slider ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Music4kids

11 Οκτωβρίου, 2015

Από την ώρα που γεννιόμαστε η μουσική, οι μελωδίες, ο ρυθμός συνδέονται με τη ζωή μας.

Το νανούρισμα της μαμάς χαλαρώνει το μωρό.

Για να μην αναφέρουμε πώς οι ήχοι επιδρούν και στο έμβρυο.

Η μουσική είναι από τα πιο σημαντικά ερεθίσματα στη ζωή του ανθρώπου.

Εκτός από το ότι επιδρά στην ψυχοσύνθεσή μας κι αγγίζει χορδές συναισθημάτων -εγείρει συναισθήματα, η μουσική είναι έκφραση. Είναι επικοινωνία.

Τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους παράγουν ήχους ακανόνιστους ή και με ρυθμούς ενώ παίζουν. Ανακαλύπτουν ένα κομμάτι του κόσμου με αυτόν τον τρόπο.

“Το παιχνίδι είναι η υψηλότερη μορφή της έρευνας”

είχε πει ο Albert Einstein και είχε απόλυτο δίκιο.

Όταν οι γονείς φέρνουμε τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική, τους προσφέρουμε πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

Τους δίνουμε την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες, να μάθουν τραγούδια και να τα τραγουδήσουν ή και να τα χορέψουν, τους δημιουργούμε αναμνήσεις με χαρά.

Τους δείχνουμε τρόπους να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν πράγματα και να νιώσουν το μεγαλείο της δημιουργίας.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι έγκυος και να βάζω τα ακουστικά στην κοιλιά μου, για να ακούσει η μικρή τα τραγούδια που επέλεγα ή όταν γεννήθηκε να της βάζω να ακούει όλη μέρα τα cd που είχα ετοιμάσει ειδικά για εκείνη πολύ πριν γεννηθεί, να της τραγουδάω, να τη νανουρίζω, να τη χορεύω, να της μαθαίνω τα πρώτα τραγούδια, να της αγοράζω ένα ντέφι που χτυπούσε με ρυθμό και στην ηλικία των 5 ετών να  παρακολουθεί ένα πρόγραμμα μουσικής για παιδιά, στο χώρο του Lab Music Education, που σήμερα γίνεται το πρόγραμμα Music4kids.

music4kids_logo_0

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για ηλικίες από 18 μηνών μέχρι και 7 ετών και είναι μια εξαιρετική εμπειρία, γιατί όλη η διαδικασία γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι πως βγαίνοντας από το μάθημα θα πάρετε ένα παιδί χαρούμενο.

Music4kids

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποιά είναι ακριβώς η μέθοδος που ακολουθεί το music4Kids και το πρόγραμμα για κάθε ηλικία  εδώ:  music4kids

Music4kids

Ό,τι και να σας λέω εγώ, αν δεν ζήσετε την εμπειρία και εσείς αλλά κυρίως το παιδί, δεν μπορείτε καταλάβετε. Γι’αυτό και εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Αρκεί να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα : Δοκιμαστικό μάθημα ή να καλέσετε σε  όποιο παράρτημα βρίσκεται κοντά σας : Στοιχεία Επικοινωνίας


Music4kids

Αξίζει να σημειώσω, ότι τα παιδιά που παρακολουθούν το music4kids έρχονται σε επαφή με χώρους που η σφραγίδα της μουσικής είναι παντού.

music4kids

Πέρα από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για το δικό τους μάθημα σε διπλανούς χώρους βλέπουν μουσικά όργανα, που ίσως τα συναντούν για πρώτη φορά.

lab music education

Τα μαθήματα του music4kids γίνονται στις σχολές του lab Music Education, που είναι ωδεία με καθηγητές καταξιωμένους μουσικούς (οι περισσότεροι είναι ενεργοί δηλ, π.χ. παίζουν σε συναυλίες, συμμετέχουν σε παραγωγές δίσκων) και μια φιλοσοφία που έχει ως κύριο στόχο, να κάνουν το μαθητή να αγαπήσει τη μουσική στην πράξη, να ξεκινήσει με πρακτική και η θεωρία να μπει σιγά-σιγά στο πρόγραμμα.

Επιτρέψτε μου να εκδηλώσω μια αδυναμία στο lab Music Education της Καλλιθέας, καθώς το έχουν αγαπημένοι μου άνθρωποι, που ίσως να τους γνωρίζετε και εσείς, o Ηρακλής Αναστασιάδης και ο Σπύρος Παπακώτσης, δύο μέλη του συγκροτήματος των GAD .

Και μόνο από αυτό μπορεί κάποιος να καταλάβει την ουσία της φιλοσοφίας των σχολών του lab Music Education.

Είναι άνθρωποι της μουσικής που ασχολούνται με αυτή και άρα σημαίνει, πως ό,τι κάνουν το κάνουν από αγάπη.

Πάντως ομολογώ δημόσια ότι κάποια στιγμή, θέλω να μάθω drums.

Και μάλιστα σε αυτή τη χρυσή που βλέπετε πιο πάνω. Να χτυπάω τη “μπότα” και τις μπαγκέτες σε αυτό το τραγούδι :

 

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!