ΔΙΑΦΟΡΑ

“Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΧΑΡΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ!” :)

17 Οκτωβρίου, 2012

Εμείς στο σπίτι είμαστε της ανακύκλωσης.

Χαρτιά, πλαστικά, μπαταρίες, ό,τι μπορούμε περισσότερο.

Η μικρή είχε την τύχη, από το προνήπιο ακόμη να έχει μία εισαγωγή στη σημασία της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα κάποια χρονιά η μεγάλη γιορτή του νηπιαγωγείου-παιδικού σταθμού ήταν αφιερωμένη στην ανακύκλωση και την προστασία του πλανήτη μας.

Θεωρώ πολύ σημαντική τη σχετική ενημέρωση των παιδιών, όπως πιστεύω ότι εμείς έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να τα μάθουμε να ανακυκλώνουν και να κάνουν π.χ. οικονομία στο νερό ή σε ενέργεια. Οφείλουμε να ζούμε με οικολογική συνείδηση και γι’αυτό πρέπει να τους προβάλλουμε τον αντίστοιχο τρόπο ζωής.

Γι’αυτό και χάρηκα, όταν έμαθα για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από την Tetra Pak και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για 2η χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, περισσότεροι από 6.500 μαθητές δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» της Tetra Pak Ελλάς  και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Σε συνέχεια της μεγάλης αυτής ανταπόκρισης παιδιών και εκπαιδευτικών, η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και θα διαρκέσει έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται να έχουν ενημερωθεί 7.000 μαθητές.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και να αναδείξει την αναγκαιότητα να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια όλων με τρόπο δημιουργικό και διαδραστικό. Η εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ψυχαγωγικό video με πρωταγωνιστή τον Τάκη Κουτάκη, μια χάρτινη συσκευασία, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τη δική τους  χάρτινη ιστορία, αποτυπώνοντας τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός συστηματικού προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η Tetra Pak Ελλάς, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών. Οι δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το περιβάλλον αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Tetra Pak Ελλάς και αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει σε όλη τη διαδικασία της αλυσίδας παραγωγής έως και την κατανάλωση, με έμφαση στη σωστή διαχείριση φυσικών πόρων, τη χρήση πράσινης ενέργειας και την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, α’, β’, γ’ και δ’ δημοτικού  και θα διαρκέσει έως και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να προγραμματίσουν παρουσιάσεις στο σχολείο τους μπορούν να επικοινωνούν με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο τηλ.: 210 – 8224481 ή μέσω e – mail: schools@ecorec.gr

Νομίζω ότι αξίζει και όταν τα μηνύματα περνούν μέσα από παιχνίδι ακόμη καλύτερα.

Γιατί η προστασία του πλανήτη είναι στα χέρια όλων μας!! 🙂

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!