slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD

Click away και delivery αγάπης

20 Δεκεμβρίου, 2020

Στο 1ο lockdown η προσπάθειά μου να κάνω παραγγελίες στο super market online, στέφθηκε με τεράστια αποτυχία.
Όσες φορές έκανα παραγγελία δεν προχώρησε, όπως ήταν επιθυμητό.
Κάποιες φορές το σύστημα σημείωνε πολύ μεγάλη καθυστέρηση, άλλες φορές την προηγούμενη ή ακόμη και την ίδια ημέρα παράδοσης με ενημέρωναν, ότι υπήρχαν ελλείψεις στο 90% της λίστας, οπότε η μόνη επιλογή μου ήταν να κάνω τις αγορές μόνη μου με επίσκεψη το super market. Εκείνες τις φορές οργάνωνα τις αγορές και για τους γονείς μας, οπότε και στη συνέχεια έκανα το σχετικό delivery στις εισόδους τους.

Σε αυτό το 2ο lockdown ομολογουμένως το σύστημα online αγορών από τα super market λειτουργεί μια χαρά.
Οργανώνω μία μεγάλη παραγγελία 1 φορά την εβδομάδα και για όποια ανάγκη προκύψει, επισκέπτομαι ένα μικρό mini market στη γειτονιά μου, που δεν έχει μεγάλη αναμονή μέσα στο χώρο.
Οι γονείς μας δεν έχουν καμία επαφή με το διαδίκτυο.
Τα πεθερικά μου βολεύονται δίνοντας τηλεφωνική παραγγελία στο super market της περιοχής τους, οπότε και τους κάνουν delivery, ενώ για τους γονείς μου κάνω εγώ μία ξεχωριστή online παραγγελία και τους στέλνουν τα πράγματα στο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο έχω μειώσει στο ελάχιστο τις επισκέψεις στο βασικό κατάστημα για τα είδη πρώτης ανάγκης, στο super market.

Με αφορμές των παραγγελιών τους, οι γονείς μας με έβλεπαν στην είσοδο του σπιτιού τους πολύ συχνότερα.
Τους πήγαινα τις αγορές τους ή ό,τι άλλο είχαν ανάγκη και έφευγα.

Σε αυτό το 2ο lockdown, που πλέον είναι σπάνιες οι φορές έχει χρειαστεί να τους πάω κάτι,  οι φορές που τους βλέπουμε – μας βλέπουν είναι στα πλαίσια του κωδικού 6 είτε για εκείνους είτε για εμάς.
Είτε μας επισκέπτονται στην είσοδο της πολυκατοικίας (όχι, δεν τους αφήνουμε να μπουν μέσα), είτε τους επισκεπτόμαστε στην είσοδο του διαμερίσματός τους (όχι, δεν μπαίνουμε μέσα) και αυτές οι συναντήσεις είναι γεμάτες αγάπη και τρυφερότητα.

Είτε κάνουν delivery αγάπης φέρνοντάς μας ένα σωρό καλούδια ή φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, είτε πηγαίνοντας στο σπίτι τους μας γεμίζουν πράγματα, ένα διαφορετικό, αλλά τόσο αγαπησιάρικο click away, όπως αστειευόμενη, είπα  στους γονείς μου χθες το απόγευμα.

Έπρεπε να βγω να αγοράσω κάτι που χρειαζόμουν άμεσα και πέρασα να τους δω, για να τους πω ένα γεια- για να τους δω, αλλά και για να με δουν. Ήρθαν και οι δύο με λαχτάρα στην είσοδο του διαμερίσματος με χαμογελαστά πρόσωπα.

Μου λέει η μαμά,
“Στάσου! Έφτιαξα σήμερα φρικασέ που σου αρέσει  και σου έχω ταπεράκι (που ήταν ταπεράρα…).”
Έρχεται με 3 τάπερ και συνεχίζει
“Σου έφερα και ένα τάπερ με τηγανητές καυτερές πιπεριές που αρέσουν στο αγόρι σου και ένα τάπερ με ένα λουκάνικο που πήρε ο μπαμπάς για να το φτιάξετε, που αρέσει και στο κοριτσάκι μας. Έφτιαξα και κουλουράκια σήμερα, περίμενε.”
Αυτό το τελευταίο δεν το άκουσε ο μπαμπάς και της λέει,
“Βρε, γυναίκα! Βάλε στο παιδί και από αυτά εδώ έφτιαξες σήμερα. Τί τα έχεις στολισμένα; Για να τα βλέπουμε οι δυό μας; Τί περιμένεις;”
Βάζει κι ένα σακκουλάκι κουλουράκια.
“Α! Μην το ξεχάσω. Περίμενε!”, λέει η μαμά.
Φεύγει και πάει μέσα στο δωμάτιο και επιστρέφει με ένα τσαντάκι.
“Ε, στο lockdown σου κέντισα ένα τραπεζομάντηλο. Επίσης βρήκα το σχολικό σου γιακά και νομίζω, ότι θα τον ήθελες. Τώρα που το σκέφτομαι. Μήπως θέλεις να σου δώσω και κάτι κλωστές, για τις δημιουργίες σου που έχω και δεν τις χρησιμοποιώ;”
Πριν απαντήσω, φεύγει και ξανάρχεται με ένα άλλο τσαντάκι.
“Ξέρεις, την βοήθησα κι εγώ στο κέντημα. Κεντούσε κι εγώ ήμουν δίπλα της και την κοιτούσα.”, λέει ο μπαμπάς.
Και πάω να φύγω και είμαι φορτωμένη με αγάπη.

Πριν από λίγες ημέρες ο παππούς – πεθερούλης είχε τη γιορτή του.
Φυσικά και δεν μπορούσαμε να του ευχηθούμε, όπως άλλες χρονιές.
Ήταν πολύ απαιτητική ημέρα για εμάς (εργάσιμη ημέρα και ημέρα σχολείου και φροντιστηρίων), οπότε αφού τον πήραμε τηλέφωνο το πρωί, του είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να πεταχτούμε να τους δούμε στην είσοδο του διαμερίσματός τους.
Λίγο πριν το μεσημέρι με πήραν τηλέφωνο, και μου λένε,
“Μην πιεστείτε να έρθετε σήμερα. Θα βγούμε μια βόλτα να περπατήσουμε και θα περάσουμε να σας δούμε, να σας φέρουμε ένα γλυκάκι, αφού δεν μπορούμε να σας κεράσουμε, όπως άλλες χρονιές.”
Πράγματι, μόλις τελείωσε η τηλεκπαίδευση, χτύπησε το κουδούνι και κατεβήκαμε με τη λατρεμένη εγγονή τους, να τους δούμε.

Και τους βλέπουμε με τα χέρια γεμάτα.
Δεν κρατούσαν μόνο μία τσάνταμε γλυκά, αλλά και μία τεράστια τσάντα ισοθερμική μεταφοράς τροφίμων.
Είχαν αγοράσει 2 από τις αγαπημένες μας πίτσες (που λατρεύουν ιδιαίτερα εγγονή και γιος), για να μας “κάνουν και το τραπέζι” μια δεν μπορούσαμε να φάμε όλοι μαζί στο καθιερωμένο τραπέζι για τη γιορτή του παππού.

Κι αυτό γίνεται συνέχεια.
Λες και οι τέσσερις προσπαθούν να μετουσιώσουν όλη την αγάπη τους, όλες τις αγκαλιές που δεν μπορούν να κάνουν με τα χέρια τους, με την προσφορά τους.
Και δεν είναι κυρίως η υλική προσφορά (που σαφέστατα είναι σημαντική), αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει.
Η σκέψη και η αγάπη και για τους τρεις μας.
Η ανάγκη τους να δώσουν στο πολλαπλάσιο, αυτό που νιώθουν.

Click away και delivery αγάπης ,που μειώνουν τις αποστάσεις και γεμίζουν καρδιές με ζεστασιά.

Ας περάσουμε όλοι όσο το δυνατόν πιο όμορφες γιορτές!
Με προσοχή, υγεία και αγάπη!

Μαμά Μαμαδοπούλου

Car vector created by freepik – www.freepik.com

2 Σχόλια

 • Reply Δανάη 20 Δεκεμβρίου, 2020 at 10:01 μμ

  Προσωπικά, δύσκολα θα παρήγγειλα προϊόντα από το σουπερμάρκετ με αυτόν τον τρόπο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν βγαίνω καθόλου από το σπίτι (μια Τρίτη που πάμε λαϊκή και ένα Σάββατο που πάω σουπερμάρκετ μόνο) οπότε το βλέπω και σαν έξοδο, και μου αρέσει να ψωνίζω στο φυσικό χώρο. Δεύτερον γιατί όταν ψωνίζω κοιτάζω στα προϊόντα ψυγείου κυρίως τις ημερομηνίες και παίρνω συνήθως από πίσω πίσω που βάζουν τα πιο φρέσκα και με μακρυνότερη ημερομηνία λήξης. Δεν ξέρω αν παραγγείλεις με click away αν θα βλέπουν την ημερομηνία (έχει τύχει μια φορά από απροσεξία να πάρω γάλα από το ψυγείο το οποίο ήταν ληγμένο και ενώ είδα την ημερομηνία νόμιζα ότι αναφερόταν στον επόμενο μήνα και την επόμενη φορά που πήγα είχε ακόμα γάλατα με την ίδια ληγμενη ημερομηνία!!!). Ίσως μόνο αν έριχνε πολύ χιόνι και δεν μπορούσα να μετακινηθώ να κατέφευγα σε αυτή τη λύση! 😉

  Εύχομαι καλές γιορτές σε όλη σου την οικογένεια και του χρόνου να τις περάσουμε σε φυσιολογικές συνθήκες!

  • Reply KidsCloud 26 Δεκεμβρίου, 2020 at 8:34 μμ

   Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη! <3

  Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!