ΒΙΒΛΙΑ

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

14 Φεβρουαρίου, 2017

Ποιός είπε, ότι εξιχνίαση μυστηρίων είναι υπόθεση αγοριών;

Η Πένι Πέπερ ήρθε όχι μόνο  για να διαψεύσει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, αλλά και να επιβεβαιώσει ότι ένα κοριτσίστικο μυαλό, μπορεί να λύσει πολλά μεγάλα μυστήρια.
Η 10χρονη ηρωίδα της νέας σειράς βιβλίων της Ουλρίκε Ράιλανς σε εικονογράφηση της Λίζα Χενς λατρεύει να φτιάχνει λίστες και όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ.


Στο πρώτο βιβλίο της σειράς  με τίτλο “Κανένα Πρόβλημα” η Πένι ζει το όνειρό της ως ντετέκτιβ και αναλαμβάνει τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του Τζάστιν, του πιο γλυκού σκυλάκου στον κόσμο, ενώ στο δεύτερο  με τίτλο “Συναγερμός στο λούνα παρκ” μυστηριωδώς χάνονται το πορτοφόλι και το κινητό της  κι ένα σωρό άλλα κινητά και ρολόγια, οπότε η μικρή ηρωίδα αναλαμβάνει δράση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη νέα σειρά στο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ”, όπου υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργία ντετεκτιβικής ταυτότητας για τους μικρούς ήρωες, αφού η ηρωίδα χρειάζεται συνεργάτες για την εξιχνίαση των μυστηρίων.

Βρίσκω πανέξυπνες τις σειρές βιβλίων που συνδυάζουν αυτές τις δυναμικές ιστορίες μυστηρίου με τις ζωντανές εικονογραφήσεις.
Θεωρώ ότι οι σειρές παιδικών βιβλίων μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν αφορμή, να αγαπήσει το βιβλίο ακόμη κι ένα παιδί που δεν έχει επαφή με την ανάγνωση. Οι περιπέτειες των ηρώων σε συνέχεια μπορούν να καθιερώσουν το βιβλίο ως συνήθεια, που θεωρώ ότι είναι μια σημαντική αρχή ακόμη και για τα παιδιά που βρίσκουν τη διαδικασία βαρετή. Το βιβλίο γίνεται  διασκεδαστικό και φαντάζει σαν παιχνίδι. Που στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει αγάπη για την ανάγνωση, μόνο που για να γνωρίσεις και να ζήσεις την εμπειρία, κάποιος πρέπει να σου δείξει τον τρόπο.

Η σειρά της Πένι Πέπερ απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες από 9 ετών
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε με τα πιτσιρίκια τις πρώτες σελίδες των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς εδώ (κλικ στο εξώφυλλο):

Και τα μυστήρια που εξιχνιάζει η Πένι Πέπερ συνεχίζονται.

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!