slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙ… :)

3 Νοεμβρίου, 2012

Γνωρίζετε όλοι στην παρέα μου, ότι είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.

Αγαπώ να κοιτώ ψηλά στον ουρανό (μμμμμ…ίσως να έχουν σχέση τα συννεφογονίδιά μου…αχμ!) και να κάνω όνειρα χαμογελαστή! 🙂

Επειδή όμως είμαι άνθρωπος και όσο κι αν αγαπώ τον Jack Nickolson, ο Joker δεν είμαι (ευτυχώς), υπάρχουν και για μένα περίοδοι στη ζωή, που συμβαίνουν πράγματα, που μου κόβουν για λιγο το χαμόγελο.

(Μην ανησυχήσετε. Είμαστε όλοι καλά από υγεία – όχι, δεν απολύθηκε κανείς-όχι, δεν χρειάζομαι δανεικά. :p)

Υπάρχουν δυσκολίες, που πρέπει να διαχειριστείς και σου καταναλώνουν όλη την ενέργεια και η μπαταρία πέφτει.

Ω,ναι συμβαίνει και στους πιο αισιόδοξους ανθρώπους.

Kαι κάποια πράγματα καλείσαι να τα αντιμετωπίσεις μόνος σου ή με το σύντροφό σου.

Με αγάπη, θέληση και έχοντας αυτό το “μαζί” σαν βάση, ανασυντάσσετε δυνάμεις και προσπαθείτε να προσπεράσετε εμπόδια, που όταν τελικά τα αφήνετε πίσω σας, νιώθετε πιο δυνατοί! 🙂

Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου…ή μάλλον….στο μπροστά μέρος του μυαλού σου, ότι δεν πρέπει να μεταφέρεις τη σκιά των προβληματισμών σας, όταν είστε μαζί με το παιδί και επίσης να κρυφτείς καλά από τους δικούς σας γονείς!

Και βέβαια δεν μπορείς να το πετύχεις απόλυτα. Το παιδί διαισθάνεται και απλά σου εκφράζει μία ανησυχία κάποιες μέρες και οι γονείς καταλαβαίνουν ότι περνάς δυσκολίες που δεν θες να τις πεις.

Και στη λέξη “γονείς” για μένα εκτός από τον πατέρα και τη μητέρα μου περιλαμβάνω και τα πεθερικά μου.

Γιατί τους νιώθω τόσο κοντά μου και τόσο άνετα.

Και αντιλαμβάνεσαι , ότι και οι τέσσερις σέβονται την ανάγκη σου να μην πεις πολλά, αλλά…. βρίσκεις φαγητό κάθε μέρα στο σπίτι, για να μην χρειαστεί να μαγειρέψεις για την επόμενη μέρα, το πρωί σκέφτεσαι (δεν το έχεις πει πουθενά) ότι το απόγευμα που θα γυρίσεις πρέπει να κάνεις ένα mini καθάρισμα και γυρίζοντας βρίσκεις το σπίτι να λαμποκοπάει (..λες να φαινόταν τόσο βρώμικο;…αχμ…), το ψυγείο σου γεμίζει με φρούτα, πίτες και snack που αρέσουν σε σένα, το αγαπημένο σου ρόδι ο μπαμπάς σου στο αφήνει καθαρισμένο σπυράκι-σπυράκι σε ένα τάπερ και…όλα αυτά τα νιώθεις σαν ένα χάδι.

Μία έκφραση αγάπης και τρυφερής φροντίδας, μία ανάγκη τους να σε βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, γιατί καταλαβαίνουν, ότι δεν θέλεις κάτι άλλο.

Και είναι αυτές οι στιγμές που τους αγαπάς ακόμη περισσότερο και νιώθεις τυχερός που τους έχεις.

Γιατί σέβονται, νοιάζονται, αγαπούν και θέλουν να σε στηρίζουν με όποιο τρόπο τους επιτρέπεις και σκέφτεσαι, ότι όταν υπάρχει υγεία, αγάπη και φροντίδα δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο.

Και συνειδητοποιείς, ότι αυτό που προσπαθείς εσύ να κάνεις να αισθανθεί το παιδί σου, να αισθάνεται ασφάλεια και να πατά τα πόδια του γερά στη γη, το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν οι γονείς σου, που είσαι για πάντα το παιδί τους κι ας έχεις μπει στην 5η δεκαετία της ζωής σου (εντάξει….41 είμαι! Ήθελα να το κάνω να ακούγεται πιο βαρύγδουπο. :p)

Η ουσία είναι ότι το αεράκι (φύσα- φυσα τα κατάφερα :p) και η αγάπη διώχνουν μακριά σύννεφα (κακά, όχι του σογιού μου-ξαδέρφη, @nefosis δεν λέω για σένα! Α!) και μπόρες.

Το βασικότερο όλων είναι να είμαστε υγιείς και να αγαπάμε!

Τους ανθρώπους μας, τη ζωή, αυτόν τον κόσμο!

Και τότε όλα φαντάζουν πιο εύκολα και πιο ασήμαντα.

Και για να μην ανησυχείτε (ξαναλέω) oι δυσκολίες υπάρχουν για να μας δοκιμάζουν!

Για λίγο καιρό γλιτώσατε με τη φλυαρία μου! 😛

Εδώ είμαι πάλι!

Μπουχαχαχαχα! 🙂

Kαι χαμογελώ! 🙂

Γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω σ’αυτή τη ζωή!

Να της χαμογελάω, για να μου ανταποκρίνεται το ίδιο!

Sunny! 🙂

(photo via http://pinterest.com/pin/187603140697747644/ )

 

 

 

2 Σχόλια

 • Reply nefosis 4 Νοεμβρίου, 2012 at 7:57 πμ

  Είναι εξαιρετικό να έχεις δίπλα ανθρώπους έτοιμους να σε φροντίσουν. Και σπάνιο να το αναγνωρίζεις και να μην το θεωρείς δεδομένο. Και τώρα κάντε άκρη, γιατί φυσάω: Φουουουουουουουουου! (φύγαν;)

 • Reply roubinakim 4 Νοεμβρίου, 2012 at 9:37 πμ

  το καθαρισμένο ρόδι, απόλυτη ένδειξη αγάπης…

 • Leave a Reply

  You Might Also Like

   

  Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
  διαγωνισμούς κ.α.

  Διεύθυνση email

  Subscribe!