Αγαπάμε ελληνική κουζίνα, αλλά έχουμε μια αδυναμία και στην μεξικάνικη.
Tο Fajitas είναι ένα γεύμα που απολαμβάνουμε οικογενειακώς.
Για την ακρίβεια τσακωνόμαστε ποιός από τους τρεις μας θα φάει την τελευταία τυλιγμένη πίτα (σλουρπ!) τορτίγιας.
Συνήθως για να το ετοιμάσω, αγοράζω ένα έτοιμο kit από το super market που περιλαμβάνει και τα μπαχαρικά.
Όμως όταν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο συνταγών της Ερμιόνης Τυλιπάκη “Στην κουζίνα των γεύσεων” ενθουσιάστηκα, γιατί λέει τα πάντα (και το mix μπαχαρικών – yeah!).
Ανάμεσα στις άλλες πολύ σλουρπ συνταγές της έχει και μια συνταγή για Fajitas.
Και επειδής η Ερμιόνη είναι blogger (theonewithallthetastes.com ) , την ξέρουμε και την εμπιστευόμαστε, σας ενημερώνω ότι θα ετοιμάσω πάραυτα τη συνταγή, που είναι πανεύκολη!
Fajitas
Μοσχαράκι με πολύχρωμες πιπεριές (Σλουρπ!)
Yλικά
1 κιλό σνίτσελ, μοσχαρίσιο, κομμένο σε λωρίδες (* σκέφτομαι να το ετοιμάσω και με κοτόπουλο κάποια άλλη στιγμή)
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 μικρά λάιμς
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι πάπρικα
3/4 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά ζάχαρη
Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες : 1 πράσινη, 1 κοκκινη , 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη πιπεριά
4 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
πίτες tortillias
γιαούρτι ή sour cream
σάλτσα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
[1] Βάζετε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι σε μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το κρέας σε μεγάλο γυάλινο μπολ και το περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με διαφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
[2] Ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτετε το κρέας. Το γυρίζετε από όλες τις πλευρές , μέχρι να ροδίσει, κατόπιν σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μαγειρευτεί και να μαλακώσει για 60′ περίπου.
[3] Παράλληλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην χάσουν το χρώμα τους, για 15-20. Τις προσθέτετε στο κρέας και ανακατεύετε απαλά.
[4] Σερβίρετε με πίτες tortillas, γιαούρτι η sour cream και σάλτσα της αρεσκείας σας.
Και καααααλή μας όρεξη!!
Όπως σας είπα, η συνταγή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Στην κουζίνα των γεύσεων” της Ερμιόνης Τυλιπάκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Όλες οι συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι εύκολες, γρήγορες και από ό,τι φαίνονται πεντανόστιμες.
Πρωινά και σνακ, εύκολα καθημερινά γεύματα, το τραπέζι του Σαββατοκύριακου, γλυκά για όλες τις ώρες, ιδέες για πάρτι είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Φαίνεται ότι όλες είναι φροντισμένες με μεράκι και μεγάλη αγάπη.
Και λέω να αρχίσω να τις δοκιμάζω μία-μία.
Σλουρπ!!
Μαμά Μαμαδοπούλου
2 Comments
Αγαπημένη η Ερμιόνη μας και λατρεμένη η Κουζίνα των γεύσεων:)
Η απλότητα και η ουσία της, αντικτατοπτρίζεται σε αυτό το βιβλίο!!!!
Δεν έχω φτιάξει ακόμα τη συνταγή αυτή και με μπρίζωσες τώρα φίλη.:)
Ε, να το κάνεις, ντε! 🙂