ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΝΟΟΟΟ!!!

24 Μαΐου, 2011

Χριστούγεννα!

Έχεις γυρίσει παρέα με την μικρή από την καθιερωμένη επίσκεψη στο βαφτιστήρι για να του δώσεις  τα δώρα του.

Όλη η οικογένεια χαλαρώνει στο καθιστικό. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια  παίζουν στο στερεοφωνικό. Ο μπαμπάς χαζεύει στο λάπι τόπι του. Εσύ ξεφυλλίζεις το καινούριο μηνιαίο περιοδικό ποικίλλης ύλης που είχε δώρο ένα κολλάν,  ένα δείγμα μαλακτικό για τα ρούχα και κάτι σούπερ μανταλάκια-στυλό (ακόμη ψάχνεις να δεις πώς δουλεύουν) και η μικρή ζωγραφίζει ελαφάκια, αστεράκια, αγιοβασιλάκια μέχρι που κάποια στιγμή  ήρεμη κι ενώ ζωγραφίζει λέει: “Μαμά, ο Γιωργάκης (βαφτιστήρι-6 ετών) μου ζήτησε να του δείξω το πιπί μου!”

ΓΚΝΤΟΟΟΟΟΥΠ!!!! ΓΚΛΟΥΠ!!! ΚΡΟΥΤΣ-ΚΡΟΥΤΣ!!!

Όπου: ΓΚΝΤΟΟΟΟΥΠ: Έπεσε το λάπι τόπι από τα χέρια του ατιμασμένου (?) ελληνάρα πατέρα, ΓΚΛΟΥΠ: Κατάπια την τσίχλα που μασούσα και ΚΡΟΥΤΣ-ΚΡΟΥΤΣ: Η μικρή συνεχίζει να ζωγραφίζει.

Κάνω νόημα στον μπαμπά “βαθιές εισπνοές και μην μιλάς” και παίρνω θάρρος και ατάραχη ρωτάω:

“Εσύ τί έκανες, αγάπη μου;”

“Tου είπα όχι.”(ΦΙΟΥ ΦΙΟΥ!) “Δεν ήθελα.”

“Καλά έκανες. Κι εκείνος τί σου είπε;”

“Μου ζήτησε να του δείξω τον πωπό μου.” ΞανάΓΚΝΤΟΟΟΟΟΥΥΥΠ  (το λαπι τόπι αποδήμησε εις Κύριον και ο μπαμπάς ψάχνει για το δίκανο).

“Κι εσύ τί του είπες;”

“Ότι δεν ήθελα!” ΚΡΟΥΤΣ-ΚΡΟΥΤΣ!

Ακολούθησε μία συζήτηση ψύχραιμα όπου εξηγήσαμε πάλι, ότι όπως έχουμε πει, δεν είναι σωστό να κυκλοφορούμε γυμνοί ή να βγάζουμε τα ρούχα μας κλπ κλπ κλπ και αφού γλυτώσαμε τον μπαμπά από το εγκεφαλικό, θεωρήσαμε ότι το πρώτο test περιέργεια γύμνιας και σεξουαλικότητας το περάσαμε ανώδυνα.

Νομίζω ότι στην ατάραχη αντίδραση του παιδιού έπαιξαν ρόλο τα παρακάτω:

* Mέσα στο σπίτι δεν κυκλοφορούμε γυμνοί, όμως όταν κάποια στιγμή πολύ μικρή η μικρή έτυχε να δει είτε εμένα είτε τον μπαμπά της στο μπάνιο, δεν αντιδράσαμε λες και είχε μπει ο παπαράτσι να μας εκθέσει σε εβδομαδιαίο κουτσομπολίστικο περιοδικό, αλλά της εξηγήσαμε ότι όταν  κάνει κάποιος μπάνιο σεβόμαστε ότι θέλει να είναι μόνος του και να μην τον βλέπουν οι άλλοι. Την ίδια στιγμή χωρίς να επιδεικνύουμε την γύμνια μας, την αφήσαμε να μας δει, να ρωτήσει και να πάρει τις απαντήσεις της (θα έχει κι αυτή μεγάλα μεμέ όταν μεγαλώσει;).

* To γεγονός ότι από 2,5 χρονών πήγε σε παιδικό σταθμό, όπου αγοράκια και κοριτσάκια πηγαίνουν στις ιδιες τουαλέτες, τους έδωσε την ευκαιρία για να δουν τί περίεργα έχουν τα άλλα, που δεν έχουν αυτά ;)

Συνεπώς όταν ο Γιωργάκης συνάντησε την μικρή μου, εκείνη δεν είχε την περιέργεια. Τί να δει; Πφφφ! Να θυμάστε ότι η περιέργεια σκότωσε την γάτα! Φροντίστε να μην ενοχοποιείτε τα φυσιολογικά, αλλά συνάμα να μην φτάνετε στα άλλα άκρα, στα οποία δεν υπάρχουν όρια και σεβασμός! :)


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!