Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!! 5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ”! :D

pyliaki gi

Ξεκίνησα να γράψω το άρθρο του διαγωνισμού και ξελιγώθηκα η γυναίκα!

5 τυχεροί/ές θα κερδίσουν από δύο Xειροποίητα Παραδοσιακά Προϊόντα “Πυλιακη Γη”.

Τί προϊόντα είναι αυτά;

Θα σας πω!

Πέρυσι το καλοκαίρι η φίλη μου Αλεξάνδρα μετά από ένα Σαββατοκύριακο στη Γιάλοβα στην  Πύλο, μου έφερε ένα βάζο μαρμελάδα. Ενθουσιάστηκα με τη χειρονομία της, αλλά εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο με τη μαρμελάδα που όμοιά της δεν είχα ξαναφάει. “Χειροποίητη Μαρμελάδα Φράουλα Μανταρίνι” από την “Πυλιακή Γη”. Ξετρελλάθηκα και ναι, ναι, το ομολογώ, την έφαγα σχεδόν όλη μόνη μου.


Δεν είναι μόνο ο ξεχωριστός συνδυασμός των δύο φρούτων (που δεν τα είχα ξανασυναντήσει μαζί).

Από ό,τι κατάλαβα η όλη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων τους, που χρησιμοποιούν στην “Πυλιακή Γη” είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά.
*Όλη η διαδικασία είναι χειροποίητη με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους μακριά από σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές (ψάχνοντας στο site τους ανακάλυψα ότι τη μία γιαγιά την έλεγαν Μαγδάλω και την άλλη Μαριόγκα).
*Χρησιμοποιούν φρέσκα μεσσηνιακά φρούτα εποχής και φρέσκους χυμούς φρούτων. Αν αλλάξει ο μήνας περιμένουν με αγωνία την επόμενη σοδειά.
* Δεν χρησιμοποιύν κανένα είδος τεχνητής πηκτίνης, ζωικά λιπαρά, χρωστικές ουσίες και άλλες πρόσθετες ουσίες και παστερίωση κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο των γιαγιάδων τους.
Επειδή και η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά και η μαμά μου συνεχίζει την παράδοση, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να μην βιάζεις το γλυκό και πόσο μεράκι και προσοχή θέλει για να έχεις τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα που θέλεις.

Όταν περιηγήθηκα στο site τους www.pyliakigi.gr γοητεύτηκα!

Ανακάλυψα, ότι δεν φτιάχνουν μόνο μαρμελάδες, αλλά και γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα, σάλτσες και τουρσιά και αρτοσκευάσματα, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και αγνά υλικά, έτσι που όλα τα προϊόντα τα δίνουν και  στα παιδιά τους.Εντάξει…όχι τα ηδύποτα! Όλα τα υπόλοιπα! 😉

Εκτιμώ και θαυμάζω τους ανθρώπους, που δημιουργούν και ξεχωρίζω τέτοιες προσπάθειες σε τέτοιες παραγωγές, που εκτός από την κούραση και τη δυσκολία, που έχει όλη η διαδικασία τους, έχει και μεγάλη περίοδο αναμονής και αγωνία. Για σκεφτείτε, να περιμένεις τις φράουλες και μια απρόσμενη κακοκαιρία να στα “χαλάσει”  και να πρέπει να περιμένεις την επόμενη χρονιά;

Τα προϊόντα τους έχουν ξεχωρίσει και έχουν βραβευτεί από το “Βημα Gourmet” και το “Olive” και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ τα σημεία πώλησης : network.html ).

Φυσικά το ένα από τα δύο προϊόντα που θα κερδίσετε είναι η Μαρμελάδα Μανταρίνι-Φράουλα (δείτε περισσότερα εδώ : 114-marmaladestrawberrytangerine.html ) και το δεύτερο, Γλυκό του κουταλιού με Ελιά Καλαμών. Είναι γλυκια και μεθυσμένη ελιά καλαμών, γεμισμένη με αμύγδαλο σε σιρόπι από κρασί και μέλι (δείτε περισσότερα εδώ : 55-spoonsweetolive.html ). (Σλουρπ! Σλουρπ!) Η “Πυλιακή Γη” δίνει ιδέες ότι μπορούμε να τα δοκιμάσουμε με γιαούρτι, γλυκό, σαλάτα ή ακόμη και φαγητό. Εγώ πάλι βολεύομαι  με ένα κουτάλι και νερό. 😛

5 τυχεροί/ες, λοιπόν, θα κερδίσουν από μία Μαρμελάδα Φράουλα-Μανταρίνι

και απο ένα Γλυκό του κουταλιού Ελιάς Καλαμών.

Το πρώτο για το παιδί και το δεύτερο για τη μαμά και το μπαμπά….Ή όχι…το πρώτο για τη μαμά και το μπαμπά και το δεύτερο για το παιδί…ή μάλλον…γλυκό για το παιδί δεν κάνει και ο μπαμπάς πρέπει να προσέχει…και τα δύο για τη μαμά! ;p

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Μαϊου 2012.

Aν θέλετε να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση :

“Υπάρχει κάποιο παραδοσιακό γλυκό, που είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά σας χρόνια;”

Η δική μου απάντηση σε αυτό θα ήταν μάλλον 4απλή! Τουλάχιστον!…Θυμάμαι το γλυκό πορτοκάλι (με φλούδα ή και ολόκληρο) και το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και φτιάχνει η μαμά μου, το γλυκό κίτρο που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η αδερφή της γιαγιάς με το αμύγδαλο στη μέση.

Με την λήξη του διαγωνισμού θα κάνω την κλήρωση (ηλεκτρονικά μέσω internet) και οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ, αλλά θα ενημερωθούν και με e-mail!

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :D

Οι όροι του διαγωνισμού συγκεντρωμένοι:

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* Η Πυλιακή Γη και  το kidscloud.gr διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από δύο προϊόντα της Πυλιακή Γη(μαρμελάδα φράουλα-μανταρίνι και γλυκό κουταλιού ελιά καλαμών).

* Με τη λήξη του διαγωνισμού την Τρίτη 15 Μαϊου 2012 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά σχόλιο στην ερώτηση του διαγωνισμού.

*Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε νικητή.

*Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

 

 

 

 

FacebookShare
You can leave a response, or trackback from your own site.

491 Responses to “Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!! 5 ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 2 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ “ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ”! :D”

 1. Katerina Kat says:

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

  • Mary Bis says:

   τι πιο ομορφο και πιο ζουμερό από τη γλυκιά φραουλίτσα..μια γεύση ονειρική από μια υπέροχη γιαγιούλα στο πανέμορφο Πήλιο!!!

 2. musicgirl says:

  Ωραία…. Πρωί-πρωί μας τρέχουν τα σάλια και εμείς εδώ στο γραφείο ούτε δείγμα από γλυκό δεν έχουμε …
  Anyway… στο θέμα μας τώρα.
  Τα γλυκά που είναι συνδεδεμένα με τη παιδική μου ηλικία είναι το περγαμόντο που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά στο χωριό ( από το οποίο όμως δεν σε άφηνε να φας και πολύ,για να έχουμε να κεράσουμε τους μουσαφίρηδες )χαχαχαχα.
  Επίσης,must στο σπίτι της γιαγιάς ήταν το γλυκό βύσσινο και το γλυκό κυδώνι. ( Από τα οποία βέβαια επίσης δεν επιτρεπόταν να φας πολύ ).
  Ευτυχώς που τα έμαθε και η μαμά και φάγαμε καμιά κουταλιά παραπάνω στην Αθήνα. 🙂 🙂 🙂
  Αυτά είχα να δηλώσω.
  Και αφού σας εξομολογήθηκα ένα από τα παιδικά μου τραύματα(χαχα),σας αφήνω για να πάω να βρώ κάνα γλυκάκι να φάω,γιατί άνοιξε η όρεξη με αυτά που διάβασα και έγραψα.
  Καλημέρα σε όλους !!!

 3. ΕΛΠΙΔΑ says:

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου…Όταν ήμουν μικρή βοηθούσα κι εγώ στη διαδικασία..έβγαζα τα κουκούτσια..Θυμάμαι που μαζεύονταν όλες οι γειτόνισσες και το έφτιαχναν μαζί…Απίστευτη μυρωδιά και γεύση !!!

 4. DespoinaTs says:

  Ναι υπάρχει και δεν είναι 1!!!Όλα μου θυμίζουν τη γιαγιούλα μου που δεν την έχω πια μαζί μου.Τα φτιάχναμε μαζί με μεγάλη αγάπη..Ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία!!!Γλυκό νερατζάκι,για το οποίο κάναμε επιδρομή σε όλες τις νερατζιές τις γειτονιάς μαζί με τις φίλες μου!!!Γλυκό βύσσινο (θυμάμαι χαρακτηριστικά τον τρόπο που βγάζαμε τα κουκούτσια).Γλυκό κυδώνι που το φτιάχναμε γιατί άρεσε στη μαμά και γλυκό περγαμόντο που το έφτιαχνα με τη μαμά για να το κάνω δώρο στη γιαγιά!!!Τι ωραία χρόνια!!

 5. ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ says:

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 6. christine says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ…
  Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ!!!

 7. FOFO says:

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ.

 8. ΜΑΡΙΑ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ…

 9. KERDISETO says:

  Καλημέρα. O διαγωνισμός αναρτήθηκε και προβάλλεται στο KERDISETO http://kerdiseto.blogspot.com και στη σελίδα μας στο Facebook http://www.facebook.com/KERDISETO

 10. VASILIKI TILKERIDOU says:

  to gluko suko!!mmmm…trelaaaa!

 11. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ says:

  Το νεραντζάκι που τόσο λάτρευα κ δεν μπορούσα να περιμένω την στιγμή να τρυπώσω στην κουζίνα κ να φάω μια χορταστική κουταλιά 🙂

 12. yiota says:

  Το γλυκό καρυδάκι από το χωριό της γιαγιάς μου στη Θάσο!

 13. Το γλυκο καρυδακι το εφτιαχνε η μαμα μου και το εβαζε σε μεγαλα γυαλυνα βαζα και παντα εγω και τα δυο αδερφια μου το ξεχναγαμε ανοιχτο το καπακι………….

 14. ρουλα says:

  το γλυκο καρυδακι μμμμμ αμαρτια σκετη!!!

 15. Τόνια Κ. says:

  Το καρυδάκι πάντα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

 16. MAGDA KARANTONI says:

  ΤΑ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

 17. kondilia says:

  to gluko vissino, teleio piname tis oraiotetes vissinades!!!!!
  oraia xronia!!!!

 18. Areti says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 19. ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΟΥ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…… ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 20. stella k. says:

  βυσσινοοο,πανω από το παγωτό

 21. Chrisa says:

  Το γλυκό σταφύλι που ήταν απίστευτα συγκλονιστικό!

 22. Stamatia says:

  ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ! ΤΕΛΕΙΟ!!!

 23. LABRINH says:

  το γλυκό κυδώνι.

 24. charikleia p. says:

  γλυκό βύσσινο… τόσο νόστιμοο

 25. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

 26. mamiaki says:

  γλυκο σταφύλι κρυμμένο από το σεντούκι της γιαγιάς που μύριζε ξύλο

 27. Ισμήνη says:

  Το γλυκό βύσσινο!!!Είναι τέλειο!!!!

 28. george says:

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι… αγαπημενο!

 29. ioanna says:

  το γλυκο κερασι.καθε φορα που πηγαινα επισκεψη σε μια γιαγια θυμαμαι που μας κερνουσε παντα!

 30. Αγγελικη74 says:

  Το γλυκο συκο που εφτιαχνε και φτιαχνει ακομα η μαμα μου!

 31. Αλκμήνη says:

  μαρμελάδα φράουλα δια χειρός της μαμάς!

 32. NatassaK says:

  Το γλυκό σύκο, το λατρεύω ακόμη !!!

 33. Mary Andreadaki says:

  Κερασι του κουταλιου και γιαουρτοππιτα συνταγη μαμας!!!!!!!!!!!

 34. Μαρία Β. says:

  τι να πρωτοθυμηθώ …το γλυκό βύσσινο ? το νερατζάκι ? το ντοματάκι με το αμύγδαλο μέσα ? ότι έφτιαχνε η μανούλα μου ήταν τέλεια γιατί πάνω από όλα τα έφτιαχνε με αγάπη για την οικογένεια μας και μεράκι ….

 35. Καιτατζης Κωσταντινος says:

  Κουλουρακια πορτοκαλι απο την μανουλα μου

 36. Stella Petridou says:

  Δίπλα στο σπίτι μας υπήρχε μία νερατζιά! Θυμάμαι τη μητέρα μου λοιπόν να μαζεύει κάθε χρόνο τα νεράτζια, να τα καθαρίζει και να φτιάχνει γλυκό νεράτζι! Απλά υπέροχο και άμεσα συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια!

 37. elena-apo says:

  γλυκό καρυδάκι μιαμ

 38. ioanna says:

  Το νερατζάκι! Η μαμά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό!

 39. Νόρα says:

  γλυκο βυσσινο

 40. Λαμπράκη Εμμανουέλα says:

  Το γλυκό κυδώνι.. 🙂

 41. ΑΓΓΕΛΙΚΗ says:

  Το περγαμόντο ,το γλύκο πορτοκάλι,το σταφύλι αύτα φτιάχνει η μανούλα μου και γυρίζουμε όλοι γύρω απο το βάζο μέχρι να τελειώσει.

 42. ΛΙΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ says:

  ΑΧ!ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!

 43. Soulee says:

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι Θασου. Οποτε με βλεπει η Θασος απλα “φευγει” να γλιτωσει

 44. Κατερίνα Σαφάκα says:

  Το γλυκο καρυδι μου εδινε η γιαγια μου οταν ημουν μικρη

 45. Βαγγέλης Αντωνιάδης says:

  Εμένα το γλυκό κάστανο μου φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό!

 46. eleni says:

  to gluko kudwni….yperoxo!!!!!!!!

 47. Βιργινία says:

  το γλυκό κουταλιού βυσσινό

 48. EYAΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΓΛΟΥ says:

  το περγαμοντο

 49. vicky says:

  γλυκό του κουταλιού φράουλα που ακόμη το φτιάχνει η μητέρα μου και μοσχομυρίζει το σπίτι!!!!!!

 50. eirini says:

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού!!!!!!!! Ειδικά, το πορτοκάλι της μαμάς μου!!!!

 51. ΑΝΝΑ ΣΥΛΙΒΕΣΤΡΟΥ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ!!!!

 52. Μαίρη says:

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 53. ΞΕΝΙΑ says:

  Το αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια ειναι το υποβρυχειο βανιλια και το γλυκο του κουταλιου βισσινο.

 54. mixalhsap says:

  γλυκό βύσσινο ….

 55. greg-apostolopoulos says:

  το γλυκό ελιάς.. τόσο νόστιμοο

 56. Σίγουρα το μελιτζανάκι της μαμάς μου που φροντίζω να το κάνω εδώ και χρονια μόνη μου!

  Μετά η σουλτανίνα και το κυδώνι, αυτά έφτιαχνε η μανούλα μου!

 57. Nansy says:

  το γλυκό κυδώνι,το εφτιαχνε η γιαγια μου.

 58. petroula says:

  γλυκό βερύκοκο!!!μμμμμμ….τέλειο!!!!

 59. Jonny says:

  το γλυκό βυσσινό

 60. Makis says:

  σταφύλι, νεράντζι, κάστανο..

 61. konstantina says:

  Το γλυκό κυδώνι!!!

 62. Θεοδώρα says:

  ναι! το γλυκο βύσσινο! έκανα παντα το σιροπι βυσιναδα!!!

 63. fotis says:

  Πολλά γλυκά, αλλά κυρίως το κυδώνι!!!

 64. ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ says:

  etsi gia na mou 8umisoun ligo ta gluka pou eftiaxne h giagia m sto xwrio otan hmoun mikrh!

 65. evi says:

  Καλημέρα! Το γλυκό φυρίκι!!!!

 66. ΓΕΩΡΓΙΑ says:

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ

 67. sofia says:

  Μελιτζανακι γλυκο!!! Κυριως να κλεβω τα καρυδια απο τα υπολοιπα μελιτζανακια…

 68. eleni says:

  den exw kanei akoma mantarini kai elies mou aresei i fraoula

 69. ΔΗΜΗΤΡΑ says:

  Γλυκό κουταλιού κυδώνι…

 70. Θεοδώρα Κεράνη says:

  Αν εννοιτε γλυκο του κουταλιου….το βυσσινο!!!!!αλλα η μαστιχα(υποβρυχιο)μου θυμιζει παντα τα παιδικα μου χρονια στο χωριο,οταν ο παππους ειχε παντα ενα ποτηρι γεματο κ μας εδιναν!!!!

 71. sotiris says:

  Η μαρμελαδα ροδακινο!!

 72. mariak says:

  υποβρυχιο… και γλυκο κερασι… στο τελος το ζουμακι με παγωμενο νερο και παγακια.. αχ καλοκαιρακι και νιατα!

 73. ΡΟΖΑ says:

  like τοντοματακι γλυκο κουταλιου το εκανε η μητερα μου

 74. DESPINA says:

  Γλυκό σύκο από τα χεράκια της γιαγιάς μου…

 75. Joanna says:

  Γλυκό κεράσι
  <3 <3

 76. ANNADRAKOULAKOU says:

  περγαμόντο

 77. vasw tzim says:

  το γλυκό κυδώνι

 78. vasilikip says:

  το γλυκο περγαμοντο!

 79. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΟΛΟΝΑΚΗ says:

  ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ…ΤΕΛΕΙΟ!!!

 80. lef says:

  το γλυκό κυδώνι.

 81. geo says:

  Το περγαμόντο!

 82. MARIA KIRIAKOU says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ.ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΝΑΝΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!

 83. ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ says:

  ΤΟ ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.

 84. eva says:

  γλυκό πορτοκάλι!

 85. ΞΕΝΙΑ says:

  Το μελιτζανάκι και το σταφύλι.μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

 86. χαρα says:

  κυδωνι,φραπα, νερατζι,κολοκυθα, περγαμοντο,βυσσινο συκο,αυτα ειναι τα αγαπημενα γλυκα που εχω συνδεσει με τα παιδικα μου χρονια

 87. ΜΑΡΚΟΣ says:

  το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς στις Σπέτσες μου έχει λείψει πολύ

 88. Mariamor says:

  Η μητέρα μου έφτιαχνε πάντα πολύ ωραίο γλυκό κυδώνι!!!!

 89. το μελιτζανακι της μανουλας μου!

 90. fotini says:

  το γλυκο κερασι το υπεροχο της μαμας μου

 91. amalia ma says:

  το γλυκό κολοκύθι και το γλυκό κιτρολέμονο

 92. deda says:

  Το γλυκό σταφύλι(ποικιλία σουλτανίνα χωρίς κουκούτσι )που το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει η μητέρα μου!!!!!!!!

 93. Βαλεντίνα Θ. says:

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε και ακόμη φτιάχνει η γιαγιά μου σε συνδυασμό με γιαούρτι!

 94. Αναστασία says:

  Τέλειος διαγωνισμός!

 95. Νατάσα says:

  Πάνω που αναζητούσα νέα γεύση για το γιαούρτι μου!

 96. real says:

  αδιαμφισβητητα το γλυκο βυσσινο το χω συνδυασει με το χωριο και τη γιαγια μου!

 97. Το γλυκό κουταλιού Νερατζάκι!!!!!!

 98. Μαρια Χαλκίδου says:

  νερατζακι γλυκο του κουταλιου με κερνουσε η γιαγια μου

 99. mitsi71 says:

  Γλυκό πορτοκάλι !!!!

 100. Ageliki says:

  γλυκό σταφύλι

 101. Lambros Lachanas says:

  Γλυκό καρύδι!!! Το έφτιαχνε η γιαγιά μου με γαρύφαλλο και παχύ σιρόπι!

 102. τόνια says:

  ΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ

 103. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

  ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 104. adsokl says:

  glyko stafyli pou eftiaxne i mama mou k to ebaza panw sw pswmi me boutyro! teleio!!!

 105. marmelada fraoula.. ftiaxnei h mama mou apo polu mikrh pou hmoun k 8umamai murixe olo t spiti fraoula 🙂

 106. katerina x says:

  γλυκο του κουταλιου κερασι που εκανε η μαμα μου!τελειο!!!!

 107. KATERINAKI says:

  το γλυκό μελιτζανάκι που το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το γλυκό κεράσι που το έφτιαχνε η θεία μου!!!

 108. ΕΛΕΝΗ says:

  το γλυκο βισσυνο!

 109. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Μ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΟΟΟ

 110. ΝΤΙΝΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ

 111. Νικη says:

  το γλυκο μανταρινι της μαμας μου, και το υποβρυχιο γλυκο μαστιχα, μιας και ειμαι απο τη χιο !

 112. ΚΑΣΣΙΑΝΗ says:

  ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ!!!

 113. filio says:

  της γλυκειας μου μανουλας κυδωνι

 114. Κατερίνα Λ. says:

  Ένα γλυκό που το έλεγε ” Φτωχό ” η γιαγιά μου.
  Ήταν νηστίσιμο απ’ότι θυμάμαι.
  Και γλυκά του κουταλιού πάρα πολλών ειδών, νεράτζι, σταφύλι, πορτοκάλι κ.α.

 115. ioanna says:

  Το γλυκό βύσσινο!!!

 116. ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΛ. says:

  to suko gluko

 117. Jenny says:

  Το γλυκό τριαντάφυλλο! :))

 118. Νάντια says:

  Το γλυκό βερίκοκο με αμυγδαλάκι στο εσωτερικό του!

 119. jenny Meliadou says:

  ωχ τελεια !!
  θα ηθελα να δοκιμασω…

 120. Φωτούλα says:

  όταν οι άλλες οικογένειες είχαν μονίμως διαθέσιμα γλυκά ζαχαροπλαστείου, εμείς είχαμε συνήθως γλυκό κουταλιού βύσσινο, και τότε ζήλευα λίγο τους άλλους… τώρα το νοσταλγώ!!

 121. VARVARA says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ

 122. BETA says:

  Γλυκό πορτοκάλ

 123. Κατερίνα Π. says:

  Είναι πολλά τα γλυκά , όχι ένα!!! Η μαμά μου έφτιαχνε και συνεχίζει να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού. Αυτά που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά χρόνια είναι το γλυκό σταφύλι καλοκαιριάτικα ( τέλειο) , το γλυκό σύκο και μαρμελάδα σύκο (φανταστικά ) , το γλυκό καρπούζι , το γλυκό κυδώνι , το γλυκό νεράντζι , το γλυκό μελιτζανάκι . Όλα είναι ότι πρέπει για δίαιτα !!!

 124. Παναγιώτης says:

  Βύσσινο, κυδώνι και φυσικά νεραντζάκι!

 125. athinaaa says:

  γλυκό βύσσινο!!!

 126. KATERINA says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

 127. marinaki83 says:

  Το γλυκό κερασάκι που έφτιαχνε μια γειτόνισα μας στην Καλαμάτα!!!Το τσάκιζα όταν ήμουν μικρούλα!!!Ωραίες αναμνήσεις!!!

 128. ΧΡΥΣΟΥΛΑ says:

  Το γλυκο κουταλιου καρυδακι

 129. Nikolas says:

  γλυκό του κουταλιού ροδακινο

 130. ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ!

 131. Rena s says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 132. Γρηγορης says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 133. Ειρηνη says:

  Περγαμοντο

 134. Akis says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 135. ΚΑΤΕΡΙΝΑ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ…….ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑΑΑΑ…….

 136. peggy says:

  σίγουρα το γλυκο νεράτζι!!αλλά και το κερασάκι που πάει παντού

 137. Katerina11 says:

  γλυκό βύσσινο

 138. ΝΙΝΑ says:

  ολα τα γλυκα του κουταλιου ειναι φαντασικα!!!

 139. tereza k says:

  h marmelada syko ths giagias mou!

 140. κουλα says:

  γλυκό κεράσι, και μαρμελαδα φράουλο

 141. Βασιλική Ψ. says:

  Η μαρμελάδα βύσσινο που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου!

 142. ΣΤΑΥΡΟΣ says:

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε η συχωρεμένη η γιαγιά μου!

 143. ΝΙΚΟΣ says:

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

 144. aimilios says:

  Το γλυκό σταφύλι

 145. ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ says:

  Γλυκό Βύσσινο!!!

 146. Georgia Tsa says:

  γλυκο βυσσινο πανω απο το παγωτο

 147. antonis says:

  γλυκό κεράσι.

 148. ΠΟΠΗ says:

  ΚΕΡΑΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!Μμμμμμ……γιαμι….γιάμι….

 149. Flora says:

  To σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου και το μελιτζανάκι…

 150. PopiA says:

  το νεραντζάκι φυσικά που έφτιαχνε η γιαγιά, που συνεχίζει να φτιάχνει η μαμά μου, που ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ

 151. feinik says:

  Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο!!Το πρωί μαζέυαμε απο την αυλή πέταλα και το απόγευμα η γιαγιά μου είχε έτοιμο το γλυκό!Μοσχομύριζε το σπίτι!!Αναμνήσεις….

 152. ΑΓΓΕΛΙΚΗ says:

  mmm. ….γλυκό ντοματάκι! τέλειο!

 153. Anfreddo says:

  Αγαπημένη παιδική γεύση μαμάς:γλυκό ψυγειου με μπισκότα πτι-μπερ και κρέμα βασιλιά. Υποβρύχιο μαστίχα,που το αγοραζαμε απο τους Χιώτες παραγωγούς μέσα στο καράβι,πηγαίνοντας για Μυτιλήνη. Τέλος γλυκό του κουταλιου βυσσυνο(Χίου) που αφού το τρωγαμε,κάναμε το σιρόπι βυσσιναδα.

 154. ΑΝΝΑ ΒΕΡΓΙΔΟΥ says:

  Γλυκό του κουταλιού κερασάκι!!!

 155. ΑΓΓΕΛΙΚΗ says:

  To γλυκό περγαμόντο που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 156. μαριαδραμα says:

  η βυσσιναδα της γιαγιας

 157. sofia says:

  thimamai pou pigainame me ta ksadelfia mou k ta pername krifa gliko portokali k otan meta to katalabenan arxize to kinigito.ax ti oraia xronia

 158. xrusalab says:

  Η βυσσινάδα!Αγαπημένη μου ακόμα και σήμερα!!

 159. flora doukeri says:

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΟΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ

 160. sonia bitsakou says:

  gluko kerasaki! mourlia!

 161. γλυκο του κουταλιου σταφυλι!!!

 162. ΦΡΥΝΗ + ΓΙΩΡΓΟΣ says:

  το γλυκο απο την φλουδα της φραπας , και το γλυκο κυδωνι με ααμυγδαλακι … μμμμμμμ!

 163. Μαρία Καμπουράκη says:

  Το γλυκό ντοματάκι (και όμως υπέροχο) και σταφύλι!!!

 164. παρασκευη ηλιοπουλου says:

  το σταφυλι της μαμας

 165. Foteini Tsakalou says:

  Όλα, η γιαγιά ένα σωρό γλυκά του κουταλιού έκανε, πάντα είχαμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 διαφορετικά!

 166. Βίκυ says:

  Το γλυκό σταφύλι που έφτιαχνε μια θεία μου και ήταν το μόνιμο κέρασμα στις επισκέψεις μας!!!

 167. Σοφία Κουκάρα says:

  H Πορτοκαλόπιτα της μαμάς

 168. Ifigenia Kantza says:

  Παραδοσιακό ραβανί το καλοκαίρι στην Ιθάκη!!!

 169. Giannis says:

  Ο χαλβάς της γιαγιάς

 170. ΛΙΛΗ says:

  Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα της Πυλιακής Γης.

 171. αντώνης says:

  γλυκό βύσσινο

 172. despina says:

  Το γλυκό σταφύλι ακόμα μου το φτιάχνει η γιαγιά μου!!!!

 173. Κατερίνα says:

  Γλυκό κυδώνι..Φυσικά από τα χεράκια της γιαγιάς!

 174. KIKA says:

  Tριαντάφυλλο γλυκό, σπάνιο και ακριβό απόκτημα κάθε Ιούνιο.

 175. ΓΙΩΡΓΟΣ says:

  Γλυκό κεράσι που έφτιαχνε η μαμά μου

 176. Anna Antona says:

  Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το γλυκό πορτοκάλι και βύσσινο …πιστεύω δεν υπάρχει οικογένεια ελληνική παραδοσιακή που να μην τα είχε έστω και μία φορά στο σπίτι τους …Βέβαια στην δική μου περίπτωση συνδιάζονται με γλυκό καρυδάκι…το τρίπτυχο του πάνω ντουλαπιού 😉

 177. SOFIA GEROGOPOULOU says:

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ:
  ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ, ΚΥΔΩΝΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ …ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ.

 178. amantzou says:

  γλυκό του κουταλιού καρυδάκ. Καθε καλοκαίρι που πηγαινα στο χωριό η θεία μου μου έιχε παντα ένα βάζο κρατημένο μόνο για μένα!!!

 179. fotini karahaliou says:

  το γλυκό κυδώνι και νεράτζι έφτιαχνε η μαμά μου

 180. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  Yπάρχει! Το συκαλάκι που εφτιαχνε η γιαγια μου! απλά ονειρεμένο! στο λεξικό στο αυτό έπρεπε να εχουν φώτο!

 181. ΜΑΡΙΝΑ says:

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

 182. vicky says:

  GLYKO STAFYLI APO TA VOUNARIA MESSHNIAS ..KATAGOGH THS MAMAS….AX VRE GIAGIA… :/

 183. ioanna says:

  το γλυκο συκο που εφτιαχνε η μητερα μου,και γλυκο ντοματακι και μαρμελαδα με κορομηλα που εφτιαχνε η γιαγια μου!

 184. athina says:

  το γλυκο βυσσινακι που αγοραζε η μαμα μου και επαιρνα το βαζω αγγαλια με το κουταλι
  τελειες εποχες

 185. Μαριάννα Χούτου says:

  Γλυκό του κουταλιού Σύκο της γιαγιάς.

 186. ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΕΛΑ says:

  Aπό γλυκά άλλο τίποτα! Η μία γιαγιά έφτιαχνε δίπλες με μέλι και καρύδι(ανοίγαμε μαζί φύλλο κάτι φορές) και η άλλη γιαγιά πιροσκί με μαρμελάδα(με καταγωγή από Πόντο φτιάχνει ακόμα και σήμερα πιροσκί με γλυκιά γέμιση ή με πατάτα ή με κιμά).Επίσης,και πολλά γλυκά του κουταλιού,με αγαπημένο μου το βύσσινο! Δυστυχώς περγαμόντο και νεραντζάκι μου προκαλούν ρίγη!Μάλλον έχω κάποιο είδος αλλεργίας σ’αυτά!χαχαχα
  Καλή μου επιτυχία!

 187. Καλλιόπη says:

  Πολύ καλή ιδέα η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας…Η μαμά μου ενθουσιάστικε, της αρέσει να φτιάχνει μαρμελάδες ιδιαίτερα σύκο αλλά και πορτοκάλι και απο μπρουνέλες (είναι φρούτο το καλοκαίρι έτσι το λέμε εμείς). Γευστικά είναι και τα ποτά όπως είναι το ρόδι που είναι το αγαπημένο της!!!

 188. argyro grigoraki says:

  το γλυκο κυδωνι που εφταιχνε η γιαγιακα μου!!!!!!

 189. Kinos says:

  Γλυκό μελιτζανάκι της γιαγιάς

 190. ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΩΡΗ says:

  γλυκό κυδώνι και γλυκό κολοκύθι

 191. κατερινα κυταριωλου says:

  η μαρμελάδα ροδάκινο….!!!!!!!!!!τι μου θύμισες τώρα!!!!!και το γλυκό βύσσινο της μαμάς φυσικά!!!!!!!!!!!

 192. xristina says:

  Γλυκό κυδώνι! η μητέρα μοθ το έκανε καί το κάνει πάντα τέλειο!!

 193. deppy says:

  TO GLUKO VYSSINO THS GIAGIAS MOU,…

 194. Ann says:

  ΑΧΧΧΧ! Πολλά, μα τόσα πολλά γλυκά. Μελιτζανάκι (λατρεμένο) και καρυδάκι!!!

 195. Κωνσταντίνα says:

  Το άνθος λεμονιάς από την ευωδιαστή και αγαπημένη Χίο!

 196. nansy says:

  το γλυκο συκαλακι…..πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 197. fantis m. says:

  TO GLYKO PORTOKALI THS GIAGIAS MOU

 198. Roula P says:

  Το γλυκό κεράσι (μαζί με παγωτό….. τέλειο)

 199. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ says:

  ΚΕΡΑΣΑΚΙ

 200. βασιλης φουκας says:

  πολλα γλυκα…συκο καρυδι κερασι !!!!και ολη η μαγεια ειναι οταν τα μαζευεις εσυ για να κανεις το γλυκο στην αυλη του σπιτιου σου παρεα με την γειτονια

 201. voula says:

  γλυκο πορτοκαλι

 202. Kostas says:

  Τα λουκουμάκια της γιαγιάς μου!!!

 203. Alexandra says:

  marmelada fraoula….yummy yummy!

 204. ilias says:

  το γλυκο σταφυλι! ηταν το αγαπημενο μου!

 205. lia d. says:

  to gliko vissino akseperasti statheri aksia sta paradosiaka mas glika .

 206. tiana says:

  το απιστευτο γλυκο βυσσινο της μαμας!!!

 207. dimitrios says:

  glyko koytalioy karidi apo ti gia sti mama eos kai simera!!!!!!!!

 208. youli says:

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 209. ΓΕΩΡΓΙΑ says:

  Γλυκό σταφύλι και βύσσινο της μαμάς…..μου άνοιξε η όρεξη….

 210. Πωλίνα says:

  Γλυκό σταφύλι και πορτοκάλι αααα και κυδώνι….

 211. nina says:

  Το γλυκό καρυδάκι από την γιαγιά μου στο Πήλιο…αχ τι ωραίες αναμνήσεις….

 212. Βάσω Α. says:

  Το γλυκό κερασάκι αλλά και το πορτοκάλι που μου αρέσει πολύ!

 213. christos says:

  Γλυκο πορτοκάλι!!!!

 214. Ελένη says:

  Γλυκό κυδώνι…

 215. katerina vardaki says:

  Γλυκό σταφύλι και κυδώνι που τα έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 216. ΕΙΡΗΝΗ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!

 217. vaya says:

  ααααχ τι μου θυμησατε τωρα…. Η γιαγιακα μου εφτιαχτε πολλα γλυκακια αλλα αυτα που εχω ακομα την γευση τους παρολο που εχουν περασει 20+ χρονια ειναι οι διπλες της και η απιστευτη γλυκια κολοκυθοπιττα της!!Να ‘ σαι καλα γιαγια εκει πανω που εισαι…

 218. φιλιώ αντωνίου says:

  κυδώνι!!!

 219. sophia_det says:

  γλυκό κυδώνι!

 220. Dimitris says:

  Γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε η μάνα μου.

 221. xrisla says:

  κερασάκι γλυκό….

 222. ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ says:

  το γλυκο σταφυλι

 223. ΜΑΡΙΑ says:

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ

 224. akilina says:

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 225. ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΡΙΝΟΥ says:

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ…

 226. to kudwni pou stin arxi den to etrwga kiolas

 227. Maria says:

  το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς μου!

 228. andronikos says:

  Το νερατζάκι η γιαγιά το έφτιαχνε και ήταν μοναδικό και την βοηθαγα τρωγοντας!

 229. MARIA O. P. says:

  Τι μου θυμήσατε…απίστευτα γλυκά του κουταλιού…γλυκό κεράσι από τα κεράσια που είχαμε μαζέψει οι ίδιοι, γλυκό βύσσινο, κυδώνι αλλά και γλυκό καρύδι (1 μήνας και κάτι προετοιμασία το έκανε πολύτιμο)… τα οποία δεν τα έχω στερηθεί καθόλου καθώς τα φτιάχνει η μαμά μου ακόμα και σήμερα…

 230. Sophiesch says:

  Το γλυκό φυστίκι της γιαγιάς μου.

 231. triada77 says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!

 232. ΤΟ ΣΥΚΟ…ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ,ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….

 233. Χρήστος Κ says:

  Μελιτζανάκι γλυκό

 234. ΑΝΝΑ says:

  Mε το υποβρυχειο βανιλια μεγαλωσα!!

 235. ευδοξια καραγιωργου says:

  το γλυκο κερασι της γιαγιας μου της αφροδιτης!!!

 236. barb3 says:

  συκο του κουταλιου

 237. Σπύρος says:

  Το σταφύλι γλυκό του κουταλίου με αμύγδαλο είναι μια παιδική ανάμνηση που δεν θα σβήσει ποτέ απο το μυαλό μου! Ευχαριστώ μητέρα

 238. katerina A says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑι ΣΥΚΟ !!!!1ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!

 239. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΟΥΡΓΟΥΛΕΤΗ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ….

 240. Ευχαριστούμε για το δώρο και την ευκαιρία συμμετοχής!!! Ο διαγωνισμός προβάλλεται στο Save and Win GREECE, το πληρέστερο σάιτ διαγωνισμών στην Ελλάδα! (http://www.SaveAndWin.GR αλλά και http://www.facebook.com/saveandwin.gr)

 241. ΜΑΡΙΝΑ says:

  Το καρπούζι!!!!!

 242. Stavroula K says:

  Για εμένα το γλυκό των παιδικών μου χρόνων είναι το μελιτζανάκι!!! Πάντα μου έκανε εντύπωση πως ένα λαχανικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα τόσο νόστιμο γλυκό…. Και βέβαια μεγάλη αγάπη η μαρμελάδα βερύκοκο που την έτρωγα απευθείας από την κατσαρόλα!!!

 243. ΖΙΝΑ says:

  suko pergamonto manoula

 244. mina says:

  το γλύκο κεράσι..

 245. lena k. says:

  ναι,το ριτσέλι! γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από κολοκύθα που η γιαγιά μου το έβαζε σ’ ένα υπέροχο σκαλιστό και βαρύ βάζο!

 246. ΑΛΕΚΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ says:

  to glyko syko kai to glyko karoto poy ta latreyw!

 247. αγγελικη λινα says:

  παραδοσιακο γλυκο δεν θα το ελεγα αλλα η μαμα μου συνηθιζε να μας φτιαχνει τελειους λουκουμαδες με μελι και κανελα!!ποτε δεν περιμενα να βγουν απο την κατσαρολα που τους τηγανιζε τους ετρωγα καυτους και μου φωναζε!!!χαχα

 248. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΡΤΗ says:

  AX..NAI…KYΔΩΝΙ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ!!!!!!

 249. ΜELPO says:

  ΤΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !

 250. ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 251. ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ !!!

 252. Δημήτρης says:

  Μελαχρινή(κάτι σαν καρυδόπιτα),γαλακτομπούρεκο και γλυκό του κουταλιού κυδώνι…ωχ πείνασα και θέλω να τα κερδίσω και τα δικά σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 253. TaniaM says:

  Μμμ θα έλεγα το βύσσινο, ακόμη θυμάμαι τη γλύκα που αφήνει!!!

 254. ΣΟΦΙΑ says:

  ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΑΚΙ.

 255. kostas says:

  ΣΥΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 256. κατερίνα says:

  Στα παιδικά μου χρόνια θυμαμαι τη μαμά να κάνει σταφιλι γλυκό κ να βάζει μέσα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.ποσο του πήγαιναν κ συνοριζομασταν εγω κ τα αδέρφια μου ποιος θα τα φάει πρώτος

 257. Νίκη says:

  Γλυκο κεράσι το καλύτερο

 258. χριστινα λουπα says:

  γλυκο καρπουζι

 259. georgia says:

  απο τα αγαπημένα μου, το γλυκό καρυδάκι!
  το έφτιαχνε και το φτιάχνει ακόμη η μανούλα μου και τρελαίνονται και οι κόρες μου μ’ αυτό!
  τα καλοκαίρια θυμάμαι μάζευε τις φλούδες καρπούζι για να τις κάνει γλυκό
  μμμ άλλη αμαρτία και αυτό!
  και επίσης το γλυκό νεράντζι και κυδώνι!
  απίστευτα!!
  μόλις χθες μου έδωσε η πεθερά μου γλυκό κεράσι που έκανε, το φυλάω για να συνοδεύω το παγωτό το καλοκαιράκι!

 260. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΙΔΟΥ says:

  το καρπούζι αλλά δεν το βρίσκω παντού…..

 261. Μαρία Σούλη says:

  Το γλυκό βύσσινο που έφτιαχνε μαμά μου στα παιδικά μου χρόνια!

 262. fili mandroulia says:

  καρυδακι…

 263. Γιώργος says:

  το γλυκο καρυδακι…..

 264. PENNYANTA says:

  το γλυκο σύκο!!!

 265. ειρηνητσα says:

  το συκαλακι

 266. andreas says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΤΟ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

 267. ΕΥΗ says:

  Το γλυκό κερασάκι.Πήγαινα στην γιαγιά μου όποτε έφτιαχνε για να με κεράσει!Με περίμενε με το πιάτακι μου γεμάτο και με ένα ποτήρι πορτοκαλάδα!

 268. PeL says:

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου

 269. tania says:

  το γλυκό συκαλάκι αφού μας έβαζε πρώτα να το μαζεύαμε από την συκιά και μετά να βάλουμε και το αμύγδαλο.Στο τέλος βέβαια η μοσχοβολιά του

 270. eleni says:

  To gluko triantafullo einai toso katapliktiko ki nostimo pou to trww apo mikri ,mou to eftiaxne i giagia mou 🙂

 271. sofia kourogianni says:

  γλυκο βυσσινο……μιαμ μιαμ

 272. Dimitris Nikolaidis says:

  Οι σπιτικές μαρμελάδες της γιαγιάς μου!

 273. ΣΤΕΛΛΑ says:

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 274. Claire Gianneli says:

  Γλυκό βύσσινο και γλυκό κυδώνι. Κάθε χρόνο φτιάχνει η μαμά μου απο τότε που ήμουν μικρή μέχρι τώρα.

 275. ΟΛΓΑ says:

  TO ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ

 276. ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΑΗ says:

  ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ………..
  ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ….. ΦΥΣΤΙΚΙ, ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΚΑΡΥΔΑΚΙ, ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ, ΠΟΣΤΟΚΑΛΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΥΔΩΝΙ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ….
  ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΓΩ…

 277. despoina pilafi says:

  gluko tou koutaliou kerasi

 278. dimiche says:

  Συκαλάκι, νερατζάκι, γλυκές παιδικές αναμνήσεις !!!

 279. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ says:

  Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα , κάθε φορά που άλλαζα δοντάκι

 280. Βίβιαν says:

  φυσικα και υπαρχει…. και εχει και πολλες θερμιδες, το γλυκο σταφυλι…. υπεροχο, απο την θεια μου….

 281. ΕΥΓΕΝΙΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ. ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΡΩΓΑ ΟΛΟ!! ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ. ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!!!

 282. Μένη says:

  Το γλυκό σύκο που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό!!!!!!

 283. Μαρία Παπ. says:

  Γλυκό Περγαμόντο!! Θυμάμαι το υπέροχο χρώμα του, το ευωδιαστό άρωμά του, το παραδοσιακό γυάλινο πιατάκι με τα σκαλιστά σχέδια, αθώες εποχές! Τι όμορφες αναμνήσεις… 🙂

 284. ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ says:

  γλυκό του κουταλιού κεράσι και υποβρίχιο (μαστίχα)

 285. kostas says:

  ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

 286. vicky says:

  ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΣΟΥ

 287. eva says:

  to γλυκο καρύδι που το έφτιαχνε μια γειτονισσα μας και το αγοράζαμε με τα κιλά ! ηταν τέλειο !

 288. to gluko visino 🙂 mmmmmmmm giami giami 🙂

 289. sotiria taifakou says:

  ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΚΑΣ ΜΟΥ!!

 290. georgia says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ! ΤΕΛΕΙΟ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!

 291. Γκοτσοπούλου Πηνελόπη says:

  Το γλυκό σταφύλι από τα χέρια της γιαγιάς

 292. Εύη (lieri) says:

  Το κεράσι!Το έφτιαχνε η γιαγιούλα μου και το έκρυβε στο “σερβάν” για καλεσμένους γιατί όταν το ανακαλύπταμε τα εγγόνια,δεν έμενε τίποτα!!!!!!!

 293. mariasider says:

  κολοκυθοπιτα γλυκια με φυλλο

 294. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

  γλυκό καρπούζι και μαρμελάδα ποτοκάλι..και τα 2 της γιαγιάς μου…τέλεια…α και κομπόστα ροδάκινο

 295. Κώστας Κ. says:

  Το γλυκό κολοκύθα της μητέρας μου με το άπωμα από κλωναράκια αρμπαρόριζας.

 296. ΜΑΡΙΑ says:

  Το γλυκό σταφύλι! Τέλειο! Και πολύ γευστικό!

 297. ΑΦΡΟΔΙΤΗ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ…

 298. Giorgos says:

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου!!

 299. Νίνα Κ. says:

  Το υπέροχο γλυκό σύκο που έφτιαχνε η θεία μου η Βασιλικούλα, με σύκα που μάζευε από τη μεγάλη συκιά που υπάρχει ακόμα δίπλα στο σπίτι της…..

 300. ΕΥΦΗΜΙΑ Γ says:

  πιστεύω ότι το γλυκό κεράσι της μαμας μου ήταν θεϊκό , νομίζω ότι ούτε έφαγα ούτε πρόκειται να φάω ποτέ πιο νόστιμο, πιο αγνό και πιο τραγανό

 301. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ζ says:

  το γλυκό πορτοκάλι της μαμάς μου

 302. Nouli says:

  To γλυκο καρυδακι!!!!τέλειο!!!!

 303. papaki says:

  Tο γλυκο σταφυλι που εφτιαχνε η γιαγια μου στο Κεντρικο Μεσσηνίας.

 304. Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς Βασιλικής!!!!

 305. ΝΙΚΟΣ says:

  Λατρεύω τα γλυκά κουταλιού! Ειδικά, το καρπούζι της μητέρας μου!

 306. δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει αλλά ξέρω πώς όποιος και να κερδίσει θα τα εξαφανίσει σε χρόνο μηδέν γιατί είναι τόσο απολαυστικά και νόστιμα!!!
  Όλοι πρέπει να τα δοκιμάσουν!!

  • με τα παιδικά μου χρόνια είναι συνδεμένα το βύσινο, το περγαμόντο και… το υποβρύχιο!!!( κι αυτό του κουταλιού δεν είναι ; χαχα)
   Συνήθως τα έτρωγα στη γιαγιά και σε μεγάλες ηλικιωμένες κυρίες που ήξερε η οικογένειά μου! Κλασικά, οι γιαγιάδες τέτοια γλυκά κερνάνε , πόσο μάλλον τότε…!!!!!
   Ωραία χρόνια!

 307. ΙΩΑΝΝΗΣ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

 308. ioanna says:

  to glyko kydwni poy ftiaxnei h mhteras moy einai pentanostimo!!!!moy aresoyn poly ta glyka toy koytalioy

 309. DEPI says:

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΙΝΟ….ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

 310. Κατερίνα Παπαδοπούλου says:

  Το γλυκό πορτοκάλι.

 311. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΠΗΣ says:

  κυδωνι φυσικα..

 312. ΒΑΣΙΛΗΣ says:

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ…

 313. JOANNA says:

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ FOR EVER!!!

 314. Georgia says:

  Η βυσσινάδα της γιαγιάς μου

 315. Thanasis says:

  Το πιο απλό και εύκολο (και φυσικά παχυντικό) γλυκό που μου έδινε η γιαγιά μου όταν την πολυζάλιζα: μέλι με καρύδια!

 316. bulampou says:

  teleia ta telo mou timizoun tin katagogimou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 317. ΑΝΝΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

 318. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ says:

  Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ….ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!

 319. HELEN says:

  Το τραγανό πράσινο συκαλάκι αλλά και το ώριμο σύκο που το έκανε η μαμά είτε γλυκό είτε μαρμελάδα

 320. Dimitris Alexoglou says:

  η μαρμελάδα φράουλα της συγχωρεμένης γιαγιάς!!!

 321. ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ says:

  γλυκό νεράτζι απο τη γιαγιά!

 322. Αγγελική says:

  Μαρμελάδα βερύκοκο της γιαγιάς

 323. ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ says:

  κερασάκι και συκαλάκι της γιαγιάς…. μετά την απώλεια της δεν τα ξαναφαγα πουθενά…

 324. xaroula says:

  γλυκό περγαμόντο!

 325. vgiann26 says:

  Γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κυδώνι

 326. sotiroula says:

  Νεράντζι γλυκό κουταλιού!!

 327. Ελευθέριος says:

  Το γλυκό ντοματάκι της συγχωρεμένης της γιαγιάκας μου.

 328. EBITAKI says:

  Μα φυσικά το γλυκό νεράτζι!!!

 329. Ελένη Κουλέντη says:

  Γλυκό κυδώνι!! Μας το έφτιαχνε η γιαγιά…το λατρεύω ακόμα και σήμερα!

 330. ΑΝΝΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 331. aspak says:

  ..το γλυκο βυσσινο με παγωτο καιμακι…τι αναμνηση!…

 332. Roula says:

  Γλυκό κολοκύθι από κίτρινη κολοκύθα!!!!

 333. SOFIA P. says:

  Γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε η γιαγιά μου.

 334. Παπαδόπουλος Παναγιώτης says:

  To γλυκό που μου έχει μείνει αξέχαστο απο τα παιδικά μου χρόνια είναι το μελιτζανάκι της γιαγιάς μου.

 335. ΧΡΥΣΟΥΛΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 336. Vasiliki Karpatsi says:

  το γλυκο του κουταλιου κυδωνι και η γλυκια κολοκυθοπιτα της γιαγιακας μου

 337. giota says:

  nai to karydaki yperoxo to ekane h nona mou, mia fora to ekane h mama mou kai efaga se mia mera 15 kommatia!!! pws zw akomh? axaxaxa

 338. dinah says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ !!!

 339. katerina83 says:

  Το γλύκο δαμάσκηνο που φτιάχνει η γιαγιά μου

 340. ΡΩΞΑΝΗ says:

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ

 341. ΓΕΩΡΓΙΑ says:

  ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 342. VikiS says:

  Γλυκό σύκο με παγωτό βανίλια από δίπλα. ΜΙΑΜ!!!!

 343. ΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ says:

  Γλυκό του κουταλιού καρπούζι…..αν είναι καλοφτιαγμένο είναι τέλειοοοοο!!!!!!!!!!!

 344. anti says:

  Γλυκό κουταλιού Κυδώνι! Η γιαγιά μου έκοβε τα ώριμα κυδώνια από την αυλή, τα έτριβε στον τρίφτη και έκανε ένα καταπληκτικό γλυκό, που στη συνέχεια έμαθε και η μαμά μου.

 345. evi says:

  to gluko stafili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 346. Romina Tsanakli says:

  Το γλυκό κέρασσι.

 347. lenaki says:

  Μαρμελάδα σύκο και δαμάσκηνο από το μπαμπά μου και γλυκό του κουταλιού κυδώνι από τη γιαγιά μου!

 348. τζενη says:

  το ρετσέλι από σύκο, ακόμα θυμάμαι το άρωμα και τη γεύση του.

 349. PANAGIOTIS BOURAZANAS says:

  γλυκο του κουταλιου συκο

  ΤΕΛΕΙΟ

 350. mar bourazana says:

  κερασιιιιι

 351. vag feelthebeat says:

  γλυκο κουταλιου κυδωνι

 352. deccy state says:

  ολα ειναι ηταν
  πιο πολυ ομως μου αρεσε το κερασακι
  ειχε ενα χρωματακι μουρλια^^

 353. Χρυσούλα says:

  Το γλυκό σταφύλι της γιαγιάς μου και το καρυδάκι!!!!!!

 354. Μιχάλης says:

  γλυκό σταφυλι…μμμμ

 355. ΒΑΣΙΛΙΚΗ says:

  μ’αρεσουν πολυ ολα!!!! ειλικρινα ολα τα τρωω

 356. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΔΑΡΑ says:

  Εννοείται στην Ελλάδα ζούμε. Η γιαγιά μου έφτιαχνε το παραδοσιακό γλυκό της Μυτιλήνης, το “μοναδικό” τραγανό γλυκό από την πορτοκαλί κολοκύθα.

 357. Κατερίνα says:

  το γλυκό νεράντζι που έκανε η γιαγιά μου!

 358. Γιάννης Β. says:

  μελομακάρονα

 359. Δήμητρα says:

  Το γλυκο καρυδι και το συκο.

 360. ΧΡΙΣΤΙΝΑ says:

  Το γλυκό σταφύλι. Στο τέλος έγλειφα και το πιατάκι!!!

 361. panagiota perivolari says:

  to gliko karidi pou eftiaxne h giagia mou otan imoun mikri.

 362. hudson says:

  Το νερατζάκι με τα κερασάκια,είναι τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού.Θεωρώ τυχερό τον εαυτόν μου που δεν έπαθα ζάχαρο. 😀

 363. Χρυσα Β says:

  γλυκο κερασι

 364. Ολγα says:

  γλυκο καρυδι….φανταστικο.

 365. Μαργαρίτα-Φρόσω says:

  Το γλυκό κεράσι από την κερασιά της γιαγιάς μου και φτιαγμένο από την μαμά μου!!!!!! (σκέτο ή με την συνοδεία παγωτού).

 366. Ευαγγελία Χαρατσιάρη says:

  Η μαμά μου ακόμα φτιάχνει γλυκό σταφύλι με αμύγδαλα, γλυκό βύσσινο (πολύ μπελάς αυτά τα κουκουτσάκια) και γλυκό κυδώνι…Αγαπημένα!!!

 367. ΑΝΤΖΕΛΑ says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!!

 368. PENNY says:

  ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!!!!!!ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ…ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΒΑΖΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!!!!!!!

 369. Σοφία says:

  γλυκό σύκο

 370. ακυλίνα says:

  γλυκό κεράσι

 371. SotiriaB says:

  .κυδώνι γλυκό του κουταλιού και υποβρύχιο… αγαπημένα γλυκά όσο αγαπημένη και γλυκιά ήταν και η γιαγιά μου!

 372. milagros candy says:

  συκαλακι

 373. konstantinago says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΑΤΦΥΛΛΟ. ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΓΥΛΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΑΣ.

 374. poli says:

  γλυκο βυσσινο της γιαγιας!!!

 375. mariposa candy says:

  πορτοκαλι 😀

 376. vasiliki says:

  το βυσσινο φυσικα!

 377. Αθηνά Πετρίδου says:

  Φυσικά και είναι το γλυκό βύσινο! Εκτός από το γλυκό βύσινο φτιάχναμε μαζί με τη μαμά και τη σπιτική βυσινάδα που ειδικά το καλοκαίρι ανακατεμένη με κρύο νερό ήταν απίστευτα μοναδική!

 378. vanessa says:

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ!!!!!

 379. despoinap says:

  ναι!το γλυκό βύσσινο!!!!

 380. ΑΦΡΟΔΙΤΗ says:

  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ…!!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ-ΦΡΑΟΥΛΑ!!!ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

 381. roi d. says:

  μαρμελάδα βύσσινο, της γιαγιάκας μου…

 382. nirs says:

  Γλυκό νεράτζι και σύκο !!!

 383. Δήμητρα Φ. says:

  Τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το κεράσι και το κολοκύθι(πορτοκαλί κολοκύθα).

 384. Χαράλαμπος Ηλιόπουλος says:

  το γλυκό κυδώνι φυσικά

 385. kiki says:

  Γλυκό φράουλα με παραδοσιακό παγωτό, που τα φτιάχνει και τα δύο η μαμά!!!!!!!!! τέλεια!!!!!!!!!! Απερίγραπτα!!!!!! Μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!

 386. χαρα says:

  γλυκο κερασι…μιαμ!!!!

 387. dhmhtra says:

  ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

 388. Αθηνά Ιωαννίδη says:

  το γλυκο πορτοκαλι, το εφτιαχνε η γιαγια μου…

 389. μιχαλης says:

  ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ….

 390. thanos says:

  marmelada fraoyla tis mamas!

 391. chrysa says:

  γλυκό τραντάφυλλο, που έφτιαχνε μια γειτόνισσα και πάντα μας έφερνε να δοκιμάσουμε..!

 392. ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΥΤΡΟΥ says:

  ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!

 393. Σαββίνα Χαλκίδη says:

  Αυτό που μου έχει μείνει είναι η..μπομπονέλα!Και απο τα “σπιτικά” το γλυκό βύσσινο που φτιάχναμε με τη μητέρα μου κι εγώ τη βοηθούσα να βγάζει τα κουκούτσια και τα χέρια μου γινόντουσαν κατακόκκινα..!

 394. μαρία τσιτσέλα (έρη) says:

  To triantafylo.. to ekane i giagia moy apo ta triantafylla toy khpou mas! trelenomoun! anoiga to bazaki kai etroga sa treli!!

 395. Δημήτριος Δημητριάδης says:

  Υπάρχει! Το πράσινο νερατζάκι!

 396. vasiliki says:

  to gliko kerasaki ti allo!!!

 397. Doraki Stefdo says:

  Βυσσινάκι και πάλι βυσσινάκι. Από τη θεία μου! Με βύσσινα δικής της παραγωγής. Απλά τέλειο….

 398. nikoleta says:

  to bissino kai to suko einai ta agapimena mou!

 399. EVI PERISSIOU says:

  vasika ligo poli olla ta frouta pou ginonte gliko tou koutaliou kai pou ta eftiaxne h giagia mou sto pilio alla kai i mitera mou! ti na proto po… visino, stafili, lemoni, portokali, siko,kidoni kai tosa alla…

 400. labrini says:

  Πράσινο νερατζάκι.Καλοκαίρια στο χωριό μου

 401. αφροδιτη says:

  ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

 402. ΦΑΝΗ ΜΠΟΤΙΝΗ says:

  Η γιαγιά έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού, κυρίως κυδώνι. Αν και δεν τρώω τα γλυκά του κουταλιού, τα δικά της ήταν εκπληκτικά!

 403. kerasaki1 says:

  Το γλυκό σύκο (λατρεμένο) !!!

 404. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ says:

  γλυκο του κουταλιου σταφυλι και κερασι που εφτιαχνε η μαμα μου

 405. mary tsamouri says:

  glyko nerantzi!!!

 406. DEPY says:

  Περγαμόντο και κυδώνι!

 407. OLGA says:

  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ Κ ΚΥΔΩΝΑΚΙ!

 408. johnys says:

  το γλυκό νεραντζάκι k το συκαλακι!!

 409. johnys says:

  ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ Κ ΒΥΣΣΙΝΟ!

 410. stelios says:

  ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ!

 411. Αθηνά says:

  γλυκό κάστανο! το αγαπημένο μου!

 412. even says:

  μελιτζανακι!1!!!

 413. MAΡΙΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ says:

  ΤΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ & ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!

 414. Το γλυκό βύσσινο της γιαγιάς με ψωμί και βούτυρο !!

 415. ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ says:

  γλυκό βύσσινο, μαρμελάδα βερύκοκο

 416. ΚΑΤΕΡΙΝΑ says:

  συκαλακι και μελιτζανάκι που εφτιαχνε η γιαγια και η μαμά μου και φτιάχνω και εγω με την σειρά μου!!

 417. EVANGELIA says:

  To glyko bussino k kerasi ths theias mou!

 418. Γλυκό κάστανο δια χειρός μαμά!!!

 419. SOFIA says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ.

 420. Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι της θείας μου

 421. ΣΟNΙΑ says:

  Το γλυκό σταφύλι, για το γιαουρτάκι μου!

 422. Στέλιος says:

  Υποβρύχιο μαστίχα

 423. fiorela says:

  το μελιτζανακι το εφτιαχνε συχνα η γιαγια μου το καλοκαιρι ακομα εχω τη γευση του στο στομα μου…γλυκεια εποχη

 424. Giwrgos Fitabanis says:

  Γλυκο νεράτζι της γιαγιας!αχ τι μου θυμισατε!

 425. vivi says:

  Το γλυκό κυδώνι της γιαγιάς μου με καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά το γλυκό σταφύλι!!!Πανω στο γιαούρτι μας ΟΝΕΙΡΟ!!!!Αααα!!!Και το γλυκό τριαντάφυλλο!!Απλά το αγαπώωωω!!!

 426. Ηρώ Χριστοφοριδου says:

  Η γιαγιά μου έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού… αλλά εγω ποτέ δεν τα ετρωγα. Όταν όμως ερχοταν η ωρα για κουλουράκια… τα καταβρόχθιζα όλα!

 427. ΓιάννηςΦ says:

  Το συκαλάκι της γιαγιάς μου μου έχει λήψει.

 428. Αρετή Κ. says:

  Μου έχει μείνει αξέχαστη η γεύση του γλυκού από σταφύλι που έφτιαχνε η γιαγιά μου!!!!!!!

 429. Matina Kapa says:

  Γλυκό νεράτζι!!! Το εφτιαχνε η γιαγια.

 430. dora says:

  το γλυκο περγαμο που δεν προλαβαινε η μαμα μου να κερασει σε κοσμο γιατι το τρωγαμε ολο

 431. stavroula says:

  γλυκό κυδώνι με ολόκληρα αμύγδαλα

 432. Κατερίνα Ξενικάκη says:

  ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

 433. ΡΕΒΕΚΚΑ says:

  Το γλυκό πορτοκάλι που είναι το αγαπημένο μου κ το φτιάχνει ακόμη η γιαγιά μου!!!! Ααααααχχχ αυτές οι γιαγιάδες!!!!!

 434. Χριστίνα says:

  Γλυκό του κουταλιού κυδώνι και σταφύλι, της γιαγιάς.

 435. Stratos says:

  γλυκό πορτοκάλι!

 436. baggelis says:

  το γλυκο συκο που αρεσε πολυ στη μαμα μου και το αγοραζε συχνα.

Leave a Reply