slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!! 5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ”! :D

May 7, 2012

Ξεκίνησα να γράψω το άρθρο του διαγωνισμού και ξελιγώθηκα η γυναίκα!

5 τυχεροί/ές θα κερδίσουν από δύο Xειροποίητα Παραδοσιακά Προϊόντα “Πυλιακη Γη”.

Τί προϊόντα είναι αυτά;

Θα σας πω!

Πέρυσι το καλοκαίρι η φίλη μου Αλεξάνδρα μετά από ένα Σαββατοκύριακο στη Γιάλοβα στην  Πύλο, μου έφερε ένα βάζο μαρμελάδα. Ενθουσιάστηκα με τη χειρονομία της, αλλά εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο με τη μαρμελάδα που όμοιά της δεν είχα ξαναφάει. “Χειροποίητη Μαρμελάδα Φράουλα Μανταρίνι” από την “Πυλιακή Γη”. Ξετρελλάθηκα και ναι, ναι, το ομολογώ, την έφαγα σχεδόν όλη μόνη μου.


Δεν είναι μόνο ο ξεχωριστός συνδυασμός των δύο φρούτων (που δεν τα είχα ξανασυναντήσει μαζί).

Από ό,τι κατάλαβα η όλη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων τους, που χρησιμοποιούν στην “Πυλιακή Γη” είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά.
*Όλη η διαδικασία είναι χειροποίητη με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους μακριά από σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές (ψάχνοντας στο site τους ανακάλυψα ότι τη μία γιαγιά την έλεγαν Μαγδάλω και την άλλη Μαριόγκα).
*Χρησιμοποιούν φρέσκα μεσσηνιακά φρούτα εποχής και φρέσκους χυμούς φρούτων. Αν αλλάξει ο μήνας περιμένουν με αγωνία την επόμενη σοδειά.
* Δεν χρησιμοποιύν κανένα είδος τεχνητής πηκτίνης, ζωικά λιπαρά, χρωστικές ουσίες και άλλες πρόσθετες ουσίες και παστερίωση κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους.
Επειδή και η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά και η μαμά μου συνεχίζει την παράδοση, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να μην βιάζεις το γλυκό και πόσο μεράκι και προσοχή θέλει για να έχεις τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα που θέλεις.

Όταν περιηγήθηκα στο site τους www.pyliakigi.gr γοητεύτηκα!

Ανακάλυψα, ότι δεν φτιάχνουν μόνο μαρμελάδες, αλλά και γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα, σάλτσες και τουρσιά και αρτοσκευάσματα, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και αγνά υλικά, έτσι που όλα τα προϊόντα τα δίνουν και  στα παιδιά τους.Εντάξει…όχι τα ηδύποτα! Όλα τα υπόλοιπα! 😉

Εκτιμώ και θαυμάζω τους ανθρώπους, που δημιουργούν και ξεχωρίζω τέτοιες προσπάθειες σε τέτοιες παραγωγές, που εκτός από την κούραση και τη δυσκολία, που έχει όλη η διαδικασία τους, έχει και μεγάλη περίοδο αναμονής και αγωνία. Για σκεφτείτε, να περιμένεις τις φράουλες και μια απρόσμενη κακοκαιρία να στα “χαλάσει”  και να πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά;

Τα προϊόντα τους έχουν ξεχωρίσει και έχουν βραβευτεί από το “Βημα Gourmet” και το “Olive” και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ τα σημεία πώλησης : network.html ).

Φυσικά το ένα από τα δύο προϊόντα που θα κερδίσετε είναι η Μαρμελάδα Μανταρίνι-Φράουλα (δείτε περισσότερα εδώ : 114-marmaladestrawberrytangerine.html ) και το δεύτερο, Γλυκό του κουταλιού με Ελιά Καλαμών. Είναι γλυκια και μεθυσμένη ελιά καλαμών, γεμισμένη με αμύγδαλο σε σιρόπι από κρασί και μέλι (δείτε περισσότερα εδώ : 55-spoonsweetolive.html ). (Σλουρπ! Σλουρπ!) Η “Πυλιακή Γη” δίνει ιδέες ότι μπορούμε να τα δοκιμάσουμε με γιαούρτι, γλυκό, σαλάτα ή ακόμη και φαγητό. Εγώ πάλι βολεύομαι  με ένα κουτάλι και νερό. 😛

5 τυχεροί/ες, λοιπόν, θα κερδίσουν από μία Μαρμελάδα Φράουλα-Μανταρίνι

και απο ένα Γλυκό του κουταλιού Ελιάς Καλαμών.

Το πρώτο για το παιδί και το δεύτερο για τη μαμά και το μπαμπά….Ή όχι…το πρώτο για τη μαμά και το μπαμπά και το δεύτερο για το παιδί…ή μάλλον…γλυκό για το παιδί δεν κάνει και ο μπαμπάς πρέπει να προσέχει…και τα δύο για τη μαμά! ;p

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Μαϊου 2012.

Aν θέλετε να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση :

“Υπάρχει κάποιο παραδοσιακό γλυκό, που είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά σας χρόνια;”

Η δική μου απάντηση σε αυτό θα ήταν μάλλον 4απλή! Τουλάχιστον!…Θυμάμαι το γλυκό πορτοκάλι (με φλούδα ή και ολόκληρο) και το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και φτιάχνει η μαμά μου, το γλυκό κίτρο που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η αδερφή της γιαγιάς με το αμύγδαλο στη μέση.

Με την λήξη του διαγωνισμού θα κάνω την κλήρωση (ηλεκτρονικά μέσω internet) και οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ, αλλά θα ενημερωθούν και με e-mail!

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :D

Οι όροι του διαγωνισμού συγκεντρωμένοι:

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* Η Πυλιακή Γη και  το kidscloud.gr διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από δύο προϊόντα της Πυλιακή Γη(μαρμελάδα φράουλα-μανταρίνι και γλυκό κουταλιού ελιά καλαμών).

* Με τη λήξη του διαγωνισμού την Τρίτη 15 Μαϊου 2012 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά σχόλιο στην ερώτηση του διαγωνισμού.

*Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε νικητή.

*Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

 

 

 

 

Share

491 Comments

 • Reply Katerina Kat May 8, 2012 at 8:57 am

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

  • Reply Mary Bis May 10, 2012 at 3:07 pm

   τι πιο ομορφο και πιο ζουμερό από τη γλυκιά φραουλίτσα..μια γεύση ονειρική από μια υπέροχη γιαγιούλα στο πανέμορφο Πήλιο!!!

 • Reply musicgirl May 8, 2012 at 9:31 am

  Ωραία…. Πρωί-πρωί μας τρέχουν τα σάλια και εμείς εδώ στο γραφείο ούτε δείγμα από γλυκό δεν έχουμε …
  Anyway… στο θέμα μας τώρα.
  Τα γλυκά που είναι συνδεδεμένα με τη παιδική μου ηλικία είναι το περγαμόντο που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά στο χωριό ( από το οποίο όμως δεν σε άφηνε να φας και πολύ,για να έχουμε να κεράσουμε τους μουσαφίρηδες )χαχαχαχα.
  Επίσης,must στο σπίτι της γιαγιάς ήταν το γλυκό βύσσινο και το γλυκό κυδώνι. ( Από τα οποία βέβαια επίσης δεν επιτρεπόταν να φας πολύ ).
  Ευτυχώς που τα έμαθε και η μαμά και φάγαμε καμιά κουταλιά παραπάνω στην Αθήνα. 🙂 🙂 🙂
  Αυτά είχα να δηλώσω.
  Και αφού σας εξομολογήθηκα ένα από τα παιδικά μου τραύματα(χαχα),σας αφήνω για να πάω να βρώ κάνα γλυκάκι να φάω,γιατί άνοιξε η όρεξη με αυτά που διάβασα και έγραψα.
  Καλημέρα σε όλους !!!

 • Reply ΕΛΠΙΔΑ May 8, 2012 at 9:31 am

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου…Όταν ήμουν μικρή βοηθούσα κι εγώ στη διαδικασία..έβγαζα τα κουκούτσια..Θυμάμαι που μαζεύονταν όλες οι γειτόνισσες και το έφτιαχναν μαζί…Απίστευτη μυρωδιά και γεύση !!!

 • Reply DespoinaTs May 8, 2012 at 9:39 am

  Ναι υπάρχει και δεν είναι 1!!!Όλα μου θυμίζουν τη γιαγιούλα μου που δεν την έχω πια μαζί μου.Τα φτιάχναμε μαζί με μεγάλη αγάπη..Ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία!!!Γλυκό νερατζάκι,για το οποίο κάναμε επιδρομή σε όλες τις νερατζιές τις γειτονιάς μαζί με τις φίλες μου!!!Γλυκό βύσσινο (θυμάμαι χαρακτηριστικά τον τρόπο που βγάζαμε τα κουκούτσια).Γλυκό κυδώνι που το φτιάχναμε γιατί άρεσε στη μαμά και γλυκό περγαμόντο που το έφτιαχνα με τη μαμά για να το κάνω δώρο στη γιαγιά!!!Τι ωραία χρόνια!!

 • Reply ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ May 8, 2012 at 9:44 am

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 • Reply christine May 8, 2012 at 10:46 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ…
  Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ!!!

 • Reply FOFO May 8, 2012 at 10:48 am

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ.

 • Reply ΜΑΡΙΑ May 8, 2012 at 10:50 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ…

 • Reply KERDISETO May 8, 2012 at 10:55 am

  Καλημέρα. O διαγωνισμός αναρτήθηκε και προβάλλεται στο KERDISETO http://kerdiseto.blogspot.com και στη σελίδα μας στο Facebook http://www.facebook.com/KERDISETO

 • Reply VASILIKI TILKERIDOU May 8, 2012 at 10:58 am

  to gluko suko!!mmmm…trelaaaa!

 • Reply ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ May 8, 2012 at 11:00 am

  Το νεραντζάκι που τόσο λάτρευα κ δεν μπορούσα να περιμένω την στιγμή να τρυπώσω στην κουζίνα κ να φάω μια χορταστική κουταλιά 🙂

 • Reply Αθανάσιος Δημητρίου May 8, 2012 at 11:00 am

  ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

 • Reply yiota May 8, 2012 at 11:02 am

  Το γλυκό καρυδάκι από το χωριό της γιαγιάς μου στη Θάσο!

 • Reply βασιλικη May 8, 2012 at 11:03 am

  Το γλυκο καρυδακι το εφτιαχνε η μαμα μου και το εβαζε σε μεγαλα γυαλυνα βαζα και παντα εγω και τα δυο αδερφια μου το ξεχναγαμε ανοιχτο το καπακι………….

 • Reply ρουλα May 8, 2012 at 11:09 am

  το γλυκο καρυδακι μμμμμ αμαρτια σκετη!!!

 • Reply Τόνια Κ. May 8, 2012 at 11:11 am

  Το καρυδάκι πάντα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply MAGDA KARANTONI May 8, 2012 at 11:11 am

  ΤΑ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

 • Reply kondilia May 8, 2012 at 11:14 am

  to gluko vissino, teleio piname tis oraiotetes vissinades!!!!!
  oraia xronia!!!!

 • Reply Areti May 8, 2012 at 11:16 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 • Reply Loula May 8, 2012 at 11:17 am

  To gluko karpouzi!

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΟΥ May 8, 2012 at 11:17 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…… ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 • Reply stella k. May 8, 2012 at 11:17 am

  βυσσινοοο,πανω από το παγωτό

 • Reply ΗΛΙΑΣ May 8, 2012 at 11:17 am

  γλυκό κεράσι!

 • Reply Chrisa May 8, 2012 at 11:18 am

  Το γλυκό σταφύλι που ήταν απίστευτα συγκλονιστικό!

 • Reply Stamatia May 8, 2012 at 11:18 am

  ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ! ΤΕΛΕΙΟ!!!

 • Reply LABRINH May 8, 2012 at 11:19 am

  το γλυκό κυδώνι.

 • Reply charikleia p. May 8, 2012 at 11:23 am

  γλυκό βύσσινο… τόσο νόστιμοο

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΗΣ May 8, 2012 at 11:25 am

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

 • Reply mamiaki May 8, 2012 at 11:30 am

  γλυκο σταφύλι κρυμμένο από το σεντούκι της γιαγιάς που μύριζε ξύλο

 • Reply Ισμήνη May 8, 2012 at 11:32 am

  Το γλυκό βύσσινο!!!Είναι τέλειο!!!!

 • Reply george May 8, 2012 at 11:33 am

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι… αγαπημενο!

 • Reply ioanna May 8, 2012 at 11:34 am

  το γλυκο κερασι.καθε φορα που πηγαινα επισκεψη σε μια γιαγια θυμαμαι που μας κερνουσε παντα!

 • Reply Αγγελικη74 May 8, 2012 at 11:39 am

  Το γλυκο συκο που εφτιαχνε και φτιαχνει ακομα η μαμα μου!

 • Reply Αλκμήνη May 8, 2012 at 11:43 am

  μαρμελάδα φράουλα δια χειρός της μαμάς!

 • Reply NatassaK May 8, 2012 at 11:43 am

  Το γλυκό σύκο, το λατρεύω ακόμη !!!

 • Reply Mary Andreadaki May 8, 2012 at 11:47 am

  Κερασι του κουταλιου και γιαουρτοππιτα συνταγη μαμας!!!!!!!!!!!

 • Reply Μαρία Β. May 8, 2012 at 11:47 am

  τι να πρωτοθυμηθώ …το γλυκό βύσσινο ? το νερατζάκι ? το ντοματάκι με το αμύγδαλο μέσα ? ότι έφτιαχνε η μανούλα μου ήταν τέλεια γιατί πάνω από όλα τα έφτιαχνε με αγάπη για την οικογένεια μας και μεράκι ….

 • Reply Καιτατζης Κωσταντινος May 8, 2012 at 11:48 am

  Κουλουρακια πορτοκαλι απο την μανουλα μου

 • Reply Stella Petridou May 8, 2012 at 11:48 am

  Δίπλα στο σπίτι μας υπήρχε μία νερατζιά! Θυμάμαι τη μητέρα μου λοιπόν να μαζεύει κάθε χρόνο τα νεράτζια, να τα καθαρίζει και να φτιάχνει γλυκό νεράτζι! Απλά υπέροχο και άμεσα συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply elena-apo May 8, 2012 at 11:49 am

  γλυκό καρυδάκι μιαμ

 • Reply ioanna May 8, 2012 at 11:49 am

  Το νερατζάκι! Η μαμά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό!

 • Reply Νόρα May 8, 2012 at 11:56 am

  γλυκο βυσσινο

 • Reply Λαμπράκη Εμμανουέλα May 8, 2012 at 11:57 am

  Το γλυκό κυδώνι.. 🙂

 • Reply ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΖΑΡΑΣ May 8, 2012 at 12:00 pm

  απιθανα γλυκα τα θελω πολυ

 • Reply STAVROYLA May 8, 2012 at 12:03 pm

  κυδωνι!

 • Reply ΜΑΡΙΑ May 8, 2012 at 12:04 pm

  σταφυλι

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ May 8, 2012 at 12:04 pm

  Το περγαμόντο ,το γλύκο πορτοκάλι,το σταφύλι αύτα φτιάχνει η μανούλα μου και γυρίζουμε όλοι γύρω απο το βάζο μέχρι να τελειώσει.

 • Reply ΛΙΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ May 8, 2012 at 12:09 pm

  ΑΧ!ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!

 • Reply Soulee May 8, 2012 at 12:10 pm

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι Θασου. Οποτε με βλεπει η Θασος απλα “φευγει” να γλιτωσει

 • Reply Κατερίνα Σαφάκα May 8, 2012 at 12:11 pm

  Το γλυκο καρυδι μου εδινε η γιαγια μου οταν ημουν μικρη

 • Reply Βαγγέλης Αντωνιάδης May 8, 2012 at 12:13 pm

  Εμένα το γλυκό κάστανο μου φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό!

 • Reply eleni May 8, 2012 at 12:16 pm

  to gluko kudwni….yperoxo!!!!!!!!

 • Reply Βιργινία May 8, 2012 at 12:16 pm

  το γλυκό κουταλιού βυσσινό

 • Reply EYAΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΓΛΟΥ May 8, 2012 at 12:18 pm

  το περγαμοντο

 • Reply vicky May 8, 2012 at 12:20 pm

  γλυκό του κουταλιού φράουλα που ακόμη το φτιάχνει η μητέρα μου και μοσχομυρίζει το σπίτι!!!!!!

 • Reply eirini May 8, 2012 at 12:26 pm

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού!!!!!!!! Ειδικά, το πορτοκάλι της μαμάς μου!!!!

 • Reply ΑΝΝΑ ΣΥΛΙΒΕΣΤΡΟΥ May 8, 2012 at 12:31 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ!!!!

 • Reply Μαίρη May 8, 2012 at 12:35 pm

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 • Reply ΞΕΝΙΑ May 8, 2012 at 12:40 pm

  Το αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια ειναι το υποβρυχειο βανιλια και το γλυκο του κουταλιου βισσινο.

 • Reply mixalhsap May 8, 2012 at 12:40 pm

  γλυκό βύσσινο ….

 • Reply greg-apostolopoulos May 8, 2012 at 12:43 pm

  το γλυκό ελιάς.. τόσο νόστιμοο

 • Reply Εφη Κοντούλα May 8, 2012 at 12:48 pm

  Σίγουρα το μελιτζανάκι της μαμάς μου που φροντίζω να το κάνω εδώ και χρονια μόνη μου!

  Μετά η σουλτανίνα και το κυδώνι, αυτά έφτιαχνε η μανούλα μου!

 • Reply Nansy May 8, 2012 at 12:56 pm

  το γλυκό κυδώνι,το εφτιαχνε η γιαγια μου.

 • Reply petroula May 8, 2012 at 12:56 pm

  γλυκό βερύκοκο!!!μμμμμμ….τέλειο!!!!

 • Reply Nasia May 8, 2012 at 1:00 pm

  κάστανο!!!!

 • Reply Jonny May 8, 2012 at 1:00 pm

  το γλυκό βυσσινό

 • Reply Makis May 8, 2012 at 1:00 pm

  σταφύλι, νεράντζι, κάστανο..

 • Reply konstantina May 8, 2012 at 1:04 pm

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 • Reply Θεοδώρα May 8, 2012 at 1:04 pm

  ναι! το γλυκο βύσσινο! έκανα παντα το σιροπι βυσιναδα!!!

 • Reply fotis May 8, 2012 at 1:08 pm

  Πολλά γλυκά, αλλά κυρίως το κυδώνι!!!

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ May 8, 2012 at 1:13 pm

  etsi gia na mou 8umisoun ligo ta gluka pou eftiaxne h giagia m sto xwrio otan hmoun mikrh!

 • Reply evi May 8, 2012 at 1:14 pm

  Καλημέρα! Το γλυκό φυρίκι!!!!

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ May 8, 2012 at 1:14 pm

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ

 • Reply sofia May 8, 2012 at 1:25 pm

  Μελιτζανακι γλυκο!!! Κυριως να κλεβω τα καρυδια απο τα υπολοιπα μελιτζανακια…

 • Reply eleni May 8, 2012 at 1:33 pm

  den exw kanei akoma mantarini kai elies mou aresei i fraoula

 • Reply MARY May 8, 2012 at 1:34 pm

  To neratzi!!!! TELEIO

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ May 8, 2012 at 1:35 pm

  Γλυκό κουταλιού κυδώνι…

 • Reply Θεοδώρα Κεράνη May 8, 2012 at 1:40 pm

  Αν εννοιτε γλυκο του κουταλιου….το βυσσινο!!!!!αλλα η μαστιχα(υποβρυχιο)μου θυμιζει παντα τα παιδικα μου χρονια στο χωριο,οταν ο παππους ειχε παντα ενα ποτηρι γεματο κ μας εδιναν!!!!

 • Reply sotiris May 8, 2012 at 1:41 pm

  Η μαρμελαδα ροδακινο!!

 • Reply mariak May 8, 2012 at 1:42 pm

  υποβρυχιο… και γλυκο κερασι… στο τελος το ζουμακι με παγωμενο νερο και παγακια.. αχ καλοκαιρακι και νιατα!

 • Reply ΡΟΖΑ May 8, 2012 at 1:51 pm

  like τοντοματακι γλυκο κουταλιου το εκανε η μητερα μου

 • Reply DESPINA May 8, 2012 at 1:56 pm

  Γλυκό σύκο από τα χεράκια της γιαγιάς μου…

 • Reply Joanna May 8, 2012 at 1:56 pm

  Γλυκό κεράσι
  <3 <3

 • Reply ANNADRAKOULAKOU May 8, 2012 at 2:04 pm

  περγαμόντο

 • Reply vasw tzim May 8, 2012 at 2:06 pm

  το γλυκό κυδώνι

 • Reply vasilikip May 8, 2012 at 2:11 pm

  το γλυκο περγαμοντο!

 • Reply ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΟΛΟΝΑΚΗ May 8, 2012 at 2:11 pm

  ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ…ΤΕΛΕΙΟ!!!

 • Reply lef May 8, 2012 at 2:12 pm

  το γλυκό κυδώνι.

 • Reply geo May 8, 2012 at 2:13 pm

  Το περγαμόντο!

 • Reply MARIA KIRIAKOU May 8, 2012 at 2:17 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ.ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΝΑΝΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ May 8, 2012 at 2:19 pm

  ΤΟ ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.

 • Reply eva May 8, 2012 at 2:19 pm

  γλυκό πορτοκάλι!

 • Reply ΞΕΝΙΑ May 8, 2012 at 2:22 pm

  Το μελιτζανάκι και το σταφύλι.μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

 • Reply k May 8, 2012 at 2:32 pm

  gluko kudwni…

 • Reply χαρα May 8, 2012 at 2:33 pm

  κυδωνι,φραπα, νερατζι,κολοκυθα, περγαμοντο,βυσσινο συκο,αυτα ειναι τα αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια

 • Reply ΜΑΡΚΟΣ May 8, 2012 at 2:34 pm

  το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς στις Σπέτσες μου έχει λείψει πολύ

 • Reply DEPI May 8, 2012 at 2:35 pm

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

 • Reply Mariamor May 8, 2012 at 2:47 pm

  Η μητέρα μου έφτιαχνε πάντα πολύ ωραίο γλυκό κυδώνι!!!!

 • Reply γιωτα παναγιωτοπουλου May 8, 2012 at 2:48 pm

  το μελιτζανακι της μανουλας μου!

 • Reply fotini May 8, 2012 at 2:51 pm

  το γλυκο κερασι το υπεροχο της μαμας μου

 • Reply amalia ma May 8, 2012 at 2:57 pm

  το γλυκό κολοκύθι και το γλυκό κιτρολέμονο

 • Reply deda May 8, 2012 at 3:00 pm

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

 • Reply Βαλεντίνα Θ. May 8, 2012 at 3:01 pm

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και ακόμη φτιάχνει η γιαγιά μου σε συνδυασμό με γιαούρτι!

 • Reply Αναστασία May 8, 2012 at 3:06 pm

  Τέλειος διαγωνισμός!

 • Reply Νατάσα May 8, 2012 at 3:07 pm

  Πάνω που αναζητούσα νέα γεύση για το γιαούρτι μου!

 • Reply Anna tsa May 8, 2012 at 3:08 pm

  Το Κύδωνι

 • Reply real May 8, 2012 at 3:10 pm

  αδιαμφισβητητα το γλυκο βυσσινο το χω συνδυασει με το χωριο και τη γιαγια μου!

 • Reply Anna Krasoudaki May 8, 2012 at 3:12 pm

  Το γλυκό κουταλιού Νερατζάκι!!!!!!

 • Reply Μαρια Χαλκίδου May 8, 2012 at 3:16 pm

  νερατζακι γλυκο του κουταλιου με κερνουσε η γιαγια μου

 • Reply mitsi71 May 8, 2012 at 3:28 pm

  Γλυκό πορτοκάλι !!!!

 • Reply Ageliki May 8, 2012 at 3:28 pm

  γλυκό σταφύλι

 • Reply ΜΑΡΙΑ May 8, 2012 at 3:30 pm

  το γλυκο βισσυνο!

 • Reply Lambros Lachanas May 8, 2012 at 3:31 pm

  Γλυκό καρύδι!!! Το έφτιαχνε η γιαγιά μου με γαρύφαλλο και παχύ σιρόπι!

 • Reply τόνια May 8, 2012 at 3:35 pm

  ΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ

 • Reply ΓΙΑΝΝΗΣ May 8, 2012 at 3:52 pm

  ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Reply adsokl May 8, 2012 at 3:52 pm

  glyko stafyli pou eftiaxne i mama mou k to ebaza panw sw pswmi me boutyro! teleio!!!

 • Reply elena papagianni May 8, 2012 at 4:03 pm

  marmelada fraoula.. ftiaxnei h mama mou apo polu mikrh pou hmoun k 8umamai murixe olo t spiti fraoula 🙂

 • Reply katerina x May 8, 2012 at 4:09 pm

  γλυκο του κουταλιου κερασι που εκανε η μαμα μου!τελειο!!!!

 • Reply KATERINAKI May 8, 2012 at 4:12 pm

  το γλυκό μελιτζανάκι που το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό κεράσι που το έφτιαχνε η θεία μου!!!

 • Reply ΕΛΕΝΗ May 8, 2012 at 4:12 pm

  το γλυκο βισσυνο!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ May 8, 2012 at 4:12 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Μ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΟΟΟ

 • Reply maria May 8, 2012 at 4:23 pm

  nostimaaa

 • Reply ΝΤΙΝΑ May 8, 2012 at 4:32 pm

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ

 • Reply Νικη May 8, 2012 at 4:33 pm

  το γλυκο μανταρινι της μαμας μου, και το υποβρυχιο γλυκο μαστιχα, μιας και ειμαι απο τη χιο !

 • Reply ΚΑΣΣΙΑΝΗ May 8, 2012 at 4:40 pm

  ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 • Reply filio May 8, 2012 at 4:42 pm

  της γλυκειας μου μανουλας κυδωνι

 • Reply Κατερίνα Λ. May 8, 2012 at 4:43 pm

  Ένα γλυκό που το έλεγε ” Φτωχό ” η γιαγιά μου.
  Ήταν νηστίσιμο απ’ότι θυμάμαι.
  Και γλυκά του κουταλιού πάρα πολλών ειδών, νεράτζι, σταφύλι, πορτοκάλι κ.α.

 • Reply Natasa May 8, 2012 at 4:43 pm

  το καρυδάκι!

 • Reply ma May 8, 2012 at 4:46 pm

  τελια,,,,,,,,,,,,,,,,

 • Reply vag May 8, 2012 at 4:46 pm

  m aresei……………..

 • Reply ioanna May 8, 2012 at 4:48 pm

  Το γλυκό βύσσινο!!!

 • Reply ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΛ. May 8, 2012 at 4:57 pm

  to suko gluko

 • Reply Jenny May 8, 2012 at 4:57 pm

  Το γλυκό τριαντάφυλλο! :))

 • Reply Νάντια May 8, 2012 at 5:01 pm

  Το γλυκό βερίκοκο με αμυγδαλάκι στο εσωτερικό του!

 • Reply SOFIA May 8, 2012 at 5:11 pm

  ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ..

 • Reply THOMAS May 8, 2012 at 5:12 pm

  TO STAFYLI…

 • Reply jenny Meliadou May 8, 2012 at 5:12 pm

  ωχ τελεια !!
  θα ηθελα να δοκιμασω…

 • Reply Φωτούλα May 8, 2012 at 5:24 pm

  όταν οι άλλες οικογένειες είχαν μονίμως διαθέσιμα γλυκά ζαχαροπλαστείου, εμείς είχαμε συνήθως γλυκό κουταλιού βύσσινο, και τότε ζήλευα λίγο τους άλλους… τώρα το νοσταλγώ!!

 • Reply VARVARA May 8, 2012 at 5:26 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ

 • Reply KIKH May 8, 2012 at 5:27 pm

  το γλυκο βισσυνο

 • Reply BETA May 8, 2012 at 5:28 pm

  Γλυκό πορτοκάλ

 • Reply Κατερίνα Π. May 8, 2012 at 5:31 pm

  Είναι πολλά τα γλυκά , όχι ένα!!! Η μαμά μου έφτιαχνε και συνεχίζει να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού. Αυτά που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά χρόνια είναι το γλυκό σταφύλι καλοκαιριάτικα ( τέλειο) , το γλυκό σύκο και μαρμελάδα σύκο (φανταστικά ) , το γλυκό καρπούζι , το γλυκό κυδώνι , το γλυκό νεράντζι , το γλυκό μελιτζανάκι . Όλα είναι ότι πρέπει για δίαιτα !!!

 • Reply Παναγιώτης May 8, 2012 at 5:37 pm

  Βύσσινο, κυδώνι και φυσικά νεραντζάκι!

 • Reply athinaaa May 8, 2012 at 5:42 pm

  γλυκό βύσσινο!!!

 • Reply KATERINA May 8, 2012 at 5:43 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

 • Reply marinaki83 May 8, 2012 at 5:43 pm

  Το γλυκό κερασάκι που έφτιαχνε μια γειτόνισα μας στην Καλαμάτα!!!Το τσάκιζα όταν ήμουν μικρούλα!!!Ωραίες αναμνήσεις!!!

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ May 8, 2012 at 5:46 pm

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι

 • Reply Nikolas May 8, 2012 at 5:49 pm

  γλυκό του κουταλιού ροδακινο

 • Reply ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ May 8, 2012 at 5:50 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ!

 • Reply Rena s May 8, 2012 at 5:56 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Γρηγορης May 8, 2012 at 5:56 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Ειρηνη May 8, 2012 at 5:57 pm

  Περγαμοντο

 • Reply Akis May 8, 2012 at 5:57 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ May 8, 2012 at 6:02 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ…….ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑΑΑΑ…….

 • Reply peggy May 8, 2012 at 6:20 pm

  σίγουρα το γλυκο νεράτζι!!αλλά και το κερασάκι που πάει παντού

 • Reply Katerina11 May 8, 2012 at 6:23 pm

  γλυκό βύσσινο

 • Reply ΝΙΝΑ May 8, 2012 at 6:23 pm

  ολα τα γλυκα του κουταλιου ειναι φαντασικα!!!

 • Reply virma May 8, 2012 at 6:27 pm

  tto ipovrixio

 • Reply tereza k May 8, 2012 at 6:35 pm

  h marmelada syko ths giagias mou!

 • Reply Nikos11 May 8, 2012 at 6:38 pm

  νεραντζάκι.

 • Reply κουλα May 8, 2012 at 6:50 pm

  γλυκό κεράσι, και μαρμελαδα φράουλο

 • Reply litsa May 8, 2012 at 6:53 pm

  tha hthela na dokimasw

 • Reply Βασιλική Ψ. May 8, 2012 at 7:04 pm

  Η μαρμελάδα βύσσινο που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου!

 • Reply ANNAPE May 8, 2012 at 7:26 pm

  marmelada mantarini

 • Reply ΣΤΑΥΡΟΣ May 8, 2012 at 7:38 pm

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε η συχωρεμένη η γιαγιά μου!

 • Reply ΝΙΚΟΣ May 8, 2012 at 7:38 pm

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

 • Reply Στελλα Ιωαννου May 8, 2012 at 7:57 pm

  κερασι

 • Reply aimilios May 8, 2012 at 8:04 pm

  Το γλυκό σταφύλι

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ May 8, 2012 at 8:14 pm

  Γλυκό Βύσσινο!!!

 • Reply Georgia Tsa May 8, 2012 at 8:24 pm

  γλυκο βυσσινο πανω απο το παγωτο

 • Reply maria May 8, 2012 at 8:37 pm

  to ntomataki apisteyto

 • Reply antonis May 8, 2012 at 8:38 pm

  γλυκό κεράσι.

 • Reply ΠΟΠΗ May 8, 2012 at 8:39 pm

  ΚΕΡΑΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!Μμμμμμ……γιαμι….γιάμι….

 • Reply Flora May 8, 2012 at 8:46 pm

  To σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το μελιτζανάκι…

 • Reply PopiA May 8, 2012 at 8:55 pm

  το νεραντζάκι φυσικά που έφτιαχνε η γιαγιά, που συνεχίζει να φτιάχνει η μαμά μου, που ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ

 • Reply feinik May 8, 2012 at 9:04 pm

  Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!!Το πρωί μαζέυαμε απο την αυλή πέταλα και το απόγευμα η γιαγιά μου είχε έτοιμο το γλυκό!Μοσχομύριζε το σπίτι!!Αναμνήσεις….

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ May 8, 2012 at 9:24 pm

  mmm. ….γλυκό ντοματάκι! τέλειο!

 • Reply Anfreddo May 8, 2012 at 9:39 pm

  Αγαπημένη παιδική γεύση μαμάς:γλυκό ψυγειου με μπισκότα πτι-μπερ και κρέμα βασιλιά. Υποβρύχιο μαστίχα,που το αγοραζαμε απο τους Χιώτες παραγωγούς μέσα στο καράβι,πηγαίνοντας για Μυτιλήνη. Τέλος γλυκό του κουταλιου βυσσυνο(Χίου) που αφού το τρωγαμε,κάναμε το σιρόπι βυσσιναδα.

 • Reply ΑΝΝΑ ΒΕΡΓΙΔΟΥ May 8, 2012 at 9:46 pm

  Γλυκό του κουταλιού κερασάκι!!!

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ May 8, 2012 at 9:53 pm

  To γλυκό περγαμόντο που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply KATIA May 8, 2012 at 10:13 pm

  ola

 • Reply μαριαδραμα May 8, 2012 at 11:05 pm

  η βυσσιναδα της γιαγιας

 • Reply sofia May 9, 2012 at 12:04 am

  thimamai pou pigainame me ta ksadelfia mou k ta pername krifa gliko portokali k otan meta to katalabenan arxize to kinigito.ax ti oraia xronia

 • Reply xrusalab May 9, 2012 at 12:10 am

  Η βυσσινάδα!Αγαπημένη μου ακόμα και σήμερα!!

 • Reply flora doukeri May 9, 2012 at 12:10 am

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΟΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ

 • Reply sonia bitsakou May 9, 2012 at 12:16 am

  gluko kerasaki! mourlia!

 • Reply ELEFTHERIA LEMONTZI May 9, 2012 at 12:41 am

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι!!!

 • Reply ΦΡΥΝΗ + ΓΙΩΡΓΟΣ May 9, 2012 at 1:28 am

  το γλυκο απο την φλουδα της φραπας , και το γλυκο κυδωνι με ααμυγδαλακι … μμμμμμμ!

 • Reply Μαρία Καμπουράκη May 9, 2012 at 2:53 am

  Το γλυκό ντοματάκι (και όμως υπέροχο) και σταφύλι!!!

 • Reply παρασκευη ηλιοπουλου May 9, 2012 at 4:03 am

  το σταφυλι της μαμας

 • Reply Foteini Tsakalou May 9, 2012 at 6:38 am

  Όλα, η γιαγιά ένα σωρό γλυκά του κουταλιού έκανε, πάντα είχαμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 διαφορετικά!

 • Reply Βίκυ May 9, 2012 at 6:54 am

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε μια θεία μου και ήταν το μόνιμο κέρασμα στις επισκέψεις μας!!!

 • Reply Σοφία Κουκάρα May 9, 2012 at 7:27 am

  H Πορτοκαλόπιτα της μαμάς

 • Reply Ifigenia Kantza May 9, 2012 at 8:07 am

  Παραδοσιακό ραβανί το καλοκαίρι στην Ιθάκη!!!

 • Reply Giannis May 9, 2012 at 8:23 am

  Ο χαλβάς της γιαγιάς

 • Reply ΛΙΛΗ May 9, 2012 at 8:43 am

  Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα της Πυλιακής Γης.

 • Reply αντώνης May 9, 2012 at 9:27 am

  γλυκό βύσσινο

 • Reply Σέβη Ν. May 9, 2012 at 9:35 am

  ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

 • Reply xristina May 9, 2012 at 10:11 am

  to glyko fraoula

 • Reply despina May 9, 2012 at 10:11 am

  Το γλυκό σταφύλι ακόμα μου το φτιάχνει η γιαγιά μου!!!!

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ May 9, 2012 at 10:15 am

  to pergamontooooooooooooo!!!!!!!!!!

 • Reply Κατερίνα May 9, 2012 at 10:24 am

  Γλυκό κυδώνι..Φυσικά από τα χεράκια της γιαγιάς!

 • Reply ilias May 9, 2012 at 10:32 am

  teleio…

 • Reply irene May 9, 2012 at 10:38 am

  βύσσινο !!!!

 • Reply KIKA May 9, 2012 at 10:58 am

  Tριαντάφυλλο γλυκό, σπάνιο και ακριβό απόκτημα κάθε Ιούνιο.

 • Reply ΓΙΩΡΓΟΣ May 9, 2012 at 11:05 am

  Γλυκό κεράσι που έφτιαχνε η μαμά μου

 • Reply Anna Antona May 9, 2012 at 11:19 am

  Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το γλυκό πορτοκάλι και βύσσινο …πιστεύω δεν υπάρχει οικογένεια ελληνική παραδοσιακή που να μην τα είχε έστω και μία φορά στο σπίτι τους …Βέβαια στην δική μου περίπτωση συνδιάζονται με γλυκό καρυδάκι…το τρίπτυχο του πάνω ντουλαπιού 😉

 • Reply SOFIA GEROGOPOULOU May 9, 2012 at 11:32 am

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ:
  ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ, ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ …ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ.

 • Reply KOSTAS May 9, 2012 at 11:44 am

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply amantzou May 9, 2012 at 11:45 am

  γλυκό του κουταλιού καρυδάκ. Καθε καλοκαίρι που πηγαινα στο χωριό η θεία μου μου έιχε παντα ένα βάζο κρατημένο μόνο για μένα!!!

 • Reply fotini karahaliou May 9, 2012 at 11:51 am

  το γλυκό κυδώνι και νεράτζι έφτιαχνε η μαμά μου

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΗΣ May 9, 2012 at 11:57 am

  Yπάρχει! Το συκαλάκι που εφτιαχνε η γιαγια μου! απλά ονειρεμένο! στο λεξικό στο αυτό έπρεπε να εχουν φώτο!

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ May 9, 2012 at 12:00 pm

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

 • Reply vicky May 9, 2012 at 12:02 pm

  GLYKO STAFYLI APO TA VOUNARIA MESSHNIAS ..KATAGOGH THS MAMAS….AX VRE GIAGIA… :/

 • Reply ioanna May 9, 2012 at 12:06 pm

  το γλυκο συκο που εφτιαχνε η μητερα μου,και γλυκο ντοματακι και μαρμελαδα με κορομηλα που εφτιαχνε η γιαγια μου!

 • Reply athina May 9, 2012 at 12:13 pm

  το γλυκο βυσσινακι που αγοραζε η μαμα μου και επαιρνα το βαζω αγγαλια με το κουταλι
  τελειες εποχες

 • Reply Μαριάννα Χούτου May 9, 2012 at 12:15 pm

  Γλυκό του κουταλιού Σύκο της γιαγιάς.

 • Reply ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΕΛΑ May 9, 2012 at 12:37 pm

  Aπό γλυκά άλλο τίποτα! Η μία γιαγιά έφτιαχνε δίπλες με μέλι και καρύδι(ανοίγαμε μαζί φύλλο κάτι φορές) και η άλλη γιαγιά πιροσκί με μαρμελάδα(με καταγωγή από Πόντο φτιάχνει ακόμα και σήμερα πιροσκί με γλυκιά γέμιση ή με πατάτα ή με κιμά).Επίσης,και πολλά γλυκά του κουταλιού,με αγαπημένο μου το βύσσινο! Δυστυχώς περγαμόντο και νεραντζάκι μου προκαλούν ρίγη!Μάλλον έχω κάποιο είδος αλλεργίας σ’αυτά!χαχαχα
  Καλή μου επιτυχία!

 • Reply Καλλιόπη May 9, 2012 at 12:38 pm

  Πολύ καλή ιδέα η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας…Η μαμά μου ενθουσιάστικε, της αρέσει να φτιάχνει μαρμελάδες ιδιαίτερα σύκο αλλά και πορτοκάλι και απο μπρουνέλες (είναι φρούτο το καλοκαίρι έτσι το λέμε εμείς). Γευστικά είναι και τα ποτά όπως είναι το ρόδι που είναι το αγαπημένο της!!!

 • Reply argyro grigoraki May 9, 2012 at 12:48 pm

  το γλυκο κυδωνι που εφταιχνε η γιαγιακα μου!!!!!!

 • Reply Kinos May 9, 2012 at 12:48 pm

  Γλυκό μελιτζανάκι της γιαγιάς

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΩΡΗ May 9, 2012 at 12:52 pm

  γλυκό κυδώνι και γλυκό κολοκύθι

 • Reply κατερινα κυταριωλου May 9, 2012 at 12:54 pm

  η μαρμελάδα ροδάκινο….!!!!!!!!!!τι μου θύμισες τώρα!!!!!και το γλυκό βύσσινο της μαμάς φυσικά!!!!!!!!!!!

 • Reply xristina May 9, 2012 at 12:57 pm

  Γλυκό κυδώνι! η μητέρα μοθ το έκανε καί το κάνει πάντα τέλειο!!

 • Reply deppy May 9, 2012 at 1:09 pm

  TO GLUKO VYSSINO THS GIAGIAS MOU,…

 • Reply Ann May 9, 2012 at 1:10 pm

  ΑΧΧΧΧ! Πολλά, μα τόσα πολλά γλυκά. Μελιτζανάκι (λατρεμένο) και καρυδάκι!!!

 • Reply ΑΝΝΑ May 9, 2012 at 1:13 pm

  κερασακι

 • Reply Κωνσταντίνα May 9, 2012 at 1:16 pm

  Το άνθος λεμονιάς από την ευωδιαστή και αγαπημένη Χίο!

 • Reply fotoyla May 9, 2012 at 1:29 pm

  glyko sukalaki……..super

 • Reply nansy May 9, 2012 at 1:36 pm

  το γλυκο συκαλακι…..πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • Reply fantis m. May 9, 2012 at 1:44 pm

  TO GLYKO PORTOKALI THS GIAGIAS MOU

 • Reply Roula P May 9, 2012 at 1:44 pm

  Το γλυκό κεράσι (μαζί με παγωτό….. τέλειο)

 • Reply ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ May 9, 2012 at 1:47 pm

  ΚΕΡΑΣΑΚΙ

 • Reply βασιλης φουκας May 9, 2012 at 1:59 pm

  πολλα γλυκα…συκο καρυδι κερασι !!!!και ολη η μαγεια ειναι οταν τα μαζευεις εσυ για να κανεις το γλυκο στην αυλη του σπιτιου σου παρεα με την γειτονια

 • Reply voula May 9, 2012 at 2:09 pm

  γλυκο πορτοκαλι

 • Reply Kostas May 9, 2012 at 2:09 pm

  Τα λουκουμάκια της γιαγιάς μου!!!

 • Reply Alexandra May 9, 2012 at 2:13 pm

  marmelada fraoula….yummy yummy!

 • Reply ilias May 9, 2012 at 2:14 pm

  το γλυκο σταφυλι! ηταν το αγαπημενο μου!

 • Reply lia d. May 9, 2012 at 2:18 pm

  to gliko vissino akseperasti statheri aksia sta paradosiaka mas glika .

 • Reply tiana May 9, 2012 at 2:27 pm

  το απιστευτο γλυκο βυσσινο της μαμας!!!

 • Reply dimitrios May 9, 2012 at 2:40 pm

  glyko koytalioy karidi apo ti gia sti mama eos kai simera!!!!!!!!

 • Reply Anastasia May 9, 2012 at 2:46 pm

  το σύκο

 • Reply youli May 9, 2012 at 2:47 pm

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ May 9, 2012 at 2:49 pm

  Γλυκό σταφύλι και βύσσινο της μαμάς…..μου άνοιξε η όρεξη….

 • Reply Πωλίνα May 9, 2012 at 2:51 pm

  Γλυκό σταφύλι και πορτοκάλι αααα και κυδώνι….

 • Reply Sivylla May 9, 2012 at 3:01 pm

  Περγαμόντο

 • Reply nina May 9, 2012 at 3:02 pm

  Το γλυκό καρυδάκι από την γιαγιά μου στο Πήλιο…αχ τι ωραίες αναμνήσεις….

 • Reply Βάσω Α. May 9, 2012 at 3:20 pm

  Το γλυκό κερασάκι αλλά και το πορτοκάλι που μου αρέσει πολύ!

 • Reply christos May 9, 2012 at 3:25 pm

  Γλυκο πορτοκάλι!!!!

 • Reply Ελένη May 9, 2012 at 3:25 pm

  Γλυκό κυδώνι…

 • Reply katerina vardaki May 9, 2012 at 3:27 pm

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ May 9, 2012 at 3:46 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!

 • Reply vaya May 9, 2012 at 3:53 pm

  ααααχ τι μου θυμησατε τωρα…. Η γιαγιακα μου εφτιαχτε πολλα γλυκακια αλλα αυτα που εχω ακομα την γευση τους παρολο που εχουν περασει 20+ χρονια ειναι οι διπλες της και η απιστευτη γλυκια κολοκυθοπιττα της!!Να ‘ σαι καλα γιαγια εκει πανω που εισαι…

 • Reply φιλιώ αντωνίου May 9, 2012 at 4:09 pm

  κυδώνι!!!

 • Reply sophia_det May 9, 2012 at 4:35 pm

  γλυκό κυδώνι!

 • Reply Dimitris May 9, 2012 at 4:47 pm

  Γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε η μάνα μου.

 • Reply xrisla May 9, 2012 at 5:04 pm

  κερασάκι γλυκό….

 • Reply ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ May 9, 2012 at 5:08 pm

  το γλυκο σταφυλι

 • Reply ΜΑΡΙΑ May 9, 2012 at 5:28 pm

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

 • Reply akilina May 9, 2012 at 5:29 pm

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΡΙΝΟΥ May 9, 2012 at 6:07 pm

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ…

 • Reply Deppy Moschou May 9, 2012 at 6:14 pm

  to kudwni pou stin arxi den to etrwga kiolas

 • Reply Maria May 9, 2012 at 6:17 pm

  το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς μου!

 • Reply andronikos May 9, 2012 at 6:31 pm

  Το νερατζάκι η γιαγιά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό και την βοηθαγα τρωγοντας!

 • Reply MARIA O. P. May 9, 2012 at 6:44 pm

  Τι μου θυμήσατε…απίστευτα γλυκά του κουταλιού…γλυκό κεράσι από τα κεράσια που είχαμε μαζέψει οι ίδιοι, γλυκό βύσσινο, κυδώνι αλλά και γλυκό καρύδι (1 μήνας και κάτι προετοιμασία το έκανε πολύτιμο)… τα οποία δεν τα έχω στερηθεί καθόλου καθώς τα φτιάχνει η μαμά μου ακόμα και σήμερα…

 • Reply Sophiesch May 9, 2012 at 6:54 pm

  Το γλυκό φυστίκι της γιαγιάς μου.

 • Reply triada77 May 9, 2012 at 6:55 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!

 • Reply Thimios Spanos May 9, 2012 at 7:18 pm

  ΤΟ ΣΥΚΟ…ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ,ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….

 • Reply Χρήστος Κ May 9, 2012 at 7:30 pm

  Μελιτζανάκι γλυκό

 • Reply ΑΝΝΑ May 9, 2012 at 7:49 pm

  Mε το υποβρυχειο βανιλια μεγαλωσα!!

 • Reply ευδοξια καραγιωργου May 9, 2012 at 7:51 pm

  το γλυκο κερασι της γιαγιας μου της αφροδιτης!!!

 • Reply barb3 May 9, 2012 at 7:57 pm

  συκο του κουταλιου

 • Reply Σπύρος May 9, 2012 at 8:09 pm

  Το σταφύλι γλυκό του κουταλίου με αμύγδαλο είναι μια παιδική ανάμνηση που δεν θα σβήσει ποτέ απο το μυαλό μου! Ευχαριστώ μητέρα

 • Reply katerina A May 9, 2012 at 8:10 pm

  ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑι ΣΥΚΟ !!!!1ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

 • Reply ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΟΥΡΓΟΥΛΕΤΗ May 9, 2012 at 8:12 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ….

 • Reply Save and Win GREECE May 9, 2012 at 8:12 pm

  Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός προβάλλεται στο Save and Win GREECE, το πληρέστερο σάιτ διαγωνισμών στην Ελλάδα! (http://www.SaveAndWin.GR αλλά και http://www.facebook.com/saveandwin.gr)

 • Reply ΜΑΡΙΝΑ May 9, 2012 at 8:35 pm

  Το καρπούζι!!!!!

 • Reply Stavroula K May 9, 2012 at 8:39 pm

  Για εμένα το γλυκό των παιδικών μου χρόνων είναι το μελιτζανάκι!!! Πάντα μου έκανε εντύπωση πως ένα λαχανικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα τόσο νόστιμο γλυκό…. Και βέβαια μεγάλη αγάπη η μαρμελάδα βερύκοκο που την έτρωγα απευθείας από την κατσαρόλα!!!

 • Reply vaso stavridou May 9, 2012 at 8:59 pm

  to koum kouat

 • Reply ΖΙΝΑ May 9, 2012 at 9:22 pm

  suko pergamonto manoula

 • Reply mina May 9, 2012 at 9:57 pm

  το γλύκο κεράσι..

 • Reply lena k. May 9, 2012 at 10:03 pm

  ναι,το ριτσέλι! γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από κολοκύθα που η γιαγιά μου το έβαζε σ’ ένα υπέροχο σκαλιστό και βαρύ βάζο!

 • Reply ΑΛΕΚΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ May 9, 2012 at 10:25 pm

  to glyko syko kai to glyko karoto poy ta latreyw!

 • Reply αγγελικη λινα May 9, 2012 at 10:52 pm

  παραδοσιακο γλυκο δεν θα το ελεγα αλλα η μαμα μου συνηθιζε να μας φτιαχνει τελειους λουκουμαδες με μελι και κανελα!!ποτε δεν περιμενα να βγουν απο την κατσαρολα που τους τηγανιζε τους ετρωγα καυτους και μου φωναζε!!!χαχα

 • Reply ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΡΤΗ May 9, 2012 at 11:06 pm

  AX..NAI…KYΔΩΝΙ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!!!!

 • Reply ΜELPO May 9, 2012 at 11:33 pm

  ΤΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !

 • Reply ΑΧΙΛΛΕΑΣ May 9, 2012 at 11:39 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 • Reply ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ May 9, 2012 at 11:51 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ !!!

 • Reply Δημήτρης May 10, 2012 at 12:03 am

  Μελαχρινή(κάτι σαν καρυδόπιτα),γαλακτομπούρεκο και γλυκό του κουταλιού κυδώνι…ωχ πείνασα και θέλω να τα κερδίσω και τα δικά σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply TaniaM May 10, 2012 at 12:17 am

  Μμμ θα έλεγα το βύσσινο, ακόμη θυμάμαι τη γλύκα που αφήνει!!!

 • Reply ΣΟΦΙΑ May 10, 2012 at 4:06 am

  ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΑΚΙ.

 • Reply kostas May 10, 2012 at 6:53 am

  ΣΥΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 • Reply κατερίνα May 10, 2012 at 7:10 am

  Στα παιδικά μου χρόνια θυμαμαι τη μαμά να κάνει σταφιλι γλυκό κ να βάζει μέσα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.ποσο του πήγαιναν κ συνοριζομασταν εγω κ τα αδέρφια μου ποιος θα τα φάει πρώτος

 • Reply Νίκη May 10, 2012 at 8:18 am

  Γλυκο κεράσι το καλύτερο

 • Reply χριστινα λουπα May 10, 2012 at 9:28 am

  γλυκο καρπουζι

 • Reply georgia May 10, 2012 at 9:57 am

  απο τα αγαπημένα μου, το γλυκό καρυδάκι!
  το έφτιαχνε και το φτιάχνει ακόμη η μανούλα μου και τρελαίνονται και οι κόρες μου μ’ αυτό!
  τα καλοκαίρια θυμάμαι μάζευε τις φλούδες καρπούζι για να τις κάνει γλυκό
  μμμ άλλη αμαρτία και αυτό!
  και επίσης το γλυκό νεράντζι και κυδώνι!
  απίστευτα!!
  μόλις χθες μου έδωσε η πεθερά μου γλυκό κεράσι που έκανε, το φυλάω για να συνοδεύω το παγωτό το καλοκαιράκι!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΙΔΟΥ May 10, 2012 at 10:27 am

  το καρπούζι αλλά δεν το βρίσκω παντού…..

 • Reply Μαρία Σούλη May 10, 2012 at 10:56 am

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε μαμά μου στα παιδικά μου χρόνια!

 • Reply fili mandroulia May 10, 2012 at 11:18 am

  καρυδακι…

 • Reply Γιώργος May 10, 2012 at 12:56 pm

  το γλυκο καρυδακι…..

 • Reply PENNYANTA May 10, 2012 at 1:56 pm

  το γλυκο σύκο!!!

 • Reply ειρηνητσα May 10, 2012 at 2:13 pm

  το συκαλακι

 • Reply andreas May 10, 2012 at 3:48 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΤΟ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

 • Reply ΕΥΗ May 10, 2012 at 6:16 pm

  Το γλυκό κερασάκι.Πήγαινα στην γιαγιά μου όποτε έφτιαχνε για να με κεράσει!Με περίμενε με το πιάτακι μου γεμάτο και με ένα ποτήρι πορτοκαλάδα!

 • Reply PeL May 10, 2012 at 6:31 pm

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου

 • Reply tania May 10, 2012 at 8:22 pm

  το γλυκό συκαλάκι αφού μας έβαζε πρώτα να το μαζεύαμε από την συκιά και μετά να βάλουμε και το αμύγδαλο.Στο τέλος βέβαια η μοσχοβολιά του

 • Reply eleni May 10, 2012 at 9:04 pm

  To gluko triantafullo einai toso katapliktiko ki nostimo pou to trww apo mikri ,mou to eftiaxne i giagia mou 🙂

 • Reply sofia kourogianni May 10, 2012 at 11:25 pm

  γλυκο βυσσινο……μιαμ μιαμ

 • Reply Dimitris Nikolaidis May 10, 2012 at 11:29 pm

  Οι σπιτικές μαρμελάδες της γιαγιάς μου!

 • Reply ΣΤΕΛΛΑ May 10, 2012 at 11:40 pm

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply Claire Gianneli May 11, 2012 at 7:43 am

  Γλυκό βύσσινο και γλυκό κυδώνι. Κάθε χρόνο φτιάχνει η μαμά μου απο τότε που ήμουν μικρή μέχρι τώρα.

 • Reply ΟΛΓΑ May 11, 2012 at 10:43 am

  TO ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ

 • Reply maria benets May 11, 2012 at 11:00 am

  Vanilia upovryxio..

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΑΗ May 11, 2012 at 11:03 am

  ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ………..
  ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….. ΦΥΣΤΙΚΙ, ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΚΑΡΥΔΑΚΙ, ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ, ΠΟΣΤΟΚΑΛΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΥΔΩΝΙ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ….
  ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΓΩ…

 • Reply despoina pilafi May 11, 2012 at 1:22 pm

  gluko tou koutaliou kerasi

 • Reply dimiche May 11, 2012 at 2:26 pm

  Συκαλάκι, νερατζάκι, γλυκές παιδικές αναμνήσεις !!!

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ May 11, 2012 at 3:37 pm

  Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα , κάθε φορά που άλλαζα δοντάκι

 • Reply Βίβιαν May 11, 2012 at 3:40 pm

  φυσικα και υπαρχει…. και εχει και πολλες θερμιδες, το γλυκο σταφυλι…. υπεροχο, απο την θεια μου….

 • Reply ΕΥΓΕΝΙΑ May 11, 2012 at 3:41 pm

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ. ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΟΛΟ!! ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ. ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!!!

 • Reply Μένη May 11, 2012 at 4:09 pm

  Το γλυκό σύκο που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό!!!!!!

 • Reply Μαρία Παπ. May 11, 2012 at 4:32 pm

  Γλυκό Περγαμόντο!! Θυμάμαι το υπέροχο χρώμα του, το ευωδιαστό άρωμά του, το παραδοσιακό γυάλινο πιατάκι με τα σκαλιστά σχέδια, αθώες εποχές! Τι όμορφες αναμνήσεις… 🙂

 • Reply ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ May 11, 2012 at 4:59 pm

  γλυκό του κουταλιού κεράσι και υποβρίχιο (μαστίχα)

 • Reply efi michopoulou May 11, 2012 at 6:00 pm

  diples

 • Reply kostas May 12, 2012 at 8:36 am

  ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

 • Reply vicky May 12, 2012 at 8:41 am

  ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΣΟΥ

 • Reply eva May 12, 2012 at 9:45 am

  to γλυκο καρύδι που το έφτιαχνε μια γειτονισσα μας και το αγοράζαμε με τα κιλά ! ηταν τέλειο !

 • Reply νικη καπετανακου May 12, 2012 at 10:59 am

  γλυκο κερασι.απλα υπεροχο!!

 • Reply maria fliatoura May 12, 2012 at 4:37 pm

  to gluko visino 🙂 mmmmmmmm giami giami 🙂

 • Reply helena May 12, 2012 at 5:48 pm

  gluko triantafullo!!!

 • Reply sotiria taifakou May 12, 2012 at 7:53 pm

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 • Reply georgia May 13, 2012 at 2:32 am

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ! ΤΕΛΕΙΟ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!

 • Reply Γκοτσοπούλου Πηνελόπη May 13, 2012 at 11:04 am

  Το γλυκό σταφύλι από τα χέρια της γιαγιάς

 • Reply Εύη (lieri) May 13, 2012 at 12:14 pm

  Το κεράσι!Το έφτιαχνε η γιαγιούλα μου και το έκρυβε στο “σερβάν” για καλεσμένους γιατί όταν το ανακαλύπταμε τα εγγόνια,δεν έμενε τίποτα!!!!!!!

 • Reply mariasider May 13, 2012 at 12:53 pm

  κολοκυθοπιτα γλυκια με φυλλο

 • Reply ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ May 13, 2012 at 2:37 pm

  γλυκό καρπούζι και μαρμελάδα ποτοκάλι..και τα 2 της γιαγιάς μου…τέλεια…α και κομπόστα ροδάκινο

 • Reply Κώστας Κ. May 13, 2012 at 3:51 pm

  Το γλυκό κολοκύθα της μητέρας μου με το άπωμα από κλωναράκια αρμπαρόριζας.

 • Reply ΜΑΡΙΑ May 13, 2012 at 4:20 pm

  Το γλυκό σταφύλι! Τέλειο! Και πολύ γευστικό!

 • Reply ΑΦΡΟΔΙΤΗ May 13, 2012 at 5:04 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 • Reply Giorgos May 13, 2012 at 5:29 pm

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου!!

 • Reply Νίνα Κ. May 13, 2012 at 5:45 pm

  Το υπέροχο γλυκό σύκο που έφτιαχνε η θεία μου η Βασιλικούλα, με σύκα που μάζευε από τη μεγάλη συκιά που υπάρχει ακόμα δίπλα στο σπίτι της…..

 • Reply ΕΥΦΗΜΙΑ Γ May 13, 2012 at 7:55 pm

  πιστεύω ότι το γλυκό κεράσι της μαμας μου ήταν θεϊκό , νομίζω ότι ούτε έφαγα ούτε πρόκειται να φάω ποτέ πιο νόστιμο, πιο αγνό και πιο τραγανό

 • Reply ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ζ May 13, 2012 at 7:57 pm

  το γλυκό πορτοκάλι της μαμάς μου

 • Reply Nouli May 13, 2012 at 8:44 pm

  To γλυκο καρυδακι!!!!τέλειο!!!!

 • Reply papaki May 13, 2012 at 9:23 pm

  Tο γλυκο σταφυλι που εφτιαχνε η γιαγια μου στο Κεντρικο Μεσσηνίας.

 • Reply μαριατσ. May 13, 2012 at 9:33 pm

  Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς Βασιλικής!!!!

 • Reply ΝΙΚΟΣ May 13, 2012 at 10:25 pm

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού! Ειδικά, το καρπούζι της μητέρας μου!

 • Reply εύα φρουδάκη May 14, 2012 at 2:29 am

  δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει αλλά ξέρω πώς όποιος και να κερδίσει θα τα εξαφανίσει σε χρόνο μηδέν γιατί είναι τόσο απολαυστικά και νόστιμα!!!
  Όλοι πρέπει να τα δοκιμάσουν!!

  • Reply εύα φρουδάκη May 14, 2012 at 2:33 am

   με τα παιδικά μου χρόνια είναι συνδεμένα το βύσινο, το περγαμόντο και… το υποβρύχιο!!!( κι αυτό του κουταλιού δεν είναι ; χαχα)
   Συνήθως τα έτρωγα στη γιαγιά και σε μεγάλες ηλικιωμένες κυρίες που ήξερε η οικογένειά μου! Κλασικά, οι γιαγιάδες τέτοια γλυκά κερνάνε , πόσο μάλλον τότε…!!!!!
   Ωραία χρόνια!

 • Reply ΙΩΑΝΝΗΣ May 14, 2012 at 8:24 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

 • Reply ioanna May 14, 2012 at 8:37 am

  to glyko kydwni poy ftiaxnei h mhteras moy einai pentanostimo!!!!moy aresoyn poly ta glyka toy koytalioy

 • Reply DEPI May 14, 2012 at 8:37 am

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ….ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

 • Reply Κατερίνα Παπαδοπούλου May 14, 2012 at 8:39 am

  Το γλυκό πορτοκάλι.

 • Reply ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΠΗΣ May 14, 2012 at 8:52 am

  κυδωνι φυσικα..

 • Reply ΒΑΣΙΛΗΣ May 14, 2012 at 9:05 am

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ…

 • Reply JOANNA May 14, 2012 at 9:05 am

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ FOR EVER!!!

 • Reply Georgia May 14, 2012 at 9:16 am

  Η βυσσινάδα της γιαγιάς μου

 • Reply Thanasis May 14, 2012 at 9:19 am

  Το πιο απλό και εύκολο (και φυσικά παχυντικό) γλυκό που μου έδινε η γιαγιά μου όταν την πολυζάλιζα: μέλι με καρύδια!

 • Reply Dora May 14, 2012 at 9:19 am

  kalh tyxh!!!

 • Reply bulampou May 14, 2012 at 9:48 am

  teleia ta telo mou timizoun tin katagogimou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply ΑΝΝΑ May 14, 2012 at 9:52 am

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 • Reply ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ May 14, 2012 at 9:53 am

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ….ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!

 • Reply HELEN May 14, 2012 at 10:00 am

  Το τραγανό πράσινο συκαλάκι αλλά και το ώριμο σύκο που το έκανε η μαμά είτε γλυκό είτε μαρμελάδα

 • Reply Dimitris Alexoglou May 14, 2012 at 10:02 am

  η μαρμελάδα φράουλα της συγχωρεμένης γιαγιάς!!!

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ May 14, 2012 at 10:03 am

  γλυκό νεράτζι απο τη γιαγιά!

 • Reply Αγγελική May 14, 2012 at 10:09 am

  Μαρμελάδα βερύκοκο της γιαγιάς

 • Reply ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ May 14, 2012 at 10:10 am

  κερασάκι και συκαλάκι της γιαγιάς…. μετά την απώλεια της δεν τα ξαναφαγα πουθενά…

 • Reply xaroula May 14, 2012 at 10:10 am

  γλυκό περγαμόντο!

 • Reply vgiann26 May 14, 2012 at 10:11 am

  Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κυδώνι

 • Reply sotiroula May 14, 2012 at 10:11 am

  Νεράντζι γλυκό κουταλιού!!

 • Reply Ελευθέριος May 14, 2012 at 10:29 am

  Το γλυκό ντοματάκι της συγχωρεμένης της γιαγιάκας μου.

 • Reply EBITAKI May 14, 2012 at 10:42 am

  Μα φυσικά το γλυκό νεράτζι!!!

 • Reply Ελένη Κουλέντη May 14, 2012 at 10:43 am

  Γλυκό κυδώνι!! Μας το έφτιαχνε η γιαγιά…το λατρεύω ακόμα και σήμερα!

 • Reply ΑΝΝΑ May 14, 2012 at 10:53 am

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply aspak May 14, 2012 at 10:55 am

  ..το γλυκο βυσσινο με παγωτο καιμακι…τι αναμνηση!…

 • Reply Roula May 14, 2012 at 10:56 am

  Γλυκό κολοκύθι από κίτρινη κολοκύθα!!!!

 • Reply SOFIA P. May 14, 2012 at 11:01 am

  Γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 • Reply Παπαδόπουλος Παναγιώτης May 14, 2012 at 11:07 am

  To γλυκό που μου έχει μείνει αξέχαστο απο τα παιδικά μου χρόνια είναι το μελιτζανάκι της γιαγιάς μου.

 • Reply ΧΡΥΣΟΥΛΑ May 14, 2012 at 11:10 am

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 • Reply Vasiliki Karpatsi May 14, 2012 at 11:11 am

  το γλυκο του κουταλιου κυδωνι και η γλυκια κολοκυθοπιτα της γιαγιακας μου

 • Reply giota May 14, 2012 at 11:18 am

  nai to karydaki yperoxo to ekane h nona mou, mia fora to ekane h mama mou kai efaga se mia mera 15 kommatia!!! pws zw akomh? axaxaxa

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΥΑΡΑΚΗ May 14, 2012 at 11:19 am

  ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!!!!

 • Reply dinah May 14, 2012 at 11:24 am

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ !!!

 • Reply katerina83 May 14, 2012 at 11:26 am

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 • Reply ΡΩΞΑΝΗ May 14, 2012 at 11:27 am

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ May 14, 2012 at 11:43 am

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 • Reply VikiS May 14, 2012 at 11:49 am

  Γλυκό σύκο με παγωτό βανίλια από δίπλα. ΜΙΑΜ!!!!

 • Reply ΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ May 14, 2012 at 11:51 am

  Γλυκό του κουταλιού καρπούζι…..αν είναι καλοφτιαγμένο είναι τέλειοοοοο!!!!!!!!!!!

 • Reply anti May 14, 2012 at 11:53 am

  Γλυκό κουταλιού Κυδώνι! Η γιαγιά μου έκοβε τα ώριμα κυδώνια από την αυλή, τα έτριβε στον τρίφτη και έκανε ένα καταπληκτικό γλυκό, που στη συνέχεια έμαθε και η μαμά μου.

 • Reply evi May 14, 2012 at 12:05 pm

  to gluko stafili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Reply Romina Tsanakli May 14, 2012 at 12:09 pm

  Το γλυκό κέρασσι.

 • Reply lenaki May 14, 2012 at 12:18 pm

  Μαρμελάδα σύκο και δαμάσκηνο από το μπαμπά μου και γλυκό του κουταλιού κυδώνι από τη γιαγιά μου!

 • Reply τζενη May 14, 2012 at 12:24 pm

  το ρετσέλι από σύκο, ακόμα θυμάμαι το άρωμα και τη γεύση του.

 • Reply PANAGIOTIS BOURAZANAS May 14, 2012 at 12:39 pm

  γλυκο του κουταλιου συκο

  ΤΕΛΕΙΟ

 • Reply mar bourazana May 14, 2012 at 12:39 pm

  κερασιιιιι

 • Reply vag feelthebeat May 14, 2012 at 12:40 pm

  γλυκο κουταλιου κυδωνι

 • Reply deccy state May 14, 2012 at 12:40 pm

  ολα ειναι ηταν
  πιο πολυ ομως μου αρεσε το κερασακι
  ειχε ενα χρωματακι μουρλια^^

 • Reply Χρυσούλα May 14, 2012 at 12:43 pm

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου και το καρυδάκι!!!!!!

 • Reply Μιχάλης May 14, 2012 at 12:50 pm

  γλυκό σταφυλι…μμμμ

 • Reply ΒΑΣΙΛΙΚΗ May 14, 2012 at 1:05 pm

  μ’αρεσουν πολυ ολα!!!! ειλικρινα ολα τα τρωω

 • Reply KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΔΑΡΑ May 14, 2012 at 1:13 pm

  Εννοείται στην Ελλάδα ζούμε. Η γιαγιά μου έφτιαχνε το παραδοσιακό γλυκό της Μυτιλήνης, το “μοναδικό” τραγανό γλυκό από την πορτοκαλί κολοκύθα.

 • Reply Κατερίνα May 14, 2012 at 1:26 pm

  το γλυκό νεράντζι που έκανε η γιαγιά μου!

 • Reply Γιάννης Β. May 14, 2012 at 1:29 pm

  μελομακάρονα

 • Reply Δήμητρα May 14, 2012 at 1:38 pm

  Το γλυκο καρυδι και το συκο.

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ May 14, 2012 at 1:53 pm

  Το γλυκό σταφύλι. Στο τέλος έγλειφα και το πιατάκι!!!

 • Reply panagiota perivolari May 14, 2012 at 2:04 pm

  to gliko karidi pou eftiaxne h giagia mou otan imoun mikri.

 • Reply hudson May 14, 2012 at 2:07 pm

  Το νερατζάκι με τα κερασάκια,είναι τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού.Θεωρώ τυχερό τον εαυτόν μου που δεν έπαθα ζάχαρο. 😀

 • Reply Χρυσα Β May 14, 2012 at 2:15 pm

  γλυκο κερασι

 • Reply Ολγα May 14, 2012 at 2:34 pm

  γλυκο καρυδι….φανταστικο.

 • Reply Μαργαρίτα-Φρόσω May 14, 2012 at 2:35 pm

  Το γλυκό κεράσι από την κερασιά της γιαγιάς μου και φτιαγμένο από την μαμά μου!!!!!! (σκέτο ή με την συνοδεία παγωτού).

 • Reply Ευαγγελία Χαρατσιάρη May 14, 2012 at 2:42 pm

  Η μαμά μου ακόμα φτιάχνει γλυκό σταφύλι με αμύγδαλα, γλυκό βύσσινο (πολύ μπελάς αυτά τα κουκουτσάκια) και γλυκό κυδώνι…Αγαπημένα!!!

 • Reply ΑΝΤΖΕΛΑ May 14, 2012 at 2:57 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!!

 • Reply PENNY May 14, 2012 at 2:58 pm

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!!!!!!ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ…ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΒΑΖΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!!!!!!!

 • Reply Σοφία May 14, 2012 at 3:11 pm

  γλυκό σύκο

 • Reply ακυλίνα May 14, 2012 at 3:12 pm

  γλυκό κεράσι

 • Reply SotiriaB May 14, 2012 at 3:21 pm

  .κυδώνι γλυκό του κουταλιού και υποβρύχιο… αγαπημένα γλυκά όσο αγαπημένη και γλυκιά ήταν και η γιαγιά μου!

 • Reply milagros candy May 14, 2012 at 3:22 pm

  συκαλακι

 • Reply konstantinago May 14, 2012 at 3:34 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΟ. ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΓΥΛΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΑΣ.

 • Reply marisol grande May 14, 2012 at 3:42 pm

  κερασι

 • Reply poli May 14, 2012 at 3:59 pm

  γλυκο βυσσινο της γιαγιας!!!

 • Reply mariposa candy May 14, 2012 at 4:05 pm

  πορτοκαλι 😀

 • Reply vasiliki May 14, 2012 at 4:33 pm

  το βυσσινο φυσικα!

 • Reply Αθηνά Πετρίδου May 14, 2012 at 4:43 pm

  Φυσικά και είναι το γλυκό βύσινο! Εκτός από το γλυκό βύσινο φτιάχναμε μαζί με τη μαμά και τη σπιτική βυσινάδα που ειδικά το καλοκαίρι ανακατεμένη με κρύο νερό ήταν απίστευτα μοναδική!

 • Reply vanessa May 14, 2012 at 4:52 pm

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 • Reply despoinap May 14, 2012 at 4:56 pm

  ναι!το γλυκό βύσσινο!!!!

 • Reply no hable mas May 14, 2012 at 5:00 pm

  μηλο

 • Reply ΑΦΡΟΔΙΤΗ May 14, 2012 at 5:21 pm

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ…!!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ-ΦΡΑΟΥΛΑ!!!ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

 • Reply roi d. May 14, 2012 at 5:30 pm

  μαρμελάδα βύσσινο, της γιαγιάκας μου…

 • Reply nirs May 14, 2012 at 5:59 pm

  Γλυκό νεράτζι και σύκο !!!

 • Reply Δήμητρα Φ. May 14, 2012 at 6:02 pm

  Τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το κεράσι και το κολοκύθι(πορτοκαλί κολοκύθα).

 • Reply viki kittaki May 14, 2012 at 6:14 pm

  γλυκο βυσινο

 • Reply arsenis May 14, 2012 at 6:21 pm

  to stafili

 • Reply Χαράλαμπος Ηλιόπουλος May 14, 2012 at 6:30 pm

  το γλυκό κυδώνι φυσικά

 • Reply kiki May 14, 2012 at 6:31 pm

  Γλυκό φράουλα με παραδοσιακό παγωτό, που τα φτιάχνει και τα δύο η μαμά!!!!!!!!! τέλεια!!!!!!!!!! Απερίγραπτα!!!!!! Μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!

 • Reply χαρα May 14, 2012 at 6:38 pm

  γλυκο κερασι…μιαμ!!!!

 • Reply dhmhtra May 14, 2012 at 6:39 pm

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 • Reply Αθηνά Ιωαννίδη May 14, 2012 at 6:40 pm

  το γλυκο πορτοκαλι, το εφτιαχνε η γιαγια μου…

 • Reply μιχαλης May 14, 2012 at 6:43 pm

  ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ….

 • Reply thanos May 14, 2012 at 6:50 pm

  marmelada fraoyla tis mamas!

 • Reply chrysa May 14, 2012 at 6:51 pm

  γλυκό τραντάφυλλο, που έφτιαχνε μια γειτόνισσα και πάντα μας έφερνε να δοκιμάσουμε..!

 • Reply ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΥΤΡΟΥ May 14, 2012 at 6:56 pm

  ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!

 • Reply Σαββίνα Χαλκίδη May 14, 2012 at 7:04 pm

  Αυτό που μου έχει μείνει είναι η..μπομπονέλα!Και απο τα “σπιτικά” το γλυκό βύσσινο που φτιάχναμε με τη μητέρα μου κι εγώ τη βοηθούσα να βγάζει τα κουκούτσια και τα χέρια μου γινόντουσαν κατακόκκινα..!

 • Reply μαρία τσιτσέλα (έρη) May 14, 2012 at 7:18 pm

  To triantafylo.. to ekane i giagia moy apo ta triantafylla toy khpou mas! trelenomoun! anoiga to bazaki kai etroga sa treli!!

 • Reply Δημήτριος Δημητριάδης May 14, 2012 at 8:08 pm

  Υπάρχει! Το πράσινο νερατζάκι!

 • Reply LOUKIA May 14, 2012 at 8:23 pm

  κερασι

 • Reply vasiliki May 14, 2012 at 9:09 pm

  to gliko kerasaki ti allo!!!

 • Reply Doraki Stefdo May 14, 2012 at 9:23 pm

  Βυσσινάκι και πάλι βυσσινάκι. Από τη θεία μου! Με βύσσινα δικής της παραγωγής. Απλά τέλειο….

 • Reply nikoleta May 14, 2012 at 9:43 pm

  to bissino kai to suko einai ta agapimena mou!

 • Reply EVI PERISSIOU May 14, 2012 at 9:45 pm

  vasika ligo poli olla ta frouta pou ginonte gliko tou koutaliou kai pou ta eftiaxne h giagia mou sto pilio alla kai i mitera mou! ti na proto po… visino, stafili, lemoni, portokali, siko,kidoni kai tosa alla…

 • Reply Maria May 14, 2012 at 10:01 pm

  Bussino!!!Apla uperoxo!

 • Reply labrini May 14, 2012 at 10:45 pm

  Πράσινο νερατζάκι.Καλοκαίρια στο χωριό μου

 • Reply αφροδιτη May 14, 2012 at 10:46 pm

  ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

 • Reply ΜΑΡΙΑ Κ May 14, 2012 at 10:48 pm

  Glyko kydoni

 • Reply ΦΑΝΗ ΜΠΟΤΙΝΗ May 14, 2012 at 10:55 pm

  Η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού, κυρίως κυδώνι. Αν και δεν τρώω τα γλυκά του κουταλιού, τα δικά της ήταν εκπληκτικά!

 • Reply kerasaki1 May 14, 2012 at 11:14 pm

  Το γλυκό σύκο (λατρεμένο) !!!

 • Reply ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ May 14, 2012 at 11:25 pm

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι και κερασι που εφτιαχνε η μαμα μου

 • Reply mary tsamouri May 14, 2012 at 11:41 pm

  glyko nerantzi!!!

 • Reply DEPY May 14, 2012 at 11:42 pm

  Περγαμόντο και κυδώνι!

 • Reply OLGA May 15, 2012 at 12:02 am

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ Κ ΚΥΔΩΝΑΚΙ!

 • Reply johnys May 15, 2012 at 12:30 am

  το γλυκό νεραντζάκι k το συκαλακι!!

 • Reply johnys May 15, 2012 at 12:35 am

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ Κ ΒΥΣΣΙΝΟ!

 • Reply stelios May 15, 2012 at 12:36 am

  ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ!

 • Reply Αθηνά May 15, 2012 at 12:51 am

  γλυκό κάστανο! το αγαπημένο μου!

 • Reply even May 15, 2012 at 6:26 am

  μελιτζανακι!1!!!

 • Reply MAΡΙΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ May 15, 2012 at 7:33 am

  ΤΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ & ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!

 • Reply Μαρία Μπήλιου May 15, 2012 at 9:04 am

  Το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς με ψωμί και βούτυρο !!

 • Reply ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ May 15, 2012 at 9:53 am

  γλυκό βύσσινο, μαρμελάδα βερύκοκο

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ May 15, 2012 at 10:02 am

  συκαλακι και μελιτζανάκι που εφτιαχνε η γιαγια και η μαμά μου και φτιάχνω και εγω με την σειρά μου!!

 • Reply EVANGELIA May 15, 2012 at 11:11 am

  To glyko bussino k kerasi ths theias mou!

 • Reply Ταμπουρατζής Κων/νος May 15, 2012 at 11:45 am

  Γλυκό κουταλιού νερατζάκι!

 • Reply Παναγιώτης Ψυρούκης May 15, 2012 at 12:21 pm

  Γλυκό κάστανο δια χειρός μαμά!!!

 • Reply SOFIA May 15, 2012 at 12:29 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ.

 • Reply Ελένη Γιανναράκου May 15, 2012 at 12:42 pm

  Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι της θείας μου

 • Reply ΣΟNΙΑ May 15, 2012 at 1:32 pm

  Το γλυκό σταφύλι, για το γιαουρτάκι μου!

 • Reply Στέλιος May 15, 2012 at 1:36 pm

  Υποβρύχιο μαστίχα

 • Reply fiorela May 15, 2012 at 2:07 pm

  το μελιτζανακι το εφτιαχνε συχνα η γιαγια μου το καλοκαιρι ακομα εχω τη γευση του στο στομα μου…γλυκεια εποχη

 • Reply Giwrgos Fitabanis May 15, 2012 at 2:09 pm

  Γλυκο νεράτζι της γιαγιας!αχ τι μου θυμισατε!

 • Reply vivi May 15, 2012 at 3:07 pm

  Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς μου με καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά το γλυκό σταφύλι!!!Πανω στο γιαούρτι μας ΟΝΕΙΡΟ!!!!Αααα!!!Και το γλυκό τριαντάφυλλο!!Απλά το αγαπώωωω!!!

 • Reply Ηρώ Χριστοφοριδου May 15, 2012 at 3:50 pm

  Η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού… αλλά εγω ποτέ δεν τα ετρωγα. Όταν όμως ερχοταν η ωρα για κουλουράκια… τα καταβρόχθιζα όλα!

 • Reply ΓιάννηςΦ May 15, 2012 at 4:21 pm

  Το συκαλάκι της γιαγιάς μου μου έχει λήψει.

 • Reply konstantina May 15, 2012 at 4:26 pm

  to glyko karydi…:)

 • Reply Αρετή Κ. May 15, 2012 at 4:30 pm

  Μου έχει μείνει αξέχαστη η γεύση του γλυκού από σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου!!!!!!!

 • Reply Matina Kapa May 15, 2012 at 4:47 pm

  Γλυκό νεράτζι!!! Το εφτιαχνε η γιαγια.

 • Reply dora May 15, 2012 at 5:08 pm

  το γλυκο περγαμο που δεν προλαβαινε η μαμα μου να κερασει σε κοσμο γιατι το τρωγαμε ολο

 • Reply stavroula May 15, 2012 at 5:11 pm

  γλυκό κυδώνι με ολόκληρα αμύγδαλα

 • Reply Christina May 15, 2012 at 5:58 pm

  Καρυδάκι!!

 • Reply Κατερίνα Ξενικάκη May 15, 2012 at 7:28 pm

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

 • Reply ΡΕΒΕΚΚΑ May 15, 2012 at 7:34 pm

  Το γλυκό πορτοκάλι που είναι το αγαπημένο μου κ το φτιάχνει ακόμη η γιαγιά μου!!!! Ααααααχχχ αυτές οι γιαγιάδες!!!!!

 • Reply Χριστίνα May 15, 2012 at 10:53 pm

  Γλυκό του κουταλιού κυδώνι και σταφύλι, της γιαγιάς.

 • Reply Stratos May 15, 2012 at 10:57 pm

  γλυκό πορτοκάλι!

 • Reply baggelis May 16, 2012 at 9:50 am

  το γλυκο συκο που αρεσε πολυ στη μαμα μου και το αγοραζε συχνα.

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!