ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

“ΤΑ ΞΩΤΙΚΟΠΑΠΟΥΤΣΑ” :) (ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

1 Δεκεμβρίου, 2012

Με το που ακούτε τον τίτλο του βιβλίου, δεν φανταζεστε ένα παραμυθένιο δάσος;

Πού αλλού εσείς φανταζόσασταν, ότι ζουν τα ξωτικά;

Η εικόνα που είχα στο μυαλό μου από μικρή ήταν ότι κάπου μέσα στα μεγαλά και πυκνά δάση, σε αυτά με τα πολύ ψηλά αιωνόβια δέντρα ζουν αυτά τα μικρά πλάσματα. Είχα την πεποίθηση ότι το κάθε ένα από αυτά έκανε κάτι ξεχωριστό. Μου το είχε πει η γιαγιά μου στην αφήγηση ενός παραμυθιού και αφού το είχε πει εκείνη έτσι είναι.

Και μεγαλώνεις και παίρνεις στα χέρια σου το παραμύθι “Τα  Ξωτικοπάπουτσα” και επιβεβαιώνονται όοοολα όσα έχεις στα μυαλό σου σαν εικόνες.

Στην πραγματικοτητα βλέπεις τις εικόνες που είχες στο μυαλό σου στις σελίδες του παραμυθιού.

Στο παραμύθι της Μαρίας Γαϊτάνου “Τα Ξωτικοπάπουτσα” που κυκλοφορεί από τις “Εκδόσεις Τετράγωνο” (www.ekdoseistetragono.gr) μαθαίνουμε την ιστορία του Παραδείση του μπαλονοσώστη, ενός ξωτικού που ζει μαζί με πολλά άλλα ζωτικά σε ένα καραμελόδεντρο (σλουρπ!) τόσο μεγάλο όσο ένα ολόκληρο δάσος.

Ε, τί με ρωτάτε ποιά είναι η δουλειά του Παραδείση. Το λέει η λέξη-προσδιορισμός! Σώζει μπαλόνια! Αυτά που μόλις γλιστρούν από τα χέρια των παιδιών, φεύγουν στον ουρανό; Aυτά! Στο έργο του έχει για βοηθό το ζευγάρι ξωτικοπάπουτσά του που του τα έχει κάνει δώρο η νεραϊδονονά του, Πλουμιστή!

Κάποια μέρα και ενώ είναι σε μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης ενός μπαλονιού, που έχει μπλεχτεί στα κλαδια ενός δέντρου….πλουπ! γλιστρούν από τα πόδια του τα δύο ξωτικοπάπουτσα και πέφτουν στα νερά του ποταμού που βρίσκεται ακριβώς από κάτω! Ω!!! Τα χάνει από το οπτικό του πεδίο και αρχίζει λυπημένος να τα ψάχνει!

Και από αυτό το σημείο αρχίζει το παραμυθένιο ταξίδι του! Στην αναζήτηση των αγαπημένων του ξωτικοπάπουτσων συναντά υπέροχα διαφορετικά πλάσματα, ξεδιπλώνει το γλυκό του χαρακτήρα και ζει καταστάσεις, που ούτε εκείνος αλλά ούτε κι εμείς φανταζόμασταν ότι θα ζήσει.

“Τα Ξωτικοπάπουτσα” είναι ένα ταξίδι… μια ευκαιρία για νέους δεσμούς…. μια ευκαιρία για προσφορά, έτσι όπως πρέπει να είναι η ζωή μέσα και έξω από τα παραμύθια.

Η εικονογράφηση του βιβλίου από το Βασίλη Γρίβα είναι…παραμυθένια, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και όπως ακριβώς θα την έπλαθε στο μυαλό του ένα παιδί, που θα άκουγε την αφήγησή της ιστορίας!

Δεν ξέρω, εάν εσάς το θέμα του σας ταιριάζει με τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά εγώ είμαι σίγουρη, ότι ο Παραδείσης σώζει μπαλόνια όλο το χρόνο! Το ίδιο πιστεύει και η μικρή μου, που είναι πλέον πεπεισμένη, ότι το μπαλόνι που της είχε χαρίσει ο παππούς της το καλοκαίρι και παραλίγο να το χάσει, της το έσωσε αυτός ο γλυκός μπαλονοσώστης! 🙂

Και όπως όλα τα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις “Εκδόσεις Τετράγωνο” στο τέλος του βιβλίου έχει σελίδες με παιχνίδια από την ιστορία.

(Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 8 ετών. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.ekdoseistetragono.gr/childrensbooks.php?id=58 )

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!