slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΣ…

19 Ιανουαρίου, 2012

Στην αίθουσα αναμονής.

Περιμένεις με αγωνία να φωνάξουν το όνομά σου για να πάρεις τα αποτελέσματα της μαστογραφίας.

Ο ετήσιος προγραμματισμένος έλεγχος, αλλά …με αγωνία.

Είναι αυτή η αγωνία που ελέγχεται μεν, αλλά κάποιες στιγμές βρίσκει χαραμάδες και…τσουπ! ξεπηδά και ιδρώνουν τα χέρια, σε ενοχλεί η μπλούζα, σφίγγει το στομάχι σου, στεγνώνει το στόμα και κάθεσαι στην άκρη της καρέκλας.

Είμαι από τους αθρώπους που δεν αμελώ να κάνω έλεγχο υγείας. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και σεβασμό για τον εαυτό μου. Οφείλω να με φροντίζω και για μένα και για τους δικούς μου ανθρώπους.

Πριν από κάποια χρόνια σε έναν τακτικό έλεγχο στον γυναικολόγο μου και στην ψηλάφηση στήθους ανακάλυψε κάτι. Με παρέπεμψε σε ειδικό μαστολόγο (γιατί υπάρχουν και ειδικοί επιστήμονες) για περισσότερες εξετάσεις. Κάνοντας, λοιπόν, τον έλεγχο ανακαλύψαμε κάτι  σαν ιναδένωμα, που έπρεπε να αφαιρεθεί και το οποίο δεν φαινόταν κακοήθες. Ο γιατρός μου εξήγησε, ότι ναι μεν δεν ήταν φύσει επικίνδυνο, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί θέσει επικίνδυνο, αν το αμελούσα. Δηλαδή, ακόμη και μία απλή κύστη, που φαίνεται ακίνδυνη, μπορεί να προκαλέσει στην συνέχεια μεγάλα προβλήματα, αν μεγαλώσει και δεν τυχαίνει της ανάλογης προσοχής και ελέγχου.

Προχώρησα, λοιπόν, σε χειρουργείο και αφού έγινε η αφαίρεση, δεν θα ξεχάσω ποτέ το άγχος που πέρασα όλη την περίοδο μέχρι να βγει η βιοψία ότι ναι, ήταν 100% καλοήθες.

Από τότε δεν παραλείπω κάθε χρόνο να κάνω την τακτική επίσκεψή μου στον μαστολόγο, να κάνω τον υπέρηχο και την μαστογραφία για να είμαι ήσυχη.

Χτες έκανα την μαστογραφία και σήμερα έπρεπε να πάρω τα αποτελέσματα.

Η σημερινή μέρα ήταν μέσα στην ανησυχία. Όσο κι αν πίστευα ότι μπορεί η εξέταση να βγει καθαρή, αυτό το άγχος με έτρωγε. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε και κάτι άλλο φαινομενικά ακίνδυνο και μικρό σε μέγεθος (και όχι δεν είναι τσιπάκι, γιατί “γαβγίζω”, αλλά δεν είμαι σκύλος), οπότε…μία ελάχιστη, τόση δα αγωνία, ότι αυτό μπορεί να έχει μεταβληθεί λίγο,υπήρχε.

Η εξέταση φάνηκε καλή 🙂 (φιού!) και τώρα τις επόμενες ημέρες πάμε για υπέρηχο και βουρ στον μαστολόγο.

Μην αμελείτε να κάνετε τις εξετάσεις σας. Ακόμη κι αν δεν έχετε συνηθίσει να επισκέπτεστε μαστολόγο, όταν κάνετε τον ετήσιο έλεγχό σας στον γυναικολόγο, ζητήστε του να σας κάνει μία ψηλάφηση ή ακόμη καλύτερα κάντε κι έναν υπέρηχο. Οπωσδήποτε μην αμελείτε την μαστογραφία μετά την ηλικία των 40 ετών.

Να είστε συνεπείς με τον έλεγχο υγείας σας.

Θεωρώ δεδομένο ότι όλες κάνουμε γυναικολογικό έλεγχο απαραίτητα.

Μετά από μία γέννα δε ο γυναικολόγος γίνεται φίλος σου. Ο δικός μου είναι περίπτωση (τί άλλο γιατρό θα μπορούσα να έχω). Αχμ! Τώρα που το σκέφτομαι κάποια στιγμή, θα σας πω για την ημέρα που γέννησα. ΚΑΙ αυτή η μέρα ήταν επεισοδιακή! Έτσι! Γιατί όταν η ζωή μου γυριστεί σε ταινία, πρέπει να έχει ενδιαφέρον.

Αν δε ξεκινήσει από την ημέρα που γεννήθηκα…και μιλώντας για γυναικολόγους-μαιευτήρες, θα σας πω ότι ο γιατρός που με “έφερε στον κόσμο”, λίγους μήνες μετά αυτοκτόνησε….!!! Ναι! Ξέρω τί σκέφτεστε!…:P Ντροπή! Έτσι σκέφτεστε για μένα;

H αλήθεια είναι ότι είχε εμπλακεί σε εμπόριο βρεφών και δεν άντεξε τον διασυρμό.

Ας το αφήσουμε αυτό όμως και να μην αλλάζουμε θέμα.

Προσέχετε και ελέγχετε την υγεία σας.

Δεν έχετε δικαιολογία. Ο χρόνος που χρειάζεστε είναι λίγος και πλέον εξετάσεις ψηλάφησης και μαστογραφίας γίνονται και δωρεάν σε διάφορα νοσοκομεία και φορείς. Αρκεί να το ψάξετε.

Ήδη τέτοια προσπάθεια έκανε το Νοσοκομείο Γεννηματά με ένα πρόγραμμα ελέγχου εκπαίδευση ψηλάφησης και μαστογραφία από 16/01-20/01/12.

Γι’αυτό σας λέω. Αν το ψάξετε λίγο, θα βρείτε! Και χρόνο και τρόπο!

Είναι υποχρέωση όλων μας. 🙂

 

 

 

1 Comment

 • Reply Vivi 19 Ιανουαρίου, 2012 at 11:53 μμ

  Ευχαριστούμε για το ωραίο άρθρο που μας χάρισες και το alert για την εξέταση….Να συμπληρώσω λοιπόν ότι πρέπει να είναι ψηφιακή η μαστογραφία ( για λιγότερη ακτινοβολία)και να φυλάμε πάντα στο αρχείο μας όλες τις προηγούμενες για συγκρισή….Κατανοώ την αγωνία σου είχα και έχω παρόμοια κατάσταση που αντιμετωπίζω με Λιπωμα στους αδένες και κύστη!Οποτέ όλες μαζί με ενημέρωση θα τα καταφέρουμε…αρκεί να τα μοιραζόμαστε και να εμπιστεύομαστε τους γιατρούς που μας κουράζουν…Εάν όχι αλλάζουμε…υπάρχουν σπουδαίοι επιστήμονες στην ταλαιπωρη τούτη χώρα…Με τιμή

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!