slider ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ KIDS' CLOUD ΒΙΒΛΙΑ

KΕΛΗ, Η ΜΙΚΡΗ ΣΦΗΚΑ! :)

24 Φεβρουαρίου, 2012

Ω! Μωντιέ!!!

Eγώ δεν ξέρω γαλλικά! Ξέρει όμως η Αφελίς, η γαλλοτραφής σφήκα, που είναι “φαντασμένη” και εγωίστρια και στεναχωρεί την γλυκειά και ξεχωριστή Κέλη!

Δεν τις γνωρίζετε; Αααααα! Τότε πρέπει να διαβάσετε με τα πιτσιρίκια σας το βιβλίο “Κέλη, η μικρή σφήκα” της Αγγελικής Φλώρου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τετράγωνο.

Εμείς για αρκετά βράδια το διασκεδάζαμε πριν κοιμηθεί. Κάναμε ρόλους.  Η μικρή ήταν η  Κέλη και εγώ όλoι οι υπόλοιποι.

Η ιστορία μιλά για την Κέλη, που είχε την ατυχία-σύμφωνα με εκείνη- να γεννηθεί κατάμαυρη χωρίς τις χρυσαφιές ρίγες που έχουν όλες οι σφήκες.

Ενώ ήταν πολύ αγαπητή σε όλους, εκείνη ένιωθε μειονεκτικά γιατί ήταν τόσο διαφορετική η εμφάνισή της. Όπως και στην ανθρώπινη κοινωνία, έτσι και στην κοινωνία των σφηκών υπήρχαν αυτοί που την κορόιδευαν για αυτήν την διαφορετικότητά της. Μία από αυτούς ήταν η κακομαθημένη Αφελίς.

Όλο αυτό το διάστημα οι φίλοι της δεν άντεχαν να την βλέπουν στεναχωρημένη και προσπαθούσαν να την  βοηθήσουν. Η Λίτσα η πασχαλίτσα της ζωγράφισε τις ρίγες, όμως αυτές χάθηκαν με την πρώτη βροχή. Η Μελίτα η μελισσούλα προσπάθησε να της φτιάξει με την σειρά της ρίγες με μέλι και γύρη, αλλά τις πήρε το αεράκι. Η Άρια η αράχνη της έφτιαξε ένα πλεκτό φόρεμα με ρίγες, το οποίο όμως κράτησε μόλις ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί ήταν πάλι κατάμαυρη.

To πήρε απόφαση κι εκείνη ότι έπρεπε να συμβουλευτεί τον σοφό γέρο-Ζαχαρία, ο οποίος θα της έλεγε τί έπρεπε να κάνει για να αποκτήσει τις χρυσαφιές ρίγες.

Ο σοφός γέρο-Ζαχαρίας αφού προσπάθησε να την πείσει, ότι είναι ξεχωριστή και δεν χρειάζεται να αλλάξει,  όταν είδε ότι δεν μπορούσε να της αλλάξει γνώμη, της είπε ότι για να πετύχει αυτό που θέλει, έπρεπε να πάει στον Ήλιο.

Αποφασισμένη ξεκίνησε το ταξίδι της. Μέχρι να φτάσει εκεί συνάντησε το Γεράκι, τον Βασιληά Αετό, το σύννεφο-Ροζαλία, το αστέρι την Στελίνα. Όλοι την γνώριζαν για αυτή την διαφορετικότητά της και για την φασαρία που είχε δημιουργηθεί με την αλλαγή που ήθελε. Την βοήθησαν να φτάσει στον Ήλιο, στον οποίο έκανε την αλλαγή, που λαχταρούσε.

Όταν ξετρελλαμένη από την χαρά της επιστρέφει με τις χρυσαφιές ρίγες της στο δασάκι της, για να συναντήσει τους φίλους της, διαπιστώνει ότι δεν την αναγνωρίζουν, καθώς είναι πλέον μία συνηθισμένη μέλισσα.

Η Κέλη καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά της δεν ήταν κάτι κακό και πως το σημαντικότερο όλων είναι η εσωτερική ομορφιά και όχι η εξωτερική εμφάνιση.

Είναι ένα βιβλίο που περνά μηνύματα για την φιλία, τον ρατσισμό, την σημασία της διαφορετικότητας και την δύναμη της θέλησης!

Το βιβλίο “Η Κέλη, η μικρή σφήκα” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 8 ετών και η πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση είναι από την Ίρις Σαμαρτζή.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ιδανικό “βιβλίο καληνύχτα” για εμάς. Κάθε βράδυ διαβάζαμε και από μία ενότητα. Χαζεύαμε τις εικόνες και κάναμε παιχνίδι με την θεατρική απόδοση :p παίζοντας τους ρόλους.

Θα σας το εκμυστηρευτώ…..Η Αφελίς, που ήταν στην αρχή η κακιά, είναι υποκριτικά ο αγαπημένος μου ρόλος!

Ω, Μόν αμί! Σακ βουαγιάζζζ! :p

 

 


 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!