Οι περισσότεροι που έχουμε την άνεση να γράψουμε λίγες αράδες και να εκφραστούμε μέσα από τα κείμενά μας, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να γράψουμε και παραμύθια.
Ε, λοιπόν, ξέρετε; Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά.
Δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο στη γραφή και έμπνευση, χρειάζεται να γνωρίζεις τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνήσεις με το κοινό που απευθύνεσαι και είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό κοινό.
Όσο εύκολα μπορείς να τραβήξεις την προσοχή τους, τόσο πιο εύκολα (σε κλάσματα δευτερολέπτου) την έχεις χάσει και έχουν βαρεθεί.
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου είναι ένας χαρισματικός αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος γνωρίζει πώς να μιλήσει στα πιτσιρίκια. Αισθάνομαι πως έχει μελετήσει πολύ τον τρόπο που επικοινωνούν και καταφέρνει να μιλά στη γλώσσα τους κρατώντας τους το ενδιαφέρον.
Κάπως έτσι έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους “παραμυθάδες” της σύγχρονης εποχής και καταπληκτικός στις διαδραστικές και ευφάνταστες παρουσιάσεις των βιβλίων του.
Και αφού σας έκανα αυτή την εισαγωγή, ελάτε τώρα να μου πείτε, ποιό πιτσιρίκι δεν θα δει το διευκρινιστικό υπότιτλο “η παραξενοπεριεργοτερότερη ιστορία” δίπλα στον τίτλο “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” και δεν θα ενθουσιαστεί;
Και ποιός μεγάλος δεν θα συμφωνήσει, ότι πρόκειται για μία από τις πιο παραξενοπεριεργοτερότερες ιστορίες;
Αντίστοιχα, αλήθεια δεν ήταν πως τον Τομ Σόγερ δεν το χωρούσε ένα σπίτι και ήθελε “το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου”;
Αυτοί είναι οι δύο τίτλοι της σειράς παιδικών βιβλίων “Μικρά Μεγάλα Κλασικά” των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, μέσα από τα οποία τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν διαμάντια της κλασικής παγκόσμιας λογοτεχνίας με έναν άκρως διασκεδαστικό τρόπο.
Κάπως έτσι μπαίνουν τα ψήγματα, για να αναζητήσουν στη συνέχεια τα αυθεντικά έργα και να τα διαβάσουν.
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες των δύο βιβλίων εδώ: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και Τομ Σόγερ
Για άλλη μία φορά η συνεργασία του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο κείμενο και της Ίριδας Σαμαρτζή στην εικονογράφηση, έχουν ένα αποτέλεσμα, που ιντριγκάρει μικρούς αλλά και μεγάλους.
Να σας θυμίσω, ότι οι δύο δημιουργοί έχουν φτιάξει μία αντίστοιχη υπέροχη σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο “Τα Μικρά Ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν” που κυκλοφορεί πάλι από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, μέσα από την οποία τα παιδιά γνωρίζουν τον μεγάλο Ιούλιο Βερν.
Πριν λίγο καιρό μάλιστα κυκλοφόρησε και το νέο βιβλίο της σειράς, με τίτλο “Η Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα”.
Με χιούμορ και εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο μια νέα ιστορία για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας μιλούν για μια ακόμη ιστορία του πολυγραφότατου Βερν.
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ
Πόσο χαίρομαι, όταν υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο δημιουργικοί, εμπνευσμένοι και βέβαια, παραγωγικοί και το κοινό στόχευσης είναι τα παιδιά, που μαθαίνουν τα πάντα πιο εύκολα μέσα από το παιχνίδι.
Κι εδώ μιλάμε για πολύ παιχνίδι. Παιχνιδιάρικα κείμενα και εικόνες.
Μαμά Μαμαδοπούλου
1 Comment
[…] πρώτα βιβλία της, που είναι τα “Μικρές Κυρίες”, “Τομ Σόγερ” και “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων&…. Στη συνέχεια της σειράς ακολούθησαν οι ιστορίες […]