slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΕΦΗΒΕΙΑ

Η μεταμόρφωση

18 Οκτωβρίου, 2020

Παραμονή των γενεθλίων της και ενώ εκείνη έχει κοιμηθεί, έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την έκπληξη των γενεθλίων της.
Κόλλησα στην πόρτα του δωματίου της μία χρυσή disco κουρτίνα και συνεχίζω.
Κι ενώ εκείνη κοιμάται, κάθομαι με τον καλό μου στο καθιστικό και φουσκώνω δύο χρυσά μπαλόνια που σχηματίζουν τον αριθμό 15.

Κοιταζόμαστε και μου λέει,
“15, ε;”

“15.”, λέω κι εγώ.

Αλήθεια, πέρασαν 15 χρόνια.
Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα και ούτε που συνειδητοποίησαμε, πότε ήταν που την φέρναμε στο σπίτι για πρώτη φορά μέσα σε ένα καλαθάκι και πότε έχει γίνει ένας ψηλός κορίτσαρος.

Το πρωί πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, θα την ξυπνήσουμε εμείς  με μία τούρτα που έχει φτιάξει η γιαγιά και στη συνέχεια θα της δώσουμε το δώρο της, ένα φούτερ ειδική παραγγελία για εκείνη με στάμπα την αγαπημένη της τηλεοπτική σειρά.

Τον τελευταίο καιρό νιώθω, πως δεν μεγαλώνει απλά.
Νιώθω, πως μεταμορφώνεται.
Η εικόνα της θα συνεχίσει να αλλάζει, αλλά πλέον το πρόσωπό και η κορμοστασιά της έχουν τον πρώτο βασικό σχηματισμό.
Νιώθω τη μεταμόρφωση όχι τόσο στην εικόνα της. Η μεταμόρφωση γίνεται στην έκφραστικότητα.
Στον τρόπο που μιλάει, στις φράσεις που χρησιμοποιεί, στο συλλογισμό, στην αντίληψη και βέβαια στα μάτια, στον μοναδικό τρόπο που κοιτάει και επικοινωνεί, χωρίς να πει ούτε μία λέξη. #hello_εφηβεία

Μεταμορφώνεται, και νιώθω πως η μέρα που θα βγει από το κουκούλι και θα πετάξει, δεν είναι μακριά.
Και μου δίνει χαρά.

Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, για να την καμαρώσουμε την ημέρα που θα απλώσει τα πλουμιστά φτερά της για να ταξιδέψει προς το όνειρο.

Χρόνια πολλά, αγάπη μου!

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!