slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

“ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ! ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!”

9 Οκτωβρίου, 2011

Αυτή η φράση είναι ένα από τα μοτό που υιοθέτησα ως μαμά! Την αγαπώ, την σέβομαι και προσπαθώ να την τιμώ όπως της αξίζει.

Έχω σκεφτεί, μάλιστα, να την κορνιζώσω και να την κρεμάσω στο σαλόνι του σπιτιού περιτριγυρισμένη από βελλάκια-φωτάκια που θα αναβοσβήνουν τύπου Attention! Attention! για να την διαβάζουμε και να την θυμόμαστε όοοοοοόλοι! ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ, λέω! (……..Γκουχ! Γκουχ! Είναι ο άντρας μου δίπλα μου..καταλαβαίνετε…!)

Ε… ναι, αγάπη μου! Το ξέρω ότι συμφωνείς, αλλά δεν εννοούσα το παιδί που αρχίζει να μαθαίνει να διαβάζει….

Συνεχίζω… Στην αρχή αναγκάστηκα να το εφαρμόσω, στην προσπάθειά μου να βρω εναλλακτικές για πράγματα που μου δημιουργούσαν δυσκολίες σε σχέση με το παιδί και στην συνέχεια είδα ότι είναι καλό να το επεκτείνω γενικώς στην ζωή μου.

Όταν το παιδί άρχισε να έχει άποψη (4 ημερών…:P) και άρχιζε να με δυσκολεύει σε πράγματα που έπρεπε να γίνουν, άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικούς τρόπους  για να γίνεται ό,τι πρέπει. Σε απλά ελληνικά “Το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι”. Και έτσι δεν τσιτωνόμαστε. Είμαστε ήρεμοι κι αγαπημένοι.

Θα σας πω ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με την διατροφή της μικρής.

Λατρεύει τα ζυμαρικά, όπως όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα και τον κιμά! Δεν λατρεύει τον αρακά και όλα αυτά τα ανάμεικτα λαχανικά που πρέπει να τρώμε, όπως πολλά παιδιά μικρά και μεγάλα. Ένας παράγοντας που επηρέασε αυτή την επιλογή της είναι ό,τι το μεγάλο παιδί-μπαμπάς δεν τα τρώει και κάποια στιγμή το δήλωσε κάθετα. Η μικρή το άκουσε και ενώ μεχρι τότε τα ψιλοέτρωγε, από εκείνο το σημείο ο αρακάς κι εκείνη έκοψαν διπλωματικές σχέσεις. Άρα, να κάνω μία σημείωση…νομίζω ότι καλό θα είναι, επειδή είμαστε παράδειγμα σε όλα, να προσέχουμε τί μηνύματα και τί παραδείγματα περνάμε στο παιδί και στις διατροφικές συνήθειες.  Αφού, λοιπόν, ο μπαμπάς μας κατέστρεψε οριστικώς κι αμετακλήτως, έψαχνα να βρω ένα τρόπο, να κάνω το συγκεκριμένο γεύμα πιο ελκυστικό. Ούτε η φέτα, ούτε η σάλτσα, ούτε το ψωμί ως συνοδευτικά έκαναν τίποτα, μέχρι που μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Πήρα  κιμά και τον τσιγαρισα με κρεμμύδι. Στο τσιτσίρισμα αυτό πρόσθεσα ανάμεικτα λαχανικά (τα κατεψυγμένα του Μπαρμπα Χ) και τα τσιγάρισα κι αυτά μαζί. Έριξα σάλτσα, μπαχαρικά (και κανέλλα) και αφού τα άφησα να σιγοβράσουν, πρόσθεσα αρκετούτσικο νερό, στο οποίο μετά από μία καλή βράση πρόσθεσα ζυμαρικά. Τα άφησα να βράσουν όλα μαζί και έγινε ένα πιάτο νοστιμότατο. Indeed!  H μικρή με το που είδε κιμά, μακαρόνι με σχήμα το αγαπημένο της καρτούν και σαλτσούλα, όρμησε στο πιάτο και δεν άφησε μπιζέλι για μπιζέλι….!Ε, καλό; 😉  Είπα την συνταγή σε μία φίλη μου που είχε το ίδιο πρόβλημα και παρακαλώ, είχε αποτελέσματα.

Αν δεν ήμουν ταπεινός άνθρωπος, θα έβγαινα για μαγειρική εκπομπή στην τηλεόραση (…γιατί είμαι και η μοναδική και όλα τα κανάλια εμένα θα κυνηγούσαν…ξέρω… 😛 )!

Α! Ναι! Είμαι ψωνάρα και -συγγνώμη κιόλας -σας το είπα με το που σας συστήθηκα πριν από 4 μήνες.

Η ουσία είναι να βρίσκουμε τον σωστό τρόπο και να γινόμαστε δημιουργικοί. Τις περισσότερες φορές ό,τι αυτοσχεδιάζουμε δημιουργικά έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα. Κι αν είστε και της μαγειρικής με καταλαβαίνετε και θα σας πω ότι τέτοιες ωραίες συνταγές πρωτότυπες έχω βρει και στην σελίδα του διαγωνισμού της LG Life Tastes Good που παρεπιμπτόντως αν θέλετε μπορείτε να λάβετε κι εσείς μέρος (ισχύει ακόμη και μέχρι τις 28/10/11).  Από ό,τι είδα ο τρόπος είναι απλός: Κάθε εβδομάδα δίνουν ένα συστατικό και θα πρέπει να στείλεις-κάνεις post μία συνταγή με βάση αυτό το συστατικό (π.χ. ζυμαρικά, καλή ώρα).  Στο τέλος της κάθε εβδομάδας ο γνωστός chef Βασίλης Δρίσκας επιλέγει τις δύο καλύτερες συνταγές της εβδομάδας. Συνολικά θα συγκεντρωθούν 10 νικητές που θα κερδίσουν σεμινάρια μαγειρικής από τον chef, αλλά υπάρχει και μεγάλο δώρο που είναι ένα τριήμερο ταξίδι για 2 άτομα στην Ρώμη, για να απολαύσουν ένα γεύμα στο βραβευμένο με 3 αστέρια Μichelin εστιατόριο La Pergola!  Καλό; Ε ίναι αυτό, που κερδίζεις και λες στον καλό σου “Αγάπη μου, δεν είχα όρεξη να μαγείρεψω το μεσημέρι. Θα πεταχτούμε μέχρι την Ρώμη για γεύμα στο La Pergola!” (…μαθημένη κι έτσι γαρ…). Πώς θα προκύψει ο νικητής…;  Από αυτούς τους 10, οι οποίοι στις 10 Νοεμβρίου θα πρέπει να εκτελέσουν (όχι στα 3 μέτρα..) τις συνταγές τους στο driskas(test) kitchen by Cook Shop και να αξιολογηθουν από τον εν λόγω chef και 6 ακόμη ειδικούς στην μαγειρική που είναι και bloggers (Ξανά-καλή ώρα! Μην φοβάστε. Εγώ δεν είμαι στην επιτροπή!)!

Να πάρω κι εγώ μέρος; Ναι! Το σκέφτηκα! Απλά είναι που είμαι απλός άνθρωπος και δεν θέλω να κάνω τον chef να νιώσει ανησυχία.

Γι’αυτό αν νιώθετε ότι έχετε έμπνευση, δοκιμάστε το. Μπορεί σε 2 μήνες να γευματίζετε στο La Pergola! 😀

 

 

2 Comments

  • Reply manoula 10 Οκτωβρίου, 2011 at 11:29 πμ

    Στο μπλογκ μου σας περιμένει ένα βραβειάκι!

    • Reply KidsCloud 12 Οκτωβρίου, 2011 at 8:54 πμ

      🙂 Σε ευχαριστώ!!! Πάω να γράψω τον λόγο μου!!

    Leave a Reply

    You Might Also Like

     

    Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
    διαγωνισμούς κ.α.

    Διεύθυνση email

    Subscribe!