slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O KΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ! ΜΙΑΑΑΑΑΑΟΥ!!

4 Δεκεμβρίου, 2011

Όταν μία παιδική παράσταση αρχίζει λέγοντας στην εισαγωγή “όταν επιστρέψετε σπίτι σας, συζητήστε για την παράσταση με τα παιδιά σας”, ξέρεις ότι έχεις να περιμένεις.

Και καλά κάνεις.

Η θεατρική παράσταση “Ο κήπος με τις 11 Γάτες” στο “Θέατρο Αποθήκη” (Σαρρή 40, Ψυρρή 210 3253153) είναι ένα παιδικό θεατρικό έργο που μας κέρδισε και τις δύο.  Μικρή και μεγάλη.

Το έργο μέσα από μία διασκεδαστική ιστορία μιλά για την πρόληψη από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και μέσα από έναν πραγματικά έξυπνο και όμορφο τρόπο παρουσιάζεται στην τρυφερή παιδική ηλικία, ότι καταστάσεις που μας στεναχωρούν, όπως οι φοβίες, το άγχος, η μοναξιά, το πένθος, μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορους τρόπους αρκεί να νιώσουμε ότι έχουμε κοντά μας ανθρώπους, που μας αγαπούν και να τους αφήσουμε να μας βοηθήσουν.

Μας δείχνει, ότι δεν υπάρχει “μαγικό φίλτρο ευτυχίας” και ότι όποιος υπόσχεται κάτι τέτοιο, σε κοροϊδεύει και θέλει να σε εκμεταλλευτεί και να σου κάνει κακό. Η αγάπη και η φιλία είναι τα μέσα με τα οποία μπορείς να φτάσεις πραγματικά στην ευτυχία.

Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από την ιστορία που διαδραματίζεται σε έναν κήπο με γάτες που η κάθε μία είναι και ένας διαφορετικός διασκεδαστικός χαρακτήρας. Ο Χιονάτος, ο Σουμούδης….εεε…συγγνώμη, ο Μουσούδης, η Βούλα, η Χιονούλα και ο Νώε  ζουν μία ζωή ήρεμη και χαμογελαστή στον κήπο μέχρι που εμφανίζεται η γάτα Σιάμ και τους υπόσχεται, ότι με το μαγικό φίλτρο της, θα τους προσφέρει την “ψευδαίσθηση” της ευτυχίας.

Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του ιταλού συγγραφέα και ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι σε διασκευή και σκηγνοθεσία από τον κο Γιάννη Κόκκινο.

Η αλήθεια είναι, ότι επειδή εδώ και καιρό προβληματιζόμουν για τον τρόπο που θα μιλούσα στην μικρή μου για την εξάρτηση (ναρκωτικά, αλκοολ κλπ), το συγκεκριμένο έργο με βοήθησε να της εξηγήσω ακριβώς τί γίνεται και τα κατάλαβε.

Σου δίνει τόσο εύκολο έδαφος να κάνεις παραλληλισμό με τις τρισχαριτωμένες γάτες που πραγματικά με εξέπληξε πολύ ευχάριστα η συγκεκριμένη δουλειά και το πόσο ήπια πέρασα τα μηνύματα για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που ίσως είναι το μόνο που φοβάμαι σκεφτόμενη την εφηβεία της. Έχει όλους τους χαρακτήρες που χρειάζεται να κατανοήσει το παιδί την συγκεκριμένη κατάσταση.

Πραγματικά αξίζει να την δείτε και όντως να μην ξεχάσετε να συζητήσετε μετά με το παιδί.

(Το θέατρο Αποθήκη βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό “Θησείο” του ΗΣΑΠ και “Κεραμεικός” του ΜΕΤΡΟ.)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία & Θεατρική διασκευή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Χορογραφίες: ΖΩΗ ΣΑΡΙΔΟΥ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΥΛΕΑΣ

Μουσική: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Κατασκευή Μάσκας: ΑΦΟΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος,

Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος ,

Κατερίνα Τσιμόγιαννη , Ηλίας Παγούρας,

Κατερίνα Μπιμπή

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει την έγκριση του Υ.Π.Π.ΕΘ και

του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για την χρήση του στα σχολεία,

από δασκάλους που έχουν κάνει σεμινάρια στο ΚΕΘΕΑ.

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 15:15 και  απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ.

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!