slider ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πήγαμε κινηματογράφο και είδαμε το “Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων”

30 Ιανουαρίου, 2018

Πόσο απολαμβάνω να παρακολουθώ παιδικές ταινίες με έξυπνο χιούμορ!
Και πόσο μου αρέσει, που με το πέρασμα των χρόνων απολαμβάνουμε προσεγμένες παιδικές ταινίες και όχι παιδιάστικες.

Μία τέτοια ταινία είναι “Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων”.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, οπότε να δούμε μαζί την υπόθεση.

Πρώτα από όλα, δηλώνω ξετρελαμένη από το χαμόγελο και τη χαμογελαστή και καλόκαρδη ματιά του πρωταγωνιστή!

Ενώ ο Νταγκ θα ήθελε να κυνηγάει μαμούθ και νέες περιπέτειες, ο αρχηγός της φυλής, Μπόμπναρ, προτιμά μια πιο γαλήνια και ατάραχη ζωή για τα αξιαγάπητα μέλη της φυλής του, που περιορίζεται στο κυνήγι κουνελιών και τί κουνελιών!

Bασικά, δεν μπορώ να πω με σιγουριά, εάν τα μέλη της φυλής του είναι κάπως πιο αφελή ή τα κουνέλια διασκεδάζουν μαζί τους.
Το κουνέλι που πρωταγωνιστεί πάντως το λάτρεψα. Χι χιιιιιι!

Σύντομα, όμως, η πολυπόθητη ηρεμία της Παλαιολιθικής Εποχής θα διαταραχθεί, όταν στην κοιλάδα θα εισβάλλει ξαφνικά ένας απειλητικός εχθρός μαζί με τον στρατό του.
Ο λόγος για τον αρχηγό της Εποχής του Χαλκού, τον επιβλητικό Λόρδο Νουθ!

 Έχοντας εντοπίσει ίχνη χαλκού στην κοιλάδα, ο φιλοχρήματος τύραννος μαζί με τα τεθωρακισμένα μαμούθ του θα μπουν με το «έτσι θέλω» στην περιοχή, αναγκάζοντας τα μέλη της φυλής να το σκάσουν και να βρουν καταφύγιο  στην αφιλόξενη περιοχή Badlands.

 Πάνω στον πανικό της εισβολής, ο Νταγκ συλλαμβάνεται και οδηγείται στον άγνωστο και τρομακτικό κόσμο της Εποχής του Χαλκού, όπου και γνωρίζει την Γκούνα, μια νεαρή, πνευματώδη κοπέλα που πουλά χάλκινα τηγάνια.
Στο μεταξύ, ο Νταγκ, έχοντας παρασυρθεί από τους ανθρώπους της πόλης, καταλήγει σε ένα τεράστιο στάδιο, γεμάτο θεατές που διψούν για θέαμα – το οποίο, όπως σύντομα θα ανακαλύψει ο Νταγκ, είναι ένα παιχνίδι ονόματι ποδόσφαιρο!
Η εικόνα βέβαια, θυμίζει πιο πολύ από αρένα της ρωμαϊκής εποχής(χμ…ατμόσφαιρα που δυστυχώς κάποιες φορές έχουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην πραγματικότητα).

 Από τα πρώτα λεπτά ξέρεις, ότι η ταινία “Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων” (Early Man) , θα προκαλέσει το γέλιο μικρών και μεγάλων.
Έχει αυτό το έξυπνο και απροσδόκητο χιούμορ, που ξαφνιάζει ευχάριστα όλες τις ηλικίες.

Η ταινία προσπερνά τα στερεότυπα και παρουσιάζει ως ικανό προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νταγκ, ένα κορίτσι, η οποία είναι ικανή, έξυπνη και βρίσκει τεχνάσματα για να προπονήσει την ομάδα της.

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα της επιμονής, του θάρρους, της τόλμης και της πίστης στα ιδανικά μας και το μήνυμα της πίστης στον εαυτό μας, που όμως είναι μέρος της ομάδας.
Η δύναμη της ψυχής μπορεί να γίνει το πιο δυνατό όπλο απέναντι σε τεχνικές και τεχνάσματα.

Η ταινία μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική αφορμή για να κάνουμε μια αναζήτηση και συζήτηση για την Παλαιολιθική εποχή, αλλά και την εποχή του Χαλκού και να δούμε την εξέλιξη του ανθρώπου.
Όλες οι εφευρέσεις και οι ανακαλύψεις μπορούν να γίνουν εργαλεία για την πρόοδο του ανθρώπου, για μια καλύτερη ζωή, αλλά σε χέρια επικίνδυνα, που έχουν δύναμη, μπορούν να καταστρέψουν τις ομορφιές του κόσμου και να κατατρέξουν τους πιο αδύναμους, διώχνοντας τους από την ηρεμία της ζωής τους.
Και όλα αυτά με ένα πανέξυπνο χιούμορ, που προκαλεί γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.
Η ταινία “Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων” κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από  την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.

Καλή σας Διασκέδαση!

Μαμά Μαμαδοπούλου

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like

 

Εγγραφείτε στο newsletter για να μαθαίνετε νέα για εκδηλώσεις, βιβλία,
διαγωνισμούς κ.α.

Διεύθυνση email

Subscribe!