ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ…. Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ! :)

21 Νοεμβρίου, 2013

Λίγο καιρό πριν σας είχα μιλήσει για το βιβλίο “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Διόπτρα” και έχει ως κύριο πυρήνα το θέμα ανακάλυψης των ικανοτήτων, κλίσεων και ταλέντων των παιδίων μας, αλλά γιατί όχι και των δικών μας.

Έχοντάς το στα χέρια μου περισσότερο καιρό, επανήλθα αρκετές φορές σε διαφορετικό κεφάλαιο κάθε φορά.

Είναι ένα εγχειρίδιο για γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το αγαπημένο Infokids.gr εγκαινίασε μία σειρά εκδηλώσεων στον “Ιανό” με τίτλο “Ενημερωμένοι Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά” με πρώτη καλεσμένη ομιλήτρια την Ελένη Γαρυφαλάκη και τη διοργάνωση ενός βιωματικού εργαστηρίου με θέμα την “Πολλαπλή Νοημοσύνη“.

Eίχα την ευκαιρία να συναντήσω (επιτέλους :D) από κοντά την Ελένη και να παρακολουθήσω μία πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Με απλά παραδείγματα, μας έδωσε να καταλάβουμε το νόημα της Πολλαπλής Νοημοσύνης και μικρά γενικά tip με τα οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε ικανότητες των παιδιών μας, αλλά και των δικών μας.

Ελένη Γαρυφαλάκη

Το γεγονός ότι η ίδια είναι παιδαγωγός και έχει εμπειρία από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, βοήθησε στο να μας προτείνει σε γενικές γραμμές δράσεις και δραστηριότητες για να αναπτύξουμε μία προδιάθεση ταλέντου ή πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

Μας ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ίσως να δυσκολευόμαστε να μάθουμε κάποιο παιδί να γράφει ένα γράμμα π.χ. το β. Δοκιμάζουμε να το ζωγραφίσουμε, δοκιμάζουμε να το φτιάξουμε με πλαστελίνη, δοκιμάζουμε να το τραγουδήσουμε ή και να το χορέψουμε. Φυσικά και δεν εννοούσε, ότι μπορείς να γράψεις με το χορό ή το τραγούδι. Μπορείς όμως με αυτόν τον τρόπο να τραβήξεις αρχικά το ενδιαφέρον του παιδιού μέσα από μία διάθεση, ενός ταλέντου, να το αποτυπώσεις στο μυαλό του,  έτσι ώστε στη συνέχεια να το εφαρμόσει στο χαρτί.

Άλλο αξιοσημείωτο είναι, ότι υπάρχει περίπτωση ο κάθε άνθρωπος να εμφανίζει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κάποιο είδος νοημοσύνης και σε διαφορετικές ηλικίες.

Π.χ. μπορεί κάποιο παιδί να έχει ανεπτυγμένη τη Γλωσσική Νοημοσύνη, που σημαίνει “Μαθαίνω ακούγοντας, διαβάζοντας, γράφοντας. Απολαμβάνω τις συζητήσεις.”  και όταν μεγαλώσει  να εμφανίσει και να αναπτύξει την “Κιναισθητική Νοημοσύνη”, που σημαίνει “Μαθαίνω καλύτερα όταν κινούμαι και όταν αλληλεπιδρώ. Εκφράζομαι μέσα από γκριμάτσες και χειρονομίες”.

 

Δείτε ένα χρήσιμο πίνακα που βρήκα σε κάποιο ενημερωτικο της εκδήλωσης :

pollapli noimosini leaflet A4

 

Σημείωσα ως σημαντικό, ότι για την ίδια την Ελένη Γαρυφαλάκη  δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της Νοημοσύνης αφού, δεν είναι ένα μόνο πράγμα.

Εκτός από αυτό που λέμε, ότι έχουμε ως μυαλό π.χ. υπάρχει και το συναίσθημα, το οποίο επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την αντίληψή μας και τον προσδιορισμό αντιδράσεών μας.

Ελένη Γαρυφαλάκη2

Υπογράμμισε πολλές φορές τη σημασία του να μάθουμε στα παδιά μας την έννοια της συνεργασίας και την αξία που έχει, καθώς κερδίζουμε όλοι (ατομικά και ως σύνολο), όταν είμαστε μέλη μίας ομάδας και ότι το αποκλειστικό κυνήγι της πρωτιάς δεν είναι όλη αξία.

Ίσα-ίσα που το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο να είμαστε πρώτοι (στο σχολείο, στη δουλειά, σε μία δραστηριότητα) και με το να μην αναπτύσσουμε τη συλλογικότητα, ενέχει τον κίνδυνο καταρράκωσης του ατόμου, στην περίπτωση που χαθεί αυτό (και νομίζω, ότι όλοι ξέρουμε τουλάχιστον μία περίπτωση γνωστού μας, συμμαθητή, συμφοιτητή, όπου χάνοντας τα πρωτεία -χάθηκε ο κόσμος).

Σίγουρα, δεν μπορώ να συμπεριλάβω σε ένα ποστ, τα όσα συζητήθηκαν.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, ξαναέπιασα το βιβλίο και είδα κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία για σκέψη και πιστεύω, ότι ανάλογα με τα ερεθίσματα, που θα έχω κάποια άλλη στιγμή, θα επανέλθω και θα επανέρχομαι.

Ήταν πραγματικά μία αξιόλογη εκδήλωση για ένα αξιόλογο βιβλίο, από μία πολύ ανήσυχη και επικοινωνιακή εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

(Μπορείτε να δείτε τις επόμενες πολύ ενδιαφέρουσες προγραμματισμένες εκδηλώσεις “Ενημερωμένοι Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά” που διοργανώνει το Infokids.gr εδώ : http://www.infokids.gr/2013/11/kyklos-ekdiloseon-ston-iano-enimerom/)

logo_egxp

Κι εδώ έρχεται το καλόοοοοο!!

Διαγωνισμός με δώρο : 2 αντίτυπα του “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη σε 2 τυχερές/ούς.

Από σήμερα μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββατου 30 Νοεμβρίου 2013 έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσετε ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου της Ελένης Γαρυφαλάκη “Πολλαπλή Νοημοσύνη” που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Διόπτρα”.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (comment) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση :

“Έχετε διαπιστώσει, εάν μεγαλώνοντας ,έχετε αναπτύξει κάποιες ικανότητες-ταλέντα, που δεν είχατε τα προηγούμενα χρόνια;”

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, μιλώντας για μία διαπίστωση που αφορά τον εαυτό μου. Είχα διάφορες κλίσεις από μικρό παιδί. Στη μουσική, στα αθλήματα, στη γραφή (oh, welll!) και σε άλλα πράγματα. Την τελευταία δεκαετία έχω παρατηρήσει μία τάση και  προς τις κατασκευές.

Ξεκίνησε λίγο από τη ραπτική και κατασκευές χαρτοκοπτικής και έχει επεκταθεί σε πολλά σε άλλους τομείς, με πρόσφατο παράδειγμα το βάψιμο όλου του σπιτιού και την ανανέωση κάποιων λίγων επίπλων μας.

Έχω προσέξει, ότι εκτονώνομαι με το να δοκιμάζω να φτιάχνω πράγματα και όσο περνά ο καιρός και το εξασκώ, το εξελίσσω (για τα δικά μου δεδομένα πάντα). (Κιναισθητική νοημοσύνη, το λένε αυτό; Aχμ…!)

 

Καλή Επιτυχία!

:)

O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές  μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30 Noεβρίου 2013.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο  θα αναδειχθούν οι τυχεροί/ές, που θα κερδίσουν από   ένα αντίτυπο του  βιβλίου!

Να καταγράψουμε και τους όρους του διαγωνισμού επίσημα, ε;

* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Διόπτρα  διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχεροί/ές αναγνώστες/ριες θα κερδίσουν από  ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου “Πολλαπλή Νοημοσύνη” της Ελένης Γαρυφαλάκη.

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30  Νοεμβρίου 2013 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή  και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί  δημοσιεύονται και στα diagonismos.grjaba.grnethall.gr,saveandwin.gr,  kerdise-to.gr , tixerakias.com, babysmart.gre-win.gr

 

 

191 Σχόλια

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 21 Νοεμβρίου, 2013 at 11:19 μμ

  Τέλειο!!!

 • Reply Dora Kerani 21 Νοεμβρίου, 2013 at 11:33 μμ

  ναι…να ασχολουμε με την διακοσμηση και την δημιουργια πραγματων,κοσμηματων!!!

 • Reply Maria k 21 Νοεμβρίου, 2013 at 11:37 μμ

  Ναι την ζωγραφικη

 • Reply Aris K. 21 Νοεμβρίου, 2013 at 11:56 μμ

  ναι, έχω διαπιστώσει

 • Reply mairi 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:17 πμ

  διαβάζω πια πολύ…! κανονικός βιβλιοφάγος έχω γίνει!

 • Reply Niki 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:18 πμ

  ναί, τώρα πιά ζωγράφιζω και κάνω πολλές κατασκευές κάτι που δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια

 • Reply Jackie 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:26 πμ

  Την χειροτεχνια.Το diy κ γενικα η ανακυκλωση

 • Reply Georgia Akouloglou 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:41 πμ

  Ενδιαφέρον και .. με χρώμα!

 • Reply αλεξανδρα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:55 πμ

  Πολυ ενδιαφέρον!

 • Reply revekka 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:56 πμ

  ναι..το σκιτσο.

 • Reply ilias 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:03 πμ

  ναι το χορο

 • Reply KONSTANTINA K, 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:36 πμ

  καλή επιτυχία σε όλους!

 • Reply ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:38 πμ

  διαβαζω ποιο πολυ τωρα παρα οταν πηγαινα σχολειο πρι πολλα χρονια….

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:32 πμ

  ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:53 πμ

  ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Reply Tonia 22 Νοεμβρίου, 2013 at 8:48 πμ

  ναι με την διακοσμηση

 • Reply ioanna zisiopoulou 22 Νοεμβρίου, 2013 at 8:54 πμ

  αν η υπομονη θεωρείται ταλεντο,τοτε ναι……

 • Reply anastasia 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:14 πμ

  πολυ ενδιαφερον…

 • Reply αννυ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:26 πμ

  λόγω παιδιού αναπτύσσω δεξιότητες τουρτοstyling ιδιαιτέρως ευφάνταστου!!

 • Reply Παναγιώτης 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:27 πμ

  εγώ ανακάλυψα ότι έχω ταλέντο στα μαστορέματα στο σπίτι!!

 • Reply Σάνη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:41 πμ

  αρκετα πραγματα..

 • Reply ΧΡΙΣΤΙΝΑ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:49 πμ

  Γίνομαι όλο και καλύτερη στη οργάνωση του χώρου και του χρόνου

 • Reply Διαγωνισμός KidsCloud.gr με δώρο 2 αντίτυπα του βιβλίου "Πολλαπλή Νοημοσύνη" 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:58 πμ

  […] Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε αυτή εδώ τη σελίδα […]

 • Reply παναγιώτα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:02 πμ

  με τα χρόνια έχω γίνει εξπέρ στο να οργανώνω πράγματα , ντουλάπες, σπίτια,ε κδηλώσεις και μου βγαίνει εύκολα, αβίαστα και με χαρά..θα ήθελα το βιβλίο για να δω τι νοημοσύνη είναι αυτό.χωροτξική?

 • Reply sot 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:13 πμ

  είμαι καλύτερη στην επικοινωνία.

 • Reply sot 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:14 πμ

  ναι νομίζω στην επικοινωνία.

 • Reply ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:20 πμ

  Απο μικρή διάβαζα πάρα πολύ και απέδιδα λιγότερο….μεγαλώνοντας …ποτε δεν σταματησα την εκπαιδευση ΤΕΙ …..ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΜΑ… ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΤΟΥς ΣΤΟΧΟΥς ΜΟΥ!!!!!!!!!!Νοιωθω οτι βρηκα τον τροπο να κατακτησω ….τις γνωσεις….ολο αυτο μετα απο προσωπικη μαχη και πολυ κουραση!!!!!!εχοντας 3 παιδια σημερα …προσπαθω να τα βοηθησω…οσο πιο πολυ μπορω!!!!!!!!!
  Ένας αγωνας η ζωή!!!!!!!!!!

 • Reply EIR 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:27 πμ

  με χειροτεχνια τον τελευταιο χρονο.

 • Reply Γιώργος 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:30 πμ

  Έχω αναπτύξει αρκετά τη μνήμη μου

 • Reply MARIA KIRIAKOU 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:42 πμ

  ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ Η ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ!

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:52 πμ

  Φανταστικό! Πόσο θα το ήθελα… Μεγαλώνοντας τόλμησα να πειραματιστώ με τη διακόσμηση και να κάνω δειλά βήματα φιλοσοφικών συζητήσεων, κάτι που ως παιδί ούτε καν το σκεφτόμουν…

 • Reply Γιώτα Κ. 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:53 πμ

  Καταπληκτικό βιβλίο! Μεγαλώνοντας άρχισα να ασχολούμαι τελευταία με τη ραπτική και με την κατασκευή κοσμημάτων.

 • Reply Εφη Μαρκοζα΄νε 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:01 πμ

  Φυσικά, συνειδητοποίησα ότι τα καταφέρνω πολύ καλά και μου αρέσουν οι κατσκευές, αλλά και ανακάλυψα την αγάπη μου για την γυμναστική και την κίνηση!

 • Reply Χρυσουλα Λιβανου 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:02 πμ

  Κηπουρικη…από εκει που δεν ηξερα να ξεχωριζω τα φυτα τωρα εχω αποκτησει πολλες γνωσεις και βεβαια συνεχιζω να ψαχνω για καινουριες πληροφοριες.

 • Reply Γεωργία 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:15 πμ

  Ναι αρκετές όπως το να διακοσμώ τα δικά μου ρούχα και παπούτσια.

 • Reply Ιωάννα Α 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:38 πμ

  Διαβάζω πολύ, ό,τι βιβλίο βρω μπροστά μου θέλω να το διαβάσω! Παλιά δεν ήμουν έτσι, ούτε που τα πλησίαζα για να είμαι ειλικρινής!!

 • Reply Marianna Konstantinou 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:26 μμ

  Ναι, και περισσότερο προς τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες.

 • Reply antia 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:26 μμ

  nai, pleko

 • Reply DHMHTRHS STOIKOS 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:29 μμ

  να ασχολούμε με κατασκευες

 • Reply Dimitris Sapouridis 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:30 μμ

  Πάντα ήμουν ταλαντούχος,νομίζω…

 • Reply SOFIA 22 Νοεμβρίου, 2013 at 12:38 μμ

  ναι το διαβασμα!!!!!!1

 • Reply Μαριάννα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:08 μμ

  Ναι!έχω αρχίσει και ασχολούμαι με τον αθλητισμό!

 • Reply ΓΩΓΩ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:20 μμ

  ΕΥΤΗΧΩΣ ΝΑΙ…………

 • Reply Martha 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:22 μμ

  στην μαγειρικη,παλια ηταν αναγκη τωρα απολαυση!

 • Reply ολγα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:24 μμ

  ανέπτυξα μια δεξιότητα στις κατασκευες…μαλλον απο την πολυ αγαπη για αυτα….και λόγω τις ενασχολησης μου με τα παιδια μου…

 • Reply eva 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:32 μμ

  τη ζωγραφική

 • Reply Αλεξάνδρα Χαβιάρα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 1:58 μμ

  Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια

 • Reply ΒΛΑΡΑ ΑΛΕΞΙΑ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:11 μμ

  Οτι αγαπώ το θέατρο!

 • Reply Amalia 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:19 μμ

  Άρχισα να μαθαίνω με πολύ μεγαλύτερη ευκολία ξένες γλώσσες. Μέχρι το λύκειο, αγγλικά με το ζόρι. Τώρα, τρεις γλώσσες και καταλαβαίνω άνετα και πολλές που δεν τις έχω διδαχθεί.

 • Reply Fani Karra 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:23 μμ

  Κατασκευές…

 • Reply Χρύσα Πριοβόλου 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:31 μμ

  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ!

 • Reply NΙΚΟΛΕΤΤΑ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:32 μμ

  ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

 • Reply Μαρία Σ. 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:40 μμ

  Πολύ ενδιαφέρον και κρίμα που έχασα την εκδήλωση…:( Παλιά είχα ταλέντο στη ζωγραφική και στο γράψιμο (έγραφα παιδικές ιστορίες και ποιήματα), τώρα νομίζω ότι το ταλέντο μου έχει να κάνει πιο πολύ με μαγειρική και κατασκευές!!

 • Reply Νίκη Χολίδη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:53 μμ

  Ανακάλυψα οτι έιμαι καλή στο να διδάσκω.

 • Reply olga 22 Νοεμβρίου, 2013 at 2:54 μμ

  οχι ιδιαιτερα

 • Reply EFI 22 Νοεμβρίου, 2013 at 3:41 μμ

  Έχω παρατηρήσει οτι μεγαλώνοντας θυμαμαι περισσότερους αριθμούς και τους απομνημονεύω πιο εύκολα.Πχ αριθμούς τηλεφώνων ή αριθμούς απο τραπεζικους λογαριασμούς.Αυτό όμως θέλει εξάσκηση.

 • Reply Αννα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:05 μμ

  …σαν μαθητρια νομιζω πως δε το ειχα και τοσομε τις κατασκευες.Μεγαλωνοντας τα παω πολυ πολυ καλυτερα

 • Reply Χρυσούλα Βασιλείου 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:06 μμ

  Έχω γίνει πολύ καλύτερη στο να οργανώνω το χώρο και να διακοσμώ!

 • Reply ΒΟΥΛΑ ΛΑΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:13 μμ

  TELEIO.

 • Reply MANIA 22 Νοεμβρίου, 2013 at 4:36 μμ

  ναι αρκετές φορές

 • Reply ROZA 22 Νοεμβρίου, 2013 at 5:10 μμ

  LIKE

 • Reply petroula 22 Νοεμβρίου, 2013 at 5:33 μμ

  ναι…στο αντιληπτικό κομμάτι κατά πολύ.

 • Reply ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΜΠΡΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 6:20 μμ

  ΦΥΣΙΚΑ … Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

 • Reply deppy 22 Νοεμβρίου, 2013 at 6:25 μμ

  THN ENASXOLHSH ME TH ZWGRAFIKH!!!1

 • Reply sonia bitsakou 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:24 μμ

  nai exw diapistwsei!

 • Reply deda 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:25 μμ

  ναι, έχω διαπιστώσει

 • Reply Andromache 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:31 μμ

  diy πράγματα

 • Reply Φωτούλα Ξανθοπούλου 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:33 μμ

  Δεν είμαι σίγουρη, ίσως όχι.

 • Reply Αλκμήνη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:35 μμ

  Την ενσυναίσθηση μάλλον.

 • Reply Θωμαΐς Τσαμαΐδη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 7:51 μμ

  Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτω ότι έχω ταλέντα ή απλά ικανότητες που είχα παλαιότερα αποκλείσει ότι έχω και μου αρέσει που κάθε μέρα ανακαλύπτω και σε μένα και στα παιδιά μου, στην δουλειά μου, κάτι καινούργιο!!!

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 8:00 μμ

  Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι οτι ενώ στα νιάτα μου ήμουν πολύ ανυπόμονη, τώρα έχω γίνει ιδιαίτερα υπομονετική. Καμία σχέση με το παρελθόν! Επίσης στα νιάτα μου δεν ασχολιόμουν σχεδόν καθόλου με το διάβασμα γιατί ήμουν πολύ δραστήριος τύπος ενώ τώρα είμαι ακριβώς το αντίθετο. Διαβάζω συνεχώς και καθημερινά. ‘Ετσι λοιπόν…ξύπνησα μια μέρα πριν πολλά χρόνια και αποφάσισα να διαβάσω φιλοσοφία! Ε…από τότε δεν έχω αφήσει φιλόσοφο για φιλόσοφο και όχι μόνο! Ποιός να μου το’λεγε στα νιάτα μου….δεν θα τον πίστευα!!!

 • Reply DEPI 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:06 μμ

  ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΑΚΙ…

 • Reply Χριστίνα Κοτρώνη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:10 μμ

  Ναι, και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία…την επιχειρηματικότητα!

 • Reply ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 9:29 μμ

  Η κλιση που εχω παρουσιασει τα τελευταια χρονια ειναι της επικοινωνιας.

 • Reply Ευτέρπη 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:29 μμ

  Ναι η ζαχαροπλαστική!

 • Reply ΠΟΠΗ 22 Νοεμβρίου, 2013 at 10:48 μμ

  ΝΑΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ Ή ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!

 • Reply rena 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:04 μμ

  super

 • Reply Κατερίνα 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:39 μμ

  Ναι! Έχω διαπιστώσει ότι όσο περνούν τα χρόνια με ενδιαφέρει πολύ η αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και η διακόσμηση!

 • Reply Θεόφιλος 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:43 μμ

  Νομίζω πως με τα χρόνια ανακαλύπτω την κλίση μου σε κατασκευές, κυρίως ξύλινες.

 • Reply Sakis 22 Νοεμβρίου, 2013 at 11:52 μμ

  like it!!!

 • Reply ioanna alexiou 23 Νοεμβρίου, 2013 at 10:11 πμ

  νομιζω πως ναι.

 • Reply Μαρία Γ. 23 Νοεμβρίου, 2013 at 10:33 πμ

  Ναι, πάρα πολλές ικανότητες και μάλιστα να κάνω ταυτόχρονα πολλά πράγματα!!

 • Reply ΕΛΙΣΑΒΕΤ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 11:03 πμ

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ!
  ΑΝΑΓΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΚΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΜΑΣ!

 • Reply chrisa 23 Νοεμβρίου, 2013 at 11:29 πμ

  Μεγαλη υπομονή

 • Reply kwnina 23 Νοεμβρίου, 2013 at 12:02 μμ

  Ναι τις κατασκευές!!!!!!Κι οτιδήποτε χειροποίητο!!!!!!!!

 • Reply Νίκος Παπ. 23 Νοεμβρίου, 2013 at 12:05 μμ

  Σε κάποια πράγματα υπάρχουν βελτιώσεις και κάποια άλλα χαρακτηριστικά έχουν ελαττωθεί.

 • Reply ΑΝΙΤΑ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 12:28 μμ

  ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!

 • Reply βαρβαρα 23 Νοεμβρίου, 2013 at 12:30 μμ

  ναι στη μαγειρικη

 • Reply ΦΑΝΗ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 1:16 μμ

  Μαγειρική!!!

 • Reply sofia 23 Νοεμβρίου, 2013 at 1:36 μμ

  Μεχρι να τελειωσω το πανεπιστημιο η μονιμη δηλωση μου ηταν πως δεν προκειται να παντρευτω ουτε να κανω οικογενεια. Τωρα στα 30 μου εχω ενα αγορακι 2 ετων και αυτο που ανακαλυπτω μερα με την μερα ειναι πως εχω γεννηθει για να ειμαι μανουλα….οπως ολες αλλωστε! Τα τελευταια 2 χρονια λοιπον αναπτυσω επιμονα δεξιοτητες διασκεδαστη, αλλα και κατασκευαστη αυτοσχεδιων παιχνιδιων για χαρη του μικρου μας τρελαρα! Βεβαια δεν ειμαι σιγουρη αν αυτα ονομαζονται δεξιοτητες η απλα…. μητροτητα!

 • Reply ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 3:01 μμ

  NΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΆΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ..

 • Reply Σωτηρία 23 Νοεμβρίου, 2013 at 3:29 μμ

  Μεγαλώνοντας άρχισα να ενδιαφέρομαι για την κηπουρική!

 • Reply eleni 23 Νοεμβρίου, 2013 at 3:55 μμ

  ναι τη χειροτεχνια και την επικοινωνια

 • Reply Stella Dimitrakopoulou 23 Νοεμβρίου, 2013 at 3:55 μμ

  Μάλλον όχι,το αντίθετο συμβάινει, μεγαλώνοντας ξεχνάς δεξιότητες που είχες αν δεν τις εξασκείς

 • Reply Elli V. Petsanidou Chatzi 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:10 μμ

  Τον χορό!

 • Reply Theodoros 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:40 μμ

  Ναι στους υπολογιστες

 • Reply ΕΥΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:46 μμ

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…..

 • Reply Nansy 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:58 μμ

  Ναι,με την φωτογραφία.

 • Reply Νάντια Ζ. 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:58 μμ

  δε θα το έλεγα!

 • Reply Πασχάλης 23 Νοεμβρίου, 2013 at 4:59 μμ

  Ισως το ποδόσφαιρο

 • Reply Anastasia Kakoulidou 23 Νοεμβρίου, 2013 at 7:30 μμ

  Ζωγραφική, κατασκευές, αααα και μεγάλο ταλέντο στην κουζίνα!! Και να δημιουργώ και να απολαμβάνω!!

 • Reply ΑΡΙΣΤΕΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 8:06 μμ

  το ταλέντο μου είναι στην οργάνωση. έχω αναπτύξει ίσως τη λογική περισσότερο από τη φαντασία ??

 • Reply afroditi 23 Νοεμβρίου, 2013 at 10:38 μμ

  τον χορο

 • Reply ΙΩΣΗΦ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 23 Νοεμβρίου, 2013 at 11:34 μμ

  nai

 • Reply Χριστίνα ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ 24 Νοεμβρίου, 2013 at 2:18 πμ

  Τα τελευταία δυο χρονια ανακάλυψα την κλίση μου στις κατασκευές και δημιουργίες!

 • Reply baggelis al. 24 Νοεμβρίου, 2013 at 8:48 πμ

  νομιζω πως ναι.

 • Reply ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ Γ. 24 Νοεμβρίου, 2013 at 11:47 πμ

  ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 • Reply ioak 24 Νοεμβρίου, 2013 at 12:00 μμ

  ναι, σε κατασκευές

 • Reply Ioanna 24 Νοεμβρίου, 2013 at 12:00 μμ

  μάλλον όχι..

 • Reply Αναστασία 24 Νοεμβρίου, 2013 at 12:01 μμ

  έχω παρατηρήσει κάποιες κλίσεις σε τέχνες

 • Reply Σωκράτης 24 Νοεμβρίου, 2013 at 12:27 μμ

  Νομίζω ότι ακόμη δεν έχω εξερευνήσει τις δυνατότητές μου στο ελάχιστο

 • Reply ελευθερια 24 Νοεμβρίου, 2013 at 1:34 μμ

  από πολύ μικρή είχα ΚΟΛΛΗΜΑ με το διάβασμα..έκανα διάλειμμα απ’το σχολικό διάβασμα για να ξεκουραστώ και με την ευκαιρία…να διαβάσω και κάτι εξωσχολικό!!
  όσο περνάει ο καιρός..χειροτερευω..(χαχα)
  κι εχω την τάση να γράψω..έχω ήδη σκεφτεί τι ..μέχρι κι εξώφυλλο..μονο η τεχνική μου λείπει..

 • Reply Χριστίνα 24 Νοεμβρίου, 2013 at 1:52 μμ

  Ναι αλλάζω με τα χρόνια κάποιες δεξιότητες ! Ας πούμε ότι άρχισα να σφυρίζω από τότε που απέκτησα σκύλο !!!

 • Reply ΑΓΑΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ 24 Νοεμβρίου, 2013 at 2:23 μμ

  ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΠΙΑ ‘Η ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ(Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

 • Reply Ντινα 24 Νοεμβρίου, 2013 at 4:21 μμ

  Μαλλον οχι

 • Reply ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ 24 Νοεμβρίου, 2013 at 6:35 μμ

  Έχω διαπιστώσει μία κλίση στις χειροτεχνίες κ στις επιχειρηματικές ιδέες. Το τελευταίο με έχει εντυπωσιάσει, γιατί ποτέ δε θεωρούσα τον εαυτό μου επιχειρηματικό μυαλό.. Πλέον προσπαθώ να εξελίξω το νέο μου “ταλέντο” με όποιο τρόπο μπορώ!

 • Reply Ελευθερία 24 Νοεμβρίου, 2013 at 7:46 μμ

  Αδιαμφισβήτητα

 • Reply Ευθύμιος Σπανός 24 Νοεμβρίου, 2013 at 8:29 μμ

  ναι!!!Ήμουν πολύ καλός αριθμομνήμων και τώρα αυτό με έχει βοηθήσει στην δουλεία μου!

 • Reply βίκυ 24 Νοεμβρίου, 2013 at 8:41 μμ

  Στη γραφή

 • Reply maria f. 24 Νοεμβρίου, 2013 at 10:40 μμ

  Ναι, ξεκίνησα να φτιάχνω επιτραπέζια παιχνίδια!

 • Reply Naiada 25 Νοεμβρίου, 2013 at 12:29 πμ

  οχι

 • Reply Χριστίνα Λαργατζή 25 Νοεμβρίου, 2013 at 8:39 πμ

  Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεγαλώνοντας θα διαπίστωνα την ιδιαίτερη ικανότητα μου στην ζωγραφική!

 • Reply ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΥΧΙΑ 25 Νοεμβρίου, 2013 at 11:48 πμ

  ΝΑΙ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ.

 • Reply Maria Vetoulaki 25 Νοεμβρίου, 2013 at 12:14 μμ

  Καλημέεεερα!!! Ναι, πράγματι, έχω διαπιστώσει κάποιες ικανότητες στις οποίες όμως συμπεραίνω οτι είχα κλίση από παιδί, απλά τώρα, ανθίζουν!! Μερικές από αυτές είναι η ποίηση, η ζωγραφική και η ψυχολογική υποστήριξη : ) (ευχαριστούμε πολύ για την δυνατότητα συμμετοχής!! Το Θέλω Πολύ!! αυτό το βιβλίο!!!!)

 • Reply christina 25 Νοεμβρίου, 2013 at 1:58 μμ

  ναι, με τις κατασκευές diy κυρίως

 • Reply GEORGIA P. 26 Νοεμβρίου, 2013 at 6:47 πμ

  με το διαβσαμα

 • Reply ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 26 Νοεμβρίου, 2013 at 11:15 πμ

  ζωγραφικη , διακοσμηση!!!

 • Reply Maria 26 Νοεμβρίου, 2013 at 11:16 πμ

  Μετά το γάμο μου ανακάλυψα πως η διακόσμηση και η μαγειρική είναι οι προτεραιότητες μου στον ελέυθερο χρόνο μου . Τη βάφτιση του παιδιού μία φίλης μου την οργάνωσα εγώ με τα πάντα handmade .

 • Reply Ντίνα 26 Νοεμβρίου, 2013 at 10:37 μμ

  Νομίζω πως όσο μεγαλώνω ανακαλύπτω ταλέντα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

 • Reply Andriana 26 Νοεμβρίου, 2013 at 10:39 μμ

  Ταλέντο στη κίνηση

 • Reply Γιώργος 26 Νοεμβρίου, 2013 at 10:42 μμ

  Με τα χρόνια ανακάλυψα πως έχω κλίση στην παραγωγή κρασιού και την αμπελουργία!

 • Reply maria marinaki 26 Νοεμβρίου, 2013 at 11:32 μμ

  Δημιουργικότητα και λεπτή κινητικότητα ήταν στοιχεία που δεν είχα ούτε σε μικρή ηλικία ανακαλύψει ότι διαθέτω.

 • Reply TaniaM 27 Νοεμβρίου, 2013 at 12:08 πμ

  Με τον ερχομό των παιδιών ξεκίνησε και η αναζήτηση για κατασκευές και καλλιτεχνίες! Το καλλιεργούμε σιγά σιγά!

 • Reply Μαριανθη Μ. 27 Νοεμβρίου, 2013 at 12:54 πμ

  ναι τις κατασκευες και την μαγειρική

 • Reply Κατερίνα Γορανίτη 27 Νοεμβρίου, 2013 at 1:52 μμ

  Να ζωγραφίζω

 • Reply Κατερίνα Γαλάζιου 27 Νοεμβρίου, 2013 at 2:37 μμ

  οσο μεγαλωνουμε και οσο εχουμε θεληση για γνωση και για δημιουργια μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα που δε ξεραμε οτι μπορουμε!

 • Reply katerina 27 Νοεμβρίου, 2013 at 3:04 μμ

  εκτός απο την διαισθηση πολλά πράγματα

 • Reply Χρυσα Βεϊζη 27 Νοεμβρίου, 2013 at 5:14 μμ

  Παντα ειχα μια κλιση στα καλλιτεχνικα. Και ασχολουμε με το να φτιαχνω πραγματακια για την κορη μου.(κορδελες, βραχιολακια κτλ.)
  Αυτο που δεν ηξερα ομως ειναι οτι εχω κλιση και στην ζαχαροπλαστικη. Βεβαια ειμαι και εγγονη ζαχαροπλαστη αλλα δεν το ειχα μεχρι προσφατα ανακαλυψει.

 • Reply Ermina 28 Νοεμβρίου, 2013 at 2:05 μμ

  ναι.και συνήθως μεσω βιωματικων εμπειριών.

 • Reply ΜΑΡΊΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ 28 Νοεμβρίου, 2013 at 2:07 μμ

  Την υπομονή κ τη διαλλακτικότητα που παλιότερα ούτε κατά διάνοια δεν είχα!

 • Reply Εύα 28 Νοεμβρίου, 2013 at 2:16 μμ

  Φυσικά! έχω διαπιστώσει την ανάπτυξη της
  διαπροσωπικής και ενδοπροσωπικής νοημοσύνης,
  που μέχρι τώρα τις ονόμαζα σε μία ως : συναισθηματική νοημοσύνη!

 • Reply ΕΡΑΣΜΙΑ ΟΡΟΥΤΣΟΓΛΟΥ 28 Νοεμβρίου, 2013 at 2:30 μμ

  Στο σχολείο αντιπαθούσα τις ώρες διαβάσματος κι ίσως ήταν και η αιτία που δεν προχώρησα τόσο όσο θα μπορούσα. Μεγαλώνοντας το διάβασμα [της δικής μου επιλογής] έχει γίνει ανάγκη για μένα, όαση μέσα στην καθημερινότητα και στα προβλήματα. Τελευταία θάθελα πολύ να ασχοληθώ και με το γράψιμο [νομίζω ότι τόχω] αλλά για νάμαι ειλικρινής η πρώτη μου προσπάθεια έχει μείνει ακόμη σε αρχικό στάδιο. Ελπίζω να το προχωρήσω γιατί θα τόθελα πολύ.

 • Reply anna 28 Νοεμβρίου, 2013 at 2:48 μμ

  από τότε που έγινα μαμά και απελευθερώθηκε το συναισθηματικό μου κομμάτι, ασχολούμαι με την κηπουρική και το ράψιμο.

 • Reply Anna 28 Νοεμβρίου, 2013 at 4:45 μμ

  Eκεί που παλιά δεν τα κατάφερνα στις κατασκευές σήμερα δουλεύοντας με παιδιά τα καταφέρνω περίφημα

 • Reply ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΟΡΛΗ 28 Νοεμβρίου, 2013 at 6:04 μμ

  παντα το “ειχα” με τις κατασκευες αλλα τώρα λόγω των παιδιών το έχω “παρακάνει’

 • Reply Con 28 Νοεμβρίου, 2013 at 10:28 μμ

  Ναι!…

 • Reply Christina Kanellopoulou 28 Νοεμβρίου, 2013 at 10:29 μμ

  ‘Εχω διαπιστώσει πως βαριέμαι ευκολότερα!

 • Reply κατερινα 28 Νοεμβρίου, 2013 at 11:22 μμ

  υπομονη

 • Reply joannapi 28 Νοεμβρίου, 2013 at 11:29 μμ

  Μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας.. αρχισα να σκεφτομαι πιο σοβαρα..
  να θελω να διευρυνω τους οριζοντες μου μεσω της γνωσης ή οτιδηποτε εφαρμοστεου και ρεαλιστικου..
  Αρχισα να δουλευω τη σκέψη μου…

 • Reply ATHINA 29 Νοεμβρίου, 2013 at 12:14 πμ

  Με ενδιαφέρει αφάνταστα αυτό το βιβλίο! 3 παιδιά πολύ δουλειά…..

 • Reply Elena 29 Νοεμβρίου, 2013 at 9:53 πμ

  Νομίζω πως δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα ίδια πράγματα μ’αρέσουν απο τότε που ήμουν παιδί!

 • Reply stellabak 29 Νοεμβρίου, 2013 at 11:39 πμ

  Νιωθω τον εαυτο μου πιο δημιουργικο σε διακοσμητικά και αλλα ειδη..
  Τελος εχω γινει πιο σκεπτομενη.

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ 29 Νοεμβρίου, 2013 at 11:56 πμ

  Με ηρεμεί πολύ η μαγειρική, ενώ παλιότερα όχι και τόσο

 • Reply Νόρα 29 Νοεμβρίου, 2013 at 12:49 μμ

  Όχι,δεν έχω διαπιστώσει κάτι καινούριο. Ότι έκανα από μικρή (χορός, τραγούδι, γράψιμο, διάβασμα, κατασκευές) τα ίδια κάνω και τώρα και ότι δεν κατάφερνα ακόμα δεν το καταφέρνω (ζωγραφική , να παίξω κάποιο μουσικό όργανο, να πλέκω).

 • Reply vasiliki 29 Νοεμβρίου, 2013 at 1:46 μμ

  exw diapistwsei oti exw diaforopoiisei i anaptixei tis idi iparxouses kliseis pou eixa..k oti nai megalwnontas anakaliptw kai kanourgies!

 • Reply Μαργαρίτα 29 Νοεμβρίου, 2013 at 2:39 μμ

  Διαπίστωσα ότι αυξήθηκε η εξωστρέφεια και η κοινωνικότητά μου, το πώς επικοινωνώ με άλλους και πώς μπορώ να παρακινήσω τον κόσμο, με λόγια και πράξεις.

 • Reply Νικος 29 Νοεμβρίου, 2013 at 3:16 μμ

  Ενω στην παιδική ηλικία ήμουν κλειστός χαρακτήρας πλέον είμαι πάρα πολύ κοινωνικός. Φαντάζομαι λόγω οτι τα τελευταία χρόνια δουλέυω πωλητής σε κατάστημα.

 • Reply Νικος Καραπάνος 29 Νοεμβρίου, 2013 at 4:47 μμ

  Η διαχείριση κρίσεων

 • Reply Nikos 29 Νοεμβρίου, 2013 at 4:59 μμ

  Καλη τυχη σε ολους!

 • Reply thomais fountoulaki 29 Νοεμβρίου, 2013 at 5:04 μμ

  διαβαζω συνεχως!!!!! 🙂

 • Reply mpela 29 Νοεμβρίου, 2013 at 6:34 μμ

  !!!!!!!!!!!

 • Reply DEPI 29 Νοεμβρίου, 2013 at 6:55 μμ

  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 • Reply Τσιρακίδου Παρθένα 29 Νοεμβρίου, 2013 at 8:15 μμ

  Τέλειο και ενδιαφέρον! Θέλω να το διαβάσω! Καλή τύχη!

 • Reply Sissi 29 Νοεμβρίου, 2013 at 8:22 μμ

  Είμαι διεισδυτική και κρίνω καλύτερα τους ανθρώπους

 • Reply yiannisp 29 Νοεμβρίου, 2013 at 8:23 μμ

  να “διαβάζω” πιο εύκολα τους ανθρώπους και να προφυλάσσομαι από αυτούς.

 • Reply Roula Kritikou 29 Νοεμβρίου, 2013 at 8:53 μμ

  Tα τελευταια χρονια ασχολουμαι με την κατασκευη γενικως.Απο καρτες μεχρι κερια,ραψιμο,πλεξιμο και οτιδηποτε χειροποιητο!

 • Reply Reby 29 Νοεμβρίου, 2013 at 11:55 μμ

  Μεγαλώνοντας παρατηρώ ότι αναπτύσσω την ενδοπροσωπική νοημοσύνη… παρατηρώ περισσότερο τις κινήσεις μου κ έχω μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών μου επιδιώξεων.

 • Reply ΔΗΜΗΤΡΑ 30 Νοεμβρίου, 2013 at 12:28 πμ

  Σίγουρα, αλλά αλλάζουν κάθε τόσο!

 • Reply Eleni 30 Νοεμβρίου, 2013 at 12:50 πμ

  Νομίζω ότι όλοι μας μεγαλώνοντας αναπτύσσουμε την ενδοπροσωπική μας νοημοσύνη… Και είναι λογικό μέσα από τις εμπειρίες της ζωής να αποκτούμε αυτογνωσία… Ε, αυτό έχω καταφέρει κι εγώ μετά από πολύ κόπο! 🙂

 • Reply vaso 30 Νοεμβρίου, 2013 at 1:47 πμ

  καλη τυχη σε ολους πολυ ενδιαφερον βιβλιο!!

 • Reply Γιάννης Τσινάβος 30 Νοεμβρίου, 2013 at 2:21 πμ

  Να συγκρατώ τις ορμές μου….

 • Reply Claire Gianneli 30 Νοεμβρίου, 2013 at 6:50 πμ

  Είχα κλίση στη μουσική αλλα τα παράτησα…

 • Reply Ilias 30 Νοεμβρίου, 2013 at 11:24 πμ

  Ναι,προφανώς έχω διαπιστώσει.

 • Reply Δέσποινα Αναστασιάδου 30 Νοεμβρίου, 2013 at 11:24 πμ

  Ανακάλυψα το ταλέντο μου στην μαγειρική!!!!!!!! Καλές Γιορτές!

 • Reply Chris 30 Νοεμβρίου, 2013 at 12:46 μμ

  Το γράψιμο….

 • Reply αστεριος κ. 30 Νοεμβρίου, 2013 at 12:56 μμ

  nai,xeirotexnika.skeftomai na asxolithw me th mhxanologia paradoxws!!

 • Reply ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΑΓΩΝΗ 30 Νοεμβρίου, 2013 at 12:58 μμ

  με ραπτικη κι εγω σκεφτομαι να ασχοληθω αλλα μην ειναι της ηλικιας?κι η κολλητη μου επιασε το πλεξιμο τελευταια και γενικως ακουω κοσμο να στρεφεται στη χειροτεχνια τελευταια.

 • Reply gepaka 30 Νοεμβρίου, 2013 at 1:00 μμ

  τις κατασκευες!

 • Reply alexandra f 30 Νοεμβρίου, 2013 at 2:40 μμ

  diakrino mia stasimotita

 • Reply ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 30 Νοεμβρίου, 2013 at 3:31 μμ

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ!!!

 • Reply Mi Xenopoulou 30 Νοεμβρίου, 2013 at 4:01 μμ

  Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τους υπολογιστές κάτι που δεν με ενδιέφερε στο παρελθόν … Πολύ όμορφο βιβλίο, καλή επιτυχία σε όλους και όλες!!!

 • Reply Nandia Perdiki 30 Νοεμβρίου, 2013 at 4:37 μμ

  Φυσικά και έχω διαπιστώσει πολλά πολλά ταλέντα που δεν τα ήξερα!!!

 • Reply Αντωνία 30 Νοεμβρίου, 2013 at 4:46 μμ

  Fusika kai mou exei tuxei!!

 • Reply vicky 30 Νοεμβρίου, 2013 at 5:29 μμ

  διαβαζω πιο πολυ τωρα

 • Reply xristos siafakas 30 Νοεμβρίου, 2013 at 6:05 μμ

  exo mathei na frontizo aytistika paidia pou katalava pos den diaferoun se tipote apo emas

 • Reply Αντιγόνη Παπαδοπούλου 30 Νοεμβρίου, 2013 at 7:34 μμ

  Nαι,διαπίστωσα οτι μπορώ να είμαι πολύ αποτελεσματική στις κατασκευές

 • Reply ΣΟΦΙΑ-ΟΛΓΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ 30 Νοεμβρίου, 2013 at 8:27 μμ

  εγω ανακαλυψα την τεχνικη του Decoupage σε συνδιασμο με την ζωγραφικη με πινελα, με ακρυλικα και τεμπερες! ζωγραφιζω και φτιαχνω διαφορα καδρακια…ασχολια που οποτε μπορω να την κανω, με ηρεμει και με χαλαρωνει…

 • Reply Γεωργία Ξηνταροπούλου 30 Νοεμβρίου, 2013 at 9:09 μμ

  καλή επιτυχία

 • Reply Lefkothea Z. 30 Νοεμβρίου, 2013 at 10:37 μμ

  την ζωγραφική.

 • Reply Georgios P. 30 Νοεμβρίου, 2013 at 10:39 μμ

  τις κατασκευές!

 • Reply fani 30 Νοεμβρίου, 2013 at 11:15 μμ

  την υπομονή!!!

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!