slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΙ 3 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΑΝ ΤΑ ΓΟΒΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

27 Νοεμβρίου, 2011

Όταν μία παράσταση αρχίζει με την εισαγωγή ότι ο άνθρωπος πρέπει να ονειρεύεται και να έχει την ποίηση στην ζωή του, εμένα με έχει κερδίσει ήδη!

Η παράσταση στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκρήμ, “Οι 3 βασιλοπούλες”!

Ομολογώ ότι ξεκινήσαμε για το θέατρο κι εγώ ήμουν επηρεασμένη από τα θετικά σχόλια που άκουσα από άλλους γονείς σχετικά με την παράσταση.

Όταν επάνω στην σκηνή είδα ζωντανή ορχήστρα και επιπλέον 17 άτομα θίασο, που σχεδόν για 2 ώρες  έκανε τα πάντα, χόρευαν (εκπληκτικά), τραγουδούσαν (υπέροχα), έκαναν ακροβατικά (εξίσου άψογα), πετούσαν ψηλά με σκοινιά, μαγεύτηκα!! Εκπληκτική υποκριτική με πολύ ταλαντούχους συντελεστές, ονειρικές σκηνές με υπέροχο φωτισμό, σκηνοθεσία και μουσική καταπληκτική. Τί να πω! Ένα θέατρο ζωντανό με τους ήρωες να κινούνται κάποιες στιγμές μέσα στην πλατεία (Α! Κι ένας ελέφαντας!), αλλά και πάνω από αυτήν, με την αγαπημένη σε όλους ιστορία του παραμυθιού των αδερφών Γκρημ!

Στο βασίλειο αυτό ένα αίνιγμα βασανίζει τον Βασιληά! Πώς γίνεται ενώ κάθε βράδυ οι βασιλοπούλες είναι κλειδωμένες στο δωμάτιό τους, το πρωί τα πανάκριβα γοβάκια τους να είναι λιωμένα. Πού κάνουν τόσα χιλιόμετρα, ενώ δεν μπορούν να βγουν από την κάμαρά τους; Καλεί, λοιπόν, όποιον θέλει από τα πέρατα της γης να έρθει να δοκιμάσει να λύσει το αίνιγμα. Όποιος το λύσει, θα παντρευτεί μία από τις βασιλοπούλες και θα είναι ο επόμενος βασιληάς. Όποιος δεν τα καταφέρει, θα χάσει το κεφάλι του.

Η δική μου πριγκήπισσα είχε καθηλωθεί στην θέση της καθόλη την διάρκεια της παράστασης. Έβλεπα τα μάτια της γεμάτα και την ένιωθα ότι το ζούσε. Γούρλωνε τα μάτια σε κάποια σημεία (“Μα…είναι άδικο να τους κόψει τα κεφάλια, μαμά!”), γέλασε με την ψυχή της (Ειδικά με τον Ινδό πρίγκηπα, ο οποίος πραγματικά είναι μοναδική φιγούρα), ρομάντζαρε προς το τέλος (ε…μην σας πω και το τέλος!) και όταν φύγαμε μου είπε, ότι της άρεσε πολύ γιατί ήταν μεγάλο (θέλουμε να είναι χορταστικές οι παραστάσεις. Τί να κάνουμε;) γιατί της άρεσε η ιστορία, οι βασιλοπούλες που χόρευαν και έκαναν κωλοτούμπες, τα τραγούδια, όλα, όλα, όλα! Και θέλει να ξαναπάμε!
Άξια συγχαρητήριων!
Ειλικρινά τέτοιες δουλειές πρέπει να στηρίζονται.
Και δεν το λες και ακριβό το εισιτήριο :
10 ευρώ για τα παιδιά & 12 για τους ενήλικες (εδώ κοντά 8-10 € εχει ο κινηματογράφος).
Το Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ βρίσκεται Ιπποκράτους 9-11.
Πληροφορίες σχετικά με τις ώρες παραστάσεων και τις κρατήσεις εισιτηρίων θα βρείτε εδώ ?eventid=291

“Αυτό που αρχίζει, όταν κάτι τελειώνει, τί να’ναι;” αναρωτιέται ο Στρατής.

Τί να’ναι αλήθεια; 😉

Το λιμπρέτο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης

Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Απόλλων Ρέτσος, ο συνθέτης που αναδείχθηκε από το Schoolwave και που θα διευθύνει επί σκηνής τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά υπογράφουν η Δέσποινα Μακαρούνη και ο Aaron Minerbrook.

Tη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η χορογράφος Σοφία Σπυράτου, που έχει ασχοληθεί πολλές φορές με παιδικές παραστάσεις, όπως «Η βουή του Μύθου» σε μουσική Νίκου Ξυδάκη, «Αριστοφάνης Χορευτής» σε μουσική Ελένης Καραϊνδρου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιώργου Κουρουπού, «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος-Θεογονία του Ησίοδου» σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου κ.α.

Διανομή
Πρώτη βασιλοπούλα: Ευγενία Δημητροπούλου
Δεύτερη βασιλοπούλα: Αννα Λιανοπούλου
Τρίτη βασιλοπούλα: Ελενα Βακάλη
Βασιλιάς: Νικόλας Αναστασόπουλος
Στρατής: Γιώργος Νούσης
Ακόλουθοι: Ζαφείρης Κουτελιέρης, Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης, Μάρα Μπαρόλα
Ινδός πρίγκηπας: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρίγκηπες: Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Αντρέα Ράμμα

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!