slider ΒΙΒΛΙΑ

KEEP CALM ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ! :)

11 Ιανουαρίου, 2014

Πριν από λίγες μέρες ήρθαν στα χέρια μου δύο βιβλιαράκια με λόγια διασήμων αλλά και άγνωστων ανθρώπων σχετικά τους μπαμπάδες και τις μαμάδες.

“Keep Calm για μπαμπάδες” και  “Keep Calm για μαμάδες” από τις “Εκδόσεις Μίνωας”.

Είναι βιβλιαράκια, που τα ξεφυλλίζεις μέσα σε λίγη ώρα, αλλά που επανέρχεσαι και επανέρχεσαι και επανέρχεσαι.

Κάποια λόγια έχουν την ίδια έννοια, κάποια αντικρούουν το ένα το άλλο, όμως ισχύουν όλα, γιατί το να είσαι γονιός, αλλά και παιδί είναι αμέτρητα πράγματα. Αμέτρητα και διαφορετικά σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας.

Το νόημα είναι ένα: Από την ώρα που έγινες γονιός….ΚEEP CALM! 🙂

Τα έχω κρατήσει στο γραφείο μου και έχω πιάσει τον εαυτό μου, να τα ξεφυλλίζει σε ανύποπτες στιγμές, γιατί είναι εκεί, είναι μικρά, μπορώ να διαβάσω 1-2 σελίδες τους και να τα αφήσω, μπορώ να αναζητήσω τα λόγια που ταιριάζουν με τη δική μου ψυχολογία εκείνη την ημέρα και να πάρω τροφή για σκέψη.

Λόγια είναι γεμάτα ευαισθησία, τρυφερότητα, γλύκα, άλλα και αστεία, ενώ δεν λείπουν κι αυτά που έχουν το παραπονάκι της δυσκολίας και της κούρασης, που έχει το να είσαι γονιός.

Όλα όμως έχουν αγάπη.

Θα μοιραστώ μαζί σας μερικά και θα ξεκινήσω από το “Keep Calm για μπαμπάδες”:

keep calm για μπαμπάδες

* “Οι μπαμπάδες μπορούν να μετατρέψουν έναν απλό περίπατο σε περιπέτεια. Κι αυτό αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο για πάντα.” – Ανώνυμος

* “Το να βλέπεις την κόρη σου, να φεύγει με το φίλο της σε ραντεβού, μοιάζει με το να δίνεις σε έναν γορίλα ένα βιολί αξίας εκατομμυρίων.” – Τζιμ Μπίσοπ (συγγραφέας/δημοσιογράφος)

*“Είναι φυσιολογικό να είσαι ορφανός στα πενήντα εφτά σου. Φυσιολογικό, αλλά απαράδεκτο.” – Σερζ Γκενσμπουρ (Γάλλος τραγουδιστής και μουσικός)

* ” Το πρόβλημα με τον να είσαι γονιός είναι ότι όταν φτάσεις να έχεις εμπειρία, δεν έχεις δουλειά” – Ανώνυμος

* ” Ένας πραγματικά πλούσιος άνδρας είναι αυτός που τα παιδιά του τρέχουν στην αγκαλιά του όταν τα χέρια του είναι άδεια.” – Ανώνυμος

* “Το μυστικό της πατρότητας είναι να ξέρεις πότε να σταματήσεις να γαργαλάς.”- Ανώνυμος

*”Πατρότητα είναι να προσποιείσαι ότι ένα σαπούνι, που κρέμεται από ένα σκοινάκι είναι το καλύτερο δώρο.” – Μπιλ Κόσμπι (Αμερικανός ηθοποιός)

 

Και τώρα μερικά λόγια από το “Κeep Calm για μαμάδες”:

keep calm για μαμάδες

* “Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Πού να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.” – Οδυσσέας Ελύτης (νομπελίστας ποιητής)

 

* “Κάθε μάνα μπορεί να φέρει με επιτυχία σε πέρας τη δουλειά δέκα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.”-Λίζα Άλθερ (Αμερικανίδα συγγραφέας)
* “Είμαι μάνα. Μπορώ να κάνω τα πάντα.” Ροζάν Μπαρ (Ηθοποιός) 
* “Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του, είναι να αγαπάει τη μητέρα τους.”- Τεοντόρ Χέσμπεργκ (Αμερικανός ιερέας και ακαδημαϊκός)
* “Oι  μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους πιο πολύ από τους πατεράδες. Κι αυτό διότι πρώτο ο τοκετός είναι οδυνηρός και δεύτερον είναι σίγουρες ότι τα παιδιά που γέννησαν είναι δικά τους.” – Αριστοτέλης (αρχαίος φιλόσοφος)
“Δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις τέλεια μητέρα, υπάρχουν όμως εκατομμύρια τρόποι να γίνεις καλή.” -Τζιλ Τσόρτσιλ (Αμερικανίδα συγγραφέας)
  • Kαι βέβαια τα λόγια της φίλης μου Χριστίνας Κοπανά (συγγραφέας και δημιουργός των givethekids.gr & projectmamamila.gr) “Όταν γίνεσαι μητέρα, ξεχνάς το όνομά σου. Όπου ακόυς να φωνάζουν “μαμά”, γυρίζεις.” 
Δύο πολύ γλυκά βιβλιαράκια που κυκλοφορούν από τις “Εκδόσεις Μίνωας”, τα οποία μπορούν να είναι οδηγοί για εμάς, αλλά μπορούμε να τα χαρίσουμε στους δικούς μας γονείς, αλλά όχι μόνο.
Σκέφτομαι να τα χαρίσω σε ένα φιλικό ζευγάρι, που είναι νέοι γονείς. Θα είναι ωραίο να διαβάσουν τα συναισθήματα, που μέρα μέρα θα τα βλέπουν να ξετυλίγονται μπροστά τους.
Και θα τους θυμίζουν….ΚΕΕP CALM!!!
Μαμά Μαμαδοπούλου

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!