slider ΒΙΒΛΙΑ

Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

23 Ιανουαρίου, 2020

Σας έχω μιλήσει για μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές παιδικών βιβλίων, τη Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ”, που παρουσιάζει ιστορίες μικρών κοριτσιών, που είτε παρέμειναν με ψυχικό σθένος πιστές στις ιδέες του, είτε κυνήγησαν τα όνειρά τους και με αυτή τη στάση ζωής και το έργο τους πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Κορίτσια, όπως η Αγκάθα Κρίστι, η Κοκό Σανέλ, η Μαρία Κιουρί, η Άννα Φρανκ, η Σιμόν ντε Μπουβουάρ και η Τζέιν Γκούντολ .

Και επειδή φυσικά πέρα από τα μικρά κορίτσια που γίνονται έμπνευση για την ανθρωπότητα, υπάρχουν και πολλά μικρά αγόρια, που με τις μεγάλες ιδέες τους δικρίθηκαν, η εμπνευστής και συγγραφέας της σειράς Maria Sánchez Vegara Isabel, δημιούργησε τη σειρά “Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ”.
Τα πρώτα βιβλία μιλούν για ένα αγόρι που ξεχώρισε στη μουσική σκηνή, το Ντέιβιντ Μπάουι κι ένα αγόρι που διακρίθηκε στις επιστήμες, το Στίβεν Χόκινγκ.

Όπως και στη σειρά για τα κορίτσια, έτσι και εδώ η δημιουργός δίνει ξεχωριστή ταυτότητα σε κάθε βιβλίο, υπογραμμίζοντας αυτή τη διάθεση με διαφορετικό εικονογράφο σε κάθε βιβλίο.
Η εικονογράφηση στο βιβλίο του Μπόουι έχει γίνει από την Ana Albero, ενώ για το Χόκινγκ από το Matt Hunt.

Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στο Ντέιβιντ Μπόουι, παρουσιάζει τη ζωή του αγαπημένου “Ziggy Stardust”, του μοναδικού μουσικού και περφόρμερ, που από μικρός άρχισε να χαράσσει την πορεία του με όλα αυτά που θαύμαζε και τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα.
Μέσα από το βιβλίο φαίνεται πως αυτός ο διαφορετικός άνθρωπος κατάφερε να ξεχωρίσει,να επηρεάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της γης και να σφραγίσει σημαντικές στιγμές της ιστορίας του πλανήτη όχι μόνο με τη μουσική του, αλλά με όλη την καλλιτεχνική του ματιά.


Αυτό το βιβλίο το λάτρεψα, γιατί αγαπώ τον David Bowie και ζήλεψα λίγο τους γονείς που σήμερα, έχουν μικρά παιδιά και θα το πάρουν στα χέρια τους.
Θα ήθελα να έχει κυκλοφορήσει λίγα χρόνια νωρίτερα και να μπορώ να γνωρίσω το μεγάλο καλλιτέχνη στην κόρη μου, όταν ήταν πολύ μικρή,μέσα από το αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο.

Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στο Στίβεν Χόκινγκ, μιλά για τον κορυφαίο επιστήμονα της εποχής μας.
Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες, παρακολουθούμε τα σχολικά χρόνια του Στίβεν, που ήταν συνεχώς με ένα βιβλίο στο χέρι, όπως και όλη η οικογένειά του. Ξεχώριζε και πειραματιζόταν συνεχώς.
Ενώ ερευνούσε τα μυστήρια του σύμπαντος, άρχισε να σκοντάφτει.

Όταν επισκέφθηκε έναν γιατρό για να μάθει τί συμβαίνει, πληροφορήθηκε πως έπασχε από μία ασθένεια που θα τον καθήλωνε σε αναπηρική καρέκλα.
Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά του, να κάνει οικογένεια, να ταξιδέψει και βέβαια, να ερευνήσει τις μαύρες τρύπες και να ανακαλύψει σπουδαία πράγματα, όπως ένα είδος ακτινοβολίας, που πήρε το όνομά του.
Η ζωή του Στίβεν Χόκινγκ αποδεικνύει τη δύναμη του μυαλού και της θέλησης του ανθρώπου, που η διαφορετικότητα δεν τον εμποδίζει να διαπρέψει και να τον κάνει να ζήσει τα όνειρά του.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες των βιβλίων εδώ :
Ντέιβιντ Μπάουι
Στίβεν Χόκινγκ

Η παιδική σειρά “Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μαμά Μαμαδοπούλου

2 Σχόλια

 • Reply Ellie 24 Ιανουαρίου, 2020 at 9:45 πμ

  Πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων που δεν τη γνώριζα, ομολογώ.
  Ευχαριστούμε!
  (P.S. κι εγώ αγαπώ David Bowie – με έχει σημαδέψει)

  • Reply KidsCloud 24 Ιανουαρίου, 2020 at 8:33 μμ

   Kαι έπεται και συνέχεια.
   Είναι από πολύ αγαπημένες μου σειρές. Χαρά μου, να μοιράζομαι τα όμορφα! 🙂 Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!
   (P.S. Και ποιόν δεν έχει σημαδέψει ο David Bowie; 🙂 )

  Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!