ΒΙΒΛΙΑ

“Κορωνοϊός” – Ένα βιβλίο για τα παιδιά” (Δωρεάν ebook)

21 Απριλίου, 2020

Όταν η τέχνη γίνεται και χρηστική έχουμε έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς.

Και γιατί το λέω αυτό;
Μόλις έμαθα για την ειδική έκδοση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου για παιδιά (ebook).
Ένα βιβλίο δώρο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος και θα βοηθήσει τους γονείς,  να μιλήσουν στα μικρά παιδιά για τον Covid-19 και την περίεργη κατάσταση, που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία παγκόσμια.

Το βιβλίο έχει τίτλο “Κορωνοϊός – Ένα βιβλίο για τα παιδιά” και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του βραβευμένου και ανεξάρτητου εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του  ο Axel Scheffler(δημιουργού των παιδικών βιβλίων με τους αγαπημένους ήρωες “Τίκ και Τέλα”) και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson και Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και τη συνεργασία δύο δασκάλων και ενός ψυχιάτρου.

Η συγκεκριμένη έκδοση  εξηγεί ψύχραιμα και με απλά λόγια, τί ειναι ο κορωνοϊός, πώς  μπορείς να κολλήσεις, αλλά και πώς να προστατευθείς, τί συμπτώματα εμφανίζεις εαν κολλήσεις, πώς μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια, γιατί οι μεγάλοι ανησυχούν και γιατί δεν επισκεπτόμαστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες, εάν υπάρχει θεραπεία και το λόγο που έχει αλλάξει τόσο πολύ η καθημερινότητά μας και όλα αυτά με εικόνες που είναι γεμάτες χρώμα.

Θεωρώ, πως είναι ένα εξαιρετικό “εργαλείο” για τους γονείς, που μπορούν να εξηγήσουν στα παιδιά με καθησυχαστικό τρόπο σχεδόν τα πάντα γύρω από αυτόν τον ιο, που έχει ανατρέψει τα πάντα.

Θέλω να σημειώσω, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται αναφορά και στην ψυχολογία. Παρουσιάζει ότι είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθουμε περίεργα κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, ακόμη και κάποιες φορές να βαριόμαστε ή να έχουμε εντάσεις με τα άλλα μέλη της οικογένειας και προτείνει και τρόπους διαχείρισης αυτών των συναισθημάτων.

Είναι υπέροχο το ότι οι Εκδόσεις Ίκαρος ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της Nosy Crow και διέθεσαν το βιβλίο στα ελληνικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όλοι οι συντελεστές της ελληνικής και της αγγλικής έκδοσης εργάστηκαν εθελοντικά.

Το ebook διατίθεται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί :
https://ikarosbooks.gr/static/pdf/CoronavirusEbook.pdf

Είναι επίσης διαθέσιμο και στην πλατφόρμα Issuu: https://issuu.com/ikarosbooks/docs/9789605723439

Αξίζει να το ξεφυλλίσετε, είτε έχετε μικρά είτε μεγάλα παιδιά.
Κάποιες φορές η απλότητα λειτουργεί καθησυχαστικά ακόμη και για εμάς τους μεγάλους, που χανόμαστε στον κυκεώνα πληροφοριών και ειδήσεων.

Ψυχραιμία και δύναμη και θα περάσει κι αυτό! 🙂

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!