slider ΒΙΒΛΙΑ

40 -Ένας αριθμός, μία υπέροχη σειρά βιβλίων

16 Φεβρουαρίου, 2020

Ένας από τους λόγους που ξετρελαίνομαι να διαβάζω παιδικά βιβλία, πέρα από το ταξίδι που κάνει η φαντασία μου μέσα από τη φαντασία των δημιουργών, είναι ότι μαθαίνω πράγματα. Γηράσκω αεί διδασκομένη.

Το ευχάριστο αυτής της διαδικασίας είναι, πως τα παιδικά βιβλία περιέχουν γνώση δοσμένη με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο – γνώση άμεση, συμπυκνωμένη,  ουσιαστική και χαριτωμένη -παιχνιδιάρικη, οπότε ως παιδί κι εγώ την απολαμβάνω περισσότερο.

Έτσι και η σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Μίνωας , που σε διαφορετικές κατηγορίες αριθμεί τα 40 πιο ξεχωριστά ονόματα, αλλά όχι μόνο, όπως θα δείτε στην παρακάτω παρουσίαση.

Τα βιβλία της σειράς που έχω στα χέρια μου δεν είναι φτιαγμένα από τους ίδιους δημιουργούς.
Αυτό το θεωρώ σημαντικό, γιατί αυτό δίνει διαφορετική ταυτότητα σε κάθε βιβλίο.

Ελάτε να τα γνωρίσουμε.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – 40 επιστήμονες, που άλλαξαν τον κόσμο – Κείμενα : Αν Μπλανσάρ // Εικονογράφηση: Τινό
Το πορτρέτο 40 σπουδαίων σοφών και επιστημόνων – Μαθηματικών, Αστρονόμων, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων, άντρες και γυναίκες που με τις έρευνές τους άλλαξαν τη ροή της ιστορίας και επηρέασαν την ανθρωπότητα.
Επιστήμονες και ερευνητές που άνοιξαν το δρόμο με τις ανακαλύψεις τους για το μέλλον.
Πολλές επιστήμες, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ρομποτική, η γενετική βασίζονται σε θεμελιώδεις νόμους που ανακάλυψαν επιστήμονες ακόμη και από την αρχαιότητα.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 

ΕΙΡΗΝΗ – 40 υπέρμαχοι της Ειρήνης στον κόσμο – Κείμενα : Σαντρίν Μιρζά // Εικονογράφηση: Λε Ντιό
40 άνδρες και γυναίκες που αγωνίστηκαν για την ειρήνη στον κόσμο. Άνθρωποι από διαφορετικές κατηγορίες, Καλλιτέχνες, Συγγραφείς, ονειροπόλοι, φωτισμένα μυαλά, στρατευμένοι πολίτες, επαναστάτες ηγέτες, αγωνίστηκαν κόντρα στον παραλογισμό του πολέμου, της δουλείας, της φυλετικής καταπίεσης, της κοινωνικής αδικίας.
Προσωπικότητες που ξεκίνησαν κινήματα  ή που έγιναν έμπνευση με τη στάση ζωής τους για όλους εκείνους που ονειρεύονται έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο αλληλέγγυο, καλύτερο, έναν κόσμο ειρηνικό.
“40 υπέρμαχοι της Ειρήνησε στον κόσμο” 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – 40 αγωνίστριες για την ισότητα- Κείμενα : Ιζαμπέλ Μοτρό // Εικονογράφηση: Βερονίκ Ζοφρ
Γυναίκες που αγωνίστηκαν για να ακουστούν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να κατακτήσουν την ισότητα. Αγωνίστηκαν κατά της βίας, της στέρησης της ελευθερίας και βοήθησαν να ακουστεί η φωνή των γυναικών σε όλόκληρο τον κόσμο.  Αρκεί να σκεφτούμε ότι πολλά από τα δικαιώματα που  απολαμβάνουμε σήμερα και θεωρούμε δεδομένα, εμείς τα κορίτσια του σήμερα, τα οφείλουμε σε εκείνες, που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό τον αγώνα. Γυναίκες που προέρχονται από το χώρο των τεχνών, των επιστημών, της πολιτικής ή καθημερινές γυναίκες που με σθένος πήγαν κόντρα στο κατεστημένο των προηγούμενων ετών. 
“40 αγωνίστριες για την ισότητα”  Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – 40 Θρυλικοί παίκτες – Κείμενα :  Ζαν-Μισέλ Μπιγιού // Εικονογράφηση : Αλμαστί
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια. Το πορτρέτο 40 σπουδαίων ποδοσφαιριστών που σημάδεψαν την ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν, όσοι έχουν πάθος με τον αθλητισμό και ιδαίτερα με το ποδόσφαιρο.
Αστέρια του ποδοσφαίρου όλων των εποχών, απίθανες πληροφορίες για τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Ρονάλντο, το αριστερό πόδι του Μέσι, τον νεότερο παίκτη που πέτυχε γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο. Μέσα από το βιβλίο γνωρίζουμε και τα κορίτσια που έχουν διακριθεί σε αυτό το άθλημα. Το  μήνυμα του βιβλίου είναι πώς κάθε παίκτης είναι ένας νικητής.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 

Κι ένα βιβλίο της σειράς που θαύμασα, θα το χαρακτήριζα ταξιδιωτικό, αφού μιλά για τα 40 μνημεία από όλο τον κόσμο.
ΜΝΗΜΕΙΑ – 40 μνημεία από όλο τον κόσμο. – Κείμενα : Ζαν-Μισέλ Μπιγιού // Εικονογράφηση: Λε Ντουό
Νομίζω, ότι όσοι γονείς αγαπούν τα ταξίδια και την αρχιτεκτονική θα το λατρέψουν. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να γνωρίσουμε στα παιδιά ιστορικά μνημεία, τεράστια επιτεύγματα του ανθρωπινου πολιτισμού. Η καταγραφή αφορά μνημεία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μνημεία που έγιναν εμβλήματα πολιτισμών ή χωρών, αφιερώματα σε πρόσωπα.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 

 

Η ενδιαφέρουσα σειρά συνεχίζεται και η νέα κυκλοφορία “40 Ακτιβιστές”, που είναι αφιερωμένη στην οικολογία έρχεται να δώσει τη δική της ενδιαφέρουσα πινελιά γνώσεων.

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!