slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

DURAN DURAN FOREVER!! VOL.1!

26 Αυγούστου, 2011

Είμαι από τους ανθρώπους που αρώματα και τραγούδια μου φέρνουν αναμνήσεις.

Μάλλον είναι ένα περίεργο application που έχω ενσωματωμένο από τον κατασκευαστή μου γιατί αυτό το λειτουργικό (πςςςςςςςς! Τί λέω σήμερα!!) το έχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Είναι ένα περίεργο σύστημα, όπου δίπλα από κάθε αρχείο αρώματος και τραγουδιού που είναι καταγεγραμμένο στον εγκέφαλό μου (ό,τι έχω μέσα στο κεφάλι μου, τέλος πάντων!:P), υπάρχει μία ή περισσότερες αναμνήσεις.

Η μυρωδιά της κολώνιας λεμόνι Μυρτώ, μου θυμίζει τα μοσχομάντηλα που είχε πάντα η γιαγιά μου στην τσέπη της (μαζί με καραμελίτσες, σοκολατίτσες κλπ)!

Το άρωμα της γαρδένιας μου θυμίζει τα πρωινά που πηγαίναμε σχολείο και κόβαμε κρυφά τα λουλούδια από την γλάστρα για να τα πάμε στην δασκάλα για να την δούμε να χαμογελάει (και να την καλοπιάσουμε, βέβαια)!

Το άρωμα white musk για πολλά χρόνια μου προκαλούσε θλίψη γιατί ήταν συνδεδεμένο με μία ερωτική εφηβική απογοήτευση μέχρι που συνάντησα έναν από τους μέχρι τώρα αγαπημένους κολλητούς φίλους μου, που το φορούσε ως άρωμα, οπότε…το αγάπησα.

Αντίστοιχα και πολύ πιο έντονα με τα τραγούδια! Κάθε τραγούδι και μία ανάμνηση! Καλή, κακή, αδιάφορη! Κάποια!

Ακόμη κι αυτά που δεν μου αρέσουν είναι συνδεδεμένα με μία εικόνα, κατάσταση, διάθεση! Άλλα τα ακούω και χαίρομαι και άλλα με τις πρώτες νότες μελαγχολώ! Έτσι είμαι!

Όταν, λοιπόν, ακούω DURAN DURAN και αναφέρομαι στα τραγούδια τους που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του ’80, θυμάμαι την εποχή που ήμουν κι εγώ (και βιολογικά) παιδί, τους λάτρευα και ήμουν τρελλή, τρελλή, τρελλή, τρελλή (το εμπεδώσατε, ε;) με τον John Taylor. Μιλάμε για πραγματικό έρωτα όμως. Να βλέπεις video clip στην τηλεόραση και να μην αναπνέεις μην τυχόν και χάσεις εικόνα του. Δεν τολμούσε να  με προσεγγίσει κανείς για όση ώρα, μεταδίδονταν το τραγούδι, όπου μετά βέβαια έπεφτα σε κανονική κατάθλιψη, γιατί εγώ ήμουν ερωτευμένη μαζί του κι αυτός …τίποτα!Κλαψ! (Άτιμοι άνδρες!)

Και φυσικά τα τραγούδια δεν μπόρεσαν ποτέ να συνδεθούν με κάποια άλλη εποχή στην οποία ήμουν ερωτευμένη με κάποιον άλλο, γιατί ήταν τα τραγούδια του John και με αυτόν ήμουν αληθινά πραγματικά ερωτευμένη! Δεν αστειευόμουν!

Στο σπίτι μας το video ήταν απαγορευμένη συσκευή, με αποτέλεσμα να πρέπει να είμαι συνέχεια alert για να μην χάσω το οποιοδήποτε μουσικό διάλειμμα μετέδιδε τότε η ελληνική τηλεόραση των 3 κρατικών καναλιών (είπαμε, είμαι γραία) ή να βλέπω κάθε Παρασκευή το Μουσικόραμα μήπως και προβάλει κάποια από ατυτά!

Αξέχαστη βραδιά κάποιων Χριστουγέννων γύρω στο 1985-1986, όπου η ΕΡΤ-2 θα μετέδιδε μαγνητοσκοπημένη την συναυλία τους, ARENA! Έδιωξα τους πάντες από το σπίτι. Έκλεισα τα φώτα! Και ήμουν κολλημένη μπροστά στην οθόνη για 2 ώρες! Ξετρελλαμένη! Μόλις τελείωσε, ήμουν για μία εβδομάδα μέσα στην μαύρη μαυρίλα (με είχατε για σοβαρή από μικρή;).

Αφίσες κολλημένες παντού στο δωμάτιο! Εγγεγραμμένη στο επίσημο Fan Club τότε! Με τρελλό πείσμα ότι κάποια στιγμή θα τον γνωρίσω!

Και θα τον γνωρίσω! Αλήθεια, σας λέω! Θα τον συναντήσω! Κι ας έχει αλλάξει…Λίιιγο! Θα τον συναντήσω για να του πω ότι τώρα πια δεν μπορούμε να είμαστε μαζί γιατί είμαι παντρεμένη!!! (Είναι η πετριά που έχω φάει κάποια στιγμή μικρή και δεν μου το έχουν πει!)

Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια εκείνης της εποχής είναι το Is There Something I Should Know? Με τον John! Αχ! Με το μαλλί επιμελώς ξεμαλλιασμένο! Αχ Αχ! Με το μπάσσο του! Να τραγουδάει ψευδίζοντας! Τί ωραία….!!

Και το τίτλος έχει VOL 1 γιατί οι DURAN DURAN δεν χωράνε σε ένα άρθρο! Ω! Ναι! Θα έχει και συνέχεια! 😉

1 Comment

 • Reply Vivi 15 Ιανουαρίου, 2012 at 2:06 μμ

  Μακάρι να νιώθουν τα παιδιά μας όπως νιώσαμε εμείς στα εφηβικά αγνά μας χρόνια!!!Τι όμορφες αναμνήσεις!Ολοι ταυτιζόμαστε με τότε…..Ακόμα και σήμερα!!!Πάντα θα ονειρευόμαστε και θα αγαπάμε…Τι όμορφο άρθρο….

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!