ακόμη !!!

 • Reply Mary Andreadaki Μάιος 8, 2012 at 11:47 πμ

  Κερασι του κουταλιου και γιαουρτοππιτα συνταγη μαμας!!!!!!!!!!!

 • Reply Μαρία Β. Μάιος 8, 2012 at 11:47 πμ

  τι να πρωτοθυμηθώ …το γλυκό βύσσινο ? το νερατζάκι ? το ντοματάκι με το αμύγδαλο μέσα ? ότι έφτιαχνε η μανούλα μου ήταν τέλεια γιατί πάνω από όλα τα έφτιαχνε με αγάπη για την οικογένεια μας και μεράκι ….

 • Reply Καιτατζης Κωσταντινος Μάιος 8, 2012 at 11:48 πμ

  Κουλουρακια πορτοκαλι απο την μανουλα μου

 • Reply Stella Petridou Μάιος 8, 2012 at 11:48 πμ

  Δίπλα στο σπίτι μας υπήρχε μία νερατζιά! Θυμάμαι τη μητέρα μου λοιπόν να μαζεύει κάθε χρόνο τα νεράτζια, να τα καθαρίζει και να φτιάχνει γλυκό νεράτζι! Απλά υπέροχο και άμεσα συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply elena-apo Μάιος 8, 2012 at 11:49 πμ

  γλυκό καρυδάκι μιαμ

 • Reply ioanna Μάιος 8, 2012 at 11:49 πμ

  Το νερατζάκι! Η μαμά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό!

 • Reply Νόρα Μάιος 8, 2012 at 11:56 πμ

  γλυκο βυσσινο

 • Reply Λαμπράκη Εμμανουέλα Μάιος 8, 2012 at 11:57 πμ

  Το γλυκό κυδώνι.. 🙂

 • Reply ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΖΑΡΑΣ Μάιος 8, 2012 at 12:00 μμ

  απιθανα γλυκα τα θελω πολυ

 • Reply STAVROYLA Μάιος 8, 2012 at 12:03 μμ

  κυδωνι!

 • Reply ΜΑΡΙΑ Μάιος 8, 2012 at 12:04 μμ

  σταφυλι

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μάιος 8, 2012 at 12:04 μμ

  Το περγαμόντο ,το γλύκο πορτοκάλι,το σταφύλι αύτα φτιάχνει η μανούλα μου και γυρίζουμε όλοι γύρω απο το βάζο μέχρι να τελειώσει.

 • Reply ΛΙΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ Μάιος 8, 2012 at 12:09 μμ

  ΑΧ!ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!

 • Reply Soulee Μάιος 8, 2012 at 12:10 μμ

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι Θασου. Οποτε με βλεπει η Θασος απλα «φευγει» να γλιτωσει

 • Reply Κατερίνα Σαφάκα Μάιος 8, 2012 at 12:11 μμ

  Το γλυκο καρυδι μου εδινε η γιαγια μου οταν ημουν μικρη

 • Reply Βαγγέλης Αντωνιάδης Μάιος 8, 2012 at 12:13 μμ

  Εμένα το γλυκό κάστανο μου φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό!

 • Reply eleni Μάιος 8, 2012 at 12:16 μμ

  to gluko kudwni….yperoxo!!!!!!!!

 • Reply Βιργινία Μάιος 8, 2012 at 12:16 μμ

  το γλυκό κουταλιού βυσσινό

 • Reply EYAΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΓΛΟΥ Μάιος 8, 2012 at 12:18 μμ

  το περγαμοντο

 • Reply vicky Μάιος 8, 2012 at 12:20 μμ

  γλυκό του κουταλιού φράουλα που ακόμη το φτιάχνει η μητέρα μου και μοσχομυρίζει το σπίτι!!!!!!

 • Reply eirini Μάιος 8, 2012 at 12:26 μμ

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού!!!!!!!! Ειδικά, το πορτοκάλι της μαμάς μου!!!!

 • Reply ΑΝΝΑ ΣΥΛΙΒΕΣΤΡΟΥ Μάιος 8, 2012 at 12:31 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ!!!!

 • Reply Μαίρη Μάιος 8, 2012 at 12:35 μμ

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 • Reply ΞΕΝΙΑ Μάιος 8, 2012 at 12:40 μμ

  Το αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια ειναι το υποβρυχειο βανιλια και το γλυκο του κουταλιου βισσινο.

 • Reply mixalhsap Μάιος 8, 2012 at 12:40 μμ

  γλυκό βύσσινο ….

 • Reply greg-apostolopoulos Μάιος 8, 2012 at 12:43 μμ

  το γλυκό ελιάς.. τόσο νόστιμοο

 • Reply Εφη Κοντούλα Μάιος 8, 2012 at 12:48 μμ

  Σίγουρα το μελιτζανάκι της μαμάς μου που φροντίζω να το κάνω εδώ και χρονια μόνη μου!

  Μετά η σουλτανίνα και το κυδώνι, αυτά έφτιαχνε η μανούλα μου!

 • Reply Nansy Μάιος 8, 2012 at 12:56 μμ

  το γλυκό κυδώνι,το εφτιαχνε η γιαγια μου.

 • Reply petroula Μάιος 8, 2012 at 12:56 μμ

  γλυκό βερύκοκο!!!μμμμμμ….τέλειο!!!!

 • Reply Nasia Μάιος 8, 2012 at 1:00 μμ

  κάστανο!!!!

 • Reply Jonny Μάιος 8, 2012 at 1:00 μμ

  το γλυκό βυσσινό

 • Reply Makis Μάιος 8, 2012 at 1:00 μμ

  σταφύλι, νεράντζι, κάστανο..

 • Reply konstantina Μάιος 8, 2012 at 1:04 μμ

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 • Reply Θεοδώρα Μάιος 8, 2012 at 1:04 μμ

  ναι! το γλυκο βύσσινο! έκανα παντα το σιροπι βυσιναδα!!!

 • Reply fotis Μάιος 8, 2012 at 1:08 μμ

  Πολλά γλυκά, αλλά κυρίως το κυδώνι!!!

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ Μάιος 8, 2012 at 1:13 μμ

  etsi gia na mou 8umisoun ligo ta gluka pou eftiaxne h giagia m sto xwrio otan hmoun mikrh!

 • Reply evi Μάιος 8, 2012 at 1:14 μμ

  Καλημέρα! Το γλυκό φυρίκι!!!!

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ Μάιος 8, 2012 at 1:14 μμ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ

 • Reply sofia Μάιος 8, 2012 at 1:25 μμ

  Μελιτζανακι γλυκο!!! Κυριως να κλεβω τα καρυδια απο τα υπολοιπα μελιτζανακια…

 • Reply eleni Μάιος 8, 2012 at 1:33 μμ

  den exw kanei akoma mantarini kai elies mou aresei i fraoula

 • Reply MARY Μάιος 8, 2012 at 1:34 μμ

  To neratzi!!!! TELEIO

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ Μάιος 8, 2012 at 1:35 μμ

  Γλυκό κουταλιού κυδώνι…

 • Reply Θεοδώρα Κεράνη Μάιος 8, 2012 at 1:40 μμ

  Αν εννοιτε γλυκο του κουταλιου….το βυσσινο!!!!!αλλα η μαστιχα(υποβρυχιο)μου θυμιζει παντα τα παιδικα μου χρονια στο χωριο,οταν ο παππους ειχε παντα ενα ποτηρι γεματο κ μας εδιναν!!!!

 • Reply sotiris Μάιος 8, 2012 at 1:41 μμ

  Η μαρμελαδα ροδακινο!!

 • Reply mariak Μάιος 8, 2012 at 1:42 μμ

  υποβρυχιο… και γλυκο κερασι… στο τελος το ζουμακι με παγωμενο νερο και παγακια.. αχ καλοκαιρακι και νιατα!

 • Reply ΡΟΖΑ Μάιος 8, 2012 at 1:51 μμ

  like τοντοματακι γλυκο κουταλιου το εκανε η μητερα μου

 • Reply DESPINA Μάιος 8, 2012 at 1:56 μμ

  Γλυκό σύκο από τα χεράκια της γιαγιάς μου…

 • Reply Joanna Μάιος 8, 2012 at 1:56 μμ

  Γλυκό κεράσι
  <3 <3

 • Reply ANNADRAKOULAKOU Μάιος 8, 2012 at 2:04 μμ

  περγαμόντο

 • Reply vasw tzim Μάιος 8, 2012 at 2:06 μμ

  το γλυκό κυδώνι

 • Reply vasilikip Μάιος 8, 2012 at 2:11 μμ

  το γλυκο περγαμοντο!

 • Reply ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΟΛΟΝΑΚΗ Μάιος 8, 2012 at 2:11 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ…ΤΕΛΕΙΟ!!!

 • Reply lef Μάιος 8, 2012 at 2:12 μμ

  το γλυκό κυδώνι.

 • Reply geo Μάιος 8, 2012 at 2:13 μμ

  Το περγαμόντο!

 • Reply MARIA KIRIAKOU Μάιος 8, 2012 at 2:17 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ.ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΝΑΝΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μάιος 8, 2012 at 2:19 μμ

  ΤΟ ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.

 • Reply eva Μάιος 8, 2012 at 2:19 μμ

  γλυκό πορτοκάλι!

 • Reply ΞΕΝΙΑ Μάιος 8, 2012 at 2:22 μμ

  Το μελιτζανάκι και το σταφύλι.μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

 • Reply k Μάιος 8, 2012 at 2:32 μμ

  gluko kudwni…

 • Reply χαρα Μάιος 8, 2012 at 2:33 μμ

  κυδωνι,φραπα, νερατζι,κολοκυθα, περγαμοντο,βυσσινο συκο,αυτα ειναι τα αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια

 • Reply ΜΑΡΚΟΣ Μάιος 8, 2012 at 2:34 μμ

  το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς στις Σπέτσες μου έχει λείψει πολύ

 • Reply DEPI Μάιος 8, 2012 at 2:35 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

 • Reply Mariamor Μάιος 8, 2012 at 2:47 μμ

  Η μητέρα μου έφτιαχνε πάντα πολύ ωραίο γλυκό κυδώνι!!!!

 • Reply γιωτα παναγιωτοπουλου Μάιος 8, 2012 at 2:48 μμ

  το μελιτζανακι της μανουλας μου!

 • Reply fotini Μάιος 8, 2012 at 2:51 μμ

  το γλυκο κερασι το υπεροχο της μαμας μου

 • Reply amalia ma Μάιος 8, 2012 at 2:57 μμ

  το γλυκό κολοκύθι και το γλυκό κιτρολέμονο

 • Reply deda Μάιος 8, 2012 at 3:00 μμ

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

 • Reply Βαλεντίνα Θ. Μάιος 8, 2012 at 3:01 μμ

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και ακόμη φτιάχνει η γιαγιά μου σε συνδυασμό με γιαούρτι!

 • Reply Αναστασία Μάιος 8, 2012 at 3:06 μμ

  Τέλειος διαγωνισμός!

 • Reply Νατάσα Μάιος 8, 2012 at 3:07 μμ

  Πάνω που αναζητούσα νέα γεύση για το γιαούρτι μου!

 • Reply Anna tsa Μάιος 8, 2012 at 3:08 μμ

  Το Κύδωνι

 • Reply real Μάιος 8, 2012 at 3:10 μμ

  αδιαμφισβητητα το γλυκο βυσσινο το χω συνδυασει με το χωριο και τη γιαγια μου!

 • Reply Anna Krasoudaki Μάιος 8, 2012 at 3:12 μμ

  Το γλυκό κουταλιού Νερατζάκι!!!!!!

 • Reply Μαρια Χαλκίδου Μάιος 8, 2012 at 3:16 μμ

  νερατζακι γλυκο του κουταλιου με κερνουσε η γιαγια μου

 • Reply mitsi71 Μάιος 8, 2012 at 3:28 μμ

  Γλυκό πορτοκάλι !!!!

 • Reply Ageliki Μάιος 8, 2012 at 3:28 μμ

  γλυκό σταφύλι

 • Reply ΜΑΡΙΑ Μάιος 8, 2012 at 3:30 μμ

  το γλυκο βισσυνο!

 • Reply Lambros Lachanas Μάιος 8, 2012 at 3:31 μμ

  Γλυκό καρύδι!!! Το έφτιαχνε η γιαγιά μου με γαρύφαλλο και παχύ σιρόπι!

 • Reply τόνια Μάιος 8, 2012 at 3:35 μμ

  ΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ

 • Reply ΓΙΑΝΝΗΣ Μάιος 8, 2012 at 3:52 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Reply adsokl Μάιος 8, 2012 at 3:52 μμ

  glyko stafyli pou eftiaxne i mama mou k to ebaza panw sw pswmi me boutyro! teleio!!!

 • Reply elena papagianni Μάιος 8, 2012 at 4:03 μμ

  marmelada fraoula.. ftiaxnei h mama mou apo polu mikrh pou hmoun k 8umamai murixe olo t spiti fraoula 🙂

 • Reply katerina x Μάιος 8, 2012 at 4:09 μμ

  γλυκο του κουταλιου κερασι που εκανε η μαμα μου!τελειο!!!!

 • Reply KATERINAKI Μάιος 8, 2012 at 4:12 μμ

  το γλυκό μελιτζανάκι που το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό κεράσι που το έφτιαχνε η θεία μου!!!

 • Reply ΕΛΕΝΗ Μάιος 8, 2012 at 4:12 μμ

  το γλυκο βισσυνο!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ Μάιος 8, 2012 at 4:12 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Μ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΟΟΟ

 • Reply maria Μάιος 8, 2012 at 4:23 μμ

  nostimaaa

 • Reply ΝΤΙΝΑ Μάιος 8, 2012 at 4:32 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ

 • Reply Νικη Μάιος 8, 2012 at 4:33 μμ

  το γλυκο μανταρινι της μαμας μου, και το υποβρυχιο γλυκο μαστιχα, μιας και ειμαι απο τη χιο !

 • Reply ΚΑΣΣΙΑΝΗ Μάιος 8, 2012 at 4:40 μμ

  ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 • Reply filio Μάιος 8, 2012 at 4:42 μμ

  της γλυκειας μου μανουλας κυδωνι

 • Reply Κατερίνα Λ. Μάιος 8, 2012 at 4:43 μμ

  Ένα γλυκό που το έλεγε » Φτωχό » η γιαγιά μου.
  Ήταν νηστίσιμο απ’ότι θυμάμαι.
  Και γλυκά του κουταλιού πάρα πολλών ειδών, νεράτζι, σταφύλι, πορτοκάλι κ.α.

 • Reply Natasa Μάιος 8, 2012 at 4:43 μμ

  το καρυδάκι!

 • Reply ma Μάιος 8, 2012 at 4:46 μμ

  τελια,,,,,,,,,,,,,,,,

 • Reply vag Μάιος 8, 2012 at 4:46 μμ

  m aresei……………..

 • Reply ioanna Μάιος 8, 2012 at 4:48 μμ

  Το γλυκό βύσσινο!!!

 • Reply ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΛ. Μάιος 8, 2012 at 4:57 μμ

  to suko gluko

 • Reply Jenny Μάιος 8, 2012 at 4:57 μμ

  Το γλυκό τριαντάφυλλο! :))

 • Reply Νάντια Μάιος 8, 2012 at 5:01 μμ

  Το γλυκό βερίκοκο με αμυγδαλάκι στο εσωτερικό του!

 • Reply SOFIA Μάιος 8, 2012 at 5:11 μμ

  ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ..

 • Reply THOMAS Μάιος 8, 2012 at 5:12 μμ

  TO STAFYLI…

 • Reply jenny Meliadou Μάιος 8, 2012 at 5:12 μμ

  ωχ τελεια !!
  θα ηθελα να δοκιμασω…

 • Reply Φωτούλα Μάιος 8, 2012 at 5:24 μμ

  όταν οι άλλες οικογένειες είχαν μονίμως διαθέσιμα γλυκά ζαχαροπλαστείου, εμείς είχαμε συνήθως γλυκό κουταλιού βύσσινο, και τότε ζήλευα λίγο τους άλλους… τώρα το νοσταλγώ!!

 • Reply VARVARA Μάιος 8, 2012 at 5:26 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ

 • Reply KIKH Μάιος 8, 2012 at 5:27 μμ

  το γλυκο βισσυνο

 • Reply BETA Μάιος 8, 2012 at 5:28 μμ

  Γλυκό πορτοκάλ

 • Reply Κατερίνα Π. Μάιος 8, 2012 at 5:31 μμ

  Είναι πολλά τα γλυκά , όχι ένα!!! Η μαμά μου έφτιαχνε και συνεχίζει να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού. Αυτά που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά χρόνια είναι το γλυκό σταφύλι καλοκαιριάτικα ( τέλειο) , το γλυκό σύκο και μαρμελάδα σύκο (φανταστικά ) , το γλυκό καρπούζι , το γλυκό κυδώνι , το γλυκό νεράντζι , το γλυκό μελιτζανάκι . Όλα είναι ότι πρέπει για δίαιτα !!!

 • Reply Παναγιώτης Μάιος 8, 2012 at 5:37 μμ

  Βύσσινο, κυδώνι και φυσικά νεραντζάκι!

 • Reply athinaaa Μάιος 8, 2012 at 5:42 μμ

  γλυκό βύσσινο!!!

 • Reply KATERINA Μάιος 8, 2012 at 5:43 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

 • Reply marinaki83 Μάιος 8, 2012 at 5:43 μμ

  Το γλυκό κερασάκι που έφτιαχνε μια γειτόνισα μας στην Καλαμάτα!!!Το τσάκιζα όταν ήμουν μικρούλα!!!Ωραίες αναμνήσεις!!!

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ Μάιος 8, 2012 at 5:46 μμ

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι

 • Reply Nikolas Μάιος 8, 2012 at 5:49 μμ

  γλυκό του κουταλιού ροδακινο

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ Μάιος 8, 2012 at 5:50 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ!

 • Reply Rena s Μάιος 8, 2012 at 5:56 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Γρηγορης Μάιος 8, 2012 at 5:56 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Ειρηνη Μάιος 8, 2012 at 5:57 μμ

  Περγαμοντο

 • Reply Akis Μάιος 8, 2012 at 5:57 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μάιος 8, 2012 at 6:02 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ…….ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑΑΑΑ…….

 • Reply peggy Μάιος 8, 2012 at 6:20 μμ

  σίγουρα το γλυκο νεράτζι!!αλλά και το κερασάκι που πάει παντού

 • Reply Katerina11 Μάιος 8, 2012 at 6:23 μμ

  γλυκό βύσσινο

 • Reply ΝΙΝΑ Μάιος 8, 2012 at 6:23 μμ

  ολα τα γλυκα του κουταλιου ειναι φαντασικα!!!

 • Reply virma Μάιος 8, 2012 at 6:27 μμ

  tto ipovrixio

 • Reply tereza k Μάιος 8, 2012 at 6:35 μμ

  h marmelada syko ths giagias mou!

 • Reply Nikos11 Μάιος 8, 2012 at 6:38 μμ

  νεραντζάκι.

 • Reply κουλα Μάιος 8, 2012 at 6:50 μμ

  γλυκό κεράσι, και μαρμελαδα φράουλο

 • Reply litsa Μάιος 8, 2012 at 6:53 μμ

  tha hthela na dokimasw

 • Reply Βασιλική Ψ. Μάιος 8, 2012 at 7:04 μμ

  Η μαρμελάδα βύσσινο που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου!

 • Reply ANNAPE Μάιος 8, 2012 at 7:26 μμ

  marmelada mantarini

 • Reply ΣΤΑΥΡΟΣ Μάιος 8, 2012 at 7:38 μμ

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε η συχωρεμένη η γιαγιά μου!

 • Reply ΝΙΚΟΣ Μάιος 8, 2012 at 7:38 μμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

 • Reply Στελλα Ιωαννου Μάιος 8, 2012 at 7:57 μμ

  κερασι

 • Reply aimilios Μάιος 8, 2012 at 8:04 μμ

  Το γλυκό σταφύλι

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Μάιος 8, 2012 at 8:14 μμ

  Γλυκό Βύσσινο!!!

 • Reply Georgia Tsa Μάιος 8, 2012 at 8:24 μμ

  γλυκο βυσσινο πανω απο το παγωτο

 • Reply maria Μάιος 8, 2012 at 8:37 μμ

  to ntomataki apisteyto

 • Reply antonis Μάιος 8, 2012 at 8:38 μμ

  γλυκό κεράσι.

 • Reply ΠΟΠΗ Μάιος 8, 2012 at 8:39 μμ

  ΚΕΡΑΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!Μμμμμμ……γιαμι….γιάμι….

 • Reply Flora Μάιος 8, 2012 at 8:46 μμ

  To σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το μελιτζανάκι…

 • Reply PopiA Μάιος 8, 2012 at 8:55 μμ

  το νεραντζάκι φυσικά που έφτιαχνε η γιαγιά, που συνεχίζει να φτιάχνει η μαμά μου, που ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ

 • Reply feinik Μάιος 8, 2012 at 9:04 μμ

  Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!!Το πρωί μαζέυαμε απο την αυλή πέταλα και το απόγευμα η γιαγιά μου είχε έτοιμο το γλυκό!Μοσχομύριζε το σπίτι!!Αναμνήσεις….

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μάιος 8, 2012 at 9:24 μμ

  mmm. ….γλυκό ντοματάκι! τέλειο!

 • Reply Anfreddo Μάιος 8, 2012 at 9:39 μμ

  Αγαπημένη παιδική γεύση μαμάς:γλυκό ψυγειου με μπισκότα πτι-μπερ και κρέμα βασιλιά. Υποβρύχιο μαστίχα,που το αγοραζαμε απο τους Χιώτες παραγωγούς μέσα στο καράβι,πηγαίνοντας για Μυτιλήνη. Τέλος γλυκό του κουταλιου βυσσυνο(Χίου) που αφού το τρωγαμε,κάναμε το σιρόπι βυσσιναδα.

 • Reply ΑΝΝΑ ΒΕΡΓΙΔΟΥ Μάιος 8, 2012 at 9:46 μμ

  Γλυκό του κουταλιού κερασάκι!!!

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μάιος 8, 2012 at 9:53 μμ

  To γλυκό περγαμόντο που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply KATIA Μάιος 8, 2012 at 10:13 μμ

  ola

 • Reply μαριαδραμα Μάιος 8, 2012 at 11:05 μμ

  η βυσσιναδα της γιαγιας

 • Reply sofia Μάιος 9, 2012 at 12:04 πμ

  thimamai pou pigainame me ta ksadelfia mou k ta pername krifa gliko portokali k otan meta to katalabenan arxize to kinigito.ax ti oraia xronia

 • Reply xrusalab Μάιος 9, 2012 at 12:10 πμ

  Η βυσσινάδα!Αγαπημένη μου ακόμα και σήμερα!!

 • Reply flora doukeri Μάιος 9, 2012 at 12:10 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΟΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ

 • Reply sonia bitsakou Μάιος 9, 2012 at 12:16 πμ

  gluko kerasaki! mourlia!

 • Reply ELEFTHERIA LEMONTZI Μάιος 9, 2012 at 12:41 πμ

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι!!!

 • Reply ΦΡΥΝΗ + ΓΙΩΡΓΟΣ Μάιος 9, 2012 at 1:28 πμ

  το γλυκο απο την φλουδα της φραπας , και το γλυκο κυδωνι με ααμυγδαλακι … μμμμμμμ!

 • Reply Μαρία Καμπουράκη Μάιος 9, 2012 at 2:53 πμ

  Το γλυκό ντοματάκι (και όμως υπέροχο) και σταφύλι!!!

 • Reply παρασκευη ηλιοπουλου Μάιος 9, 2012 at 4:03 πμ

  το σταφυλι της μαμας

 • Reply Foteini Tsakalou Μάιος 9, 2012 at 6:38 πμ

  Όλα, η γιαγιά ένα σωρό γλυκά του κουταλιού έκανε, πάντα είχαμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 διαφορετικά!

 • Reply Βίκυ Μάιος 9, 2012 at 6:54 πμ

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε μια θεία μου και ήταν το μόνιμο κέρασμα στις επισκέψεις μας!!!

 • Reply Σοφία Κουκάρα Μάιος 9, 2012 at 7:27 πμ

  H Πορτοκαλόπιτα της μαμάς

 • Reply Ifigenia Kantza Μάιος 9, 2012 at 8:07 πμ

  Παραδοσιακό ραβανί το καλοκαίρι στην Ιθάκη!!!

 • Reply Giannis Μάιος 9, 2012 at 8:23 πμ

  Ο χαλβάς της γιαγιάς

 • Reply ΛΙΛΗ Μάιος 9, 2012 at 8:43 πμ

  Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα της Πυλιακής Γης.

 • Reply αντώνης Μάιος 9, 2012 at 9:27 πμ

  γλυκό βύσσινο

 • Reply Σέβη Ν. Μάιος 9, 2012 at 9:35 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

 • Reply xristina Μάιος 9, 2012 at 10:11 πμ

  to glyko fraoula

 • Reply despina Μάιος 9, 2012 at 10:11 πμ

  Το γλυκό σταφύλι ακόμα μου το φτιάχνει η γιαγιά μου!!!!

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ Μάιος 9, 2012 at 10:15 πμ

  to pergamontooooooooooooo!!!!!!!!!!

 • Reply Κατερίνα Μάιος 9, 2012 at 10:24 πμ

  Γλυκό κυδώνι..Φυσικά από τα χεράκια της γιαγιάς!

 • Reply ilias Μάιος 9, 2012 at 10:32 πμ

  teleio…

 • Reply irene Μάιος 9, 2012 at 10:38 πμ

  βύσσινο !!!!

 • Reply KIKA Μάιος 9, 2012 at 10:58 πμ

  Tριαντάφυλλο γλυκό, σπάνιο και ακριβό απόκτημα κάθε Ιούνιο.

 • Reply ΓΙΩΡΓΟΣ Μάιος 9, 2012 at 11:05 πμ

  Γλυκό κεράσι που έφτιαχνε η μαμά μου

 • Reply Anna Antona Μάιος 9, 2012 at 11:19 πμ

  Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το γλυκό πορτοκάλι και βύσσινο …πιστεύω δεν υπάρχει οικογένεια ελληνική παραδοσιακή που να μην τα είχε έστω και μία φορά στο σπίτι τους …Βέβαια στην δική μου περίπτωση συνδιάζονται με γλυκό καρυδάκι…το τρίπτυχο του πάνω ντουλαπιού 😉

 • Reply SOFIA GEROGOPOULOU Μάιος 9, 2012 at 11:32 πμ

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ:
  ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ, ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ …ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ.

 • Reply KOSTAS Μάιος 9, 2012 at 11:44 πμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply amantzou Μάιος 9, 2012 at 11:45 πμ

  γλυκό του κουταλιού καρυδάκ. Καθε καλοκαίρι που πηγαινα στο χωριό η θεία μου μου έιχε παντα ένα βάζο κρατημένο μόνο για μένα!!!

 • Reply fotini karahaliou Μάιος 9, 2012 at 11:51 πμ

  το γλυκό κυδώνι και νεράτζι έφτιαχνε η μαμά μου

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μάιος 9, 2012 at 11:57 πμ

  Yπάρχει! Το συκαλάκι που εφτιαχνε η γιαγια μου! απλά ονειρεμένο! στο λεξικό στο αυτό έπρεπε να εχουν φώτο!

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ Μάιος 9, 2012 at 12:00 μμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

 • Reply vicky Μάιος 9, 2012 at 12:02 μμ

  GLYKO STAFYLI APO TA VOUNARIA MESSHNIAS ..KATAGOGH THS MAMAS….AX VRE GIAGIA… :/

 • Reply ioanna Μάιος 9, 2012 at 12:06 μμ

  το γλυκο συκο που εφτιαχνε η μητερα μου,και γλυκο ντοματακι και μαρμελαδα με κορομηλα που εφτιαχνε η γιαγια μου!

 • Reply athina Μάιος 9, 2012 at 12:13 μμ

  το γλυκο βυσσινακι που αγοραζε η μαμα μου και επαιρνα το βαζω αγγαλια με το κουταλι
  τελειες εποχες

 • Reply Μαριάννα Χούτου Μάιος 9, 2012 at 12:15 μμ

  Γλυκό του κουταλιού Σύκο της γιαγιάς.

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΕΛΑ Μάιος 9, 2012 at 12:37 μμ

  Aπό γλυκά άλλο τίποτα! Η μία γιαγιά έφτιαχνε δίπλες με μέλι και καρύδι(ανοίγαμε μαζί φύλλο κάτι φορές) και η άλλη γιαγιά πιροσκί με μαρμελάδα(με καταγωγή από Πόντο φτιάχνει ακόμα και σήμερα πιροσκί με γλυκιά γέμιση ή με πατάτα ή με κιμά).Επίσης,και πολλά γλυκά του κουταλιού,με αγαπημένο μου το βύσσινο! Δυστυχώς περγαμόντο και νεραντζάκι μου προκαλούν ρίγη!Μάλλον έχω κάποιο είδος αλλεργίας σ’αυτά!χαχαχα
  Καλή μου επιτυχία!

 • Reply Καλλιόπη Μάιος 9, 2012 at 12:38 μμ

  Πολύ καλή ιδέα η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας…Η μαμά μου ενθουσιάστικε, της αρέσει να φτιάχνει μαρμελάδες ιδιαίτερα σύκο αλλά και πορτοκάλι και απο μπρουνέλες (είναι φρούτο το καλοκαίρι έτσι το λέμε εμείς). Γευστικά είναι και τα ποτά όπως είναι το ρόδι που είναι το αγαπημένο της!!!

 • Reply argyro grigoraki Μάιος 9, 2012 at 12:48 μμ

  το γλυκο κυδωνι που εφταιχνε η γιαγιακα μου!!!!!!

 • Reply Kinos Μάιος 9, 2012 at 12:48 μμ

  Γλυκό μελιτζανάκι της γιαγιάς

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΩΡΗ Μάιος 9, 2012 at 12:52 μμ

  γλυκό κυδώνι και γλυκό κολοκύθι

 • Reply κατερινα κυταριωλου Μάιος 9, 2012 at 12:54 μμ

  η μαρμελάδα ροδάκινο….!!!!!!!!!!τι μου θύμισες τώρα!!!!!και το γλυκό βύσσινο της μαμάς φυσικά!!!!!!!!!!!

 • Reply xristina Μάιος 9, 2012 at 12:57 μμ

  Γλυκό κυδώνι! η μητέρα μοθ το έκανε καί το κάνει πάντα τέλειο!!

 • Reply deppy Μάιος 9, 2012 at 1:09 μμ

  TO GLUKO VYSSINO THS GIAGIAS MOU,…

 • Reply Ann Μάιος 9, 2012 at 1:10 μμ

  ΑΧΧΧΧ! Πολλά, μα τόσα πολλά γλυκά. Μελιτζανάκι (λατρεμένο) και καρυδάκι!!!

 • Reply ΑΝΝΑ Μάιος 9, 2012 at 1:13 μμ

  κερασακι

 • Reply Κωνσταντίνα Μάιος 9, 2012 at 1:16 μμ

  Το άνθος λεμονιάς από την ευωδιαστή και αγαπημένη Χίο!

 • Reply fotoyla Μάιος 9, 2012 at 1:29 μμ

  glyko sukalaki……..super

 • Reply nansy Μάιος 9, 2012 at 1:36 μμ

  το γλυκο συκαλακι…..πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • Reply fantis m. Μάιος 9, 2012 at 1:44 μμ

  TO GLYKO PORTOKALI THS GIAGIAS MOU

 • Reply Roula P Μάιος 9, 2012 at 1:44 μμ

  Το γλυκό κεράσι (μαζί με παγωτό….. τέλειο)

 • Reply ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Μάιος 9, 2012 at 1:47 μμ

  ΚΕΡΑΣΑΚΙ

 • Reply βασιλης φουκας Μάιος 9, 2012 at 1:59 μμ

  πολλα γλυκα…συκο καρυδι κερασι !!!!και ολη η μαγεια ειναι οταν τα μαζευεις εσυ για να κανεις το γλυκο στην αυλη του σπιτιου σου παρεα με την γειτονια

 • Reply voula Μάιος 9, 2012 at 2:09 μμ

  γλυκο πορτοκαλι

 • Reply Kostas Μάιος 9, 2012 at 2:09 μμ

  Τα λουκουμάκια της γιαγιάς μου!!!

 • Reply Alexandra Μάιος 9, 2012 at 2:13 μμ

  marmelada fraoula….yummy yummy!

 • Reply ilias Μάιος 9, 2012 at 2:14 μμ

  το γλυκο σταφυλι! ηταν το αγαπημενο μου!

 • Reply lia d. Μάιος 9, 2012 at 2:18 μμ

  to gliko vissino akseperasti statheri aksia sta paradosiaka mas glika .

 • Reply tiana Μάιος 9, 2012 at 2:27 μμ

  το απιστευτο γλυκο βυσσινο της μαμας!!!

 • Reply dimitrios Μάιος 9, 2012 at 2:40 μμ

  glyko koytalioy karidi apo ti gia sti mama eos kai simera!!!!!!!!

 • Reply Anastasia Μάιος 9, 2012 at 2:46 μμ

  το σύκο

 • Reply youli Μάιος 9, 2012 at 2:47 μμ

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ Μάιος 9, 2012 at 2:49 μμ

  Γλυκό σταφύλι και βύσσινο της μαμάς…..μου άνοιξε η όρεξη….

 • Reply Πωλίνα Μάιος 9, 2012 at 2:51 μμ

  Γλυκό σταφύλι και πορτοκάλι αααα και κυδώνι….

 • Reply Sivylla Μάιος 9, 2012 at 3:01 μμ

  Περγαμόντο

 • Reply nina Μάιος 9, 2012 at 3:02 μμ

  Το γλυκό καρυδάκι από την γιαγιά μου στο Πήλιο…αχ τι ωραίες αναμνήσεις….

 • Reply Βάσω Α. Μάιος 9, 2012 at 3:20 μμ

  Το γλυκό κερασάκι αλλά και το πορτοκάλι που μου αρέσει πολύ!

 • Reply christos Μάιος 9, 2012 at 3:25 μμ

  Γλυκο πορτοκάλι!!!!

 • Reply Ελένη Μάιος 9, 2012 at 3:25 μμ

  Γλυκό κυδώνι…

 • Reply katerina vardaki Μάιος 9, 2012 at 3:27 μμ

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ Μάιος 9, 2012 at 3:46 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!

 • Reply vaya Μάιος 9, 2012 at 3:53 μμ

  ααααχ τι μου θυμησατε τωρα…. Η γιαγιακα μου εφτιαχτε πολλα γλυκακια αλλα αυτα που εχω ακομα την γευση τους παρολο που εχουν περασει 20+ χρονια ειναι οι διπλες της και η απιστευτη γλυκια κολοκυθοπιττα της!!Να ‘ σαι καλα γιαγια εκει πανω που εισαι…

 • Reply φιλιώ αντωνίου Μάιος 9, 2012 at 4:09 μμ

  κυδώνι!!!

 • Reply sophia_det Μάιος 9, 2012 at 4:35 μμ

  γλυκό κυδώνι!

 • Reply Dimitris Μάιος 9, 2012 at 4:47 μμ

  Γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε η μάνα μου.

 • Reply xrisla Μάιος 9, 2012 at 5:04 μμ

  κερασάκι γλυκό….

 • Reply ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ Μάιος 9, 2012 at 5:08 μμ

  το γλυκο σταφυλι

 • Reply ΜΑΡΙΑ Μάιος 9, 2012 at 5:28 μμ

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

 • Reply akilina Μάιος 9, 2012 at 5:29 μμ

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΡΙΝΟΥ Μάιος 9, 2012 at 6:07 μμ

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ…

 • Reply Deppy Moschou Μάιος 9, 2012 at 6:14 μμ

  to kudwni pou stin arxi den to etrwga kiolas

 • Reply Maria Μάιος 9, 2012 at 6:17 μμ

  το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς μου!

 • Reply andronikos Μάιος 9, 2012 at 6:31 μμ

  Το νερατζάκι η γιαγιά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό και την βοηθαγα τρωγοντας!

 • Reply MARIA O. P. Μάιος 9, 2012 at 6:44 μμ

  Τι μου θυμήσατε…απίστευτα γλυκά του κουταλιού…γλυκό κεράσι από τα κεράσια που είχαμε μαζέψει οι ίδιοι, γλυκό βύσσινο, κυδώνι αλλά και γλυκό καρύδι (1 μήνας και κάτι προετοιμασία το έκανε πολύτιμο)… τα οποία δεν τα έχω στερηθεί καθόλου καθώς τα φτιάχνει η μαμά μου ακόμα και σήμερα…

 • Reply Sophiesch Μάιος 9, 2012 at 6:54 μμ

  Το γλυκό φυστίκι της γιαγιάς μου.

 • Reply triada77 Μάιος 9, 2012 at 6:55 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!

 • Reply Thimios Spanos Μάιος 9, 2012 at 7:18 μμ

  ΤΟ ΣΥΚΟ…ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ,ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….

 • Reply Χρήστος Κ Μάιος 9, 2012 at 7:30 μμ

  Μελιτζανάκι γλυκό

 • Reply ΑΝΝΑ Μάιος 9, 2012 at 7:49 μμ

  Mε το υποβρυχειο βανιλια μεγαλωσα!!

 • Reply ευδοξια καραγιωργου Μάιος 9, 2012 at 7:51 μμ

  το γλυκο κερασι της γιαγιας μου της αφροδιτης!!!

 • Reply barb3 Μάιος 9, 2012 at 7:57 μμ

  συκο του κουταλιου

 • Reply Σπύρος Μάιος 9, 2012 at 8:09 μμ

  Το σταφύλι γλυκό του κουταλίου με αμύγδαλο είναι μια παιδική ανάμνηση που δεν θα σβήσει ποτέ απο το μυαλό μου! Ευχαριστώ μητέρα

 • Reply katerina A Μάιος 9, 2012 at 8:10 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑι ΣΥΚΟ !!!!1ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

 • Reply ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΟΥΡΓΟΥΛΕΤΗ Μάιος 9, 2012 at 8:12 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ….

 • Reply Save and Win GREECE Μάιος 9, 2012 at 8:12 μμ

  Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός προβάλλεται στο Save and Win GREECE, το πληρέστερο σάιτ διαγωνισμών στην Ελλάδα! (http://www.SaveAndWin.GR αλλά και http://www.facebook.com/saveandwin.gr)

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ Μάιος 9, 2012 at 8:35 μμ

  Το καρπούζι!!!!!

 • Reply Stavroula K Μάιος 9, 2012 at 8:39 μμ

  Για εμένα το γλυκό των παιδικών μου χρόνων είναι το μελιτζανάκι!!! Πάντα μου έκανε εντύπωση πως ένα λαχανικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα τόσο νόστιμο γλυκό…. Και βέβαια μεγάλη αγάπη η μαρμελάδα βερύκοκο που την έτρωγα απευθείας από την κατσαρόλα!!!

 • Reply vaso stavridou Μάιος 9, 2012 at 8:59 μμ

  to koum kouat

 • Reply ΖΙΝΑ Μάιος 9, 2012 at 9:22 μμ

  suko pergamonto manoula

 • Reply mina Μάιος 9, 2012 at 9:57 μμ

  το γλύκο κεράσι..

 • Reply lena k. Μάιος 9, 2012 at 10:03 μμ

  ναι,το ριτσέλι! γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από κολοκύθα που η γιαγιά μου το έβαζε σ’ ένα υπέροχο σκαλιστό και βαρύ βάζο!

 • Reply ΑΛΕΚΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ Μάιος 9, 2012 at 10:25 μμ

  to glyko syko kai to glyko karoto poy ta latreyw!

 • Reply αγγελικη λινα Μάιος 9, 2012 at 10:52 μμ

  παραδοσιακο γλυκο δεν θα το ελεγα αλλα η μαμα μου συνηθιζε να μας φτιαχνει τελειους λουκουμαδες με μελι και κανελα!!ποτε δεν περιμενα να βγουν απο την κατσαρολα που τους τηγανιζε τους ετρωγα καυτους και μου φωναζε!!!χαχα

 • Reply ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΡΤΗ Μάιος 9, 2012 at 11:06 μμ

  AX..NAI…KYΔΩΝΙ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!!!!

 • Reply ΜELPO Μάιος 9, 2012 at 11:33 μμ

  ΤΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !

 • Reply ΑΧΙΛΛΕΑΣ Μάιος 9, 2012 at 11:39 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 • Reply ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ Μάιος 9, 2012 at 11:51 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ !!!

 • Reply Δημήτρης Μάιος 10, 2012 at 12:03 πμ

  Μελαχρινή(κάτι σαν καρυδόπιτα),γαλακτομπούρεκο και γλυκό του κουταλιού κυδώνι…ωχ πείνασα και θέλω να τα κερδίσω και τα δικά σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply TaniaM Μάιος 10, 2012 at 12:17 πμ

  Μμμ θα έλεγα το βύσσινο, ακόμη θυμάμαι τη γλύκα που αφήνει!!!

 • Reply ΣΟΦΙΑ Μάιος 10, 2012 at 4:06 πμ

  ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΑΚΙ.

 • Reply kostas Μάιος 10, 2012 at 6:53 πμ

  ΣΥΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 • Reply κατερίνα Μάιος 10, 2012 at 7:10 πμ

  Στα παιδικά μου χρόνια θυμαμαι τη μαμά να κάνει σταφιλι γλυκό κ να βάζει μέσα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.ποσο του πήγαιναν κ συνοριζομασταν εγω κ τα αδέρφια μου ποιος θα τα φάει πρώτος

 • Reply Νίκη Μάιος 10, 2012 at 8:18 πμ

  Γλυκο κεράσι το καλύτερο

 • Reply χριστινα λουπα Μάιος 10, 2012 at 9:28 πμ

  γλυκο καρπουζι

 • Reply georgia Μάιος 10, 2012 at 9:57 πμ

  απο τα αγαπημένα μου, το γλυκό καρυδάκι!
  το έφτιαχνε και το φτιάχνει ακόμη η μανούλα μου και τρελαίνονται και οι κόρες μου μ’ αυτό!
  τα καλοκαίρια θυμάμαι μάζευε τις φλούδες καρπούζι για να τις κάνει γλυκό
  μμμ άλλη αμαρτία και αυτό!
  και επίσης το γλυκό νεράντζι και κυδώνι!
  απίστευτα!!
  μόλις χθες μου έδωσε η πεθερά μου γλυκό κεράσι που έκανε, το φυλάω για να συνοδεύω το παγωτό το καλοκαιράκι!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΙΔΟΥ Μάιος 10, 2012 at 10:27 πμ

  το καρπούζι αλλά δεν το βρίσκω παντού…..

 • Reply Μαρία Σούλη Μάιος 10, 2012 at 10:56 πμ

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε μαμά μου στα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply fili mandroulia Μάιος 10, 2012 at 11:18 πμ

  καρυδακι…

 • Reply Γιώργος Μάιος 10, 2012 at 12:56 μμ

  το γλυκο καρυδακι…..

 • Reply PENNYANTA Μάιος 10, 2012 at 1:56 μμ

  το γλυκο σύκο!!!

 • Reply ειρηνητσα Μάιος 10, 2012 at 2:13 μμ

  το συκαλακι

 • Reply andreas Μάιος 10, 2012 at 3:48 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΤΟ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

 • Reply ΕΥΗ Μάιος 10, 2012 at 6:16 μμ

  Το γλυκό κερασάκι.Πήγαινα στην γιαγιά μου όποτε έφτιαχνε για να με κεράσει!Με περίμενε με το πιάτακι μου γεμάτο και με ένα ποτήρι πορτοκαλάδα!

 • Reply PeL Μάιος 10, 2012 at 6:31 μμ

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου

 • Reply tania Μάιος 10, 2012 at 8:22 μμ

  το γλυκό συκαλάκι αφού μας έβαζε πρώτα να το μαζεύαμε από την συκιά και μετά να βάλουμε και το αμύγδαλο.Στο τέλος βέβαια η μοσχοβολιά του

 • Reply eleni Μάιος 10, 2012 at 9:04 μμ

  To gluko triantafullo einai toso katapliktiko ki nostimo pou to trww apo mikri ,mou to eftiaxne i giagia mou 🙂

 • Reply sofia kourogianni Μάιος 10, 2012 at 11:25 μμ

  γλυκο βυσσινο……μιαμ μιαμ

 • Reply Dimitris Nikolaidis Μάιος 10, 2012 at 11:29 μμ

  Οι σπιτικές μαρμελάδες της γιαγιάς μου!

 • Reply ΣΤΕΛΛΑ Μάιος 10, 2012 at 11:40 μμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Claire Gianneli Μάιος 11, 2012 at 7:43 πμ

  Γλυκό βύσσινο και γλυκό κυδώνι. Κάθε χρόνο φτιάχνει η μαμά μου απο τότε που ήμουν μικρή μέχρι τώρα.

 • Reply ΟΛΓΑ Μάιος 11, 2012 at 10:43 πμ

  TO ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ

 • Reply maria benets Μάιος 11, 2012 at 11:00 πμ

  Vanilia upovryxio..

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΑΗ Μάιος 11, 2012 at 11:03 πμ

  ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ………..
  ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….. ΦΥΣΤΙΚΙ, ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΚΑΡΥΔΑΚΙ, ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ, ΠΟΣΤΟΚΑΛΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΥΔΩΝΙ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ….
  ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΓΩ…

 • Reply despoina pilafi Μάιος 11, 2012 at 1:22 μμ

  gluko tou koutaliou kerasi

 • Reply dimiche Μάιος 11, 2012 at 2:26 μμ

  Συκαλάκι, νερατζάκι, γλυκές παιδικές αναμνήσεις !!!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Μάιος 11, 2012 at 3:37 μμ

  Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα , κάθε φορά που άλλαζα δοντάκι

 • Reply Βίβιαν Μάιος 11, 2012 at 3:40 μμ

  φυσικα και υπαρχει…. και εχει και πολλες θερμιδες, το γλυκο σταφυλι…. υπεροχο, απο την θεια μου….

 • Reply ΕΥΓΕΝΙΑ Μάιος 11, 2012 at 3:41 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ. ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΟΛΟ!! ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ. ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!!!

 • Reply Μένη Μάιος 11, 2012 at 4:09 μμ

  Το γλυκό σύκο που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό!!!!!!

 • Reply Μαρία Παπ. Μάιος 11, 2012 at 4:32 μμ

  Γλυκό Περγαμόντο!! Θυμάμαι το υπέροχο χρώμα του, το ευωδιαστό άρωμά του, το παραδοσιακό γυάλινο πιατάκι με τα σκαλιστά σχέδια, αθώες εποχές! Τι όμορφες αναμνήσεις… 🙂

 • Reply ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μάιος 11, 2012 at 4:59 μμ

  γλυκό του κουταλιού κεράσι και υποβρίχιο (μαστίχα)

 • Reply efi michopoulou Μάιος 11, 2012 at 6:00 μμ

  diples

 • Reply kostas Μάιος 12, 2012 at 8:36 πμ

  ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

 • Reply vicky Μάιος 12, 2012 at 8:41 πμ

  ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΣΟΥ

 • Reply eva Μάιος 12, 2012 at 9:45 πμ

  to γλυκο καρύδι που το έφτιαχνε μια γειτονισσα μας και το αγοράζαμε με τα κιλά ! ηταν τέλειο !

 • Reply νικη καπετανακου Μάιος 12, 2012 at 10:59 πμ

  γλυκο κερασι.απλα υπεροχο!!

 • Reply maria fliatoura Μάιος 12, 2012 at 4:37 μμ

  to gluko visino 🙂 mmmmmmmm giami giami 🙂

 • Reply helena Μάιος 12, 2012 at 5:48 μμ

  gluko triantafullo!!!

 • Reply sotiria taifakou Μάιος 12, 2012 at 7:53 μμ

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 • Reply georgia Μάιος 13, 2012 at 2:32 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ! ΤΕΛΕΙΟ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!

 • Reply Γκοτσοπούλου Πηνελόπη Μάιος 13, 2012 at 11:04 πμ

  Το γλυκό σταφύλι από τα χέρια της γιαγιάς

 • Reply Εύη (lieri) Μάιος 13, 2012 at 12:14 μμ

  Το κεράσι!Το έφτιαχνε η γιαγιούλα μου και το έκρυβε στο «σερβάν» για καλεσμένους γιατί όταν το ανακαλύπταμε τα εγγόνια,δεν έμενε τίποτα!!!!!!!

 • Reply mariasider Μάιος 13, 2012 at 12:53 μμ

  κολοκυθοπιτα γλυκια με φυλλο

 • Reply ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μάιος 13, 2012 at 2:37 μμ

  γλυκό καρπούζι και μαρμελάδα ποτοκάλι..και τα 2 της γιαγιάς μου…τέλεια…α και κομπόστα ροδάκινο

 • Reply Κώστας Κ. Μάιος 13, 2012 at 3:51 μμ

  Το γλυκό κολοκύθα της μητέρας μου με το άπωμα από κλωναράκια αρμπαρόριζας.

 • Reply ΜΑΡΙΑ Μάιος 13, 2012 at 4:20 μμ

  Το γλυκό σταφύλι! Τέλειο! Και πολύ γευστικό!

 • Reply ΑΦΡΟΔΙΤΗ Μάιος 13, 2012 at 5:04 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 • Reply Giorgos Μάιος 13, 2012 at 5:29 μμ

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου!!

 • Reply Νίνα Κ. Μάιος 13, 2012 at 5:45 μμ

  Το υπέροχο γλυκό σύκο που έφτιαχνε η θεία μου η Βασιλικούλα, με σύκα που μάζευε από τη μεγάλη συκιά που υπάρχει ακόμα δίπλα στο σπίτι της…..

 • Reply ΕΥΦΗΜΙΑ Γ Μάιος 13, 2012 at 7:55 μμ

  πιστεύω ότι το γλυκό κεράσι της μαμας μου ήταν θεϊκό , νομίζω ότι ούτε έφαγα ούτε πρόκειται να φάω ποτέ πιο νόστιμο, πιο αγνό και πιο τραγανό

 • Reply ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ζ Μάιος 13, 2012 at 7:57 μμ

  το γλυκό πορτοκάλι της μαμάς μου

 • Reply Nouli Μάιος 13, 2012 at 8:44 μμ

  To γλυκο καρυδακι!!!!τέλειο!!!!

 • Reply papaki Μάιος 13, 2012 at 9:23 μμ

  Tο γλυκο σταφυλι που εφτιαχνε η γιαγια μου στο Κεντρικο Μεσσηνίας.

 • Reply μαριατσ. Μάιος 13, 2012 at 9:33 μμ

  Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς Βασιλικής!!!!

 • Reply ΝΙΚΟΣ Μάιος 13, 2012 at 10:25 μμ

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού! Ειδικά, το καρπούζι της μητέρας μου!

 • Reply εύα φρουδάκη Μάιος 14, 2012 at 2:29 πμ

  δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει αλλά ξέρω πώς όποιος και να κερδίσει θα τα εξαφανίσει σε χρόνο μηδέν γιατί είναι τόσο απολαυστικά και νόστιμα!!!
  Όλοι πρέπει να τα δοκιμάσουν!!

  • Reply εύα φρουδάκη Μάιος 14, 2012 at 2:33 πμ

   με τα παιδικά μου χρόνια είναι συνδεμένα το βύσινο, το περγαμόντο και… το υποβρύχιο!!!( κι αυτό του κουταλιού δεν είναι ; χαχα)
   Συνήθως τα έτρωγα στη γιαγιά και σε μεγάλες ηλικιωμένες κυρίες που ήξερε η οικογένειά μου! Κλασικά, οι γιαγιάδες τέτοια γλυκά κερνάνε , πόσο μάλλον τότε…!!!!!
   Ωραία χρόνια!

 • Reply ΙΩΑΝΝΗΣ Μάιος 14, 2012 at 8:24 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

 • Reply ioanna Μάιος 14, 2012 at 8:37 πμ

  to glyko kydwni poy ftiaxnei h mhteras moy einai pentanostimo!!!!moy aresoyn poly ta glyka toy koytalioy

 • Reply DEPI Μάιος 14, 2012 at 8:37 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ….ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

 • Reply Κατερίνα Παπαδοπούλου Μάιος 14, 2012 at 8:39 πμ

  Το γλυκό πορτοκάλι.

 • Reply ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΠΗΣ Μάιος 14, 2012 at 8:52 πμ

  κυδωνι φυσικα..

 • Reply ΒΑΣΙΛΗΣ Μάιος 14, 2012 at 9:05 πμ

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ…

 • Reply JOANNA Μάιος 14, 2012 at 9:05 πμ

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ FOR EVER!!!

 • Reply Georgia Μάιος 14, 2012 at 9:16 πμ

  Η βυσσινάδα της γιαγιάς μου

 • Reply Thanasis Μάιος 14, 2012 at 9:19 πμ

  Το πιο απλό και εύκολο (και φυσικά παχυντικό) γλυκό που μου έδινε η γιαγιά μου όταν την πολυζάλιζα: μέλι με καρύδια!

 • Reply Dora Μάιος 14, 2012 at 9:19 πμ

  kalh tyxh!!!

 • Reply bulampou Μάιος 14, 2012 at 9:48 πμ

  teleia ta telo mou timizoun tin katagogimou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply ΑΝΝΑ Μάιος 14, 2012 at 9:52 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Μάιος 14, 2012 at 9:53 πμ

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ….ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!

 • Reply HELEN Μάιος 14, 2012 at 10:00 πμ

  Το τραγανό πράσινο συκαλάκι αλλά και το ώριμο σύκο που το έκανε η μαμά είτε γλυκό είτε μαρμελάδα

 • Reply Dimitris Alexoglou Μάιος 14, 2012 at 10:02 πμ

  η μαρμελάδα φράουλα της συγχωρεμένης γιαγιάς!!!

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ Μάιος 14, 2012 at 10:03 πμ

  γλυκό νεράτζι απο τη γιαγιά!

 • Reply Αγγελική Μάιος 14, 2012 at 10:09 πμ

  Μαρμελάδα βερύκοκο της γιαγιάς

 • Reply ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ Μάιος 14, 2012 at 10:10 πμ

  κερασάκι και συκαλάκι της γιαγιάς…. μετά την απώλεια της δεν τα ξαναφαγα πουθενά…

 • Reply xaroula Μάιος 14, 2012 at 10:10 πμ

  γλυκό περγαμόντο!

 • Reply vgiann26 Μάιος 14, 2012 at 10:11 πμ

  Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κυδώνι

 • Reply sotiroula Μάιος 14, 2012 at 10:11 πμ

  Νεράντζι γλυκό κουταλιού!!

 • Reply Ελευθέριος Μάιος 14, 2012 at 10:29 πμ

  Το γλυκό ντοματάκι της συγχωρεμένης της γιαγιάκας μου.

 • Reply EBITAKI Μάιος 14, 2012 at 10:42 πμ

  Μα φυσικά το γλυκό νεράτζι!!!

 • Reply Ελένη Κουλέντη Μάιος 14, 2012 at 10:43 πμ

  Γλυκό κυδώνι!! Μας το έφτιαχνε η γιαγιά…το λατρεύω ακόμα και σήμερα!

 • Reply ΑΝΝΑ Μάιος 14, 2012 at 10:53 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply aspak Μάιος 14, 2012 at 10:55 πμ

  ..το γλυκο βυσσινο με παγωτο καιμακι…τι αναμνηση!…

 • Reply Roula Μάιος 14, 2012 at 10:56 πμ

  Γλυκό κολοκύθι από κίτρινη κολοκύθα!!!!

 • Reply SOFIA P. Μάιος 14, 2012 at 11:01 πμ

  Γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply Παπαδόπουλος Παναγιώτης Μάιος 14, 2012 at 11:07 πμ

  To γλυκό που μου έχει μείνει αξέχαστο απο τα παιδικά μου χρόνια είναι το μελιτζανάκι της γιαγιάς μου.

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ Μάιος 14, 2012 at 11:10 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 • Reply Vasiliki Karpatsi Μάιος 14, 2012 at 11:11 πμ

  το γλυκο του κουταλιου κυδωνι και η γλυκια κολοκυθοπιτα της γιαγιακας μου

 • Reply giota Μάιος 14, 2012 at 11:18 πμ

  nai to karydaki yperoxo to ekane h nona mou, mia fora to ekane h mama mou kai efaga se mia mera 15 kommatia!!! pws zw akomh? axaxaxa

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΥΑΡΑΚΗ Μάιος 14, 2012 at 11:19 πμ

  ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!!!!

 • Reply dinah Μάιος 14, 2012 at 11:24 πμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ !!!

 • Reply katerina83 Μάιος 14, 2012 at 11:26 πμ

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 • Reply ΡΩΞΑΝΗ Μάιος 14, 2012 at 11:27 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ Μάιος 14, 2012 at 11:43 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 • Reply VikiS Μάιος 14, 2012 at 11:49 πμ

  Γλυκό σύκο με παγωτό βανίλια από δίπλα. ΜΙΑΜ!!!!

 • Reply ΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Μάιος 14, 2012 at 11:51 πμ

  Γλυκό του κουταλιού καρπούζι…..αν είναι καλοφτιαγμένο είναι τέλειοοοοο!!!!!!!!!!!

 • Reply anti Μάιος 14, 2012 at 11:53 πμ

  Γλυκό κουταλιού Κυδώνι! Η γιαγιά μου έκοβε τα ώριμα κυδώνια από την αυλή, τα έτριβε στον τρίφτη και έκανε ένα καταπληκτικό γλυκό, που στη συνέχεια έμαθε και η μαμά μου.

 • Reply evi Μάιος 14, 2012 at 12:05 μμ

  to gluko stafili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Romina Tsanakli Μάιος 14, 2012 at 12:09 μμ

  Το γλυκό κέρασσι.

 • Reply lenaki Μάιος 14, 2012 at 12:18 μμ

  Μαρμελάδα σύκο και δαμάσκηνο από το μπαμπά μου και γλυκό του κουταλιού κυδώνι από τη γιαγιά μου!

 • Reply τζενη Μάιος 14, 2012 at 12:24 μμ

  το ρετσέλι από σύκο, ακόμα θυμάμαι το άρωμα και τη γεύση του.

 • Reply PANAGIOTIS BOURAZANAS Μάιος 14, 2012 at 12:39 μμ

  γλυκο του κουταλιου συκο

  ΤΕΛΕΙΟ

 • Reply mar bourazana Μάιος 14, 2012 at 12:39 μμ

  κερασιιιιι

 • Reply vag feelthebeat Μάιος 14, 2012 at 12:40 μμ

  γλυκο κουταλιου κυδωνι

 • Reply deccy state Μάιος 14, 2012 at 12:40 μμ

  ολα ειναι ηταν
  πιο πολυ ομως μου αρεσε το κερασακι
  ειχε ενα χρωματακι μουρλια^^

 • Reply Χρυσούλα Μάιος 14, 2012 at 12:43 μμ

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου και το καρυδάκι!!!!!!

 • Reply Μιχάλης Μάιος 14, 2012 at 12:50 μμ

  γλυκό σταφυλι…μμμμ

 • Reply ΒΑΣΙΛΙΚΗ Μάιος 14, 2012 at 1:05 μμ

  μ’αρεσουν πολυ ολα!!!! ειλικρινα ολα τα τρωω

 • Reply KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΔΑΡΑ Μάιος 14, 2012 at 1:13 μμ

  Εννοείται στην Ελλάδα ζούμε. Η γιαγιά μου έφτιαχνε το παραδοσιακό γλυκό της Μυτιλήνης, το «μοναδικό» τραγανό γλυκό από την πορτοκαλί κολοκύθα.

 • Reply Κατερίνα Μάιος 14, 2012 at 1:26 μμ

  το γλυκό νεράντζι που έκανε η γιαγιά μου!

 • Reply Γιάννης Β. Μάιος 14, 2012 at 1:29 μμ

  μελομακάρονα

 • Reply Δήμητρα Μάιος 14, 2012 at 1:38 μμ

  Το γλυκο καρυδι και το συκο.

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μάιος 14, 2012 at 1:53 μμ

  Το γλυκό σταφύλι. Στο τέλος έγλειφα και το πιατάκι!!!

 • Reply panagiota perivolari Μάιος 14, 2012 at 2:04 μμ

  to gliko karidi pou eftiaxne h giagia mou otan imoun mikri.

 • Reply hudson Μάιος 14, 2012 at 2:07 μμ

  Το νερατζάκι με τα κερασάκια,είναι τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού.Θεωρώ τυχερό τον εαυτόν μου που δεν έπαθα ζάχαρο. 😀

 • Reply Χρυσα Β Μάιος 14, 2012 at 2:15 μμ

  γλυκο κερασι

 • Reply Ολγα Μάιος 14, 2012 at 2:34 μμ

  γλυκο καρυδι….φανταστικο.

 • Reply Μαργαρίτα-Φρόσω Μάιος 14, 2012 at 2:35 μμ

  Το γλυκό κεράσι από την κερασιά της γιαγιάς μου και φτιαγμένο από την μαμά μου!!!!!! (σκέτο ή με την συνοδεία παγωτού).

 • Reply Ευαγγελία Χαρατσιάρη Μάιος 14, 2012 at 2:42 μμ

  Η μαμά μου ακόμα φτιάχνει γλυκό σταφύλι με αμύγδαλα, γλυκό βύσσινο (πολύ μπελάς αυτά τα κουκουτσάκια) και γλυκό κυδώνι…Αγαπημένα!!!

 • Reply ΑΝΤΖΕΛΑ Μάιος 14, 2012 at 2:57 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!!

 • Reply PENNY Μάιος 14, 2012 at 2:58 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!!!!!!ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ…ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΒΑΖΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!!!!!!!

 • Reply Σοφία Μάιος 14, 2012 at 3:11 μμ

  γλυκό σύκο

 • Reply ακυλίνα Μάιος 14, 2012 at 3:12 μμ

  γλυκό κεράσι

 • Reply SotiriaB Μάιος 14, 2012 at 3:21 μμ

  .κυδώνι γλυκό του κουταλιού και υποβρύχιο… αγαπημένα γλυκά όσο αγαπημένη και γλυκιά ήταν και η γιαγιά μου!

 • Reply milagros candy Μάιος 14, 2012 at 3:22 μμ

  συκαλακι

 • Reply konstantinago Μάιος 14, 2012 at 3:34 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΟ. ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΓΥΛΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΑΣ.

 • Reply marisol grande Μάιος 14, 2012 at 3:42 μμ

  κερασι

 • Reply poli Μάιος 14, 2012 at 3:59 μμ

  γλυκο βυσσινο της γιαγιας!!!

 • Reply mariposa candy Μάιος 14, 2012 at 4:05 μμ

  πορτοκαλι 😀

 • Reply vasiliki Μάιος 14, 2012 at 4:33 μμ

  το βυσσινο φυσικα!

 • Reply Αθηνά Πετρίδου Μάιος 14, 2012 at 4:43 μμ

  Φυσικά και είναι το γλυκό βύσινο! Εκτός από το γλυκό βύσινο φτιάχναμε μαζί με τη μαμά και τη σπιτική βυσινάδα που ειδικά το καλοκαίρι ανακατεμένη με κρύο νερό ήταν απίστευτα μοναδική!

 • Reply vanessa Μάιος 14, 2012 at 4:52 μμ

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 • Reply despoinap Μάιος 14, 2012 at 4:56 μμ

  ναι!το γλυκό βύσσινο!!!!

 • Reply no hable mas Μάιος 14, 2012 at 5:00 μμ

  μηλο

 • Reply ΑΦΡΟΔΙΤΗ Μάιος 14, 2012 at 5:21 μμ

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ…!!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ-ΦΡΑΟΥΛΑ!!!ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

 • Reply roi d. Μάιος 14, 2012 at 5:30 μμ

  μαρμελάδα βύσσινο, της γιαγιάκας μου…

 • Reply nirs Μάιος 14, 2012 at 5:59 μμ

  Γλυκό νεράτζι και σύκο !!!

 • Reply Δήμητρα Φ. Μάιος 14, 2012 at 6:02 μμ

  Τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το κεράσι και το κολοκύθι(πορτοκαλί κολοκύθα).

 • Reply viki kittaki Μάιος 14, 2012 at 6:14 μμ

  γλυκο βυσινο

 • Reply arsenis Μάιος 14, 2012 at 6:21 μμ

  to stafili

 • Reply Χαράλαμπος Ηλιόπουλος Μάιος 14, 2012 at 6:30 μμ

  το γλυκό κυδώνι φυσικά

 • Reply kiki Μάιος 14, 2012 at 6:31 μμ

  Γλυκό φράουλα με παραδοσιακό παγωτό, που τα φτιάχνει και τα δύο η μαμά!!!!!!!!! τέλεια!!!!!!!!!! Απερίγραπτα!!!!!! Μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!

 • Reply χαρα Μάιος 14, 2012 at 6:38 μμ

  γλυκο κερασι…μιαμ!!!!

 • Reply dhmhtra Μάιος 14, 2012 at 6:39 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply Αθηνά Ιωαννίδη Μάιος 14, 2012 at 6:40 μμ

  το γλυκο πορτοκαλι, το εφτιαχνε η γιαγια μου…

 • Reply μιχαλης Μάιος 14, 2012 at 6:43 μμ

  ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ….

 • Reply thanos Μάιος 14, 2012 at 6:50 μμ

  marmelada fraoyla tis mamas!

 • Reply chrysa Μάιος 14, 2012 at 6:51 μμ

  γλυκό τραντάφυλλο, που έφτιαχνε μια γειτόνισσα και πάντα μας έφερνε να δοκιμάσουμε..!

 • Reply ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΥΤΡΟΥ Μάιος 14, 2012 at 6:56 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!

 • Reply Σαββίνα Χαλκίδη Μάιος 14, 2012 at 7:04 μμ

  Αυτό που μου έχει μείνει είναι η..μπομπονέλα!Και απο τα «σπιτικά» το γλυκό βύσσινο που φτιάχναμε με τη μητέρα μου κι εγώ τη βοηθούσα να βγάζει τα κουκούτσια και τα χέρια μου γινόντουσαν κατακόκκινα..!

 • Reply μαρία τσιτσέλα (έρη) Μάιος 14, 2012 at 7:18 μμ

  To triantafylo.. to ekane i giagia moy apo ta triantafylla toy khpou mas! trelenomoun! anoiga to bazaki kai etroga sa treli!!

 • Reply Δημήτριος Δημητριάδης Μάιος 14, 2012 at 8:08 μμ

  Υπάρχει! Το πράσινο νερατζάκι!

 • Reply LOUKIA Μάιος 14, 2012 at 8:23 μμ

  κερασι

 • Reply vasiliki Μάιος 14, 2012 at 9:09 μμ

  to gliko kerasaki ti allo!!!

 • Reply Doraki Stefdo Μάιος 14, 2012 at 9:23 μμ

  Βυσσινάκι και πάλι βυσσινάκι. Από τη θεία μου! Με βύσσινα δικής της παραγωγής. Απλά τέλειο….

 • Reply nikoleta Μάιος 14, 2012 at 9:43 μμ

  to bissino kai to suko einai ta agapimena mou!

 • Reply EVI PERISSIOU Μάιος 14, 2012 at 9:45 μμ

  vasika ligo poli olla ta frouta pou ginonte gliko tou koutaliou kai pou ta eftiaxne h giagia mou sto pilio alla kai i mitera mou! ti na proto po… visino, stafili, lemoni, portokali, siko,kidoni kai tosa alla…

 • Reply Maria Μάιος 14, 2012 at 10:01 μμ

  Bussino!!!Apla uperoxo!

 • Reply labrini Μάιος 14, 2012 at 10:45 μμ

  Πράσινο νερατζάκι.Καλοκαίρια στο χωριό μου

 • Reply αφροδιτη Μάιος 14, 2012 at 10:46 μμ

  ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

 • Reply ΜΑΡΙΑ Κ Μάιος 14, 2012 at 10:48 μμ

  Glyko kydoni

 • Reply ΦΑΝΗ ΜΠΟΤΙΝΗ Μάιος 14, 2012 at 10:55 μμ

  Η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού, κυρίως κυδώνι. Αν και δεν τρώω τα γλυκά του κουταλιού, τα δικά της ήταν εκπληκτικά!

 • Reply kerasaki1 Μάιος 14, 2012 at 11:14 μμ

  Το γλυκό σύκο (λατρεμένο) !!!

 • Reply ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Μάιος 14, 2012 at 11:25 μμ

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι και κερασι που εφτιαχνε η μαμα μου

 • Reply mary tsamouri Μάιος 14, 2012 at 11:41 μμ

  glyko nerantzi!!!

 • Reply DEPY Μάιος 14, 2012 at 11:42 μμ

  Περγαμόντο και κυδώνι!

 • Reply OLGA Μάιος 15, 2012 at 12:02 πμ

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ Κ ΚΥΔΩΝΑΚΙ!

 • Reply johnys Μάιος 15, 2012 at 12:30 πμ

  το γλυκό νεραντζάκι k το συκαλακι!!

 • Reply johnys Μάιος 15, 2012 at 12:35 πμ

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ Κ ΒΥΣΣΙΝΟ!

 • Reply stelios Μάιος 15, 2012 at 12:36 πμ

  ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ!

 • Reply Αθηνά Μάιος 15, 2012 at 12:51 πμ

  γλυκό κάστανο! το αγαπημένο μου!

 • Reply even Μάιος 15, 2012 at 6:26 πμ

  μελιτζανακι!1!!!

 • Reply MAΡΙΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ Μάιος 15, 2012 at 7:33 πμ

  ΤΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ & ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!

 • Reply Μαρία Μπήλιου Μάιος 15, 2012 at 9:04 πμ

  Το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς με ψωμί και βούτυρο !!

 • Reply ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ Μάιος 15, 2012 at 9:53 πμ

  γλυκό βύσσινο, μαρμελάδα βερύκοκο

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μάιος 15, 2012 at 10:02 πμ

  συκαλακι και μελιτζανάκι που εφτιαχνε η γιαγια και η μαμά μου και φτιάχνω και εγω με την σειρά μου!!

 • Reply EVANGELIA Μάιος 15, 2012 at 11:11 πμ

  To glyko bussino k kerasi ths theias mou!

 • Reply Ταμπουρατζής Κων/νος Μάιος 15, 2012 at 11:45 πμ

  Γλυκό κουταλιού νερατζάκι!

 • Reply Παναγιώτης Ψυρούκης Μάιος 15, 2012 at 12:21 μμ

  Γλυκό κάστανο δια χειρός μαμά!!!

 • Reply SOFIA Μάιος 15, 2012 at 12:29 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ.

 • Reply Ελένη Γιανναράκου Μάιος 15, 2012 at 12:42 μμ

  Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι της θείας μου

 • Reply ΣΟNΙΑ Μάιος 15, 2012 at 1:32 μμ

  Το γλυκό σταφύλι, για το γιαουρτάκι μου!

 • Reply Στέλιος Μάιος 15, 2012 at 1:36 μμ

  Υποβρύχιο μαστίχα

 • Reply fiorela Μάιος 15, 2012 at 2:07 μμ

  το μελιτζανακι το εφτιαχνε συχνα η γιαγια μου το καλοκαιρι ακομα εχω τη γευση του στο στομα μου…γλυκεια εποχη

 • Reply Giwrgos Fitabanis Μάιος 15, 2012 at 2:09 μμ

  Γλυκο νεράτζι της γιαγιας!αχ τι μου θυμισατε!

 • Reply vivi Μάιος 15, 2012 at 3:07 μμ

  Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς μου με καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά το γλυκό σταφύλι!!!Πανω στο γιαούρτι μας ΟΝΕΙΡΟ!!!!Αααα!!!Και το γλυκό τριαντάφυλλο!!Απλά το αγαπώωωω!!!

 • Reply Ηρώ Χριστοφοριδου Μάιος 15, 2012 at 3:50 μμ

  Η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού… αλλά εγω ποτέ δεν τα ετρωγα. Όταν όμως ερχοταν η ωρα για κουλουράκια… τα καταβρόχθιζα όλα!

 • Reply ΓιάννηςΦ Μάιος 15, 2012 at 4:21 μμ

  Το συκαλάκι της γιαγιάς μου μου έχει λήψει.

 • Reply konstantina Μάιος 15, 2012 at 4:26 μμ

  to glyko karydi…:)

 • Reply Αρετή Κ. Μάιος 15, 2012 at 4:30 μμ

  Μου έχει μείνει αξέχαστη η γεύση του γλυκού από σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου!!!!!!!

 • Reply Matina Kapa Μάιος 15, 2012 at 4:47 μμ

  Γλυκό νεράτζι!!! Το εφτιαχνε η γιαγια.

 • Reply dora Μάιος 15, 2012 at 5:08 μμ

  το γλυκο περγαμο που δεν προλαβαινε η μαμα μου να κερασει σε κοσμο γιατι το τρωγαμε ολο

 • Reply stavroula Μάιος 15, 2012 at 5:11 μμ

  γλυκό κυδώνι με ολόκληρα αμύγδαλα

 • Reply Christina Μάιος 15, 2012 at 5:58 μμ

  Καρυδάκι!!

 • Reply Κατερίνα Ξενικάκη Μάιος 15, 2012 at 7:28 μμ

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

 • Reply ΡΕΒΕΚΚΑ Μάιος 15, 2012 at 7:34 μμ

  Το γλυκό πορτοκάλι που είναι το αγαπημένο μου κ το φτιάχνει ακόμη η γιαγιά μου!!!! Ααααααχχχ αυτές οι γιαγιάδες!!!!!

 • Reply Χριστίνα Μάιος 15, 2012 at 10:53 μμ

  Γλυκό του κουταλιού κυδώνι και σταφύλι, της γιαγιάς.

 • Reply Stratos Μάιος 15, 2012 at 10:57 μμ

  γλυκό πορτοκάλι!

 • Reply baggelis Μάιος 16, 2012 at 9:50 πμ

  το γλυκο συκο που αρεσε πολυ στη μαμα μου και το αγοραζε συχνα.

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!