slider ΒΙΒΛΙΑ

ΓΑΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ – ΑΛΚΗ ΖΕΗ

10 Φεβρουαρίου, 2016

Κάποιοι άνθρωποι είναι αυτό, που λέμε, χαρισματικοί.

Μιλούν για δύσκολα και ευαίσθητα θέματα τόσο γλυκά, που νιώθεις σαν να σε παίρνουν μαζί τους σε μια βαρκούλα και σε κάνουν βόλτα με ήπιες και ήρεμες σβούρες γύρω και μακριά από τους ύφαλους μιας θάλασσας, που είναι η ζωή.

Η κυρία Άλκη Ζέη είναι ένας τέτοιος χαρισματικός άνθρωπος.

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο την θαυμάζουμε και την  εκτιμάμε μαμά και κόρη.

Έχουμε τη μεγάλη τύχη κι ευτυχία να την έχουμε συναντήσει από κοντά 2 φορές  ( Το καπλάνι της βιτρίνας ΕΥ-ΠΟ  και Μια μεγάλη συγγραφέας στις Μικρές Ιστορίες) και ανυπομονώ για την επόμενη.

Άλκη Ζεη

 

 

 

Αν, όταν ήμουν παιδί, μου έλεγε κάποιος ότι πολλάααα χρόνια μετάαααα η κυρία Ζέη θα υπέγραφε το αντίτυπο της κόρης μου ε…

Δημοσιεύτηκε από Kids’ Cloud στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

 

Αυτή τη γαλήνη, τη σταθερότητα την αποπνέει η ίδια με τη ματιά της, τα λόγια της και το χαμόγελό της.

Νομίζω, ότι όποιος έχει βρεθεί κοντά της, θα συμφωνήσει μαζί μου.

 

Όταν η μικρή κι εγώ πήραμε στα χέρια μας το βιβλίο της “Γατοκουβέντες” με ευγενικό τρόπο προσπαθούσαμεμ να δούμε ποια θα το διαβάσει πρώτη.

Επειδή είμαι η μαμά και όφειλα να δείξω ανωτερότητα, άφησα να το ξεφυλλίσει πρώτη.

Αποζημιώθηκα από αυτή την επιλογή, γιατί προηγουμένως είχα πάει στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, όπου εκεί βρήκα ένα cd με τη διήγηση του παραμυθιού από την ίδια την κυρία Ζέη.

Γατοκουβέντες 2

Είναι μαγικό, είναι υπέροχο!
Έγινα πάλι μικρό παιδί, ταξίδεψα και θυμήθηκα εκείνες τις στιγμές, που οι γιαγιάδες μου άρχιζαν τις υπέροχες διηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών από μία άλλη εποχή.

Έμεινα στο δωμάτιο κάνοντας δουλειές (και καλά),  για να ακούω την ιστορία που παράλληλα διάβαζε η κόρη μου, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο με τη γλυκειά εικονογράφηση της Φραντσέσκας Ασιρέλι.

Γατοκουβέντες 4

Ο Μίσα, ο γάτος της ιστορίας κουβεντιάζει και διηγείται την ιστορία της οικογένεια που τον έχει υιοθετήσει, θίγοντας  θέματα όπως το διαζύγιο, τις δυσκολίες των οικονομικών και τη συνύπαρξη με ηλικιωμένους ανθρώπους με τόσο γλυκό αλλά και αληθινό τρόπο που δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις (αλλά και κάποιους προβληματισμούς για τους μεγαλύτερους).

Τα παιδιά διαβάζοντας αυτό το παραμύθι μπορεί να αναγνωρίσουν εικόνες από τη δική τους οικογένεια ή άλλες φιλικές ή συγγενικές.

Ο Μίσα, που τον φωνάζουν και Μήτσο, αρχίζει τη διήγηση με το νέο του επερχόμενου μεγάλου καύσωνα.

Γατοκουβέντες 3

Τα δελτία ειδήσεων προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνος καύσωνας και όσοι φύγουν διακοπές, να προσπαθήσουν να μην αφήσουν πίσω στην πόλη ηλικιωμένους και ζώα, κάτι που δεν τηρεί σε πρώτη φάση η οικογένεια. Ο Μίσα και η γιαγιά πρέπει να μείνουν πίσω, γιατί δεν χωρούν στο εξοχικό σπίτι.

Γατοκουβέντες 5

Ο κακός καύσωνας που έρχεται όμως, τόσο απειλητικός όσο και ο κακός λύκος στην Κοκκινοσκουφίτσα, δεν αφήνει αδιάφορα τα μέλη της οικογένειας,  που στο τέλος κάτι θα κάνουν για τη γιαγιά και το Μήτσο- Μίσα.

Όταν η ιστορία έχει το χρώμα της φωνής της κυρίας Άλκης Ζέη, ζωντανεύει εκεί μπροστά στα μάτια σου.
Μια εξαιρετική και πολύ προσεγμένη έκδοση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο .
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποιες σελίδες του εδώ :

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!