ΒΙΒΛΙΑ

Τα Φλαφ της ευτυχίας

29 Μαΐου, 2022

Μια μικρή και μαγική λέξη είναι το “Ευχαριστώ” που μέσα της περικλείει μια μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή μας και έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα με την ευτυχία.
Ο ΟΧ-Ι ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, που είχε τον πιο όμορφο και παράξενο ουρανό! Ο ουρανός φωτιζόταν από χιλιάδες φωτεινά Φλαφ, μικρά χνουδωτά ουράνια σώματα που έλαμπαν από μακριά. Έλεγαν πως αν τα έπιανες ήταν πολύ μαλακά και έφερναν πραγματική ευτυχία.
Ω! Πόσο αγαπούσε ο ΟΧ-Ι τα Φλαφ! Τι κρίμα που ήταν τόσο, μα τόσο μακριά…
Ώσπου μια μέρα ένα Φλαφ έπεσε λίγο πιο πέρα από το σπίτι του ΟΧ-Ι! Πόσο χάρηκε! Οι ευχές του έπιασαν! Ένα ολόδικό του Φλαφ! Όμως έκανε τελικά το Φλαφ ευτυχισμένο τον ΟΧ-Ι; Και τι είναι τελικά η ευτυχία;
“Δεν είναι η ευτυχία που μας κάνει ευγνώμονες, αλλά η ευγνωμοσύνη που μας κάνει ευτυχισμένους”.  David Steindl-Rast

Κάθε φορά που ξεφυλλίζω ένα βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, κρατώ στα χέρια μου μια “χορταστική” δημιουργία.
Δεν είναι μόνο η ποιότητα της έκδοσης, η γεμάτη ιστορία και η πλούσια εικονογράφηση, αλλά και οι γεμάτες μηνύματα σελίδες για μικρούς και μεγάλους.

“Τα Φλαφ της Ευτυχίας” της Μαρίνας Γιώτη

Αλήθεια, πόσο συχνά εκτιμούμε αυτά που έχουμε, αυτά που θεωρούμε δεδομένα;
Πόσο συχνά κάνουμε παύση, να θαυμάσουμε την ομορφιά της ζωής μας, την τύχη μας;
Πόσο συχνά νιώθουμε ευγνώμονες και χορτάτοι, για όλα όσα μας έχουν δοθεί ή έχουμε αποκτήσει;
Πόσο ανικανοποίητοι είμαστε;

Απολαμβάνουμε τους στόχους, που βάζουμε;

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Χμ…
Όλους εμάς;

Σε τούτο το blog έχω γράψει άπειρες φορές την άποψή μου, ότι οι γονείς είμαστε αυτοί που δίνουμε το στίγμα, αυτοί που δίνουμε το παράδειγμα, να το πω πιο απλά.
Αν εμείς είμαστε σε ένα συνεχές ακατάπαυστο κυνήγι του εαυτού μας  (της ουράς μας κάποιες φορές), χωρίς να παίρνουμε ανάσα, χωρίς να ζούμε τη ζωή μας, χωρίς να ευχαριστιόμαστε τους κόπους μας, τα παιδιά μας δεν πρόκειται να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Θα μάθουν να είναι ανικανοποίητα και να μην είναι ευγνώμονες για όσα έχουν, τους δίνονται ή κερδίζουν.

Κι έρχεται η Μαρίνα Γιώτη με τα Φλαφ της ευτυχίας να τα πει τόσο όμορφα, τόσο απλά και τόσο ουσιαστικά, που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Με ένα ζωντανό κείμενο, που δένει απόλυτα με την ολοζώντανη χαρούμενη εικονογράφηση, το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας γίνεται λατρεμένο και είναι υπεροχο, να διαβαστεί και από τους μεγάλους. (Γιατί τα λέει στη νύφη, να τα ακούσει η πεθερά! :p)


Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σελίδες για τους γονείς, που μπορούν να γίνουν οδηγός στην ουσία των πραγμάτων- όχι μόνο με συμβουλές για τη σημασία του “Eυχαριστώ” της βαθύτερης ευγνωμοσύνης, αλλά και πολλές ασκήσεις της εκπαιδευτικού Γεωργίας Σολωμού.

Το βιβλίο “Τα Φλαφ της Ευτυχίας” της Μαρίνας Γιώτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Δείτε λίγο από το διασκεδαστικό making of εδώ

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!