ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ! :)

17 Σεπτεμβρίου, 2012

Εσείς γνωρίζετε τί είναι η Φιλαναγνωσία;

Eγώ δεν τη γνώριζα μέχρι που συνάντησα τον Γιώργο Κατσέλη.

Ο Γιώργος Κατσέλης είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων όπως το “Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά”(Modern Times), “Ο βασιληάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης ανακύκλωσης”(Modern Times), “Η δέκατη τρίτη Θεά και τα κλεμμένα γλυπτά”(Εκδόσεις Ψυχογιός) και “Ο Τρι, το τριγωνάκι”(Εκδόσεις Τετράγωνο).

H Φιλαναγνωσία είναι ενέργειες που γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο χωρίς να υπάρχει ο υποχρεωτικός και καταναγκαστικός χαρακτήρας (“πρέπει να διαβάζουμε βιβλία”).

Ο κόσμος του βιβλίου είναι μαγικός, οι τρόποι που θα μάθουμε τα παιδιά να τον ανακαλύπτουν είναι πολλοί.

Π.χ Εκδηλώσεις που γίνονται σε σχολικές βιβλιοθήκες, όπου γίνεται ανάγνωση των βιβλίων και μετά ακολουθεί συζήτηση ή σε σχολικές αίθουσες εκδηλώσεων, όπου τα παιδιά παρακολουθούν σε δραματοποιημένη αφήγηση  την ιστορία των βιβλίων ή παρουσιάζουν το βιβλίο σε θεατρικό ή ακόμη κάνουν κατασκευές με βάση τα μηνύματα που υπάρχουν σε αυτό.

Ο Γιώργος Κατσέλης είναι ένας από τους δημιουργούς, που συμμετέχει στις ενέργειες της Φιλαναγνωσίας, πραγματοποιώντας παρουσιάσεις των βιβλίων του με όλους τους παραπάνω διαδραστικούς αλλά και βιωματικούς τρόπους που ανέφερα και άλλους (ανάλογα με τη θεματολογία του βιβλίου).

Είναι άμεσος και το σημαντικό είναι, ότι επιτυγχάνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα κάνει να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Φιλαναγνωσία μπορείτε να επισκεφθείτε το site τους που είναι http://www.philanagnosia.gr.

Το blog του Γιώργου Κατσέλη (http://georgekatselis.blogspot.gr) είναι γεμάτο με χρώματα, ενδιαφέρουσες παρουσιασεις των βιβλίων, τις δράσεις φιλαναγνωσίας, αλλά και σκέψεις ενός ανθρώπου που αγαπά τη λογοτεχνία, την έρευνα και τη διδασκαλία και ως μπαμπάς και ο ίδιος έχει ευαισθησίες στην προσέγγιση του θέματος.

Για το συγγραφικο έργο του Γιώργου Κατσέλη θα σας ξαναμιλήσουμε σύντομα.

Α’Πληθυντικό γιατί διαβάζουμε τα βιβλία του με την κόρη μου, οπότε και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις και των δύο.

Καλή Ανάγνωση! 🙂

2 Σχόλια

 • Reply talinanoula 17 Σεπτεμβρίου, 2012 at 9:44 μμ

  τελειο αρθρο και σε ευχαριστουμε πολυ!

  • Reply KidsCloud 18 Σεπτεμβρίου, 2012 at 8:51 πμ

   Eγώ ευχαριστώ που είστε στην παρέα μου! 🙂

  Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!