slider ΒΙΒΛΙΑ

Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών!

18 Οκτωβρίου, 2016

Η αλήθεια είναι, ότι προσπαθούσαμε καιρό να κρατηθούμε και να μην κάνουμε spoiler στην ιστορία, να μην αποκαλύψουμε στοιχεία, δηλαδή.

Και επειδή προσπαθήσαμε  πάααααααρα πολύ να κρατηθούμε, ξεχαστήκαμε στην προσπάθεια και χάσαμε την ευκαιρία να σας πούμε, ότι είχαμε μία αποκλειστικότητα!

Ροβήρος ο κατακτητής

Σημασία  και αξία όμως έχουν στιγμές, όταν τις ζεις, οπότε θα μείνω σε αυτό και θα μοιραστώ μαζί σας αυτή την ανάμνηση.

Είχαμε παρακολουθήσει, που λέτε, μέρος της ιστορίας του Ροβήρου, του κατακτητή πριν καιρό, την Ημέρα βιβλίου  στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.  Ο αγαπημένος μας συγγραφέας, Αντώνης Παπαθεοδούλου, είχε παρουσιάσει σε όλους όσους είχαμε βρεθεί εκεί το πρώτο μέρος της ιστορίας δείχνοντάς μας  πριν την εκτύπωση τις πρώτες σελίδες του βιβλίου με την υπέροχη εικονογράφηση από την Ίριδα Σαμαρτζή.

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Το παιδικό βιβλίο «Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών!» είναι το τελευταίο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν» των αγαπημένων δημιουργών.

Ας πάρουμε μαζί μια γεύση από το οπισθόφυλλο
Mπορείτε να φανταστείτε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να κοιτούν τον ουρανό με απορία; Όλους ταυτόχρονα; Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία! Γιατί παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μουσικές ακούγονται από τον ουρανό…παράξενα σημάδια εμφανίζονται πάνω από πόλεις και χωριά, και εξαφανίζονται σε μια στιγμή… Κι είναι όλα αυτά ανεξήγητα. Γιατί βρισκόμαστε στα 1880. Κι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη κατακτήσει τον ουρανό. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια ιπτάμενη μηχανή που να δουλεύει. Κανείς εκτός από ένανα. Τον Ροβήρο!

 

Ροβηρος ο κατακτητής

Όταν πήρα στα χέρια μου το «Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών», ταξίδεψα  και θυμήθηκα για άλλη μία φορά, πώς είναι να σε παρασύρει μια ιστορία μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου.

Υπάρχει η έκφραση «Έγινα πάλι παιδί».
Εγώ πάλι πιστεύω, ότι είμαστε πάντα παιδιά, αλλά ξεχνιόμαστε.
Ο ξεχωριστός τρόπος παρουσίασης της ιστορίας από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και η υπέροχη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή έπαιξαν τον καταλυτικό ρόλο για άλλη μία φορά.

Ροβηρος ο κατακτητής
Εάν η φαντασία ενός ενήλικα παρασύρεται έστω για λίγο μέσα από μία εικονογραφημένη ιστορία, σκεφτείτε τί μπορεί να σημαίνει για ένα πιτσιρίκι.

Στο παιδικό βιβλίο υπογραμμίζεται το πείσμα του οραματιστή Ιούλιου Βερν και η αισιοδοξία, που προκαλείται από τη δημιουργία ονείρων.
Στη φαντασία του δημιουργού τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο κι αυτό είναι μεγάλη ελπίδα!

Έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα όρια και να τολμήσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις, βάζοντας το πολυμήχανο μυαλό μας να δουλέψει.
Τί  πιο υπέροχα μηνύματα για μικρά πιτσιρικάκια, που σε κάποια χρόνια θα κρατούν το μέλλον του κόσμου στα χέρια τους.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-17
Μπορείτε να διαβάσετε ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου εδώ : Ροβήρος ο κατακτητής 

αλλά και τις εντυπώσεις μας από τα υπόλοιπα βιβλία της αγαπημένης μας σειράς εδώ :  «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν»

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!