ΒΙΒΛΙΑ

“ΑΡΚΟΥΔΑΚΟ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ!”

5 Απριλίου, 2013

Πείτε μου, δεν είναι υπέροχη αυτή η ηλικία, που τα πιτσιρίκια ανακαλύπτουν τα ζώα και γουρλώνουν μάτια, χτυπούν παλαμάκια και θέλουν να ορμήξουν να τα βουτήξουν γιατί εντυπωσιάζονται από αυτές τις μικρές ψυχούλες;

Άλλο τόσο απολάμβανα την εποχή εκείνη που τα μικρά φρατζολάκια-χεράκια ξεφύλλιζαν τα βιβλία για αυτή την ηλικία και χάζευαν τις εικόνες με ζώα, που συναντάμε συχνά στην ελληνική ύπαιθρο.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το “Αρκουδάκο, έλα στη φάρμα!” του Benji Davies, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Ο Αρκουδάκος πάει στη φάρμα και συναντά αρνάκια, παπάκια, κότες και κόκορα και ένα άλογο.

Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και χοντρό χαρτόνι, που έχει κινούμενα μέρη. Ξέρετε…αυτά που τραβάς ένα χαρτονάκι και τσουπ!….πίσω από την πάπια εμφανίζονται τα παπάκια της!

Είναι ιδανικό για ηλικίες από 1 έως 3 ετών.

Αυτά τα βιβλία με τα κινούμενα μέρη, είναι καταπληκτικά για τις μικρές ηλικίες. Τα μικρά παιδιά μπορούν να περνούν ωρες με τα μικρά τους χεράκια, να γυρίζουν σελίδες και να κινούν τα ειδικά σχεδιασμένα για τα χεράκια τους χαρτονάκια.

Αυτό που δεν χόρταινα ποτέ, ήταν όταν στην ηλικία των μηνών με 2 ετών παρουσίαζα στη μικρή ένα καινούριο βιβλίο. Αυτά τα ορθάνοιχτα από έκπληξη μάτια και το “Ω!” στα χειλάκια της, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!

Είναι υπέροχο να είμαστε δίπλα τους και να καταγράφουμε τις εκφράσεις τους.

Αυτές οι εικόνες μένουν αναλλοίωτες μέσα μας! 🙂

Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για όλες τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις και δραστηριότητες των Εκδόσεων Ίκαρος μέσα από το fan page τους στο Facebook  facebook.com/ikaroskids αλλά και μέσα από το newletter, που μπορείτε να  λαμβάνετε απευθείας στο email σας με μία απλή εγγραφή στο ακόλουθο link  kids.ikarosbooks.gr/newsletter.asp !

Μαμά Μαμαδοπούλου

1 Comment

 • Reply “ΑΡΚΟΥΔΑΚΟ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ!” | thekids.gr 26 Αυγούστου, 2013 at 12:23 μμ

  […] Πηγή: http://www.kidscloud.gr/?p=5513 […]

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!