“Κάποιες φορές, για να πιστέψουμε στα θαύματα, πρέπει να δούμε ένα να γίνεται.
Άλλες πάλι, αν πιστέψουμε πολύ σε ένα θαύμα, τότε ίσως αυτό συμβεί.
Αυτά τα Χριστούγεννα, η μικρή Αθηνά θα ανακαλύψει την ελπίδα
για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μία απίθανη συνάντηση…”
Η Αθηνά είναι ένα μικρό κορίτσι, αλλά με μια διαφορετική πρώιμη ωριμότητα.
Οι οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, την έχουν “σκληρύνει” και της έχουν στερήσει λίγο από τη γλύκα της παιδικότητάς της.
Υπάρχουν πράγματα που την στεναχωρούν, όπως το ότι αναγκάζεται να ντύνεται με ρούχα που φορούσαν οι ξαδέρφες τους, τα οποία ούτε της ταιριάζουν, αφού δεν είναι στο μέγεθός της, ούτε ωραία είναι (για την ακρίβεια είναι “παλιατσαρίες”, όπως λέει).
Παραμονή της μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής στο σχολείο και πέρα από τη μεγάλη στεναχώρια της για το άσχημο φόρεμα που θα φορέσει, ανακαλύπτει ότι το τρίγωνο που θα την συνοδεύσει στο τραγούδι της είναι σκουριασμένο από την υγρασία του σπιτιού.
Καταβεβλημένη πέφτει για ύπνο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ο Άι Βασίλης.
Δεν θα σας πω τη συνέχεια, αλλά νομίζω, ότι μπορείτε να την υποπτευθείτε.
Όπου εμφανίζεται ο Άι Βασίλης, όλα γλυκαίνουν. 🙂
Το βασικό μήνυμα του βιβλίου “Το σκουριασμένο τρίγωνο” του Δημήτρη Μπογδάνου με εικόνες του Νικόλα Ανδρικόπουλου είναι πώς δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας και να πιστεύουμε πώς όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα.
Αρκεί να πιστέψουμε στη μαγεία της αγάπης, στις δυνάμεις μας και φυσικά στον Άι Βασίλη!
“Το σκουριασμένο τρίγωνο” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες πατώντας κλικ στο εξώφυλλο:
Πόσο χαίρομαι, που έρχονται μέρες γιορτής και ήρθε η ώρα για δώρα σε πιτσιρίκια!
2 τυχεροί από εσάς να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου μέσα από το διαγωνισμό που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016.
Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε σε σχόλιο (commnent) στο τέλος του άρθρου την απάντηση στην ερώτηση:
“Αλήθεια, όταν ήσασταν μικρά παιδιά, είχατε δει τον Άι Βασίλη; 😉 “
Θα σας πω για μένα. Θυμάμαι, ότι έμενα άγρυπνη και “έκανα” ότι κοιμόμουν για να τον πετύχω, αλλά ποτέ μου δεν τα κατάφερα. Είχα νιώσει τη μαγεία ένα βράδυ, όταν ξύπνησα και βλέποντας τα φωτάκια να αναβοσβήνουν στο δέντρο, ένιωσα ότι μόλις είχε φύγει. Μπορεί να ήταν και αλήθεια. 🙂
O διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές
μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2016.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τυχερές/οι, που θα κερδίσουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου “Το σκουριασμένο τρίγωνο” του Δημήτρη Μπογδάνου.
[Όλοι οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται στο Fan Page του Kids’Cloud στο Facebook.]
Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα εδώ :
Να καταγράψουμε τους όρους του διαγωνισμού και επίσημα, ε; 🙂
* To www.kidscloud.gr και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 2 τυχερές/οί αναγνώστριες/στες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Το σκουριασμένο τρίγωνο” του Δημήτρη Μπογδάνου.
* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2016 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.
* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του kidscloud.gr (της αφεντιάς μου, δηλαδή) καθώς και του συζύγου μου και των συγγενών μας Α’ βαθμού, αφήνοντας απλά την απάντηση σε σχόλιο.
*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του kidscloud.gr.
*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το kidscloud.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
Οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr, KERDISETO.gr , jaba.gr,nethall.gr,saveandwin.gr,babysmart.gr.
Μαμά Μαμαδοπούλου
63 Comments
ποτέ δεν τον είδα την πρωτοχρονιά, αλλά τον είδα άνοιξη όταν είχα ιλαρά και 40 πυρετό και η μητέρα μου τρελάθηκε … ακόμα το λέει
Όχι…δεν τον είδα αλλά πάντα πίστευα…..κι ακόμη το περνά στις κόρες μου ως ιστορία!!!!!!!
πάντα πίστευα και ακόμα πιστεύω στην ύπαρξη του…Γιατί τα θαύματα γίνονται κι ας μη τα βλέπεις. ..αρκεί να τα πιστεύεις.Με ένα μαγικό τρόπο κάθε φορά με κυριεύει. ..Η ύπαρξη του!
Πότε! Πάντα με έπαιρνε ο ύπνος κάτω απ το δέντρο και εκείνος ερχόταν αθόρυβα! Τα δώρα τα βρίσκαμε το πρωί..
Oχι δεν τον είχα δει αλλά δεν ήθελα και να τον δω…Προτιμούσα τη μαγεία της επισκέψεως του…
Mπα,νομίζω πως πάντα ήξερα πως δεν υπάρχει Άη Βασίλης (η μεγαλύτερη αδερφή μου, μου το είχε πει από νωρίς πως δεν υπάρχει,γιατί η ίδια είχε στεναχωρηθεί πολύ,όταν είχε μάθει την αλήθεια)!Πάντως αυτό δε σημαίνει πως χάθηκε η μαγεία των Χριστουγέννων για εμένα,πάντα είναι η αγαπημένη μου μαγική γιορτή!!!
Δεν τον είδα όμως σαν παιδι πίστευα βαθιά ότι υπάρχει!!
Όχι τον αληθινό, αλλά στα μάτια μου ήταν σαν αληθινος
Οχι δυστυχως
Οχι,ημουν απο τα “κακα” παιδακια που απο πολυ νωρισ ειχαν υποψιαστει οτι δεν υπαρχει και εκαναν τα κοιμισμενα για να πετυχουν τον “δραστη”.Φυσικα και το εχω μετανιωσει απειρεσ φορεσ εκ τοτε!!
Είχα μεγάλη λαχτάρα να τον δω, νομίζω πώς τελικά τα κατάφερα!
αμε, τον ειδα μικρουλα στο Μινιον κ ετρεξα για φωτογραφια!
Δεν τον είδα ποτέ!!! Πάντα περίμενε να κοιμηθώ….
Έχω μια εικόνα του Άγιου Βασίλη να φεύγει και να βλέπω κάτι κόκκινο και μια μπότα…. Λες?
Ποτέ δεν το ρίσκαρα να σηκωθώ για να τον πετύχω γιατί πάντα μου έλεγαν ότι περίμενε να κοιμηθώ για να έρθει….
Όχι δεν τον είχα δει ποτέ αλλά πάντα πίστευα ώσπου μια μέρα κάποιο μεγαλύτερο παιδί μου πε την αλήθεια…
Πάντα με έπαιρνε ο ύπνος αλλά πάντα έβρισκα δώρα και είπε το γάλα και τα μπισκότα !!!!
Αλλά πάντα ελπίζω φέτος μπορεί να τα καταφέρω !!!
Στον Αη-Βασιλη πιστευα μικρη πολυ..Τον περιμενα καθε παραμονη Προτωχρονιας ,κοιμομουν στον καναπε..ΕβΛΕΠΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ,ΜΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΤΕ..Θεωρησα πως φταιει που στο διαμερισμα στην Αθηνα δεν ειχαμε τζακι,ετσι σαν καποτε καναμε Χριστουγεννα στο χωριο των παππουδων μου,εκει ημουν σιγουρη πως θα τον δω..Εκεινον..τον αληθινο!!
Ημουν μολις 7 ετων..κι ομως αποφασισα πως εκεινη τη νυχτα δε θα κοιμηθω…Μαλλον ομως και παλι δεν τα καταφερα..Μα σαν το πρωι στο φως του ηλιου,ειδα κατι περιεργες πατημασιες γυρω απο το τζακι,τα κουλουρακια που του ειχα βαλει φαγωμενα και το γαλα πιωμενο…το δωρο κατω απο το τζακι και μια καρτουλα με τα βητα και τα λαμδα να χορευουν…χειροτερο κι απτο δικο μου γραφικο χαρακτηρα εκεινης της εποχης….σκεφτηκα πως δε μπορει…Αυτος θα ηταν πραγματι ο Αληθινος…τοσο κουρασμενος…που ουτε καλα γραμματα δε μπορουσε να γραψει….!!
Δεν κατάφερα ποτέ να τον δώ…..πάντα με έπαιρνε ο ύπνος 5 λεπτά πριν έρθει σπίτι μας.
Ακόμα προσπαθώ να καταφέρω να μείνω ξύπνια,αλλά και πάλι με παίρνει ο ύπνος 5 λεπτά πρίν 😉
Δεν καταφερα ποτε να τον δω….παντα μας αφηνε το δωρακι του κ εφευγε….
Ποτέ δεν τον είδα! Άφηνε αθόρυβα τα δώρα του δίπλα στο τζάκι κι έφευγε!!!
Εννοείται.Η’ τουλάχιστον αυτό ήθελα να πιστεύω για να το λέω στα αδέρφια μου παρόλο που πάντα αποκοιμιόμασταν.
Στα όνειρα μου τον είχα δει πολλές φορές
Τον Αη Βασίλη δεν τον ειδα ποτε γιατι παντα ερχοταν στο σπιτι βραδυ και το πρωι βρισκαμε τα δωρα κατω απο το δεντρο που ηταν καθε χρονο λιχουδιες σοκολατες, καραμελες , γλυφιτζουρια σοκοφροτες, γαριδακια
Ηταν παντα αθορυβος…
Δυστυχώς κι εγώ δεν θυμάμαι να πίστευα στη μαγεία του Άγιου Βασίλη…Με είχαν προσγειώσει από πολύ νωρίς…
Μια φορά μόνο……..
Δεν τον είδα ποτέ! Πάντα τον περίμενα μα με έπαιρνε ο ύπνος… το πρωί έβρισκα το δώρο μου και ήλπιζα να τα καταφέρω του χρόνου! Ακόμη δεν το έχω καταφέρει 😉
Όχι δεν τον είδα αλλά πίστευα ότι υπήρχε!!!
Μπορεί να μην έχω δει ποτέ τον Αγιο Βασίλη στην πραγματικότητα, αλλά τον έχω δει πολλές φορές στα όνειρά μου…και νομίζω πως θα τον συνεχίσω να τον βλέπω για πάντα…
Τον είδα στο μέγα κανάλι τότε μου ήταν παράξενο σαν παιδί και η τεχνολογία εξελισσόταν και βλέπαμε ταινίες με πολύ τρέλα πολύ κόλλημα και παιδικά. Ευχαριστούμε πολύ καλές γιορτές
Δεν καταφερα ποτε να τον δω..αλλα παντα μου αφηνε το δωρακι του κ εφευγε..
Όχι…δεν τον είδα αλλά πάντα πίστευα
Όχι…δεν τον είδα αλλά πάντα πίστευα ότι υπήρχε!!!
Μόνο με την φαντασία μου…
Στα όνειρά μου…
Στα πιο τρελά χριστουγεννιάτικα όνειρά μου…
Είχα δει τα αποτυπώματά του…
Θεωρώ ότι με την φαντασία μας τον έχουμε δει όλοι.
στα ονειρα μου μονο!
Δυστυχώς δεν κατάφερα να τον δω ποτέ…
ειχα μπερδευτει με τοσους που εβλεπα εξω για το ποιος ειναι τελικα ο πραγματικος που θα αφηνε το δικο μου δωρο!
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙ ΜΑΣ.
Έχω μια εικόνα του Άγιου Βασίλη να φεύγει και να βλέπω κάτι κόκκινο και μια μπότα….
ναι! 1-2 φορές σε πάρτι φίλων που τον είχαν καλέσει για να μας διασκεδάσει και πολλές φορές στα όνειρα μου!
Όχι, μόνο στα όνειρα μου!
Δεν τον είδα ποτέ αλλά πάντα πίστευα ότι υπάρχει!
Μμμ… Μία φορά ειχα δει τα αποτυπώματα της μπότας του… Λες???
με την φαντασια μου τον ειχα δεί πολλές φορες γιατί μου άφηνε δώρο κάτω από το δέντρο και πάντα άφηνε ενα δαγκωμένο μελομακαρόνο…
τέλειο Καλές Γιορτές!!!!!!!!!!!!!
TELEIO KALE GIORTES
Δεν τον είδα, αλλά δεν ήθελα κιόλας, μήπως χαλάσει η “μαγεία”… Έκλεινα τα μάτια κι αφουγκραζόμουν τα κουδουνάκια από τους ταράνδους…
με.πήρε.πολλές.φορές.ο.ύπνος.να.τον.περιμένω!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ
Τον έχω δει και τον βλέπω κάθε Χριστούγεννα. Δεν είναι πρόσωπο, είναι άποψη, είναι ιδέα!!
Όχι…δεν τον είδα αλλά πάντα πίστευα
Δεν τον είδα ποτέ αλλά ένιωσα την παρουσία του πολλές φορές.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό για ένα παιδί(μικρό ή μεγάλο) να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη…!!!
οχι, αλλα παντα μας ετρωγε τα μπισκοτακια……
Αντί για τον ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ είδα τον μπαμπά μου τον ΒΑΣΙΛΗ να βάζει τα δώρα κάτω από το δέντρο και έτσι κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ
Όχι…δεν τον είδα αλλά πάντα πίστευα…
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΑΡΟΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΠΟΤΕΣ – ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ…
Πάντα γνώριζα πως ο αληθινός αη βασιλης είναι ο άγιος Νικολαος και ευχομουν να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Γι αυτό κ η αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη ιστορία ήταν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Η ελπίδα υπάρχει κάπου εκεί έξω αρκεί να το πιστεύει κανείς με την καρδιά του.
Καλές γιορτές.
Εννοείται!!!