Εντάξει…Και σε ποιόν από εμάς δεν έχει τύχει να θέλουμε να πάμε για πιπί και να ξεχνιόμαστε επειδή περνάμε καλά ή έχουμε δουλειά και μετά να τρέχουμε να προλάβουμε στην τουαλέτα;
Ε, το ίδιο έπαθε και ο Τίκ! Μα…αφού….να…πήγε στην Τέλα να παίξουν και αφού έπαιξαν με το σιδηρόδρομο και τα μωρά και περνούσαν καταπληκτικά, ξεχάστηκε ο Τικ και….και…είχε ένα μικρό ατύχημα! Μία λιμνούλα παρουσιάστηκε στο παιδικό δωμάτιο.
Η Τέλα που τον αγαπάει, του έδωσε ρούχα της για να αλλάξει και μετά συνέχισαν το παιχνίδι και ο Τικ έμαθε, ότι δεν πρέπει να ξεχνάει να κάνει τσίσα όταν πρέπει!
Το βιβλίο του Axel Scheffler “Τικ και Τέλα – Η λιμνούλα” είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά, ότι πρέπει να μην αμελούμε να πηγαίνουμε στην τουαλέτα, γιατί μπορεί να έχουμε κάποιο ατύχημα όπως ο μικρός φίλος της ιστορίας μας.
Και βέβαια μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά….είναι κρίμα να αισθανθούν τα ίδια άβολα ή να δώσουν δικαίωμα να τα πειράξει κάποιος άλλος.
Όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ ότι τα βιβλία είναι πάντα μία καλή ευκαιρία για να κάνουμε συζητήσεις με μκρούς και μεγάλους.
Είτε γιατί μας ανοίγεται ένας καινούριος κόσμος μπροστά μας, είτε γιατί δημιουργούν μια καλή αφορμή για να θίξουμε θέματα που κάποιες φορές είναι λίγο πιο “ευαίσθητα” και πιο “δύσκολα” στο να αναπτυχθούν ιδίως στα παιδιά.
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο εδώ : “Τικ και Τέλα – Η λιμνούλα”
Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, τα οποία έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια και να διασκεδάσουν και στη σελίδα τους στο internet www.tikkaitela.gr
Ο Άξελ Σέφλερ έχει εικονογραφήσει μερικά από τα πιο ευπώλητα παιδικά βιβλία, μεταξύ των οποίων και το Γκράφαλο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Γεννήθηκε στο Αμβούργο, αλλά τώρα ζει στο Λονδίνο, όπου οι ζωγραφιές του εμπνέονται όλο και περισσότερο από την νεαρή του κόρη.
Εργάζεται σε μια σοφίτα με θέα έναν κήπο με μια καρυδιά και μια οικογένεια αλεπούδων.
Δεν ακούγεται πολύ ενδιαφέρον;
Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις και δραστηριότητες των Εκδόσεων Ίκαρος μέσα από το fan page τους στο Facebook facebook.com/ikaroskids αλλά και μέσα από το newletter, που μπορείτε να λαμβάνετε απευθείας στο email σας με μία απλή εγγραφή στο ακόλουθο link kids.ikarosbooks.gr/newsletter.asp !
Μαμά Μαμαδοπούλου
No Comments