ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο μικρός δράκος Καρύδας στην εποχή των δεινοσαύρων (+Διαγωνισμός)

26 Μαρτίου, 2017

Εσείς γνωρίζετε το μικρό δράκο Καρύδα;
Είναι ένας χαριτωμένος πορτοκαλί δράκος της φωτιάς, που πήρε το όνομά του επειδή ήταν  μικρούλης σαν καρύδα.
Ζει στο νησί των δράκων με την οικογένειά του και φίλοι του είναι η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ.
Όπως όλα τα παιχνίδια των παιδιών, έτσι και αυτό των τριών φίλων έχει συναγωνισμούς γνώσεων, κόντρες και…στοιχήματα.
Στην ιστορία “Ο μικρός δράκος Καρύδας – Στην εποχή των δεινοσαύρων”ο Όσκαρ ισχυρίζεται ότι οι πιο τρομεροί δεινόσαυρο ήταν οι φαγανόδρακοι, ενώ ο Καρύδας ισχυρίζεται ότι ήταν οι τυραννόσαυροι.
Το στοίχημα και το χρονολέιζερ του Καρύδα μεταφέρει τους 3 φίλους 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην εποχή των δεινοσαύρων.
Είναι τόσο φοβισμένοι, όσο και αποφασιστικοί να ανακαλύψουν την αλήθεια κι έτσι ξεκινά μια απίστευτη περιπέτεια.

Ο δημιουργός του μικρού Καρύδα, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, βρίσκει έναν χιουμοριστικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο να μιλήσει στα παιδιά για εκείνη την προϊστορική εποχή και να προσφέρει γνώσεις μέσα από το παιχνίδι των 3 ηρώων.

Το κείμενό του, που σε μετάφραση αποδίδει η Μαρία Αγγελίδου, μαζί με την εικονογράφηση του ίδιου του συγγραφέα κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι οι γνώσεις μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα και άμεσα στα παιδιά, αρκεί να βρεις τον τρόπο.

Το βιβλίο “Ο μικρός δράκος Καρύδα – Στην εποχή των δεινοσαύρων” του Ίνγκο Ζίγκνερ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις  Μεταίχμιο και ανήκει σε μία υπέροχη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον μικρό γλυκό δράκο της φωτιάς και παρέα τους φίλους του.
Μπορείτε να δείτε όλη τη μέχρι τώρα σειρά των βιβλίων εδώ : Ο μικρός δράκος Καρύδας

Και τώρα έχω δύο εξαιρετικές χαρούμενες ανακοινώσεις.
Η πρώτη είναι ότι με τεράστια χαρά, έμαθα και σας ανακοινώνω, ότι ο δημιουργός του μικρού δράκου Καρύδα, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 θα βρίσκεται  στο Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14).
Στις 11 το πρωί, ο Γερμανός συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και ο μικρός δράκος Καρύδας θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να διασκεδάσουν μαζί τους.
Νομίζω, ότι είναι μια εξαιρετική και ξεχωριστή πρόταση για το πρωινό του Σαββάτου.

Η δεύτερη ανακοίνωση έχει να κάνει άμεσα με την πρώτη.
Θα κάνουμε εορταστικό το κλίμα του ερχομού του δράκου Καρύδα και του δημιουργού του και γι’αυτό 2 τυχερά πιτσιρίκια, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από 1 αντίτυπο του νέου βιβλίου “Ο μικρός δράκος Καρύδας – Στην εποχή των δεινοσαύρων”.

Εάν θέλετε να τους δώσετε την ευκαιρία, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και να μπείτε αυτόματα στη λίστα για την κλήρωση.

O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τα μεσάνυχτα τoυ Σαββάτου 1η Απριλίου 2017. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τυχερές/οι, που θα κερδίσουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου  “O μικρός δράκος Καρύδας – Στην εποχή των δεινοσαύρων” του Ίνγκο Ζίγκνερ.

[Όλοι οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται στο Fan Page του Kids’Cloud στο Facebook.

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα εδώ :

 

Όροι του διαγωνισμού
* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχερές/οί αναγνώστριες/στες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο μικρός δράκος Καρύδας – Στην εποχή των δεινοσαύρων” του Ίνγκο Ζίγκνερ.

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 1ης Απριλίου  2017 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr, KERDISETO.gr , jaba.gr,nethall.gr,saveandwin.gr,babysmart.gr.

Μαμά Μαμαδοπούλου

 

4 Σχόλια

 • Reply Σερτάν 28 Μαρτίου, 2017 at 9:57 μμ

  Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
  Ευχαριστούμε πολύ
  Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

 • Reply Ανατολή 29 Μαρτίου, 2017 at 3:40 μμ

  Ευχαριστουμε!

 • Reply DEPI 31 Μαρτίου, 2017 at 12:03 μμ

  ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΑΚΙ…

 • Reply Λία Μελαχροινού 31 Μαρτίου, 2017 at 9:41 μμ

  Σας ευχαριστούμε θερμά❗

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!